Li hyvä - opeta tapoja jooko?

Li hyvä: opeta ehdokkaasi käyttäytymään!

Blogit ma 06.03.2017 10:10
Arto Luukkanen.Dosentti Arto Luukkanen toimii Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtorina Helsingin yliopiston Renvall-instituutissa.

Tämä on avoin kirje kansanedustaja Li Anderssonille.

Hyvä Li,

Äimistyinpä kun näin sosiaalisessa mediassa vaalimainoksen, jossa Suldaan eli Musta Leijona kertoo miten ”äänestämättä jättäminen voi olla ääni natsille tai persulle”. Hän on ilmeisesti teidän kunnallisvaaliehdokkaanne.

Meillä Suomessa on tapana, että poliittista vastustajaa ei demonisoida tai parjata. Ketään ei kutsuta natsiksi tai edes kommunistiksi – jollei hän sitä ole. Suomella on katkera historia niin ruskeasta kuin punaisesta totalitarismista. Näitä ei haluta tänne. Tämä oppi on ostettu kovilla kokemuksilla aina kansalaissodasta saakka.

Vasemmistoliitto noudatti tätä poliittista traditiota niin kauan kuin siellä oli ihmisiä SKDL:stä tai kommunisteista. Porvaria ravisteltiin ja sätittiin mutta ketään ei rinnastettu natsiin. Nyt komento on ilmeisesti toinen: vasemmistolaisen väkivallan ja vihan lietsonta näyttää olevan ihan jees.  

Toivon Li että tämä ei johdu sinusta vaan siitä, että et ole päässyt opastamaan ja neuvomaan näitä uusia ehdokkaita.

Vihan saarnaaminen on ymmärrettävää ainoastaan silloin kun liikkeen aatteellinen sisältö on kuollut. Kun ideologia on hävinnyt. Silloin kelpaa myös viha.

Olen vakuuttunut siitä, että tämä mainos ei tarkoita sitä, että vasemmistoliitto ei enää usko ihmisten vaikutusmahdollisuuksiin poliittisesti. Uskon myös sen, että sinä et halua tämän kaltaista vihanlietsontaa tai Sultaanin mainoksen pahimmanlaatuista demagogiaa. Olen myös ihan varma siitä, että et aikuisten-oikeasti tarkoittanut sitä kun puhuit televisiossa ”vasemmistolaista väkivallasta” parempana.

Li hyvä!

TIedän, että puolueessanne on ihmisiä, jotka mielellään opettavat tänne tulijoille suomalaisen poliittisen järjestelmän perusteita. Ottakaa vaikka Teivo Teivainen tai Heikki Patomäki luennoimaan näille ihmisille siitä miten täällä toimintaan. Ne ovat viisaita ja ymmärtäväisiä miehiä, joilla on rohkeutta toimia vihapuhetta vastaan. Tiedän sen. He kertovat myös mielellään siitä, että vanhojen maiden viha-traditiota ei kannata salakuljettaa Suomeen.

Ja ennen kaikkea: nyt voisi olla hyvä aika että teidän ehdokkaanne allekirjoittaisivat vihapuheen, vihan, vihademagogian ja vasemmistolaisen väkivallan tuomitseva adressin.

Tämän Suuren Vaalirauha-adressin teksti voisi olla seuraava: ”Minä XXX lupaan, että en demonisoi ketään, en levitä vihapuhetta, en natseile tai rasisteile, enkä herjaa toista. Kunnioitan poliittista vastustajaa – olipa hän kuka tahansa”.

Uskon, että Li ajattelet ja toimit joka hetki laiillisuuden puolesta - enkä suostu uskomaan niitä, jotka väittävät toisin.

Kunniottavasti ja vaalirauhan puolesta

Arto Luukkanen, Järvenpää

ps. Ovatpas Li Andersson, Heikki ja Teivo ihan hipihiljaa. Harmi. Vastuun kantaminen on miehekästä.

pps. Ihan ovat hisskunkissun....tätä kutsutaan mediapimennoksi. ))

Arto Luukkanen ma 06.03. 10:10

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot