Yleisradion islam-myönteinen uutisointi - riski yhteiskunnalle?

Uutistoimitus pyrkii vaikuttamaan kansalaisten mielipiteisiin

Blogit pe 10.02.2017 14:34
Yle jatkaa Yhdysvaltojen maahantulokiellon arvostelua, eilisestä Tanskan sharia-dokumentista huolimatta

Puolustusministeri Jussi Niinistö on vihjannut Yleisradion olevan uhka Suomen Venäjä-suhteille, mutta yksikään ministeri ei ole nostanut esiin toista ongelmaa, josta voi muodostua tulevaisuudessa merkittävä sisäinen ja ulkoinen uhkatekijä myös Suomelle. Yleisradiolla on ollut olennainen rooli myös tämän ongelman syntymisessä.

Yleisradion uutistoimitus on innoissaan, kun presidentti Trumpin määräys maahantulokiellosta seitsemän muslimimaan asukkaille sai toisen takaiskun, tällä kertaa valitustuomioistuimelta.

Trump ei kuitenkaan luovuta vaan aikoo viedä prosessia eteenpäin tavalla tai toisella.

Tunnettua on, että Yleisradio on esitellyt fundamentaalisia, shariaa vaativia muslimeja positiivisessa hengessä lähetyksissään.

Yleisradio ei ole nostanut vahvasti esiin muslimimiesten rankkaa yliedustusta seksuaalirikollisuuden saralla, mutta on uutisoinut useaan otteeseen suomalaisten oletetusta rasismista ja ksenofobiasta.

Ylen kanssa samalla linjalla ovat olleet sisäministeriö ja sisäministeriön alainen poliisihallitus, jonka viestinnässä on vähätelty suomalaisiin ja erityisesti vaaleaihoisiin naisiin kohdistuvia vakavia ongelmia. Poliisihallituksen kanta on ihmetyttänyt muutamia eduskunnassa vaikuttavia poliiseja.

Yleisradion intoa osoittaa islamille myönteistä kantaansa ei millään tavalla heikentänyt edes Tanskan moskeijoiden harjoittamasta toiminnasta eilen (9.2.2017) nähty dokumentti, josta monelle aihetta huonommin tuntevalle selvisi esimerkiksi se, että

- imaamien mukaan muslimien tavoitteena on länsimaiden valloitus, kuffarien (vääräuskoisten) alistaminen ja länsimaisen kulttuurin tuhoaminen

- naisen pitää sietää miehensä harjoittamaa väkivaltaa ja naisten kivittäminen kuoliaaksi on hyväksyttävää, koska se on sharian mukainen tuomio

- kaikkia ei-muslimeja pidetään kuffareina, vääräuskoisina, jotka joutuvat helvettiin

- imaamit pyrkivät kaikin keinoin estämään muslimien integroitumisen ja assimiloitumisen

- muslimille on luvallista teeskennellä hyväksyvänsä länsimaisen kulttuurin, lait ja tavat, jos teeskentely (valehtelu) edistää islamin lännen valloitusta. Kyse on al-Taqiyyasta eli petollisuudesta, jota muslimin on koraanin ja imaamien mukaan lupa harjoittaa vääräuskoisten (kuffarien) harhauttamiseksi.

- ohjelmassa esiintyneet imaamit valehtelivat kehottavansa muslimeja noudattamaan Tanskan lakeja, jotka ovat ihmisen luomia

- ohjelmassa salaa materiaalia kuvannut ei-fundamentaalinen musliminainen totesi kehityksen olevan erittäin vaarallista, koska moskeijoissa saarnaavilla imaameilla on suuri vaikutusvalta yhteisöjen sisällä

Eilen (9.2.2017) nähtyä tanskalaisohjelmaakin paljastavampi dokumentti on brittien tekemä Undercover Mosque , jossa imaamit kannustavat juutalaisten, intialaisten ja homojen tappamiseen, lapsiavioliittoihin sekä maallisen lain ja hallinnon halveksuntaan ja kumoamiseen.

Muslimien laajan invaasion mukanaan tuomien vakavien ongelmien peittely ja presidentti Trumpin pyrkimys estää ongelmien tulo Yhdysvaltoihin ovat olleet Ylen uutistoimitukselle tyypillistä toimintaa, jonka esimakua on ollut nähtävissä vuodesta 2005 alkaen, kun monikulttuurisuuden edistäminen kirjattiin lakiin.

Amerikkalaisten enemmistön kanta, joka on maahantulokieltoasiassa yhteneväinen Trumpin kanssa (57 prosenttia samaa mieltä, Rasmussen Reports), on jäänyt uutisoinnissa olemattomaan rooliin.

Reutersin kysely samasta aiheesta antoi Trumpin määräykselle 49 prosentin tuen ja 41 vastustuksen.

Helsingin Sanomat puolestaan kertoi 7.2.2017 , että kansalaisten enemmistön mielipide on yllättäen muuttunut muutamassa päivässä Trumpin määräyksen vastaiseksi (53 vastaan 47). HS:n uutisointi perustuu kahteen mielipidetiedusteluun, joista toisen, CNN:n tarkoitushakuisen kyselyn kritiikkiin voi perehtyä englanniksi tästä.

Yleisradio ei ole käsitellyt laajasti tai lainkaan vastikään julkaistua erittäin luotettavana pidetyn Chatham House – tutkimuslaitoksen julkistamaa tietoa , jonka mukaan valtaosa eurooppalaisista haluaa lopettaa muslimien vastaanoton kokonaan.

Eurooppalaisten enemmistön mielipide sotii Ylen Trump-uutisoinnin sisältöä vastaan, joten tutkimus on ohitettu vähin äänin.

Yleisradio edustaa näkökantansa myötä vähemmistöä, sillä vain 20 prosenttia eurooppalaisista tukee muslimien tuloa Eurooppaan. Vastustajia on noin 55 prosenttia. Loput eivät osaa sanoa kumpaan suuntaan kallistuvat. Eurooppalaiset ovat kertoneet kantansa ennen Trumpin asettamaa ja sittemmin kumottua määräystä.

Suomalaistenkin valtaosa on jo moneen kertaan ilmoittanut, että maassa toteutetaan liian löysää maahanmuuttopolitiikkaa. Vuosi sitten julkistetusta Elinkeinoelämän valtuuskunnan kyselystä selvisi, että ”74 prosenttia tutkimukseen vastanneista vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa.”

Vuoden takaisen kyselyn jälkeen suomalaisten asenteet eivät ole ainakaan lientyneet tosiasioiden paljastuttua yhä useammille kansalaisille.

Ylen uutistoimituksen valinnat ovat tyypillinen esimerkki manipulatiivisesta viestinnästä, jolla pyritään vaikuttamaan kansalaisten mielipiteeseen.

Kenen palvelija Ylen uutistoimitus on? Ainakaan maksajiensa ääntä se ei tunnu kuuntelevan.

Luotetaanko Ylessä, että kansalaiset pidetään tyytyväisinä tarjoamalla sirkushuveja eli viihdettä ja luonto-ohjelmia?

Kansalaisen näkökulmasta vaikuttaa siltä, että Yle kaivaa itselleen kuoppaa. Ehkä se on jonkun tahto, mene ja tiedä, mutta ainakaan toimittajien tulevaisuutta nykyinen meno ei palvele.

Heikki Porkka pe 10.02. 14:34

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot