Salvini sai läpi laatimansa turvallisuus- ja maahanmuuttoasetuksen - "Tämä on vasta alkua!"

Salvini: "Italia ei tule allekirjoittamaan YK:n maahanmuuttosopimusta!"

Ulkomaat pe 30.11.2018 00:23
Matteo Salvini, Italian sisäministeri

Italian sisäministeri Matteo Salvinin turvallisuus- ja maahanmuuttoasetus on saanut eilen lopullisen hyväksyntänsä parlamentin alahuoneelta valtavin aplodein.

Salvini ilmoittaa Twitterissä omistavansa nämä suosionosoitukset ja tämän innostuksen kaikille ystäville, jotka ovat aina uskoneet häneen.

"Ja tämä on vasta alkua", vakuuttaa Salvini.

Oikea Media kertoi marraskuun alussa Italian senaatin hyväksyneen sisäministeri Matteo Salvinin, Liiga -puolueen johtajan laatiman turvallisuus- ja maahanmuuttoasetuksen, jonka avulla viranomaisten on helpompi karkottaa rikoksiin syyllistyneitä ja huumekauppaan sekaantuneita turvapaikanhakijoita kuin myös evätä välittömästi turvapaikkahakemukset niiltä, jotka osallistuvat muuhun yhteiskunnanvastaiseen tai laittomaan käyttäytymiseen.

Lisäksi uusi lainsäädäntö lupaa muun muassa torjua tehokkaammin mafiaa, peruuttaa kansalaisuuden terroristeilta ja antaa poliiseille paljon laajemmat toimintavaltuudet, mukaan lukien sallia poliisin kantaa tainnutusaseita ja valta häätää toisen maalle asettuneet.

Salvini julistaa Twitterissä, että "sanoista tekoihin" - turvallisuus- ja maahanmuuttoasetus hyväksyttiin laiksi keskiviikkona 28. marraskuuta klo 20.18:

"Kiitos luottamuksesta, en pysähdy!"

Matteo Salvini ilmoitti niin ikään keskiviikkona, että hänen maansa ei tule allekirjoittamaan YK:n maailmanlaajuista maahanmuuttosopimusta Marokossa ensi kuussa.

"Samoin kuin sveitsiläiset, jotka viivyttelivät eiliseen asti, Italian hallitus ei allekirjoita mitään eikä mene Marrakechiin", Matteo Salvini totesi Italian parlamentin alahuoneessa.

Italian pääministeri Giuseppe Conte kertoi kuitenkin hallitukselle, että "parlamentin jäsenten on keskusteltava siitä. Italian hallitus antaa parlamentille mahdollisuuden päättää".

"Global Migration Compact on asiakirja, joka herättää kysymyksiä ja epäilyjä, joihin monilla kansalaisilla on voimakkaita tunteita", Conte jatkoi.

"Siksi pidämme aiheellisena parlamentissa käytävää keskustelua ja teemme lopullisen päätöksen keskustelun tuloksista, kuten Sveitsi."

Italialaiset rakastavat Matteo Salvinin antamaa vahvaa tukea kansalleen ja se näkyy kyselyiden tuloksissa. Suurin osa italialaisista näkee maahanmuuttoon kovan linjan ottaneen Salvinin voimakkaimpana äänitorvena hallituksessa.

Hän on mahdollisesti maailman suosituin johtaja ja uskaltaa osoittaa suvaitsevaisuutensa myös ranskalaisille keltaliiveille (Gilets Jaunes), jotka vastustavat tällä hetkellä ehkä maailman epäsuosituinta johtajaa, Ranskan presidentti Emmanuel Macronia.

"Keltaiset liivit" -liike on osoittanut mieltään ympäri Ranskaa 17. marraskuuta lähtien ja Salvini on jakanut Twitterissä Italian julkisen yleisradioyhtiö RAI:n videoklipin Pariisissa lauantaina pidetyistä mielenosoituksista.

Eräs "keltaliivi" huutaa toimittajan takana: "Salvini! Salvini!"

Twiitissään Salvini kirjoittaa nauruhymiön kera:

"On mukavaa tietää, että minulla on kannattajia jopa Macroniin kyllästyneiden ranskalaisten joukossa..."

Elokuussa Macron tykitti Unkarin pääministeri Viktor Orbánia ja Salvinia: "En tule antamaan mitään ilmaiseksi kansallismielisille ja vihapuheen puolustajille" ja lisäsi: "Jos he haluavat nähdä minut päävastustajanaan, he ovat oikeassa.”

Ranskan Kansallisen liittouman johtaja Marine Le Pen on ehkä yksi keltaliivien äänekkäimmistä kannattajista ja sanoo tuomitsevansa kaiken väkivallan, mutta muistuttaa, että vakavin väkivalta on lähtöisin äärivasemmistolaisista ryhmistä.

Uusi kysely osoittaa, että Le Pen on suositumpi kuin tällä hetkellä ahdinkoon saarrettu Macron.

Kaiken lisäksi Macron on nyt epäsuosituin Ranskan presidentti historian tässä vaiheessa hänen presidenttikauttaan.

Italian Matteo Salvini ja Ranskan Marine Le Pen tapasivat lokakuussa ja kaksikko sitoutui yhdistämään voimansa toukokuun Euroopan parlamenttivaalien edellä.

Salvinin ja Le Penin kahdenvälisen kokouksen aiheena oli Euroopan maahanmuuttovastaisten ja kansallisten poliittisten liikkeiden lujittaminen yhteenliittymäksi, joka tunnetaan nimellä "vapauden rintama".

Salvini haluaa saada liikkeelle myös ruotsidemokraatit ja vakuuttaa Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Sen hän on jo tehnyt, sillä Salvini ja Orbán järjestivät jo aiemmin tänä vuonna kokouksen, jossa he lupasivat lujittaa yhteistyötä toistensa kanssa. Orbán kutsui Salvinia "sankariksi" ja lisäsi, että hän uskoo Salvinin olevan hänen "kohtalotoverinsa".

Uuteen "vapauden rintamaan" kuuluu luonnollisesti Le Penin johtama Kansallinen liittouma, Salvinin liiga, Belgian Vlaams Belang (VB), Hollannin vapauspuolue (PVV) ja Itävallan vapauspuolue (FPÖ).

Erityisen merkille pantavaa ja mielenkiintoista on Viktor Orbánin tapaaminen elokuussa flaamilaisen isänmaallisen nuorisoryhmän, Schild & Vriendenin kanssa.

Oikea Media kertoi maaliskuussa näistä nuorista belgialaisista, jotka ovat nousseet puolustamaan kulttuuriaan eivätkä halua jäädä katselemaan sivusta, kun marxilaiset ja avointen rajojen aktivistit yrittävät tuhota Euroopan.

Schild & Vrienden -ryhmä ei peräänny, vaan haluaa näyttää flaamilaisten nuorten olevan huolissaan tulevaisuudesta eikä anna vasemmistolaispropagandan solvata maansa kulttuuriperintöä.

Ryhmän Facebook-sivun mukaan Orbán varoitti Schild & Vriendenin perustajaa ja johtajaa, Dries Van Langenhovea, että "jos ette herätä maatanne mahdollisimman pian, Belgia muuttuu dramaattisesti erilaiseksi 5 tai 10 vuoden kuluessa".

Orbán lisäsi, että "meneillään olevat pyrkimykset eivät ole vain ikäviä ja sopimattomia, vaan ne ovat myös muuttamassa dramaattisesti kulttuurimme perustaa".

"Nouskaa ja taistelkaa!" Orbán kannusti.

Hän kertoi kuulevansa usein ihmisten sanovan, että muutosta ei saa aikaiseksi ja se on mahdotonta.

Orbánin mukaan syynä on yksinkertaisesti se, että muutokseen ei uskota.

"Siihen tarvitaan oikeita kumppaneita ja keskeisiä liittoutumia, tiimin yhteishenki on erittäin tärkeä", Orbán valoi uskoa ryhdikkäälle nuorten ryhmälle, joka haluaa ylpeästi puolustaa omaa kotimaataan sekä perintöään ja tulevaisuuttaan.


 

Tytti Salenius pe 30.11. 00:23

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Ovatko puolueet vain teatteria?

Klo 11:30.

Timo Vihavainen

Mitä nainen haluaa?

to 06.08. 23:15

Professorin Ajatuksia

Ville Tavio ja afrikkalainen kulttuuri

to 06.08. 23:14

Henna Kajava

Kaivohuoneen tuore tapaus verrattavissa Turun terrori-iskuun

ti 04.08. 23:55

Laura Huhtasaari

Kansanäänestys elvytyspaketista perusteltu

ti 04.08. 11:15

videot