Nyt tarvitaan oikeaa tietoa, ei tarkoitushakuista ja yksipuolista

Julkaisin tämän kirjoitukseni verkkolehti Uudessa Suomessa. Sain heiltä ilmoituksen, että kirjoitukseni on poistettu ja että kirjoitusoikeuteni Uuteen Suomeen evätään epäasiallisen sisällön vuoksi.

Blogit pe 03.02.2017 23:30
Reijo Tossavainen. Poliitikko.

Aiemmin journalistin ohjeiden johdannossa luki:

"Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta."

Nykytoimittajien kellokkaiden mielestä se oli väärin. Nyt siinä lukee:

"Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä."

Edellä olevaan kiteytyy tämän hetken mediamaailman ikävä tosiasia. Sen näkee käytännön tasolla. Lukija/katsoja/kuulija joutuu vastaanottamaan tietoja ja mielipiteitä punaviherlib-toimittajakunnan suodattimien läpi.

Toisin sanoen toimittaja/kustantaja päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Toisella tapaa ilmaistuna toimittaja/kustantaja päättää ketä ei haastatella, mitä ei kysytä ja mitä ei kerrota.

Journalistin ohjeiden mukaan kansalaisilla on "oikeus vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä". Aikaisemmin oli "oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta".

Edellä kerrotun seurauksena on tullut huutava tarve sellaisille medioille, jotka kertovat asiat sellaisina kuin ne ovat. Ja erityisesti ne asiat, jotka nykyiseltä perinteiseltä valemedialta jäävät kertomatta.

Nyt tähän maahan on syntynyt uusi verkkolehti, jota voin varauksettomasti suositella: Oikea Media. Lehden taustalla ovat alan vahvat ammattilaiset. Ja vaikka lehden toimituksellinen linja poikkeaa perinteisestä valemediasta, se on silti kaikkea muuta kuin MV-lehti.

Oikea Media ottaa nyt ensimmäisiä askeleitaan. Ne ovat vielä hieman haparoivia, sillä eräiltä osin kehitystyö on vielä kesken. Silti alku on lupaava. Suosittelen tutustumista.

Oikea Media tulee olemaan jatkossa pääasiallinen kirjoitusteni julkaisija.

.........

Julkaisin edellä olevan kirjoitukseni verkkolehti Uudessa Suomessa. Sain heiltä ilmoituksen, että kirjoitukseni on poistettu ja että kirjoitusoikeuteni Uuteen Suomeen evätään epäasiallisen sisällön vuoksi.

Reijo Tossavainen pe 03.02. 23:30

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän idea 2

Klo 16:33.

Tapio Puolimatka

Asiantuntijalausunto liittyen hallituksen esitykseen laiksi sukupuolen vahvistamisesta (HE 189/2022 vp)

pe 02.12. 22:26

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

videot