Halla-aho uskoo muutokseen maahanmuuttoon liittyvässä ajattelussa: "Tämä on trendi Euroopassa"

"Kyse on vain siitä, milloin se tapahtuu ja me haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että mitä myöhemmin se tapahtuu, sen kalliimmaksi se tälle yhteiskunnalle tulee"

Kotimaa ma 08.04.2019 23:43
Ilta Sanomien vaaligrilli, youtube.

"Meidän viestimme on se, että ei tällaista tarvitse sietää", perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi Ilta-Sanomien vaaligrillissä viime perjantaina viitaten maahanmuuttoon, jonka kielteisistä lieveilmiöistä ja sen julkiselle taloudelle aiheuttamasta kuormituksesta keskusteleminen avoimesti on edelleen muille puolueille vaikeaa.

Halla-aho pitää kummallisena sitä, että meillä on "tämän kokoluokan asia", jota ei politisoida lainkaan.

"Kaikesta muusta voidaan keskustella, mutta maahanmuutto nähdään ikään kuin luonnonvoimana, joka vain tapahtuu itsestään ja siihen pitää tyytyä."

Maahanmuutto on Halla-ahon mukaan taloudellisesti "aivan valtavankokoinen asia", nimenomaan julkisen talouden kannalta.

"Kyse ei ole pelkästään yht'äkkisestä ja hetkellisestä turvapaikanhakijaryöpystä, vaan siitä että meillä on nopeasti kasvava pitkälti työelämän ulkopuolella oleva maahanmuuttajaväestö, joka kuormittaa julkista taloutta ja tuo tämänkaltaisia lieveilmiöitä kaduille ja ostoskeskuksiin ja muualle."

Halla-aho arvosteli etenkin Oulussa tapahtuneiden ulkomaalaisten miesten tekemien alaikäisiin tyttöihin kohdistuvien seksuaalirikosten kohdalla pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tunteettomuutta oman maansa kansalaisia kohtaan ja hämmästeli Sipilän "täydellistä kyvyttömyyttä" ymmärtää niitä syitä, joiden vuoksi keskustan kannatus on kärsinyt niin paljon Pohjois-Suomessa.

"Hän ilmeisen vilpittömästi ei ymmärrä, mistä ihmiset ovat tuohtuneita, miksi he ovat närkästyneitä ja tyytymättömiä tapaan, jolla pääministeri on niin sanotusti hoitanut kriisiä, joka siellä on nyt käynnissä", Halla-aho sanoi.

Perussuomalaisten puheenjohtaja toisti jälleen, että perussuomalaiset on "hyvin johdonmukaisesti" tuonut esille maahanmuuton sekä taloudellisia että sosiaalisia kielteisiä lieveilmiöitä vuosien ajan.

"Siinä vaiheessa kun varoitukset realisoituvat, niin ei ole tietenkään syytä lopettaa niistä asioista puhumista, koska tosiasioiden tunnustaminen on ensimmäinen askel tiellä kohti ongelmien ratkaisua", Halla-aho kiteytti.

Tosiasioiden tunnustamattomuudella Halla-aho viittaa siihen, että tällaiset Oulussa ja muualla maassa nähdyt tapaukset, joissa islamilaisista maista tulleet miehet systemaattisesti jahtaavat pikkutyttöjä, on ilmiö, jolta yksikään Länsi-Euroopan maa ei ole voinut välttyä.

"Näitä samoja tapauksia on ollut Suomessa niin kauan kuin humanitääristä maahanmuuttoa on tänne suuntautunut laajemmassa mitassa viimeisten 30 vuoden aikana. Nyt niitä vain sattui tulemaan kerralla niin paljon julkisuuteen, että normaali vaikenemistaktiikka ei enää tällä kertaa toiminut."

Tätä tosiasiaa Halla-ahon mielestä juuri pääministeri Juha Sipilä, samoin kuin monet muut poliitikot eivät oikein tunnu ymmärtävän.

"Tällaiset ilmiöt eivät ole vältettävissä, jos sallitaan laajassa mitassa tämänkaltaista maahanmuuttoa", Halla-aho jatkoi.

Halla-aho katsoo, että pääministeri Juha Sipilä on hoitanut todella mauttomasti ja tökerösti tapauksia julkisuudessa.

"Hän on lähinnä syyllistänyt suomalaisia vihapuheesta. Suomalaiset ovat Oulussa aivan oikeutetusti ja ymmärrettävästi huolissaan ja vihaisia."

