Vallankumouksen alla

Kansalaiset ovat heräämässä, eivät nukahtamassa, vaikka siltä näyttää.

Blogit ma 27.02.2017 09:05

Ylen aamustudiossa keskusteltiin kuntavaaleista. Toimittaja ja studiovieraat ihmettelivät miksi kokoomus, sdp ja keskusta potevat ankaraa ehdokaspulaa.

Studiossa istuivat toimittajan lisäksi kokoomuksen luopuva kunnanvaltuutettu ja kuntaliiton edustaja. Aamun vitsikkäimmän syyn ehdokaspulaan esitti kokoomuslainen vihjatessaan Trumpin ja brexitin ”syyllisyyteen”. Oliko kyseessä tietoinen epärehellisyys, kuten poliitikoilla liian usein, vai oliko kyse ymmärtämättömyydestä, vaikea sanoa.

Yksikään studiossa istuneista ei tuntunut ymmärtävän, että kyse on kansalaisten totaalisesta pettymisestä edustukselliseen demokratiaan eli valehteleviin poliitikoihin, jotka ovat suuressa hyvyydessään unohtaneet kantaväestön hyvinvoinnin toiseutta palvoessaan.

Yleisellä tasolla on ollut jo pitkään nähtävissä, että kunnissa, kuten myös eduskunnassa, ei toteudu oikeastaan kenenkään tahto. Konsensusmainen päättäminen on johtanut tilanteeseen, jossa puolueet tekevät keskinäisiä lehmänkauppoja unohtaen olevansa niiden kansalaisten edustajia, jotka ovat heitä äänestäneet. Puolueet ovat yksi toisensa jälkeen syöneet vaalilupauksensa päästyään kunnissa ja valtakunnan politiikassa päättäviin elimiin.

Kolmikko sdp, kokoomus ja keskusta on pitänyt valtaa Suomessa 1990-luvun taitteesta lähtien eikä jälki ole näyttänyt hyvältä varsinkaan 2000 – luvulle tulon jälkeen. Koko kolmikko on ottanut merkittäväksi teemaksi monikultturismin ja erilaisten vähemmistöjen asioiden edistämisen ja unohtanut samalla, että vain enemmistön hyvinvointi takaa hyvän yhteiskunnan. Hyvinvoiva enemmistö huomioi aina vähemmistön, pahoinvoiva enemmistö kääntyy sen sijaan hiljalleen kaikkia oikeuksiaan polkeviksi kokemiaan vastaan.

Kokoomus, sdp ja keskusta tuottavat ulkomaalaisia, monikulttuuria (islam) ja vähemmistöjä suosivalla politiikallaan pahoinvointia yhä useammille kanta-asukkaille. On itsestään selvää, että kanta-asukkaat kääntyvät jossain vaiheessa valtaa pitäviä ja heitä innokkaasti tukevaa valtamediaa vastaan.

Esimerkiksi leipäjonot, pitkittynyt työttömyys ja suomalaisten asunnottomuus eivät ole liiemmin kiinnostaneet suomalaispoliitikkojen enemmistöä, mutta Sipilän kutsumien ja Orpon maahan päästämien laittomien tulijoiden edessä itsetunnoton poliittinen ylimystö on langennut polvilleen. Suomalainen valtamedia on tukenut poliitikkojen enemmistön toimintaa, vaikka kansalaisten enemmistö on ollut vastahankainen jo pitkään.

Kyse on yksinkertaisesti siitä, että yhä suurempi osa suomalaisista vieraantuu poliittisesta päätöksenteosta, koska kokee, että ylimieliset vallanpitäjät eivät enää edusta kantaväestöä.

Suomessa kytee samanlainen kabinettipolitiikkaan tyytymättömien kasvava ilmapiiri kuin muualla läntisessä maailmassa. Mediassa ja puolueissa ei välttämättä ymmärretä, että esimerkiksi ulkomaalaispolitiikka koskettelee nykyään myös kuntapolitiikkaa, kun lyhytnäköiset kuntien päättäjät haalivat kuntiinsa uusia elätettäviä, koska valtio maksaa. Jokainen järjissään oleva ymmärtää, että kyse on hölmöläisten peitonjatkamispolitiikasta, joka johtaa lopulta peiton repeytymiseen ja tuhoutumiseen. Monet suomalaiset, joilla on ollut mahdollisuus tai riittävästi tahdonvoimaa, ovat vaihtaneet valtakuntaa eli siirtäneet työnsä, asuntonsa ja omaisuutensa ulkomaille, koska eivät halua tukea politiikkaa ja yhteiskuntaa, joka sylkee oman kansan päälle.

Pehmeä vallankumous tekee tuloaan, vaikka valtamediassa ja politiikan huipulla ei sitä nähdä tai kyetä tunnustamaan. Valtamedian puntti on tutissut jo pitkään. Poliittisissa piireissä on ollut myös nähtävissä pelonsekaista reagointia, kun sisäministeriö aloitti ”vihapuheen” kyttäämisen sen sijaan, että olisi puuttunut voimakkaasti ongelmien juureen.

Poliitikkojen enemmistö ei osaa tai uskalla katsoa peiliin, joten riittävän nopeaa muutosta ei ole tulossa, jos kansalaiset eivät reagoi pudottamalla vanhan vallan kannattajia ja tekijöitä alas valtaistuimiltaan. Mitä valveutuneempia kansalaiset ovat, sitä nopeammin politiikan ja yhteiskunnan suunta muuttuu.

Pisa-kansan heräämisen aika on juuri nyt. Jos heräämistä ei nähdä kuntavaaleissa, voidaan pisaan huoletta lisätä yksi ässä.

Heikki Porkka ma 27.02. 09:05

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot