Orban EU:ta hätkähdyttävällä vierailullaan Italiassa: Salvini on sankari!

"Unkari on osoittanut, että voimme pysäyttää maahanmuuttajat maalla. Salvini on todistanut, että maahanmuuttajat voidaan pysäyttää merellä"

Ulkomaat ke 29.08.2018 22:39
Orban ja Salvini. Kuva: Hungary Journal

Unkarin pääministeri Viktor Orbán tapasi Italian sisäministeri Matteo Salvinin tiistaina Milanossa.

Tapaamisesta uutisoi muun muassa Hungary Journal, Telegraph ja Breitbart.

Italian sisäministeri on "ensimmäinen Välimeren maiden poliitikko, joka pyrkii pysäyttämään maahanmuuttajat", Unkarin pääministeri Viktor Orbán julisti lehdistölle Milanossa tiistaina ja lisäsi, että hänen hallituksensa kannattaa samoja pyrkimyksiä.

Orbán kutsui Matteo Salvinia "sankarikseen" ja vakuutti, että hänellä on "jonkin verran kokemusta, jota jakaa hänen kanssaan". Mitä tulee kahdenvälisiin suhteisiin, Orbán sanoi yhteistyön olleen "erittäin huono" Italian aiempien hallitusten kanssa, koska "unkarilaisia oli lakkaamatta loukattu".

Orbánin mukaan "Unkaria vastaan on hyökätty, koska se on osoittanut, että rajoja voidaan suojella - kun taas Brysselissä ajatellaan, ettei maahanmuuttajia voida pysäyttää ja heidän on annettava tulla". Unkarin pääministerin mielestä Salvinin tehtävänä oli osoittaa, että laittomat maahanmuuttajat voidaan pysäyttää paitsi maalla myös merellä.

Orbán kertoi, että EU:n maahanmuuttopolitiikan kannan ovat jakaneet etenkin Saksan liittokansleri Angela Merkel, Macronin Ranska ja sosialistinen Espanja, jotka pyrkivät ainoastaan kolmannesta maailmasta tulevan laittoman "maahanmuuton parempaan hallintaan", kun taas Visegrad-maat vaativat laittoman maahanmuuttotulvan lopettamista kokonaan.

Visegrad-maiden näkemys on, että Euroopassa jo olevia laittomia maahanmuuttajia ei pitäisi jaella jäsenvaltioiden kesken, vaan palauttaa kotimaahansa tai muuten "ihmissalakuljettajat ovat voittaneet" ja "maahanmuuttajia tulee koko ajan uudelleen aaltoina".

"Meidän on lähetettävä maahanmuuttajat takaisin heidän kotimaihinsa. Bryssel sanoo, ettemme voi tehdä sitä. He sanoivat myös, että maahanmuuttajat on mahdotonta pysäyttää maalla, mutta me teimme sen", Orbán muistutti.

Puheessaan Milanossa tavattuaan Orbánin Salvini totesi toimittajille: "Haluamme muuttaa Euroopan komission. Haluamme suojella rajojamme. Aiomme taistella Macronin ja Sorosin tukemaa maahanmuuttomyönteistä politiikkaa vastaan. "

Orbánin Italiaa tukeva vierailu nähdään merkityksellisenä ennen toukokuun Euroopan parlamentin vaaleja, jonka odotetaan olevan Euroopan liberaalien ja populistien välinen "taistelutanner" maahanmuuttokysymyksissä.

"Euroopan vaalit ovat tulossa. Meidän on muutettava paljon asioita", Orbán tähdensi puhuessaan lehdistötilaisuudessa kaksikon tavattua Milanossa tiistaina.

Orbán alleviivasi, että tällä hetkellä Euroopassa on kaksi puolta. Toista johtaa Macron, joka tukee maahanmuuttoa - toista puolta maat, jotka haluavat suojella rajojaan.

Unkari ja Italia kuuluvat jälkimmäiseen.

"Unkari on osoittanut, että voimme pysäyttää maahanmuuttajat maalla. Salvini on todistanut, että maahanmuuttajat voidaan pysäyttää merellä", kehui Orbán, jonka hallitus vähensi laitonta maahanmuuttoa yli 99 prosentilla ottamalla käyttöön vahvat raja-aidat vastoin liberaalijohtajien väitteitä "aitojen toimimattomuudesta".

Keskusteltuaan Salvinin kanssa Orbán sanoi, että Euroopan turvallisuus on riippuvainen Italian ministerin menestyksestä ja kannusti Salvinia olemaan perääntymättä.

"Sinun ei pidä antaa periksi, olemme tukenasi Italian merirajojen puolustamisessa", Orbán rohkaisi.

Unkari lupasi antaa Italialle kaiken apunsa sen rajojen suojelemiseksi. Hän kiitti Salviniä Unkarin tukemisesta, kun hallitus kohtasi monia iskuja Euroopan parlamentissa. Orbán teki tiettäväksi kaikille, että Salvini on erittäin arvostettu poliitikko Unkarissa.

Salvini kutsui puolestaan Orbánia ystäväkseen ja ilmoitti Unkarin olevan esimerkki Italialle myös sen talouspolitiikan vuoksi.

Orbán vakuutti Unkarin myös tulevan auttamaan Italiaa karkottamaan maahanmuuttajat takaisin Afrikkaan.

"Meidän pitäisi palauttaa ne takaisin eikä sijoittaa niitä uudelleen", Orbán kiteytti onnistunutta tapaamista kahden maan välillä, jotka kulkevat päämäärätietoisesti yhdessä kohti ensi vuoden Euroopan parlamenttivaaleja.

 

 

Tytti Salenius ke 29.08. 22:39

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yleisradio pimitti olennaista tietoa Hanaun joukkomurhasta

pe 21.02. 11:05

Mikko Paunio

Mikä ihmeen Woke?

pe 21.02. 00:16

Timo Vihavainen

Juutalaiset Venäjän kirjallisuudessa

to 20.02. 23:46

Professorin Ajatuksia

Ahdistaako feminismi nuorison masennukseen?

to 20.02. 23:45

Henna Kajava

HS: Nepalilaisten ravintoloiden annetaan pyöriä orjatyövoimalla

to 20.02. 00:53

videot