Halla-aho muistutti myös Sipilän henkilökohtaisesta vastuusta, sillä pääministerinä hän oli esittänyt vuonna 2015 avoimen kutsun lupaamalla oman kotinsa turvapaikanhakijoiden majoittamiseen ja sen jälkeen keksinyt tarinoita tähän kutsuun liittyen, "jotka eivät oikein synkkaa alkuperäisten lausuntojen kanssa".

Halla-aho tyrmäsi Ilta-Sanomien toimittajan Hanna Vesalan väitteen siitä, että pakolaiskriisiä ja maahanmuutto-ongelmaa ei enää olisi ja alleviivasi, että vuoden 2015 jälkeenkään sitä "ei saatu millään tavalla kuriin, vaan ongelma päästettiin sisään".

Halla-ahon mukaan turvapaikanhakijat olisi tuolloin voitu pysäyttää rajalle ja käännyttää Ruotsiin hakemaan turvapaikkaa.

"Sen sijaan heille levitettiin punainen matto ja pantiin varusmiehet kantamaan matkalaukkuja.

Ja sen jälkeen keskustelu onkin lähinnä pyörinyt vihapuheen, rasismin ja suomalaisten vääränlaisen ajattelun ympärillä sen sijaan, että oltaisiin puhuttu itse ongelmasta ja miten siihen puututaan."

Halla-aho kertoi, että viime syksystä lähtien melkein kaikki viikonloput eri puolilla maata kiertäneenä hänellä on "nyt aika hyvä otanta" siitä, mistä ihmiset "kentällä" puhuvat.

"Kyllä muutamat teemat ovat jatkuvasti esillä ja niistä maahanmuutto on ilman muuta yksi ja se on se, mikä herättää ihmisissä tyytymättömyyttä paljon laajemmin, kuin mikä on perussuomalaisten gallupkannatus."

Halla-ahoa pyydettiin ottamaan kantaa myös maaliskuun lopulla paljastuneeseen pedofiiliseksuaalirikosvyyhtiin, jossa epäillyt "yhteiskuntaan integroituneet, 'tavalliset' miehet" ovat houkutelleet ja huumanneet nuoria poikalapsia metamfetamiinilla, käyttäneet seksuaalisesti hyväksi ja raiskanneet heitä sekä jakaneet ja vastaanottaneet lasten hyväksikäyttöä kuvaavaa materiaalia.

Halla-aho kuvaili sitä "todella kammottavaksi" ja muistutti, että perussuomalaiset on jatkuvasti vaatinut seksuaalirikoksissa rikosten minimirangaistusten korottamista, mutta "syystä tai toisesta hallituksella ei ole ollut tähän minkäänlaista kiirettä eikä tarvetta".

"On tehty kosmeettisia muutoksia, kuten korotettu maksimirangaistuksia, vaikka kaikki tietävät, että tuomioistuimet eivät koskaan tuomitse maksimirangaistuksia."

Halla-aho huomautti lisäksi kahdesta asiasta, miten tämä juuri julkisuuteen tullut pedofiiliseksuaalirikosvyyhti eroaa maahanmuuttajien tekemästä seksuaalirikollisuudesta.

Ensimmäisenä hän otti esille ulkomaalaisten suhteellisen edustuksen rikostilastoissa.

"Kaikki tietävät sen, että tietyistä maista tulevat miehet ovat huomattavasti todennäköisempiä seksuaalirikosten tekijöitä, kuin monista muista maista tulevat", Halla-aho korosti ja lisäsi tämän "epäilemättä liittyvän" kulttuurisiin ja uskonnollisiin syihin.

"Toinen asia, mikä erottaa näitä tapauksia, on se, että suomalaisen tekemä seksuaalirikos ei saa minkäänlaista sosiaalista hyväksyntää keneltäkään."

Halla-aho näkee "ylipäätään ongelmana" suomalaisessa rikoslainsäädännössä sen, että ihmisen henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista, joita hän pitää kaikkein vakavimpina rikoksina, jaetaan naurettavia ja niin lieviä rangaistuksia kuin mahdollista.

"Nimellisrangaistukset laissa ovat melko lieviä, mutta varsinkin se miten lakia sovelletaan oikeudessa ei vastaa minun oikeustajuani eikä varmaan useimpien muidenkaan."

Erikoisinta Ilta-Sanomien vaaligrillissä oli toimittaja Hanna Vesalan Halla-aholle esittämä kysymys siitä, miksi Halla-aho ei nosta vaalitenteissä esille maahanmuuttokysymyksiä ja arvuuttelu, "onko se taktista häivyttämistä".

