Blogi: Vieraskynä , to 12.10.2017 21:58

"Niiden, jotka haluavat rauhaa, tulee varautua sotaan"

Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman antoi tällä viikolla paljastavia lausuntoja Israelia vastaan kohdistuvista uhista sen pohjoisilla rajoilla. Hän painotti sitä, että tämänhetkisessä tilanteessa pohjoisessa on yksi rintama. Aiemmin Israel on puhunut Libanonin-vastaisesta rajasta ja Syyrian-vastaisesta rajasta, mutta nyt Liberman sanoi, että on vain pohjoinen raja. Puolustusministeri ennusti, että missä tahansa tulevassa sodassa vastassa on "yksi rintama, Syyria ja Libanon yhdessä, Hizbollah, Assadin hallinto ja kaikki Assadin hallinnon kannattajat". Israelin pitää myös olla varautunut siihen, että Hamas liittyy tuon kaltaiseen sotaan ja Israelin täytyy taistella kahdella rintamalla, hän sanoi.
 
Liberman lisäsi, että terroristijärjestö Hizbollah on nyt ottanut hallintavallan Libanon armeijassa. "Valitettavasti todellisuus on tämä. Libanonin armeijasta on tullut olennainen osa Hizbollahin koneistoa ja se on sen komennossa." Koska Hizbollahilla on laaja ohjusvarasto ja sellaista taistelukenttäkokemusta, jota se on saanut taistellessaan Assadin puolesta Syyrian sisällissodassa, pohjoinen rintama on vakava uhka Israelille. Liberman sanoi, että vanhat arviot sodan todennäköisyydestä ovat epäolennaisia uusissa olosuhteissa. Hän jatkoi: "Todellisuus on hauras: mitä tahansa asioita voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä, minä päivänä tahansa." Liberman päätti lausuntonsa omaan henkilökohtaiseen vakaumukseensa: "Niiden, jotka haluavat rauhaa, tulee varautua sotaan."
 
Syyrian-vastaisella rajalla harhaluoti haavoitti lievästi tiistaina amerikkalaista lääkäriä, joka työskenteli israelilaisessa kenttäsairaalassa hoitamassa syyrialaisia. Israel on pitänyt kenttäsairaalaa rajalla useita vuosia sen lisäksi että se on hoitanut syyrialaisia israelilaisissa sairaaloissa. Viime vuonna Israel aloitti "Hyvä naapuri" -nimisen avustuskampanjan. Tuon kampanjan tuloksena Israelissa on hoidettu 600:taa lasta, Syyriaan on lähetetty satoja tonneja lääkinnällisiä varusteita ja vaatteita ja Israel auttaa tällä hetkellä kahden klinikan rakentamisessa Syyrian rajojen sisälle. Se toimittaa sinne rakennustarvikkeita ja lääketarpeita.
 
 

Kommentti

Uusi Lähi-itä on paljon pirstaloituneempi kuin aiemmin, ja näin on erityisesti Syyriassa. Tämä merkitsee sitä, että mukana on monia pelaajia ja toimintaohjelmia. Ulkopuoliset voimat aktivoivat, rahoittavat ja harjoittavat näitä pelaajia. Tuloksena on epävarmuus, kuten puolustusministeri sanoi. Israelilla ei siis ole muuta vaihtoehtoa kuin olla varautunut kaikkeen.
 
Mutta asian kauneus piilee siinä, että vaikka pohjoisen rajalla toimivat sotilaat harjoittelevat sotaa varten, he myös auttavat lieventämään kärsimystä: he osoittavat lempeyttä oletetulle viholliselle, he repivät alas ennakkoluulojen muureja ja rakentavat ystävyyden siltoja. Tällä tavalla toimiva armeija pysyy moraalisena armeijana myös sota-aikana. Se ei ole koskaan lakannut kunnioittamasta ihmishengen arvoa.
Syyrialaiset puolestaan ovat kuusi vuotta kärsineet sotapäälliköiden alaisuudessa, jotka ovat osoittaneet minimaalista sääliä ihmishenkeä kohtaan. On varmasti ollut mullistava kokemus kohdata vihdoin ihmisiä, jotka osoittavat sääliä, ja lisäksi nämä ihmiset puhuvat hepreaa ja pitävät Daavidin tähteä käsivarressaan. Mutta näin tapahtuu, kun propagandakuva murenee kohdatessaan todellisen Israelin.
 

Lähde: Israel-raportti, Livets Ord

Vieraskynä to 12.10. 21:58

Kommentit: 3

Omat Aivot pe 13.10.2017 02:22 0

Näin kerran grafiikan, jossa oli kuvattuna Lähi-Idän ryhmittymät ja niiden keskinäiset suhteet. Kuva oli toivottoman sekava ja ristiriitainen. Esimerkiksi Syyrian sodan aikana on voinut tapahtua niin, että amerikkalaisten tukemat kaksi osapuolta ovat tapelleet keskenään. Alueella on uskonnollisten jännitteiden lisäksi luonnonvaroihin liittyvät jännitteet, jotka motivoivat suurvaltoja mukaan peliin.

Kiistojen polttopiste on pienen pieni alue maailman mittakaavassa. Tilanne on siis kirjaimellisesti sanottuna latautunut ja se voi riistäytyä käsistä kenenkään varsinaisesti tarkoittamatta. Tosin Iranin shiiamuslimien teoriaan kuuluu, että islamin mahdi-messias tulee näyttämölle, kunhan on ensin saatu aikaan täysimittainen maailmanlopun sota.

Raamattu ei kehoita sotaan, mutta jo Vanhassa Testamentissa sanotaan: "Ja sinä päivänä minä teen Jerusalemin väkikiveksi kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä; ja kaikki maan kansakunnat kokoontuvat sitä vastaan. " (Sak.12:3). Ennen öljyenergian valtakautta, vain reilut sata vuotta sitten alue oli merkityksetöntä joutomaata, joten mainittu ennustuksen ajankohtaisuus on kasvanut äkisti maailman teknisen kehityksen mukana. Varsinkin, kun samalla ajanjaksolla on niin ikään ennustetusti syntynyt Israelin valtio, jonne juutalaisia on muuttanut 'kuin kotkan siivin' kaikkialta maailmasta vihollistensa keskelle. Myös kotkan siivet, eli lentokoneet ovat kehittyneet massamatkustusvälineiksi viimeisen sadan vuoden aikana.

Juha. pe 13.10.2017 11:40 0

Olemassa olevana asiana, josta tietenkin olisi "hienoa" olla puhumatta mitään, mutta Israel on yksi Syyrian sodan pääarkkitehdesta pyrkimyksenään kaatamaan Syyrian presidentti Bašar al-Assadin hallinto olemalla liittosuhteessa (kuten USA:kin) ISIS:ksen kuten myöskin Al Qaidan kanssa, jotka ovat ääri-islamilaisia terroristijärjestöjä, jonka nimestä voisi oikeastaan pudottaa sanan "ääri" pois, sillä kuten me sen kaikki tiedämme ns. "maltilliset muslimit" ovat pelkkä kangastus hiekka-aavikolla. Mitä tulee Israeliin kaikki tuo uhka ja katalat iskut ovat valitettavasti sille "perusleipää" Israelin saadessa maansa takaisin vuodesta 1948 asti. Valittuna kansana ja jumalallisena kohtalona sen elämä ja olemassaolo on jatkuvasti uhattuna ja kyseenalaistettuna, joka ei tietysti ole helppoa, mutta Jumalan kansana se tulee lopulta voittamaan siinä viimeisessä sodassa, jota on Raamatussa kuvailtu sekä kestämään kaikki sortotoimet ja hyökkäyksen ennen tuota viimeistä koitosta. Se kansakunta, jonka takana seisoo itse Isä Jumala Enkeleineen ei ole mitään huolen aihetta tappioista huolimatta, sillä nehän ovat "ohjelmaan kuuluvaa" peruskauraa täällä matoisessa maailmassa kaikkien kansakuntien kohdalla. Se, että Israel ei tule koskaan kaatumaan ja sortumaan ylivoiman edessä toisin kuin me Kristityt Euroopan pakanat, joiden vastainen onni ja menestys on loppukädessä vain meidän omissa lihallisissa käsissämme katsoa avuttomana hullujen eurooppalaisten johtajien "seuratessa tilannetta" kun Eurooppa tulee tuhoutumaan ja joutumaan islamin alle ja orjuuteen. Minua pahasti häiritsevä seikka on se, että juutalaiset niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin kannattavat lämpimästi ns. "monikulttuurisuutta" ja vertaavat kansallismielisiä suoraan natseihin ja itse "siirtolaisina" kussakin Länsimaassa jopa kannattavat liittolaisuutta muslimien kanssa "taistelussa kansallismielisiä" vastaan. Suomessa eräs räävittömimmistä meuhkaajista oli ja on entinen "Pressiklubin" juontajana toiminut Ruben Stiller,

Juha. pe 13.10.2017 11:41 0

, joka on ottanut periaatteekseen kieltäytyä kommentoimasta Isralia koskevia asioita, mutta sitä vastoin rienaa sydämensä kyllyydestä suomalaisia perusarvoja kuten isänmaallisuutta, valtiolipun kunnioittamista, homogeenistä kansallisvaltio mallia sekä kristillistä entisaikoijen luterilaisuuteen perustuvaa uskontoa ja kansallisia kulttuurillisia arvoja.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Muslimijohtajat muotoilevat Jerusalem-strategiaansa

Klo 16:07.

Presidentti Donald Trump tunnusti tosiasiat: Jerusalem on Israelin pääkaupunki

to 14.12. 17:28

Onnitteluni 100-vuotiaalle Suomelle

ti 05.12. 17:33

Uusi Suomi sensuroi Susanna Koivulan (Aito avioliitto ry pj.) kirjoituksen

la 25.11. 13:09

Monikulttuurinen Grooming-ahdistelu

pe 24.11. 12:40

Iran koettelee Israelia Syyriassa

ke 22.11. 12:42

Kordelinin säätiö jälleen äärivasemmiston tulilinjalla

la 18.11. 07:42

Uusi Suomi sensuroi tällä kertaa radiologian erikoislääkärin kirjoituksen

to 16.11. 20:18

Kuka tulee hallitsemaan Jerusalemissa?

ti 14.11. 04:56

Justin Trudeau ja kulttuurin "avoimuus"

to 09.11. 06:12

blogit

Vieraskynä

Muslimijohtajat muotoilevat Jerusalem-strategiaansa

la 16.12.2017 16:07

Juha Ahvio

USA:n presidentti Donald Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi

pe 08.12.2017 13:21

Professorin Ajatuksia

Kuinka lopettaa vihervasemmistolainen mielipidediktatuuri?

la 16.12.2017 16:02

Jukka Hankamäki

Rotudenialismin lyhyet jäljet

to 14.12.2017 08:39

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Sotilaat poliisin avuksi

ti 10.10.2017 12:58

Henry Laasanen

Heikko ja naisellinen mies ei kelpaa

pe 15.12.2017 06:59

Arto Luukkanen

Niinistö - Iso Vilunki!

to 14.12.2017 17:25

Mika Niikko

Valtion rahoittamaa Jumalan pilkkaa

pe 24.11.2017 12:47

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

su 19.11.2017 09:30

Heikki Porkka

Hämmästyttävän epäluotettava Yle

pe 15.12.2017 21:24

Olli Pusa

EU Suomen turvallisuusuhkana

pe 15.12.2017 21:30

Alan Salehzadeh

Iran lähettää afgaanipakolaiset sotimaan Syyriaan

ke 08.11.2017 12:23

Janne Suuronen

Teoston Suomi 100 vuotta onnittelut

to 30.11.2017 11:23

Reijo Tossavainen

Hesarista tuli punavihreiden mitään kaihtamaton äänitorvi

la 16.12.2017 01:10

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Venäjän synnit

la 16.12.2017 16:03

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49