Yle-uutiset vihapuhetta metsästämässä

Yle-uutiset vahvisti käsitystä, jonka mukaan totuuden sanominen luokitellaan nykyisin vihapuheeksi

Blogit ke 22.02.2017 09:34
Kuva: Youtube

Aamun uutisissa esiteltiin kuvin ja sanoin tunnettuja vihapuhujia. Asiantuntijana toimi Amnesty Internationalin Suomen johtaja Frank Johansson, joka tunnetaan monikulttuurisuuden ja kulttuurimarxilaisuuden innokkaana lähettiläänä.

Donald Trump oli itseoikeutettu ykkönen, perässä seurasivat Ranskan Marine Le Pen ja Unkarin Viktor Orban. Samaan joukkoon Yle sijoitti myös Turkin Erdoganin ja Filippiinien Rodrigo Duterten.

Erdogan on lahdannut tehokkaasti omia kansalaisiaan, Duterte on moneen kertaan uhannut lahdata, mutta Trumpin, Le Penin tai Orbanin en tiedetä näin tehneen. Päinvastoin, Trump, Le Pen ja Orban ovat painottaneet kansalaisten oikeuksia ja turvallisuutta sekä lakien ja länsimaisen elämäntavan kunnioittamista.

Erdogan edustaa melko jyrkkää islamin tulkintaa, hänen aikanaan Turkki on ottanut mittavia askeleita kohti islamilaisen valtion statusta. Trump, Le Pen ja Orban ovat Erdoganin vastakohtia pyrkien ehkäisemään väkivaltaan ja terrorismiin taipuvaisten kiihkomuslimien rantautumista kotimaahansa.

Orban joutui Amnestyn ja EU-komission silmätikuksi, koska noudatti yhdessä sovittuja sääntöjä pyrkiessään estämään turvapaikanhakijoiden siirtymisen Saksaan.

Yle ei löytänyt lähetykseensä ainoatakaan uskonnollista johtajaa, kuten islaminuskoinen Anjem Choudary, joka on kiihottanut muslimeja väkivaltaiseen taisteluun islamin puolesta.

Yle ei myöskään kääntänyt katsetta Ruotsissa asuvaan imaamiin Sheik Ahmediin, joka toteaa haastattelussa muslimien valloittavan Ruotsin ja Euroopan ja taistelevan viimeiseen päivään henkensä edestä, jotta ei- muslimit kääntyvät muslimeiksi.

Vihaa ja länsimaisen ihmisen tappamisfantasioita saarnaavia merkittäviä imaameja on ämpäritolkulla Lähi-idässä, mutta ainoatakaan esimerkkiä Yle ei onnistunut esittelemään vihapuhetta kauhistellessaan.

Ylen uutisissa ei myöskään kerrottu, että muslimien halajama islamilainen laki, sharia, on laki, joka laillistaa vihan ja väkivallan käytön rankaisumetodeina. Sitäkään ei kerrottu, että koraani kehottaa useissa säkeissään väkivaltaan vääräuskoisia kohtaan. Vääräuskoisia ovat kaikki muut paitsi muslimit.

Länsimaalaiset eivät välttämättä ymmärrä, että islam on muslimille tie, totuus ja elämä toisin kuin esimerkiksi kristinopin perusteet useimmille kristityille tapauskovaisille.

Koraanin sana on jumalan kirjoittamaa, jota ihminen ei voi muuttaa. Pedofiliaa harjoittaneen ja innokkaasti väärää mieltä olevia lahdanneen Muhammedin elämä on kaikkien oikeiden muslimien esikuva. Merkittävää roolia muslimien elämässä esittävä julma sharia on islamilainen laki, jota jokainen oikea muslimi haluaa noudatettava asuinmaassaan.

Todellisuudessa kaikki imaamit, jotka saarnaavat ja opettavat islamin oppia sen perusteisiin nojaten, ovat väkivaltaan kiihottavia vihapuhujia.

Yleisradion uutistoimituksen viestinnän perusteella on vaikuttanut jo usean vuoden ajan, että islam nauttii erityissuojelua toisin kuin kristinoppi, jonka voi vetää vessanpytystä alas aina kun siltä tuntuu.

Yle on toistuvasti islamin asialla, vaikka ateistit ja kristityt maksavat Ylen toimittajien palkan. Miksi suomalaiset suostuvat maksamaan mediasta, joka osoittaa jatkuvasti inhonsa maksajiaan ja heidän kannattamaansa länsimaista elämäntapaa kohtaan?

Muslimien radikalisoitumista vastustavan Quilliam-säätiön johtaja Haras Rafiq on todennut, että ”Suomi on yksi pahimmista ongelma-alueista Euroopassa. Suomessa taistelijoiden osuus maan muslimiväestöstä on yli kolme kertaa suurempi kuin Britanniassa” ja että ”Pohjoismaissa ei ole haluttu tunnistaa ja haastaa vihasaarnaajia”.

Amnestyn Frank Johansson väitti lisäksi, että vihapuhetta käyttävät länsimaat eivät ole enää valmiita auttamaan muita. Johanssonin puheella ei ole todellisuuspohjaa, josta todistaa esimerkiksi Suomen hallituksen ja eduskunnan toiminta, jonka myötä Suomi on kehittymässä Ruotsin kaltaiseksi koko maailman sosiaalitoimistoksi samalla kun oma kansa köyhtyy ja kärsii enenevässä määrin.

Vihapuheen lisäksi Yle uutiset vääristi jälleen todellisuutta käyttäen sanaa paperiton tarkoittaessaan laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä. Yle on pyrkinyt toistuvasti laillistamaan laittomuuden. Vastaako Yle-uutisten jatkuva manipulatiivinen sanankäyttö maksajiensa käsitystä? Niiden samojen maksajien, jotka elättävät Ylen ”paperittomia”?

Mielenkiintoista on myös se, että Ylen toimittajat arvostelivat suoraan ja rivien välistä Wikipediaa. Ylen toimittajien Wikipedia - asenteesta tuli mieleen kysymys kumpaan luotat enemmän, Wikipediaan vai Yleisradion ulkomaankirjeenvaihtajaan. Vastausta miettiessä voi valita kenet hyvänsä kirjeenvaihtajista. Uusia erkki toivasia ei ole nähty eikä heitä ole valitettavasti edes näköpiirissä.

Heikki Porkka ke 22.02. 09:34

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot