Juha Mäenpää (ps): Haaviston venkoilu ISIS-äideistä muistuttaa laajemmasta uhasta

Kansanedustaja Juha Mäenpää (ps) muistutti, että Al-Hol -välikysymyskeskustelu koskee vain 40 henkilöä, kun vuonna 2015 saapui Suomeen 32 000 turvapaikanhakijaa, joiden kaikkien taustaa emme tiedä

Kotimaa su 22.12.2019 00:16

Eduskunnan tiistain 17.12.2019 välikysymyskeskustelu al-Hol -jupakasta päättyi vasta kello neljältä yöllä.

Mäenpää penäsi vastausta kysymykseen siitä, ovatko al-Holin leiriltä Suomeen haettavat aidosti Suomen kansalaisia vai ovatko he ainoastaan oleskelleet Suomessa aiemmin. Hän muistutti Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin näkemyksestä, jonka mukaan ISIS-äidit ovat suurempi vaara Suomessa kuin syyrialaisella leirillä. Osa heidän lapsistaankin on jo sen verran isoja, että ovat todennäköisesti altistuneet terrorijärjetön propagandalle.

Vastauspuheenvuorossaan ulkoministeri Haavisto totesi, että vain Suomen kansalaisia tullaan auttamaan, ja että viranomaisilla on keinot tunnistaa tulijoiden identiteetit.

Mäenpää kritisoi hallituspuolueiden pyrkimystä siirtää huomio Haaviston pimittävästä ja harhaanjohtavasta toiminnasta lapsiin.

Yleisöä kiinnostavan välikysymyskeskustelun ”suolana” Mäenpää piti sitä, että vihdoin eduskunnassa keskustellaan syvällisemmin ISIS-terrorijärjestöstä. Jokainen ISIS-vaimo on Daeshin eli kalifaatin eli islamilaisen valtion jäsen. Daesh eli ISIS on terroristijärjestö, johon kuuluminen on rikos kansainvälisen lain mukaan. Mäenpää kummeksui ja piti erittäin vaarallisena ennakkopäätöksenä terrorijärjestön jäsenien tuomista takaisin Suomeen hallituksen poliittisella siunauksella.

Kun Al-Hol -välikysymyskeskustelu koskee vain noin 40 henkilöä, niin tulee muistaa se, että pelkästään vuonna 2015 Suomeen saapui 32 000 turvapaikanhakijaa, ja tuon jälkeenkin potentiaalisesti vaarallisten tulijoiden virta on jatkunut tasaisena.

Myöhäisyölle venyneen välikysymyskeskustelun viimeisen kysymyksen Haavistolle esitti Mäenpää, joka kysyi, oliko Haavistolla suunnitelma, jossa al-Holin leirillä olevat Suomen kansalaiset olisi kuljetettu Suomeen. Vastauksessaan Haavisto totesi, että varmasti leirin purkautumiseen ja leiriläisten liikkeellelähtöön ovat viranomaiset varautuneet useammallakin skenaariolla. Haavisto kertoi, ettei edes tunne kaikkia näitä skenaarioita.

Luottamusäänestyksessä Haavisto sai hallituspuolueiden luottamuksen.

 

Jukka Rahkonen su 22.12. 00:16

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot