Hallitusohjelmassa totalitaristisia elementtejä

Antti Rinteen rakenteilla oleva punavihreä hallitus on hallitusohjelmaluonnoksen mukaan vähentämässä vanhempien tasapuolista vapautta päättää lastensa kasvatuksen sisällöstä.

Kotimaa su 02.06.2019 11:51
kuvituskuva: pixabay

Antti Rinteen rakenteilla oleva punavihreä hallitus on hallitusohjelmaluonnoksen mukaan vähentämässä vanhempien tasapuolista vapautta päättää lastensa kasvatuksen sisällöstä.

Vaatii hieman harjaantumista osata lukea nämä totalitaristiset pyrkimykset hallitusohjelmaluonnoksen tavoitteista ja sanamuodoista.

"Tehdään eri koulutusasteiden tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmista velvoittavat. Säädetään velvoittavista tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmista myös varhaiskasvatuksessa", luonnoksessa mainitaan.

Nämä "yhdenvertaisuussuunnitelmat" ovat SETA:n lobbaamia ideologisia pamfletteja, jotka tuotiin ensin kouluihin "vain ohjeina". Nyt niistä ollaan tekemässä lain edessä velvoittavia. Kaikki kristilliset koulut tulevat olemaan tulilinjalla ja erityistarkkailussa tämän tulevan hallituksen aikana. Julkinen rahoitus otetaan pois, jos SETA:n kirjoittamia yhdenvertaisuussuunnitelmia ei noudateta tarkasti. Turvassa tältä kiristykseltä, ja piikkinä totalitaristien lihassa, ovat ainoastaan ne harvat koulut, jotka toimivat täysin oppilaiden vanhempien rahoituksella, ilman mitään yhteiskunnallista tukea.

Punavihreiden tavoitteena on myös saada SETA:n värittämä ideologinen kasvatus myös yhä nuorempien lasten piiriin. Siksi hallitusohjelmassa on "maksuttomat" palvelut myös varhaiskasvatuksessa.

"Toteutetaan täysipäiväinen kokoaikainen subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus", "Turvataan varhaiskasvatuksen ammattilaisten saatavuus koko maassa.", "Tehdään varhaiskasvatuksen laatukriteerit.".

"Tavoitellaan etenemistä ikäluokka kerrallaan kohti maksutonta varhaiskasvatusta. Mahdollisina keinoina tunnistetaan 2-vuotinen maksuton esiopetus ja varhaiskasvatuksen muuttaminen maksuttomaksi kaikille yli 3-vuotiaille vaiheittain ikäluokka kerrallaan."

"Maksuttomuudella" ostetaan vanhemmilta vapaus päättää millaista sisältöä heidän lapsilleen "varhaiskasvatetaan". Ei ole mitään maksutonta koulutusta tai varhaiskasvatusta olemassakaan.  Ja ideologisesti hintalappu on vielä paljon suurempi kuin pelkkä rahallinen kustannus, jonka aina joku maksaa ja lopulta kaikki, koska se kustannus on aina pois joistakin muista yhteisistä hankkeista sekä vapaudesta päättää itse näiden palveluiden laadusta ja arvovalinnoista.

"Maksuttomuuden" koko pohjimmainen tarkoitus on vain tarjota poliittisen vallanpitäjän ideologisesti tarkistamaa "palvelua" siten, että yksityisten vaihtoehtoa tarjoavien on taloudellisesti vaikeaa tai mahdotonta toimia rinnalla pitkiä aikoja.

Mikäli "maksuttomuuden" tarkoitus olisi aidosti turvata taloudellisesti heikommassa asemassa olevien asemaa, ilman ideologista pakottamista, niin se tehtäisiin jakamalla päiväkoti- ja kouluseteleitä lasten vanhemmille ja olisi vanhempien arvovalinta päättää millaiseen varhaiskasvatuspaikkaan tai kouluun lapsensa laittavat tuolla setelillä.

Voimme olla jo tässä vaiheessa varmoja, että "varhaiskasvatuksen laatukriteerit" laatii SETA:n kanssa samaa mieltä olevat henkilöt. Sisältö tulee olemaan ainoastaan SETA:n hyväksymää koodikieltä.

Jos olet erimieltä SETA:n arvoista ja haluat omille lapsillesi SETA:n tai monikulttuuriaktivistien aivopesusta vapaata kasvatusta, niin sinun on ensin verorahoistasi maksettava kaikkien muiden lasten ja nuorten SETA-sertifioitu kasvatus ja koulutus - ja sen jälkeen omista rahoistasi maksettava sen päälle omille lapsillesi terveemmät arvot sisältävä kasvatus ja koulutus - siis mikäli yksityiset koulut tai varhaiskasvatuspalvelut ovat enää kohta laillisia tai niillä on mitään taloudellisia toimintaedellytyksiä jäljellä. Missä ovat todellinen tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus?  Niitä et löydä tulevasta hallitusohjelmasta.

 

 

 

Jukka Rahkonen su 02.06. 11:51

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

Floydin kuoleman vaikutus valtasuomalaisiin

to 04.06. 17:53

Arto Luukkanen

"Bongoryhmä" Unkarin kimpussa?

ti 02.06. 23:48

Timo Vihavainen

Nähdä Kuola ja kuolla.

ti 02.06. 23:47

Professorin Ajatuksia

Mitä tehdä terroristivaimoille ja heidän lapsilleen

ti 02.06. 23:46

Olli Pusa

Wollt ihr den totalen Krieg?

ti 02.06. 00:03

videot