"Maalitusrikosta" ollaan ujuttamassa Suomen lainsäädäntöön - tarkoituksena kaventaa sananvapautta

Peltokangas (ps): "Lain pyrkimyksenä näyttää olevan entisestäänkin kaventuneen sananvapautemme kiristäminen tappiin ja viranomaisten päätösten suojaaminen lainsäädännöllisin keinoin"

Kotimaa pe 29.11.2019 23:34
Kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps)

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas otti keskiviikon täysistunnossa kantaa suurimmaksi osaksi kokoomuksen allekirjoittamaan lakialoitteeseen maalittamisesta. Laki maalittamisesta on valjastettu suojelemaan myös normaalilta viranomaistoimintaan kohdistuvalta kritiikiltä ja mielipiteiltä.

"Lain pyrkimyksenä näyttää olevan entisestäänkin kaventuneen sananvapautemme kiristäminen tappiin ja viranomaisten päätösten suojaaminen lainsäädännöllisin keinoin niin, että kukaan ei voisi näitä päätöksiä julkisesti kyseenalaistaa joutumatta maalittamisrikoksesta käräjille", Peltokangas lataa.

"Me emme asu Pohjois-Koreassa tai entisessä DDR:ssä, vaikka siltä pahasti alkaa kyllä tuntumaan", Peltokangas tuhahtaa.

 

”Tässä pyritään nyt selvästi rajoittamaan sosiaalista mediaa ja sosiaalisessa mediassa jaettavaa sisältöä ja kansalaisten mielipiteitä”

Peltokankaan mielestä on turha väittää, että olemassa oleva rikoslaki ei viranomaisia jo suojaa tarpeeksi. Rikoslaissa säädetään rangaistavaksi jo rikokset virkamiehiä kohtaan ja joka sisältää yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen, vainoamisen, kunnianloukkauksen, julkisen kehottamisen rikokseen, laittoman uhkauksen, tietosuojarikoksien, ilkivallan ja viestirauhan rikkomisen.

"Miten tämä erillislaiksi kaavailtu rikos maalittamisesta eroaa jo olemassa olevasta rikoslaista", Peltokangas ihmettelee

"Tässä pyritään nyt selvästi rajoittamaan sosiaalista mediaa ja sosiaalisessa mediassa jaettavaa sisältöä ja kansalaisten mielipiteitä, ei mitään muuta! Kehitys on todella huolestuttavaa ja tässä ollaan lähestymässä minun mielestäni harmaata aluetta."

Sosiaalinen media on mahdollistanut tasapuolisen ja kattavan tiedonsaannin politisoituneen valtamedian rinnalla ja Peltokangas näkee, että tästä syystä sosiaalisen median sisältöä pyritään suitsemaan lakialoitteilla maalittamisesta.

"Kyllä viranomaisten on siedettävä kovakin kritiikki, siis kritiikki", Peltokangas toteaa.

Peltokangas hämmästelee myös sitä, että aloitteessa ehdotetaan joidenkin maalittamisrikosten muuttamista asianomistajarikoksista virallisen syytteen alaisiksi rikoksiksi, joka tarkoittaisi sitä, että syyttäjä voisi nostaa syytteen ilman asianomistajan suostumusta. Tässä laissa annettaisiin syyttäjille totalitaarinen yksinvalta. Poliisi ja oikeuslaitoksemme tulisi kaatumaan tuleviin juttuvyöryihin, todellisten rikosten käsittelyjen jäädessä toissijaisiksi.

"Löytyykö poliisilta ja oikeuslaitokseltamme tarvittavat resurssit näiden rikosten selvittämiseen", Peltokangas kysyy.

"Ei löydy, muutoin ne 2000 vihjettä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstäkin olisi kyetty kyllä käymään läpi", Peltokangas sivaltaa.

 

”Jokainen mielipide tai kritiikki viranhaltijoista esimerkiksi facebookissa voidaan katsoa maalittamiseksi”

Että kaavaillun erillislain seuraukset tavallisen ihmisen elämään tulisi kaikille selväksi, Peltokangas otti puheessaan esiin elävän elämän esimerkin vuodelta 2017.

” Helsingin erään virkamieslaitoksen johtokeskuksen johtaja Y jakoi kansanedustaja X:n twiitin virkamies-tilillään ja puolusti X:n maahanmuuttoa puoltavaa kantaa. Z ihmetteli, voiko virkamies virkatehtävissään esittää poliittisia kannanottoja ja pelkäsi virkalaitoksen politisoitumisen heikentävän kansalaisten luottamusta kyseiseen laitokseen”

"Oliko kyse maalittamisesta vai pelkästä huolesta virkamieskunnan politisoitumisesta", Peltokangas kysyy.

Twitterin ”tuomioistuimessa” Z:n sanottiin näin maalittaneen virkamieslaitoksen. Tämän perusteella jokainen mielipide tai kritiikki viranhaltijoista esimerkiksi facebookissa voidaan katsoa maalittamiseksi, varsinkin jos postaus kerää samaa mieltä olevien seuraajien kommentteja.

"Mikäli minä kirjoitan mielipiteeni virkamiehen tumpeloinnista ja 17 tuhatta seuraajaa komppaavat, syyllistynkö silloin maalittamiseen, syyllistyykö facebook alustana maalittamiseen, miten tämä määritellään", Peltokangas kysyy aiheellisesti.

Peltokankaan mielestä lakialoite on täysin absurdi, eikä tee muuta kuin kuluttaa vain turhaan kallista aikaa.

"Tällaiset aloitteet joutavat suoraan silpuriin. Mielipiteet ovat mielipiteitä, ne eivät pure. Virkamiesten on viisasta ottaa kansan reaktiot huomioon", Peltokangas päättää.


 

 

Jukka Rahkonen pe 29.11. 23:34

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi

pe 08.11. 15:49

Mikko Paunio

The Implementation of the Brutal Theosophy - not Science - based Great Reset

ma 28.10. 17:15

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

videot