Italian senaatti hyväksyi hallituksen turvallisuutta ja maahanmuuttoa koskevan asetuksen

Salvini: "Historiallinen päivä!"

Ulkomaat su 11.11.2018 01:33
kuva: twitter

Italian senaatti on keskiviikkona hyväksynyt hallituksen turvallisuus- ja maahanmuuttoasetuksen 163:lla äänellä puolesta 59:ää vastaan ​​ja 19:n pidättyessä äänestämästä. Lainsäädäntö, joka hyväksyttiin luottamusäänestyksessä, siirtyy nyt parlamentin alahuoneeseen.

Asiasta kertovat muun muassa Voice of Europe, Breitbart ja Il Giornale.

Sisäministeri Matteo Salvinin, Lega -puolueen johtajan laatima asetus helpottaa viranomaisia karkottamaan rikoksista syyllistyneet turvapaikanhakijat.

Oikea Media kertoi lokakuussa Italian uudesta, 4. lokakuuta Italian presidentti Sergio Mattarellan allekirjoittamasta turvallisuutta ja maahanmuuttoa koskevasta laista, jonka eri yksityiskohtia Salvini oli selostanut ilmeikkään leikillisellä ja odotetusti hyvän vastaanoton saaneella videolla kertoen siitä, miten uusi laki muuttaa Italiaa parlamentin vahvistettua tämän asiakirjan.

"Kolmen kuukauden työn, kokousten, kuuntelujen ja vuoropuhelun, mutta myös kolmen kuukauden loukkausten, uhkausten, syytösten ja valheiden jälkeen, meillä on laki", Matteo Salvini iloitsi tuolloin.

Lakipaketti on synnyttänyt kuitenkin kireyttä hallitsevan Salvinin Lega -puolueen ja Viiden tähden liikkeen muodostaman koalitiohallituksen sisällä, sillä jotkut Viiden tähden liikkeen (M5S) jäsenet vastustivat tiettyjä osia siitä.

Viiden tähden liikkeen ja Lega -puolueen väliseen ryhmittymään on viime kuukausien aikana kohdistunut jännitteitä myös siksi, koska Matteo Salvini ja hänen puolueensa on yhä suositumpi ja ollut hallituskumppaneitaan etevämpi.

Kun Salvini on onnistunut kieltämään kansalaisjärjestöjen alukset italialaisista satamista, niin Viiden tähden liikkeen johtajan ja varapääministerin Luigi Di Maion toimeenpanema ohjelma on ollut huomattavasti vaikeampaa toteuttaa ja kohdannut kovaa vastarintaa Euroopan unionista, joka muun muassa äskettäin hylkäsi Italian talousarvion.

Salvini juhli hyväksyttyä lainsäädäntöehdotustaan Twitterissä:

"Turvallisuus- ja maahanmuuttoasetus, kellonaika 12:19, senaatti hyväksyy!!!"

#DecretoSalvini, historiallinen päivä!"

Salvini on jo nyt pitänyt vaalikampanjansa aikana antamat lupauksensa ja aloittanut tehokkaan maahanmuuttajien karkottamisen. Hän on aiemmin ilmoittanut myös lokakuun loppuun mennessä toteutettavista leikkauksista koskien "kuuluisaa 35 euroa".

Ehdotus leikkaa nykyisen päivärahan 35 euroa päivässä maahanmuuttajaa kohden lähes puoleen siitä, eli se on jatkossa 19 euroa päivässä, mikä on yksi Länsi-Euroopan alhaisimmista.

Sisäasiainministeriön mukaan se johtaisi 400 miljoonan euron säästöön vuonna 2019 ja nousisi 500 miljoonaan vuonna 2020 ja 600 miljoonaan seuraavina vuosina.

Se on osa laajempaa maahanmuutto- ja turvallisuusasetusta, jossa kielletään myös oleskelulupien myöntäminen "humanitaarisista syistä".

Kaikki maahanmuuttajat luokitellaan kahteen ryhmään. Niihin, joilla on päteväksi todetut turvapaikkahakemukset ja niihin, joilta se puuttuu. Niille, joilla on laillinen pakolaisasema ja jotka on tunnistettu alaikäisiksi maahanmuuttajiksi, myönnetään helpommin ja enemmän avustusta sekä pääsy erilaisiin hallitusohjelmiin.

Oikea Media kertoi viime sunnuntaina kahdeksan vuotta jumalanpilkkasyytöksistä vankina olleesta kristitystä, viiden lapsen äidistä, joka oli saanut vapauttavan päätöksen Pakistanissa.

Italia on ojentanut auttavaa kättä ja tarjonnut turvapaikkaa tälle pakistanilaiselle kristitylle naiselle.

Italia on ensimmäinen länsimaa, joka julkisesti on antanut tukensa Asia Bibille, joka oli vangittuna kahdeksan vuoden ajan tuomittuna kuolemaan islamin profeetan "loukkaamisesta".

Italian ulkoministeriön lausunnossa todettiin, että se on valmis panemaan täytäntöön mitä tahansa hallituksen päätöksiä auttaakseen Bibiä.

Sisäministeri Matteo Salvini korosti, että hän tekisi "kaiken, mikä on inhimillisesti mahdollista", jotta Bibi ja hänen perheensä ovat turvassa joko Italiassa tai jossakin toisessa maassa.

Salvini todella osaa erottaa toisistaan Bibin tapauksessa todistetun vainoamisen kymmenistä tuhansista elintasosiirtolaisista, jotka yrittävät vain laittomasti saapua Italiaan Libyasta salakuljettajien veneillä.

 

Tytti Salenius su 11.11. 01:33

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Osoittaako faktantarkistus Trumpin valehtelijaksi?

Klo 22:19.

Matti Viren

Velkaannu ja pelasta maailma!

Klo 22:15.

Arto Luukkanen

Yhteisen "koko kansan hallituksen" aika?

Klo 22:13.

Jukka Hankamäki

Budjetti ja koronapaketti: menetetty mahdollisuus kaataa koko EU

Klo 22:12.

Timo Vihavainen

Politiikan taituri

Klo 22:10.

Professorin Ajatuksia

Ville Tavio ja afrikkalainen kulttuuri

Klo 22:09.

videot