Blogi: Mika Niikko, ke 13.09.2017 15:58

YK - Yllä kritiikin

YK:n toimintaa käsitellään varsin säästeliäästi mediassa ja julkisessa keskustelussa. Tänään siihen on kuitenkin mahdollisuus, kun eduskunta keskustelee Agenda 2030:sta, joka on YK:n kestävän kehityksen strategia.

Rahoitamme YK:ta ja sen alajärjestöjä sadoilla miljoonilla euroilla. Niin kansalaisten kuin päättäjien tulisi katsoa myös tämän rahoituskohteen perään. Kriittinen keskustelu on kehityksen edellytys asiassa kuin asiassa.

Euroopassa pelätään islamiin perustuvan ideologian vaikuttavan yhä enemmän päätöksentekoon. YK:ssa tästä on olemassa jo merkkejä. Länsi antaa laiskasti myöten islamilaisten maiden muodostaman blokin vaatimuksille. Selvimmin asia näkyy maailmanjärjestön suhtautumisessa muslimimaiden vihaamaan Israelin valtioon.

YK:n silmätikku

Viime lokakuussa kohahdutti UNESCO:n päätöslauselma, joka käytännössä kielsi Temppelivuoren yhteyden juutalaisuuteen. Islamistista näkökulmaa painottava lauselma meni läpi, sillä muslimimaat äänestivät sen puolesta ja suurin osa länsimaista äänesti tyhjää. Suomi ei kuulunut päättävään kokoonpanoon.

Sama linja jatkui lokakuun lopussa Maailmanperintökomitean kokouksessa, jossa Suomi viime vuonna oli edustettuna. Tyhjää äänestämällä annoimme hiljaisen hyväksynnän historiallisten tosiasioiden ideologiaan perustuvalle kieltämiselle. Ihmettelen, miten tuolloisella perussuomalaisten, nykyisellä sinisten ulkoministeri Soinilla ei ollut selkärankaa kannattaa tasapuolisempaa lähestymistä.

Israel on saanut erityiskohtelun myös YK:n ihmisoikeusneuvostolta, joka perustettiin vuonna 2006. Heti perustamistaan seuraavana vuonna 2007 Lähi-idän ainut demokratia sai neuvostolta 22 tuomiota. Vertailun vuoksi on huomattava, että Sudan, jossa samana vuonna tehtiin useita satoja tuhansia ihmishenkiä vaatinut kansanmurha, sai neuvostolta yhden ainoan huomautuksen. Yhteensä Israel on neuvostossa tuomittu lähes yhtä monta kertaa kuin kaikki muut maailman maat yhteensä.

UNRWA

YK:n linjaa osaltaan kuvaa myös UNRWA:n toiminta. YK:n alaisista järjestöistä UNRWA tuskin on suomalaiselle yleisölle kovin tuttu, vaikka se on yksi suurimmista alajärjestöistä. Järjestön on perustettu huolehtimaan palestiinalaispakolaisista. Huolehtimista näyttää riittävän, sillä UNRWA työllistää noin 30 000 henkilöä, kun käytännössä koko muun maailman pakolaisista huolehtiva UNCHR työllistää kolmasosan tästä.

UNRWA aloitti toimintansa 1950. Käytännössä sen toiminta-ajatuksena näyttää olevan palestiinalaisvaltion perustamisen mahdollistaminen rahoittamalla ja organisoimalla valtion tehtävään kuuluvaa toimintaa, kuten perusopetusta. Yhtaikaa kuitenkin hyväksytään paikalliset käytännöt ja toimintamallit, jolloin riskinä on, että länsi sinisilmäisesti rahoittaa jatkuvaa väkivaltaa harjoittavan valtionkaltaisen toimijan.

Koska palestiinalaishallinnolla ei ole juurikaan luonnollisia tulonlähteitä, me länsimaiset veronmaksajat olemme vaarassa sponsoroida muun muassa palestiinalaishallinnon terroristeille ja heidän perheilleen maksamia ”verirahoja”, lasten radikalisoitumista tukevaa kasvatusta kouluissa sekä aseita, joilla surmataan juutalaisia siviilejä. Tulokset eivät puhu investointien puolesta, sillä väkivallan kierre alueella jatkuu.

Siirtolaisuuden ohjaksissa

Myös siirtolaiskriisissä YK:lla on merkittävä rooli. Järjestössä määritellään siirtolaispolitiikan yleiset pelisäännöt pohjautuen ihmisoikeuksiin. YK myös johtaa kiintiöpakolaisjärjestelmää sekä ylläpitää pakolaisleirejä, joiden kautta moni Eurooppaan tuleva kulkee.

Jotain YK:n ideologiasta maahanmuuttoasioissa kertovat Peter Sutherlandin linjaukset. Kyseinen mies vastasi noin kymmenen viimeisen vuoden ajan YK:n toiminnasta kansainvälisen maahanmuuton alueella. YK on tämän lähettiläänsä suulla vaatinut kansallisen yhtenäisyyden rikkomista maahanmuutolla. Monikulttuurisuus ja vapaa kansainvälinen muuttoliike ovat hänen mukaansa Euroopan menestyksen edellytys.

Vaarallinen hiljaisuus

YK:lla, kuten kaikilla ihmisten muodostamilla toimielimillä on oma ideologiansa. Siltikin pienikin vihjaus siitä, että YK ei toimisi täydellisen virheettömästi, koetaan joissain piireissä samaksi kuin kyseenalaistaisi koko ihmisyyden olemassaolon. Näin ei saisi olla. Kritiikin puute jo sinällään on vaarallista, koska ilman kritiikkiä minkä tahansa organisaation on vaikea kehittää toimintaansa.

Suomen eduskunnan on aika herätä ruususen unesta näkemään YK:n kaksoisstandardi. Vähin, mitä tulee edellyttää, on oikeudenmukaisuus. Me emme voi kritiikittä hyväksyä sitä, että YK:n päätöksiin heijastuu länsimaisen demokratian vastainen islamilainen ideologia.

Mika Niikko ke 13.09. 15:58

Kommentit: 3

Juha. ke 13.09.2017 18:11 0

YK on ollut Länsimaiden pahin vihollinen ja syllistäjä - etenkin valkoisen rodun - lähes perustamisestaan lähtien, jolloin WWII tuoreet kauhut saivat raunioitetun Euroopan sekä Aasian yltiö verisen sodan jäljiltä, jolloin pyrittiin luomaan voimakas maailmanjärjestö, jolla olisi valtaa ja edes joskus (kiinni suurvalloista ja heidän yhtenevistä intresseistään) voimaa toisin kuin surkeasti epäonnistuneella Kansainliitolla, jonka turvaan monet pienet valtiot Euroopassa virheekseen laittoivat kaikki "pelimerkkinsä" "Sodan tuulten" voimistuessa väistämättömästi ja peruuttamattomasti. YK:sta tuli vasemmistolainen järjestö, joka tuli toimimaan Lännen ja etenkin USA:n (päärahoittaja) vastaisesti purren sitä kättä, joka sitä ruokkii. YK:sta tuli byrokraattinen hirviö, kuten kaikista suurista järjestöistä tulee, mikä nielee "käyttökustannuksia" tähtitieteellisiä summia byrokratian pyörittämiseen ja mammutti organanisaation lattiatason työntekijöihin - edes vähän hyötyä - puhumattakaan runsas "johtajisto" palkkiovirkoineen ja vain itseisarvoisesti katsottaviin virkapaikkoihin, joihin useita kehitysmaiden pöhöttyneiden diktatuurivaltioiden viranomaisia pääsi kissanpäiville saaden kaikki hillot, mitä vain tuohon asemaan kuuluu. Jo kuuluisa Helsingin Sanomien legendaarinen pilapiirtäjä Kari Suomalainen (1920-1999) irvaili Afrikan maiden nälkää näkevien valtioiden pampuista, jotka ykkösluokan pukuihin ja koruihin ajellen Mersun takapenkillä nousivat autosta YK:n Päärakennuksen rappusille käydäkseen sisäåän tuohon kansakuntien "sulatusuuniin". Mitäpä tästä, en ole kade. Mutta YK:n antamat miljardeihin tonneihin tähän päivään laskettavissa olevien viljasäkkien määrä ei mennyt kuin aniharvoin mustille suuri silmäisille kärpasten kasvoja syöville turvonneiden vatsojen lapsille, vaan noiden valtioiden herrojen ja rouvien sekä armeijan käyttöön. Rikas eliitti myi viljat kovalla hinnalla maailmanmarkkinoille ja ne avustus miljardit joita noihin kehitysmaihin mätettiin menivät diktaattor

Juha. ke 13.09.2017 18:12 0

diktaattoreiden hankkimiin "leluihin" eli huippuluokkaa oleviin moderneihin aseisiin, josta kansainväliset asekauppiaat hieroivat olematonta partaansa myhäillen. Avustusprojekteihin myönnetyt varat katosivat kuin tuhka tuuleen, eikä uutta infraktuuria rakennettu. Ei kouluja, sairaaloita, asuntoja, teitä, terveysasemia, kaivoja. Ei mitään! Lisäksi inhorealistisesti katsottuna ne lukuisat viljalastit, rokotusohjelmat, terveyden perusparannusohjelmat, jotka ovat kestäneet 60-vuotta, ovat realisoituneet vuoteen 2017 Afrikan osalta ja koko maailman väestön kokonaismäärän katarstrofaalisiin lukemiin 7 miljardia väestöräjähdykseksi joka tulvii Afrikasta Eurooppaan kuin Sopulilaumat tai Australian hyper -kanilaumat porteillemme, jota tsunamia eivät ainakaan vätysmäiset johtajamme edes halua tai yritä pysäyttää, vaan ovat valmiit uhraamaan ja pois pyyhkimään eurooppalaiset kansakunnat maan päältä ikuisiksi ajoiksi. Se lapsellisen kaunis ajatus jokaisen pudonneen linnunpoikasen nostamisesta taikaisin pesäänsä on saanut aikaan sen minkä kourissa patojen murtuessa olemme ja todennäköisesti tulemme tuhoutumaan pienenä kansakuntana ja Eurooppakin on vain pieni suupala noille heinäsirkkaparville. Eurooppa on aina ollut tyhmä. Tyhmä sotiessaan keskenään kautta historian ruhtinaskuntinaan ja kruunupäineen alvariinsa. Tyhmä intergoituessaan EU:ksi mukamas siksi, että näin sodat eivät enää koskaan tallaa Eurooppaa pitkin poikin, vaan tämä "neuvostoliittolainen" "rauhanjärjestö" luo ja tuo onnen mantereemme kansakunnille, vaikka nyt on nähtävissä mitä 70-vuotta kestänyt rauhanaika on Euroopalla tehnyt pehmentäen sen Mimosa -pyllyiseksi maitojunan konnareiksi ja kuljettajiksi, jotka eivät halua rikkoa kynsinauhaansakaan sen vuoksi, että puristaisi kätensä nyrkkiin ja antaisi luuvitosen käydä valuutasta, silloin kun eteen tuleva aika sitä vaatii vain sen vuoksi, koska sitä sanotaan terveeksi itsesuojeluvaistoksi pitää reviirinsä puhtaana ei toivotuista vieraista kuten jopa Vaivaishiiri

Juha. ke 13.09.2017 18:13 0

sen tekee vaivojaan säästämättä.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Mika Niikko

Mika Niikko on työskennellyt nuorten parissa lähes kaksikymmentä vuotta. Naimisissa ja neljä lasta. Kansanedustaja,ps ja Vantaan kaupunginvaltuuston jäsen.

tuoreimmat

YK - Yllä kritiikin

ke 13.09. 15:58

Vierastaistelijoiden ohituskaista

ke 30.08. 19:36

Sateenkaari ja puolikuu

su 02.07. 23:22

blogit

Vieraskynä

Turku ja Suomi. Lintukoto joka romahti.

to 21.09.2017 19:57

Juha Ahvio

Ylen mielenkiintoinen Me kannatamme Trumpia! -radiokeskustelu

pe 08.09.2017 13:47

Professorin Ajatuksia

Antoiko Yle tahallaan väärän vaikutelman?

la 23.09.2017 10:35

Jukka Hankamäki

Eduskunta tilaa maahanmuutosta hyvän tarinan

pe 22.09.2017 09:50

Petteri Hiienkoski

Sisäministeri kansalaisten turvallisuutta ja avointa yhteiskuntaa vastaan

la 23.09.2017 10:41

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Lähi-idän ja Afrikan väestö ohittaa venäjänkielisten määrän pian Helsingissä ja Espoossa

ti 19.09.2017 00:54

Piia Kattelus

Hallituksen vastuu laittomassa maahantulossa

ke 13.09.2017 11:50

Henry Laasanen

Demarit tukkanuottasilla: feministit vs. sovinistit

la 02.09.2017 10:37

Arto Luukkanen

Niinistö jänistää ja tekee "putinit"?

pe 22.09.2017 08:23

Mika Niikko

YK - Yllä kritiikin

ke 13.09.2017 15:58

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

50 000 tulotonta ruokakuntaa - keitä he ovat? - tietämiseen ei muuten tarvita rakettitiedettä

ma 11.09.2017 19:06

Heikki Porkka

Turvapaikanhakija sai kymmenen vuoden tuomion Virossa

pe 22.09.2017 23:26

Olli Pusa

Kuka on suvakki?

ma 18.09.2017 04:24

Alan Salehzadeh

Iran pyrkii hiljentämään myös ulkoiranilaisia toimittajia ja kriitikkoja

ma 11.09.2017 18:52

Janne Suuronen

Ylikomisario Taponen on aivan oikeassa

ti 12.09.2017 13:39

Reijo Tossavainen

Hallituksen arvoton arvopohja

pe 22.09.2017 21:14

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

ke 23.08.2017 09:27

Pauli Vahtera

Vaalimuistoja

ma 17.07.2017 11:31

Timo Vihavainen

Volga-matushkan varrelta

la 23.09.2017 10:38

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09.2017 14:02