Halla-aho vastasi napakasti ja asialliseen tapaansa jälleen kerran panemalla toimittajalle jauhot suuhun:

"Nyt on kyllä tosi mielenkiintoinen teoria. Minua syytetään jatkuvasti siitä, että puhun pelkästään maahanmuutosta, mutta nyt sitten en puhu siitä riittävästi ja sekin on jotain ovelaa taktikointia.

Minulla on ikävä tapa vastata siihen, mitä kysytään. Juontaja on se, joka päättää mistä puhutaan ja minä vastaan sitten niihin."

Niin ikään Ilta-Sanomien toimittaja Hanna Vesala kummasteli Halla-ahon profiloitumista vaalitenteissä "öyhötyksen vastaisen rintaman edustajaksi" ja kysyi, onko ilmastonmuutoskysymyksissä vastavirtaan uiminen "vaalitaktinen veto" kalastella uusia äänestäjiä.

Halla-aho vastasi yks'kantaan, että perussuomalaiset pyrkivät harjoittamaan terveen järjen politiikkaa sekä maahanmuutto- että ilmastokysymyksissä.

"Me olemme havainneet ja todenneet sen, että ilmastotavoitteiden saavuttaminen ja edistäminen ei ole millään tavalla ristiriidassa esimerkiksi kansallismielisen teollisuuspolitiikan ja työllisyyspolitiikan kanssa, vaan pikemminkin päinvastoin."

Halla-aho otti esimerkiksi "muuttoliikkeen hallinnan etelästä pohjoiseen" ja korosti sen olevan täysin sopusoinnussa ilmastotavoitteiden kanssa.

"On selvää, että kuormitus nousee mitä enemmän täällä asuu ihmisiä. Se että me haluamme torjua hiilivuotoa, sitä että tehtaat liputetaan ulos Suomesta ja pystytetään Kiinaan, se on tietysti ilmastoteko.

Vastustamme ylipäätään ideologista poseerauspolitiikkaa ja pyrimme löytämään käytännöllisiin ongelmiin käytännöllisiä ratkaisuja."

Ilta-Sanomien Vesalan esittämän vääristelyn, että perussuomalaiset olisivat unohtaneet köyhät ja syrjäytyneet ja nyt "kauhoisivat lisää muita äänestäjiä" esimerkiksi keskiluokkaisista lupaamalla veroalennuksia, Halla-aho oikaisi välittömästi.

"Itse asiassa me puhumme heistä aika paljonkin, mutta me haluamme tehdä realistista politiikkaa ja me lähdemme siitä, että jos me emme huolehdi taloudesta ja työllisyydestä... Jos me emme pysty karsimaan toissijaisia menoja, niin yhteiskunnalla ei ole varaa huolehtia sairaista ja heikoista.

Me emme halua harjoittaa sellaista vasemmistopopulistista politiikkaa, jossa luvataan kaikille kaikkea ja ne ovat tietysti katteettomia lupauksia ja ne vaalien jälkeen aina petetään."

Halla-aho painotti perussuomalaisilla punaisena lankana olevan se, että Suomi on suomalaisten kotimaa ja täällä pitää jatkossakin olla mahdollisuus elää, liikkua, tehdä työtä ja menestyä.

"Me haluamme, että Suomi pystyy jatkossakin pitämään huolta kaikista kansalaisistaan. Tiukka maahanmuuttopolitiikka, maltillinen ja järkevä ilmastopolitiikka ovat meille työkaluja näiden tavoitteiden saavuttamiseksi."

Halla-aho nimesi hyviä esimerkkejä lähihistoriassa muualta Euroopasta, kuten Italian, Itävallan ja Tanskan, joissa on tapahtunut "todellinen vallankumous maahanmuuttoon liittyvässä ajattelussa".

"Vain sen takia, että niissä on ollut maahanmuuttokriittinen puolue, joka on menestynyt hyvin vaaleissa ja jolla on ollut tästä kannatuksesta tulevaa vipuvartta vaikuttaa muihin puolueisiin."

Hän sanoi pitävänsä selvänä sitä, että perussuomalaiset eivät yksin voi muuttaa Suomea, mutta koska kaikki puolueet pelkäävät kannatuksensa hupenevan, perussuomalaisilla on mahdollisuus vaaleissa menestymällä vaikuttaa kaikkiin muihin puolueisiin ja näin hän uskoo tulevan tapahtumaan.

"Tämä on trendi Euroopassa. Kyse on vain siitä, milloin se tapahtuu ja me haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että mitä myöhemmin se tapahtuu, sen kalliimmaksi se tälle yhteiskunnalle tulee."

 

Tytti Salenius ma 08.04. 23:43

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot