Blogi: Vieraskynä , ma 10.06.2019 23:35

Globalisti Paavi ja kapinalliset papit

Paavi Franciscus on esiintynyt viime aikoina kovana nationalismin vastustajana edistäen uutta globaalia ylivaltiollista herruutta. Vatikaani järjesti toukokuussa kansainvälisen konferenssin otsikolla Nation, state, nation-state, johon osallistui akateemikkoja ja korkean luokan papistoa kardinaali Walter Kasperin johdolla. Kokouksesta ei ole julkaistu kirjallista kokoelmaa, vain teemoja ja Kasperin tyrmäävä yhteenveto: nationalismi on paha, koska se tuotti kaksi maailmansotaa, pitää varoa populistisia ja uusnationalistisia ideologioita, jotka sulkevat edistyksen muuriensa sisälle.

Yhtenä osallistujana oli Joachim Schnellnhuber, ns. ilmastoasiantuntija, Merkelin ja EU:n neuvonantaja. Schnellnhuber on todennut meidän tarvitsevan Ilmasto-Gandhin, on puolustanut koko maailman hallitusta, ja toimii organisoituvan globaalin demokratian puolesta. Hän on myös esittänyt pyynnön valtioille, että nämä luovuttaisivat osan kansallisesta suvereniteetistaan vahvoille ylikansallisille instituutioille, perusedellytys kehitykselle on YK-järjestelmän osien ja osastojen ylikansallisen vallan vahvistaminen.

Nyt paavikin käyttää termiä supranationalistiset instituutiot. Konferenssi toimi globaalin uskottavuuden vahvistamiseksi, siksi luennoitsijajoukko koostui globalismin eturivin propagandisteista. Paavi sai tilaisuuden hyökätä nationalismin harhaoppia vastaan, nationalismi uhkaa siirtolaisia, moninaisuutta, eikä kansallisvaltio enää kykene tuottamaan väestölleen yhteistä hyvää.

Paavin siirtolaisuutta ja muslimipakolaisia puoltavaa asennetta vastaan ovat nousseet useat papit. Heistä näkyvin on ollut kardinaali Raymond Burke, jonka mielestä asettuminen muslimien massamaahanmuuttoa vastaan on isänmaallinen teko. Äskettäin kardinaali Gerhard Müller asetti kyseenalaiseksi rukoilemisen muslimien kanssa. Hän puhui Veronassa sadoille kuulijoille rukouksesta Jumalan lahjana ja totesi ”Jumalan lapset eivät voi olla kuuliaisia islamille Kristuksen kunnian tähden, olemme uskollisia ainoastaan hänelle, siksi emme voi rukoilla muslimien lailla emmekä heidän kanssaan”.

Müller esitti muslimien uskon poikkeavan täysin kristinuskon jumalauskosta, koska islam kieltää kristinuskon kolmiyhteisen jumalan. Hän totesi, että muslimit voivat rukoilla ainoastaan etäistä jumalaa, jota he kutsuvat Allahiksi, ja jonka tahtoon alistutaan huolimatta tuntemattomasta tulevaisuudesta.

Kristityt rukoilevat Jumalan tahdon toteutumista, se on tahto, jota me vapaudessa noudatamme, ja tahto, mikä ei tee meistä orjia, vaan Jumalan vapaita lapsia. Müller korostaa, etteivät kristityt näe jumalankieltäjä-lähimmäisiään vastustajina tai uhreina, joita tulisi sääliä vaan veljinä ja sisarina, joita heidän Jumalansa etsii. ”Kristityt tarjoavat rehellisen dialogin kysymyksistä, mitkä käsittelevät olemisen merkitystä yleisesti ja inhimillisen olemassaolon merkitystä erityisesti, koska he tuntevat yhteyttä uskottomiin paremman maailman saavuttamiseksi”.

Kapinallispappi Jules Gomes arvostelee paavin konferenssia harhaanjohtamisesta, kansallismielisten halveksunnasta ja sokeudesta globalismin historialliselle kehityskaarelle imperialismina sekä raamatun globaalien poliittisten pyrkimysten vastaisen viestin sivuuttamisesta.

Kristityt humanistit tunsivat ennen Aristoteleen ja Augustinuksen kirjoitukset eivätkä tarttuneet siirtolaisuuteen tunteella kuten nykyisten kirkkokuntien johto. Niin kirkkoisä Augustinus kuin Tuomas Akvinolainen ymmärsivät valtion rajojen merkityksen, tajusivat vieraiden kulttuurien muodostaman uhan, korostivat kansalaisuuden merkitystä, arvojen ja lainkäytön yhtenäisyyden tärkeyttä. Sharia ei kuulu, eikä sitä tule hyväksyä kristittyyn maahan.

