Nainen pidätettiin äänettömästä rukoilusta Briteissä

Poliisi kysyi: "Rukoiletko sinä?" johon hän vastasi: "Saatan rukoilla päässäni." Sitten poliisi kysyy häneltä, olisiko hän valmis lähtemään poliisiasemalle kuulusteltavaksi teoistaan.

Ulkomaat ke 18.01.2023 22:43

Ei ole uutinen, että kristillisyys on ollut laskusuunnassa jo jonkin aikaa Amerikassa ja Euroopassa. Sen takia saattaakin tuntua lohduttavalta, että yhden viime kesänä julkaistun Gallup -tutkimuksen mukaan 81 prosenttia yhdysvaltalaisista aikuisista uskoo edelleen Jumalaan. 

Huono uutinen on puolestaan se, että tämä luku on pienin prosenttiosuus, joka on koskaan raportoitu kyseisessä tutkimuksessa.

Näin kirjoittaa elokuvakäsikirjoittaja, kirjailija, kulttuurikriitikko ja populaarikulttuuriin perehtynyt Mark Tapson David Horowitzin Freedom Centeristä 26.12.2022 FrontPageMagazinen artikkelissaan "Uskontomme menettäminen".

Mark Tapsonin mainitsema Gallup-tutkimus on julkaistu 17.6.2022 ja se kertoo, että usko Jumalaan Yhdysvalloissa vajosi kaikkien aikojen alimmalle tasolle, 81 prosenttiin ja se on "uusi pohjanoteeraus".

Gallupin 2.-22. toukokuuta 2022 tekemän Arvot ja uskonkäsitykset -kyselyn mukaan 17 % amerikkalaisista sanoo, etteivät he usko Jumalaan.

Se yksilöi myös nuorten ja vasemmistolaisten todennäköisimmin olevan sellaisia, jotka eivät usko Jumalaan.

Breitbart raportoi 18. kesäkuuta 2022:

"Vuoteen 2011 asti yli 90 prosenttia sanoi uskovansa Jumalaan, mutta määrä on jatkanut laskuaan, nyt kahdeksan prosenttiyksikköä 89 prosentista, jotka ilmaisivat uskovansa Jumalaan vuonna 2016. 

Edellisen kerran se oli alhaisimmillaan vuonna 2014, jolloin 86 prosenttia ilmaisi uskonsa Jumalaan.

Kun sama kysymys esitettiin vuosina 1953, 1954, 1965 ja 1967, 98 prosenttia sanoi uskovansa Jumalaan."

"98 prosenttia. Vielä 55 vuotta sitten", Mark Tapson selventää.

Nuoremmat, liberaalit amerikkalaiset uskovat vähiten Jumalaan.

Gallup-tutkimuksen mukaan "usko Jumalaan on vähentynyt viime vuosina eniten nuorten aikuisten ja poliittisen vasemmiston (liberaalien ja demokraattien) keskuudessa". 

"Näissä ryhmissä pudotusta on vähintään 10 prosenttiyksikköä tai enemmän, kun vertaa vuoden 2022 lukuja vuosien 2013–2017 kyselyjen keskiarvoon.

Useimmissa muissa keskeisissä alaryhmissä on ainakin vähän laskua , vaikka konservatiiveilla ja naimisissa olevilla aikuisilla ei ole tapahtunut käytännössä mitään muutosta.

Merkittävintä heikkeneminen on myös juuri niissä ryhmissä, jotka tällä hetkellä vähiten uskovat Jumalaan: liberaalit (62 %), nuoret aikuiset (68 %) ja demokraatit (72 %).

Usko Jumalaan on suurinta poliittisten konservatiivien (94 %) ja republikaanien (92 %) keskuudessa, mikä kuvastaa sitä, että uskonnollisuus on merkittävä tekijä Yhdysvaltojen poliittisissa erimielisyyksissä."

Gallupin joulukuussa 2021 tekemä analyysi osoitti, että neljäsosa poliittisesta vasemmistosta ilmoitti, että uskonto ei ole "kovinkaan tärkeää" heidän elämässään.

Uskolla Jumalaan ei näytä olevan enää suurta merkitystä Englannissa ja Walesissakaan, jossa kristinusko on niin kiihtyvässä laskussa, että marraskuussa 2022 kerrottiin kristittyjen olevan nyt ensimmäistä kertaa vähemmistönä. 

Vain 46,2 % väestöstä kuvaili itseään kristityksi vuoden 2021 väestönlaskennassa, kun luku kymmenen vuotta aiemmin oli 59,3 %. Yli 37 % ilmoitti, etteivät he lainkaan tunnusta mitään uskontoa, nousua 25 prosenttia vain vuosikymmenessä.

Kristinusko ei vähene Englannissa vain väestötieteellisesti, vaan myös kulttuurisesti ja oikeudellisesti. 

Esimerkkinä voidaan pitää viimeisintä tapausta, joka keskittyy Iso -Britannian armeijan veteraaniin, evankelista John Dunniin.

John Dunnia syytettiin kaksi vuotta sitten "uhkaavien tai loukkaavien sanojen käyttämisestä tai käytöksestä tai häiriökäyttäytymisestä sellaisen henkilön kuulo- tai näköalueella, joka todennäköisesti aiheuttaa häirintää, tyrmistystä tai ahdistusta". 

Dunn oli katusaarnaajana julistanut evankeliumia ja lausunut kahdelle kadulla kohtaamalleen lesbolle: "Raamattu sanoo, että homoseksuaalit eivät peri Jumalan valtakuntaa."

Äskettäin oikeudessa syyttäjänvirasto (Crown Prosecutor Service, CPS) väitti, että tällainen kieli "voi aiheuttaa häirintää, kauhua tai ahdistusta". Itse asiassa CPS meni niin pitkälle, että se väitti: 

"Raamatussa on viittauksia, jotka eivät yksinkertaisesti ole enää sopivia nyky-yhteiskunnassa ja joita pidettäisiin loukkaavina, jos ne kerrotaan julkisesti."

LifeSiteNews katsoo, että äskettäiset Iso-Britannian otsikot joidenkin Raamatun jakeiden nimeämisestä "ei enää sopiviksi" nykyaikana viestivät taistelulinjojen uudelleenpiirtämisestä sen suhteen, mikä on vihapuhetta. 

Riippumatta siitä, miten "loukkaavana" tuota edellä mainittua Raamatun tulikivenkatkuista varoitusta pidetäänkään, homoseksuaalinen teko on ja pysyy Raamatun mukaan Jumalan silmissä kauhistuksena.

"Papit, jotka edelleen pitävät kiinni Raamatun opetuksista, tuomitsevat jyrkästi sekä teon että sen glorifioinnin ja näkevät tässä tarkoituksellisen synnin ylistämisessä merkin sivilisaation lopusta", Frank Wright muistuttaa 2.12.2022 LifeSiteNewsin artikkelissaan "Maallinen 'suvaitsevaisuus' on hyvin suvaitsematonta, kun on kyse Jumalan sanasta".

Vaikka CPS käsittelee syytteitä vain Englannin ja Walesin osalta, sen esittämät väitteet ja ennakkotapaukset voivat vaikuttaa myös muilla lainkäyttöalueilla.

David Smyth, NI:n evankelisen liiton johtaja, otti kantaa tapaukseen:

"CPS:llä on todella tärkeä rooli julkisessa elämässä ja rikosoikeuden hallinnossa Englannissa ja Walesissa. Heidän tehtävänsä ei kuitenkaan ole määrätä sitä, mikä on 'asianmukaista' tai 'loukkaavaa'. 

Nämä kommentit ovat harkitsemattomia ja huolestuttavia, ja ne paljastavat ymmärryksen ja uskonnollisen lukutaidon puutteen. Toivomme ja rukoilemme, että tällä ei ole lamaannuttavaa vaikutusta kristittyihin, jotka jakavat Raamattuaan ja uskoaan julkisesti."

"Mutta sillä on juuri tämä vaikutus", Mark Tapson huomauttaa.

"Ja se on CPS:n ja muiden maallisten viranomaisten tarkoituskin, oi niin monikulttuurisessa Iso-Britanniassa: tukahduttaa kristillisen uskon ilmaisut ja marginalisoida kristillinen yhteisö. Yritetäänpä kuvitella, että Iso-Britannian viranomaiset ottaisivat samansuuntaisen linjauksen Koraanin kanssa", Tapson korostaa.

Mark Tapson nostaa esille toisen "orwellilaisen" uutisen Britanniasta.

Kyse on hiljattain esiin tulleesta videosta, jossa Birminghamin poliisin nähdään kuulustelevan ja lopulta pidättävän elämää kannattavan abortin vastustajan, joka rukoili hiljaa yksin kadun toisella puolella vastapäätä Iso-Britannian aborttiklinikkaa. 

Isabel Vaughan-Spruce, Iso-Britannian March for Life -järjestön johtaja, seisoi alueella, jota Birminghamin viranomaiset kutsuvat "sensuurivyöhykkeeksi" lähellä aborttiklinikka BPAS Robert Cliniciä poliisin lähestyessä häntä sen jälkeen, kun sivullinen teki valituksen siitä, että nainen saattaa rukoilla. 

Fox News toteaa:

"Videolla nainen seisoo hiljaa jalkakäytävän reunalla vastapäätä aborttiklinikkaa, kun Britannian lainvalvontaviranomaiset lähestyvät häntä. Yksi heistä kysyy, miksi hän seisoo siellä ja hän vastaa, että on siellä aborttiklinikan takia. Hän kiistää osallistuneensa mihinkään protestiin."

Seuraavaksi häneltä tentataaan: "Rukoiletko sinä?" johon hän vastaa: "Saatan rukoilla päässäni." Sitten poliisi kysyy häneltä, olisiko hän valmis lähtemään poliisiasemalle kuulusteltavaksi teoistaan. 

"Jos minulla on vaihtoehto, niin en", hän vastaa, minkä jälkeen poliisi toteaa: "Olet pidätetty" ja väittää, että häntä syytetään "epäilystä jättää noudattamatta julkisten tilojen suojelumääräyksiä".

