Blogi: Henna Kajava, ti 04.08.2020 23:55

Kaivohuoneen tuore tapaus verrattavissa Turun terrori-iskuun

Viattoman ja tappajille tuntemattoman nuorukaisen pahoinpitely kuoliaaksi Helsingin Kaivohuoneella on ollut minulla parina aamuna ensimmäinen ajatus herätessäni. Tapaus kosketti minua erityisesti varmasti siksi, että itselläni on kaksi poikaa, joiden puolesta pelkään yhä turvattomammaksi muuttuvaa, monikulttuurista yhteiskuntaa. Odotan syyllisten joutuvan oikeuden eteen, mutta raivostuttaa jo valmiiksi se, kuinka tietää nuorten ja etenkin suojavärin omaavien pääsevän Suomessa käytännössä kokonaan tai lähes seuraamuksitta pälkähästä. Todennäköisesti naureskelevat sitten helpotuksesta. 

Kaivohuoneen raaka surma on nähdäkseni suurin piirtein yhtä merkityksellinen kuin Turun terrori-isku. Asetta ei käytetty, eikä huudettu "Paholainen on suuri!", mutta lopputuloksena oli suomalaisiin kohdistuva raju väkivalta ja erityisen julma surma. Tapauksessa oli vielä pahempaa kuin Turun iskussa se, että monta kävi yhden kimppuun, eli syyllisiä löytyy tällä kertaa moninkertainen määrä. 19-vuotiaan pojan nuoruus surettaa erityisen paljon.

Olen toivonut, että kansallismieliset tahot järjestäisivät mielenosoituksen, jossa näyttäisimme raivomme ja sen, kuinka jokainen suomalaiseen tai muun taustaiseen kohdistuva väkivaltainen hyökkäys - ja erityisesti raukkamaisen häpeällinen joukkoväkivalta - on liikaa ja nostattaa näyttävän protestin. Tällaista ei toistaiseksi tietääkseni ole näköpiirissä.

Jopa media Hesaria myöten näkee Kaivohuoneen järkyttävässä tapauksessa, uutisoiduissa lisääntyneissä levottomuuksissa siellä, sekä Hietaniemessä poliiseihin kohdistuvassa väkivallassa yhteyttä toisiinsa. Suomi etenee Ruotsin tiellä. BLM-liike on osaltaan lisännyt vastakkainasetteluja ja vauhdittaa kehitystä. Saattoipa ollakin, että tummaihoinen gangsterijengi haki oikeutuksensa väkivaltaan BLM-liikkeen väkivaltaisuuksista valkoisia kohtaan.

Järkyttävä tapahtuma on osa laajempaa huolestuttavaa kehitystä. Helsingin Sanomien mukaan häiriökäyttäytymisen vuoksi poliisille tehdyt hälytykset ovat lähes kaksinkertaistuneet viime kesästä Helsingissä, samoin pahoinpitelyt, ja löyhää jengiytymistä on nähtävissä rikoskomisario Jukka Larkion mukaan. Kehitys on samansuuntainen myös Espoossa ja koko Länsi-Uudellamaalla; häiriökäyttäytyminen, törkeät pahoinpitelyt, ryöstöt, jne. ovat lisääntyneet tuntuvasti Länsiväylän mukaan viime vuodesta. 

Itse Kaivohuoneen Facebook-sivuilla ei ole tapahtuneesta minkäänlaista mainintaa, vaan iloiset ja runsaat ravintolan luottokuvaajan napsimat bailauskuvat jatkuvat keskeytymättöminä postauksina sivustolla. Tämä on hämmentävää. Julkinen osanotto omaisten suruun olisi ollut paikallaan siitä huolimatta, että sillä olisi varmaan myös kielteistä vaikutusta Kaivohuoneen maineelle.

Kaivohuoneen sivuston runsaan kuvaston mukaan ei onneksi vaikuta siltä, että monikulttuurisuus olisi vielä vallannut paikkaa, vaan se on yhä sopivasti marginaalissa tässä historiallisesti merkittävässä klassikkopaikassa. Kuvastoa katsellessa tulee mieleen, että tappajat näkivät paljon kauniita, valkoisia nuoria naisia, jotka viihtyivät etupäässä toistensa, mutta myös kaltaistensa nuorten miesten seurassa - sitä vastoin näiden tappajien seura tuskin kiinnosti. Eikä tietenkään tule kuuloonkaan, että muslimitytöt pääsisivät maanmiestensä kanssa baareihin juhlimaan. Tämä johtaa turhautumiseen ja väkivaltaan aivan, kuten Lähi-idässäkin. Rikollinen, väkivaltainen ja tyhmyyttä täynnä oleva luonne reagoi tähän riistämällä tuntemattomalta hengen.

Ei ollut edes n**keriksi nimittelyä kännissä, mitä pidin mahdollisena motiivina ennen kuin luin asiasta tarkemmin. Olen nimittäin pelännyt, että mitä tästä etäisten kulttuurien pakkonaittamisesta vielä tulee siltäkin kantilta, että kun suomalaiset juovat paljon ja osalta lipsahtelee sen seurauksena mitä sattuu ja toisaalta muslimikulttuureissa ei juoda ja kunnianloukkauksiin vastataan tyypillisesti väkivallalla. Kännisten välisessä tappelussa ei helposti satu, mutta kun toinen osapuoli on täysissä voimissa, eikä ymmärrä, miten humalassa saattaa käytös muuttua hallitsemattomaksi syntyy helposti erittäin vaarallisia tilanteita ja pahaa jälkeä.

Toki nuoret, ongelmakulttuureista tulevat miehet kelpaavat toisinaan myös ihan mukavan näköisillekin nuorille, valkoisille naisille. Se vaatii kuitenkin tervettä itsetuntoa kovistelun sijaan ja yleensä kulttuuriin sulautumista ilman islamin taakkaa. Jos pettyy siinä, ettei kelpaa millaisena tahansa ja rasismitutka on jatkuvasti päällä, niin varmastikin syrjäytyy meidän nuorten porukoista.

Kun seuraa esimerkiksi Helsingin yöelämää ja koulujen välitunteja, vaikuttaa siltä, että Lähi-idästä ja Afrikasta peräytyvät nuoret ovat aika selkeästi erillään suomalaisnuorten porukoista. Tämä johtaa maahanmuuttajanuorison jengiytymiseen, kuten Ruotsissa ja väkivaltaan muita kohtaan. Erityisen pelottavaa tässä on se, miten yhteisöllisistä kulttuureista tulevat hyökkäävät toisinaan joukolla raukkamaisesti yhden kimppuun, kuten kävi Kaivolla.

Länsimaisissa herrasmieskulttuureissa naisia kunnioitetaan ja kunniallisina pidetään vain mies miestä vastaan tappeluita - joukolla yhden päälle käymistä taas häpeällisenä ja raukkamaisena. Onkin paradoksaalista, että nimenomaan kunniakulttuureista tulevat, jotka ovat niin tarkkoja julkikuvastaan näyttäytyvät mitä häpeällisimmillä tavoilla niin joukkoväkivallassa, kuin huimassa yliedustuksessaan halveksittavimmassa rikostyypissä - seksuaalirikoksissa.

Maailmalla on kuitenkin lanseerattu ja sieltä on tulossa rasismin käsite entistäkin laajempana meillekin. Rasismin käsitettä ollaan ulottamassa seksuaalipartnereiden valintoihin saakka. Kansanedustaja Tynkkynen on valmistellut meitä henkisesti tällaiseen lisärasitukseen suvaitsevaiston puolelta. Kuten Sebastiankin toteaa aihetta käsittelevällä videollaan, niin seksuaaliset mielihalut ovat, mitä ovat, eivätkä ne ole millään tavoin tahdonalaisia. Väitetään, että ihmiset ihastuisivat usein jopa omassa etnisessä yhteisössäänkin jollain tavoin itsensä näköisiin tai -tyylisiin ihmisiin. Seksuaalinen viehättyminen yleensä oman etnisen ryhmän ihmisiin onkin ehkä jopa merkittävin tekijä, joka ehkäisee kulttuurien ja ihmisten yhteensulautumista ja erillisten kulttuuriryhmien häviämistä.

Niinpä monikulttuuristuvasta kasvavan väkivallan yhteiskunnasta ei koskaan päästä eroon yhteensulautumalla, vaan kehitys vie aina pahempaan, kunnes hyvin erilaisten kulttuurien ymmärretään vaativan oman tilansa ja haittamaahanmuuton vastaanottaminen lopetetaan.

Katuturvallisuuden heikentyessä toivon, että jokainen vanhempi opastaa nuoriaan mielikuvaharjoittelemaan etukäteen, miten toimia tilanteissa, joissa toisaalta joutuisi itse hyökkäyksen kohteeksi ja toisaalta näkee, että joku muu joutuu sellaisen uhriksi. On äärimmäisen harmillista ajatella, että jos hyökkäyksen nähneistä nuorista olisi joku esimerkiksi keksinyt huutaa, että poliisit tulee, niin todennäköisesti nuoren kimppuun hyökännyt barbaarilauma olisi pötkinyt saman tien pakoon. Itselläni tällainen on tehonnut suomalaisiin kännitappelijoihin.

Lopuksi on ilmaistava oma halveksuntansa ministereitämme ja kansanedustajiamme kohtaan, perussuomalaisia lukuun ottamatta. Paljon on paheksuttu sitä, etteivät nämä ole reagoineet mitenkään täysin viattoman suomalaisnuorukaisen joukkopahoinpitelyyn hengiltä. Jussi Halla-aho paheksui suvaitsevaiston kieroutunutta, puolueellista asennetta, jossa omista ei välitetä mm. näin: "Näyttää kuitenkin huolestuttavasti siltä, että muiden kuin vähemmistöjen hengellä ei oikeasti ole väliä. Jos olisi, päättäjät ilmaisisivat edes tyrmistyksensä Afrikasta ja Lähi-idästä tulleiden henkilöiden tekemistä ja suomalaisiin kohdistuvista väkivalta- ja henkirikoksista.

Rasistisesta väkivallasta puhutaan koko ajan. Milloin viimeksi suomalainen on tappanut mustan tai "mustan" maahanmuuttajan?"

 

 

Henna Kajava ti 04.08. 23:55

Henna Kajava

Eduskuntavaaliehdokas (PS) ja Espoon kaupunginvaltuutettu. Vähäosaisten, tuotantoeläinten, luonnon, säästeliään talouspolitiikan ja avoimien kulttuuritapahtumien ystävä. Kahden himoscoottaajan äiti. Olen valmistunut hyvin arvosanoin kehitysmaiden maantieteestä. Globaali, kokonaisvaltainen näkökulma on minulle luontevin, mutta korostan samalla lähes jokaisen yksilön arvoa.

tuoreimmat

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01. 14:49

Siittiöt syöksykierteessä - PVC seksikästä?

pe 06.01. 20:21

Maahanmuuttajat aiheuttavat sekasortoa Espoossa vammaisten luokilla

la 10.12. 04:42

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Pakkoruotsi vahvistuu ja karkottaa erityisosaajia

la 24.09. 13:42

PS torppasi maksullisen pysäköinnin laajentamisen Espoossa

la 11.06. 20:37

Sitra: Muuttavatko Ukrainan pakolaiset asenteita?

pe 03.06. 13:00

Suomi-neitou Natoon?

ti 12.04. 23:57

Todennäköinen skenaario, jos Suomi hakisi Natoon

to 10.03. 16:20

Gangstaongelma kasvussa: Mistä gangstat on tehty?

ti 15.02. 00:15

blogit

Vieraskynä

Teemu Keskisarja: Miksi ajan Halla-ahoa presidentiksi?

ke 20.12.2023 22:32

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02.2024 17:41

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02.2024 12:33

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03.2024 12:06

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02.2024 14:01

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44