Tuomas Akvinolaisen mukaan rajoja tarvitaan, jotta meitä kohtaan vihamieliset voimat eivät pääse maahan. Kansalaisuus ja poliittisen vallan käyttö kuuluvat yhteen, ja siirtolainen on kansalainen vain täysin assimiloiduttuaan. On epäviisasta ja moraalitonta avata rajat ja antaa kansalaisuus siirtolaisille, jotka eivät kunnioita vastaanottavaa kulttuuria.

Poliittisen ajattelijan ja raamattututkijan Yoram Hazonyn viime vuonna ilmestynyt teos The virtue of nationalism, nationalismin hyve, olisi tuonut Vatikaanin konferenssiin vasta-argumentin. Hazony murskaa Kasperin väitteen maailmansotien syttymisestä nationalismin seurauksena. Asia on päinvastoin, maailmansotien lähtökohta löytyy globalistisista pyrkimyksistä, niistä samankaltaisista suuntauksista joita on nähtävissä EU:n politiikassa.

Saksan keisari Wilhelm II kirjoitti sotilailleen ensimmäisen maailmansodan alussa ”Saksan on määrä hallita koko Eurooppaa”. Itävaltalainen Hitler tallasi sittemmin itävaltalaisen nationalismin alleen kansallissosialistisen Saksan  sotavoimien avulla. Hitler oli arjalainen ylivallan tavoittelija, ei nationalisti. Hitlerin yrityksen universaalin imperiumin luomisesta pysäytti amerikkalaisten, brittien ja venäläisten nationalismi, jopa Stalin hylkäsi marxilaisen horinan maailmanvallankumouksesta venäläisen patriotismin avoimen houkutuksen hyväksi.

Hazony vetoaa myös pyhiin kirjoituksiin puolustaessaan nationalismin hyvettä, Raamattu on syntynyt syvällisestä oppositiosta muinaisia imperiumeja vastaan. Valittu kansa asetettiin universaalista poliittista järjestystä vastaan, mitä järjestystä olivat vuorollaan olleet perustamassa Egypti, Babylonia, Assyria ja Persia (myöhemmin Kreikka ja Rooma), mutta Egyptin ja Babylonian taloushyödyn ei annettu mennä oman kansakunnan edun edelle.

Jumala sääti Israelin kansakunnalle rajat, jotta se ei sekaantuisi naapurivaltakuntiin, jotka myös ansaitsivat itsenäisyyden. Profeetta Jesajan visio ei ole ylikansallinen EU:n ja YK:n kaltainen instituutio, mikä muuttaa maailman tasapaksuksi samankaltaiseksi standardoiduksi poliittiseksi järjestykseksi, vaan erilaisten valtioiden itsenäisyys ja kansojen kristillinen sanoma, mitä Franciscuksenkin tulisi ennemmin saarnata kuin edistää EU:n ja YK:n valheellista globalismia.

Tietämättömyys islamista on johtanut kristityt seurakunnat yhteistyöhön islamin kanssa, olisi kuunneltava niitä teologeja, jotka ovat osoittaneet oleellisia eroja kristinuskon ja islamin välillä. Edesmennyt pastori James Schall  tähdensi teoksessa On Islam A chronological record 2002-2008, että kirja, mitä muslimit pitävät suuressa arvossa, ei ole Jumalasta, kristityt ymmärtävät muslimien näkemykset väärin, koska väärinymmärtävät islamin.

Schall vastusti islamin laajentumista ja muslimien maahanmuuttoa. Ensimmäinen askel on vakuuttaa kristityt, ettei Koraani ole jumalallisia ilmestyksiä. Ongelma on islamin fundamentaalinen metafysiikka, mikä mm. johtaa terrorismiin, länttä vastaan aloitettuun sotaan. Islamin järjen vastaisuus nousee sen teologisesta voluntarismista, jonka ytimessä on jumalan tahto, mitä ei voi selittää järjellä ja mikä voi mielivaltaisesti muuttua, eikä ole sidottu totuuteen, joten jumalan erityislaatuisuutta ei pysty rajoittamaan.

Muslimit vahvistavat itse, Schall kirjoittaa, että pahuutta ei tulisi tehdä, mutta joskus sitä täytyy tehdä, ja silloin pahuudesta tulee hyvyyttä. Läntiset kirkkokunnat ovat lumoutuneet monikulttuurisuudesta, eivätkä ymmärrä omaksuneensa ideologian, millä on Euroopalle kielteisiä seurauksia. Kansallisesta kristillisestä identiteetistään pitävät kiinni enää Itä-Euroopan maat, Länsi-Euroopassa eurooppalainen kulttuuri koetaan heikkoutena, eivätkä  poliittisesti esiintuodut ”eurooppalaiset arvot” liity Euroopan historiaan, eikä niillä ole yhteyttä eurooppalaisiin aatteisiin. Monikultturismi ei myöskään vastaa näitä arvoja, vaan sisältää siemenen Länsi-Euroopan kalifaatista, suvaitsevaista monikulttuurista yhteiskuntaa ei ole tulossa. 

 

Lähteitä:

Barillas, Martin M., Former Vatican head of doctrine : Christians ”cannot pray like or with muslims” Lifesitenews. 

Rome 21.5.2019.

Gomes, Jules, Vatican turns the virtue of nationalism into a cardinal vice. Rebel priest 10.5. 2019.

Pearce, Joseph, Lessons from Thomas Aquinas for president Trump. The imaginative conservative 3.2.2017.

Rieth, Peter S., In defense of citizenship : the silent issue in the immigration debate. The imaginative 

conservative 22.2.2017.

Williams, Thomas D., Cardinal Burke : Resisting large-scale muslim immigration is patriotic. Breitbart 20.5.2019.

 

 

Kirjoittaja on Hilkka Axelsen, eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja, FM yleinen historia.

 

Vieraskynä ma 10.06. 23:35

Vieraskynä

Oikean Median vieraskynä -blogiin poimitaan mielenkiintoisia kirjoituksia henkilöiltä, jotka kirjoittavat harvemmin tai eivät voi omalla nimellään kirjoittaa valitsemistaan aiheista.

tuoreimmat

Päivi Räsäsen avoin kirje arkkipiispa Luomalle

ti 18.06. 23:56

Globalisti Paavi ja kapinalliset papit

ma 10.06. 23:35

Ei palata pakkoruotsiin, vaan tähdätään tulevaisuuteen

ma 03.06. 23:35

Hölmöläisten hommaa

su 02.06. 12:34

Maahanmuuttoahdistus koskettaa monia suomalaisia

to 23.05. 01:36

Suomalaisille jatkossakin maitoa ja bensaa!

to 16.05. 22:33

Kadonnut maskuliinisuus ja puolustuskyvytön kristillinen länsi

pe 26.04. 00:01

Pääsiäinen ei unohdu edes taivaassa!

la 20.04. 00:43

Suomalaisten etua ajetaan kahdessa rintamassa

su 14.04. 16:01

Islamin kulttuurivaikutus väitetyn maltillisuuden näkökulmasta

ti 09.04. 23:47

blogit

Vieraskynä

Päivi Räsäsen avoin kirje arkkipiispa Luomalle

ti 18.06.2019 23:56

Juha Ahvio

Kirkollinen avioliittoon vihkiminen ja Helsinki Pride -yhteistyö kirkkolain ja kirkkojärjestyksen valossa

to 20.06.2019 23:03

Professorin Ajatuksia

Dopingiin uusi standardi

ke 26.06.2019 00:06

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05.2019 16:12

Jukka Hankamäki

Tarkistuksia Titanicin törmäyskurssiin

ti 04.06.2019 23:07

Petteri Hiienkoski

Poliittisesti harhaanjohtavaa laintulkintaa oikeustieteilijöiltä

ma 24.06.2019 15:54

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

PS:n eurovaalitulos historiansa paras

ma 27.05.2019 20:18

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Multikultin edistäminen hallitukselle ilmastotoimia tärkeämpää

ma 24.06.2019 14:28

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Kokko-kieltolaki ei sytytä

ma 24.06.2019 23:43

Mika Niikko

Hallitusohjelma, Seta ja lapset

ke 26.06.2019 00:10

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

HBO Chernobyl sarja - Greenpeacen valheellista narratiivia

su 16.06.2019 10:20

Heikki Porkka

Facebook rakastaa minua

ke 26.06.2019 21:53

Tapio Puolimatka

Sukupuoli-ideologia estää kriittisen seksuaalikasvatuksen

ti 18.06.2019 00:49

Olli Pusa

Vappusatasesta juhannuskympiksi?

la 22.06.2019 10:11

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Ev.-lut kirkosta vasemmiston kivakerho

ti 18.06.2019 13:42

Reijo Tossavainen

Voiko pahemmin epäonnistua kuin Soini?

ti 25.06.2019 19:04

Jessica Vahtera

Sananvapauden puolesta on taisteltava

ma 24.06.2019 10:45

Pauli Vahtera

Kansanvaihdon kiihdyttäminen

pe 07.06.2019 23:27

Timo Vihavainen

Suunnitelmat oli vahvistettu

ke 26.06.2019 00:07

Matti Viren

Mitä on köyhyystutkimus?

ma 24.06.2019 00:19