Mark Tapson tahtoo meidän miettivän tarkkaan: 

"Yksinäinen nainen seisoi kadun toisella puolella aborttiklinikkaa rukoillen mielessään - ei häiritse ketään, ei estä mitään, ei edes neuvo ketään... 

Joku epäili, että neiti Vaughan-Spruce saattaisi rukoilla - kamalaa! - ja tuntee itsensä tarpeeksi uhatuksi tai raivostuneeksi hälyttääkseen poliisin. 

Sen sijaan, että poliisit olisivat kertoneet toisten asioihin sekaantuvalle ilmiantajalle, että rukoileminen ei ole rikos, ja sitten lähteneet etsimään oikeita rikollisia, poliisit asettuivat neiti Vaughan-Sprucea vastaan, kuulustelivat häntä ja pidättivät hänet."

Onko mikään ihme, että sosiaalinen media räjähti vastustamaan videota? 

Monien mielestä tämä oli todiste siitä, että Iso-Britanniasta oli tullut dystopia. 

Anglikaanipappi Calvin Robinson twiittasi

"Tämä on pelottavaa. Mihin maailma on menossa?!" 

Elämän puolestapuhuja Emily Rarick kirjoitti Twitterissä

"Tämä on mielipuolista. Kuinka joku voidaan pidättää rukoilemisesta?" 

Konservatiivinen asiantuntija Lauren Chen twiittasi

"Ihmisiä pidätetään kirjaimellisesti ajatusrikoksista Iso-Britanniassa. Sananvapaus EI ole länsimainen arvo, se on ainoastaan amerikkalainen."

Toistaiseksi ehkä, luonnehtii Mark Tapson. 

"Mutta kuinka pian lainvalvontaviranomaiset täällä Amerikassakin alkavat tutkia ja syyttää kristittyjä vastaavista ajatusrikoksista?

Edellä mainitut tilastot ja tapahtumat ovat pahaenteisiä merkkejä sivilisaatiolle, jota aiemmin kutsuttiin kristikunnaksi", kirjailija, kulttuurikriitikko ja populaarikulttuuriin perehtynyt Mark Tapson kiteyttää. 

Kuten Mark Tapson on kirjoittanut syyskuussa 2021:

Sana "uskonto" tulee latinan ligaresta, "sitoa" tai "koota yhteen". 

Usko Jumalaan on voima, joka sitoo yhteisön, yhteiskunnan, kansakunnan, sivilisaation yhteen. Kun puramme tämän siteen – toisin sanoen, kun uskomme, että me, eikä Jumala, olemme "toistemme vastauksia" – myös yhteiskunta hajoaa merkityksettömyyteen ja pelkoon, laittomuuteen ja kaaokseen sekä tyhjään seksuaaliseen libertinismiin, joka naamioituu henkilökohtaiseksi vapaudeksi. 

Kun kulttuuri hylkää nöyrtymyksen ja suuremman tarkoituksen tunteen, jonka usko kylvää meihin, ja rappeutuu hedonismiksi ja päämäärättömyydeksi, sen loppu on lähellä.

Kun kristinusko hiipuu ja kristityt joutuvat yhä enemmän syrjäytetyiksi, ellei peräti vainottaviksi, kuka ja mikä sitoo meidät yhteen? Mark Tapson peräänkuuluttaa.

Yhteenvetona Tapson summaa artikkelissaan "Tie sivilisaation romahtamiseen":

"Radikaali vasemmisto on ryhtynyt suurelta osin menestyksekkääseen, vuosikymmeniä kestäneeseen kampanjaan syrjäyttääkseen uskolliset kristityt, demonisoidakseen isänmaalliset valkoisiksi ylivallan kannattajiksi, halventaakseen avioliittoa ja äitiyttä, tuhotakseen perinteisen maskuliinisuuden, hämärtääkseen sukupuolten välisiä eroja ja aivopestäkseen nuoremmat sukupolvet maailmankuvaan, joka on ristiriidassa heidän vanhempiensa ja isovanhempiensa juutalais-kristillisen arvojärjestelmän kanssa. Tuloksena on nykyinen sivilisaatiomme romahtaminen."

Oikea Media on aiemminkin tuonut esille Mark Tapsonin artikkeleja, kuten toukokuussa 2019  "Vasemmisto valjastaa lapset erilaisten agendojensa eturintamaan".

Tapsonin mukaan vasemmistolaisuus pohjautuu kiivaaseen - ellei jopa pakkomielteiseen - ylevämielisyyden idealismiin, riippumatta siitä, että heidän ihanteensa aikaansaavat laajalti suurta tuhoa. Vallanhimo on heille välttämätöntä näiden aatteiden täytäntöönpanemiseksi.

"Haaveilijoiden ja naiivin maailmankuvan varaan rakennettu yhteiskunta on tuomittu tuhoamaan itsensä", Tapson alleviivaa.

 

 

Tytti Salenius ke 18.01. 22:43

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot