Trump ei kauhistuta eikä kyllästytä: Euroopan jokaisella maalla kohta "oma Trump"!

Nyt espanjalaiset tulevat ensin!

Ulkomaat ma 12.11.2018 23:29

Vuoden 2016 Yhdysvaltain presidentinvaalien aikaan Helsingin Sanomien toimittaja Saska Saarikoski asui Yhdysvalloissa Yhdysvaltain-kirjeenvaihtajana toimineen vaimonsa Laura Saarikosken kanssa ja yhteistyössä he pyrkivät kaksin käsin "raportoimaan laatujournalismia" Amerikasta ja jopa julkaisivat Donald Trumpia ja vaaleja käsittelevän kirjan selittämään Trump-ilmiötä siinä kuitenkaan onnistumatta.

Toimittaja Saska Saarikoski yrittää jälleen Helsingin Sanomien mielipidekolumnissaan epätoivoisesti ja ilmeisesti peittäen katkeruuttaan USA:n kongressivaaleissa eli välivaaleissa Trumpin saamasta "strategisesta torjuntavoitosta" elvistellen pilkata ja väheksyä Yhdysvaltojen presidenttiä, Donald Trumpia:

"Donald Trump mokaa koko ajan. Hän sanoo asioita, joita hänen ei pitäisi eikä kannattaisi sanoa. Mikään hänessä ei ole totta", hän toistelee kuin kiukkuinen pikkulapsi, joka takoo jalkaa lattiaan, kun ei saa omaa tahtoansa läpi.

Trump on Saarikosken mielestä "tehnyt itsestään fiktion" ja "siksi hänen presidenttiytensä loppuu aikanaan niin kuin tv-sarja loppuu: ei kauhistumiseen vaan kyllästymiseen".

Saska Saarikoski itse on "tehnyt itsestään fiktion", sillä "laatujournalismin raportointi" Amerikasta ja Trumpin menestyksen kuvaaminen on ollut ala-arvoista, suurvallan johtajaa vähättelevää, yksitumaista viher-vasemmistolaisen agendan suoltamista, joka ei kelpaa enää edes ulkohuussissa istuvalle ajanvietelukemiseksi.

Trumpin presidenttiydelle ei toistaiseksi ole näkyvissä Saskan kuvaamaa "tv-sarjan loppua". Sen sijaan ilmassa on aistittavissa selkeästi, että "Trumpin vastustajien ja hänen toimiensa kauhistelijoiden olisi nyt syytä pistää jäitä hattuun ja varautua kiltisti siihen, että erittäin kovissa liemissä keitetty, kokenut presidentti Trump on Yhdysvaltain presidentti seuraavat neljä vuotta. Ja mahdollisesti jyrää vastustamattomasti vielä toisenkin kauden eli täydet kahdeksan vuotta" - kuten Jari Alenius kirjoitti Ilta-Sanomissa jo viime vuoden helmikuussa.

"Tällaiset fiktiot" eli mielikuvitus myllää nyt siis täysin Saska Saarikosken omassa päässä, joten hän voikin keskittyä testailemaan ihan rauhassa tosiaan vaikka Teemu Selänteen pihviravintolaa, sillä Donald Trump on jo noussut "globaalin konservatismin keulakuvaksi" eikä häneen ole kyllästytty - päinvastoin hän on toiminut valovoimaisena esimerkkinä koko Euroopassa.

Euroopasta löytyy nimittäin jo useammasta maasta "oma Trump".

Tšekin pääministeriä ja ANO -puolueen johtajaa Andrej Babišia kutsutaan usein "Tšekin Donald Trumpiksi".

Hänellä on samanlainen näkemys maahanmuuttoon kuin Trumpilla ja heillä molemmilla on pyrkimyksenä tuoda esille "poliittisesti vääriä" asioita.

Babiš on perusteellisesti selventänyt, että Euroopassa on meneillään taistelu sivilisaation ja kulttuurin säilyttämiseksi:

"Emme halua elää täällä kuin Afrikassa tai Lähi-idässä. Meidän on taisteltava arvojemme puolesta."

Vast'ikään myös Etelä-Amerikan suurimpaan valtioon puhalsi perinteisten arvojen raikas tuuli ja Brasilian kansa sai konservatiivisen presidentin, "tropiikin Trumpin", Jair Bolsonaron, joka julistaa "brasilialaiset ensin ja Jumala ennen kaikkea". Hänet tunnetaan perhemyönteisyydestä, kristinuskon puolustamisesta sekä LGBT-lainsäädännön ja maan aborttilakien voimakkaasta vastustamisesta.

Myös Bulgariassa parrasvaloihin on ponnahtanut Volya -puoluetta johtava Veselin Mareshki - uusi arvoituksellinen "Bulgarian Trump".

Veselin Mareshki perusti puolueen alun perin vuonna 2007 Liberal Alliancen nimellä, josta tuli välillä Dnes-puolue ja lopulta vuonna 2016 se sai nimen Volya. He saivat kaksitoista kansanedustajaa maansa parlamenttiin ja toivovat voittavansa paikkoja nyt myös Euroopan parlamentissa.

"Haluamme, että valtio on vilpitön, rehellisesti hallittavissa, joka huolehtii ensin omasta kansasta, puolustaa kansallisia etuja arvokkaasti, lisää investointeja ja avaa uusia työpaikkoja, vahvistaa isänmaallisuutta ja perhearvoja", Veselin Mareshki luettelee Voice of Europen haastattelussa.

Hänen mukaansa viime vuosina Brysselissä esitetyt ajatukset ja politiikat ovat hyvin erilaisia ​​kuin "tämän ainutlaatuisen yhdistymisen alkuperäinen visio". Mareshki on vakuuttunut siitä, että Euroopan parlamentin rakenteessa tapahtuu suuria muutoksia toukokuun vaaleissa.

"Poliittiset kliseet pyrkivät tuhoamaan konservatiiviset eurooppalaiset arvot pakottamalla kansakunnat polvilleen ja saamalla Euroopan kansalaiset tuntemaan itsensä uhatuksi omassa kodissaan.

Tämä ei voi enää jatkua. Näemme, mitä tapahtuu Italiassa, Itävallassa, Saksassa, Ranskassa ... Meidän on liityttävä yhteen pelastaaksemme maamme nykyisten eurojohtajien hulluudelta", Mareshki julistaa.

Hän sanoo näkevänsä itsensä "Donald Trumpin kaltaisena vallanpitäjiä vastustavana ehdokkaana".

Hänellä on paljon yhtäläisyyksiä Trumpin kanssa liittyen kampanjointiin ja samanlainen lähestymistapa asioihin verrattuna valtavirtaehdokkaisiin.

Volya -puoluetta luotsaava Veselin Mareshki ilmoittaa olevansa erittäin tyytyväinen, jos toukokuun Euroopan unionin parlamenttivaaleissa ihmiset kaikkialta maailmasta heittävät nämä "johtajat" yli laidan ja antavat todellisille patriooteille Euroopassa mahdollisuuden korjata vahingot ja työskennellä unionin hyvinvoinnin puolesta.

Kun konservatiiviset, euroskeptiset ja maahanmuuttokriittiset puolueet ovat alkaneet viime vuosina kerätä merkittäviä voittoja kaikkialla Euroopassa, Espanja on toistaiseksi ollut selvästi poikkeava ja aivan uudenlainen tapaus.

Miksi?

Espanjaan on hiljattain nimitetty uusi naisenemmistöinen sosialistinen hallitus ja Espanja on yksi Euroopan uusista maahanmuuttajien levottomuuspesäkkeistä ja massamaahanmuuton uusi portti Eurooppaan. Sosialistinen hallitus kutsuu maahanmuuttajia tarjoamalla sosiaalietuuksia ja jopa äänestysoikeutta.

Oikeiston nousu liittyykin useimmissa maissa hallituksiin, jotka eivät välitä omista kansalaisistaan.

Siksipä voimmekin esitellä Espanjan Vox -puolueen johtajan Santiago Abascalin. Hän kertoo kannattavansa samaa lakia ja järjestystä sekä konservatiivisia asioita kuten Trump.

Hän on omaksunut Trumpin menestyksekkään politiikan ja puhuttuaan suunnitelmistaan entisen Trumpin kampanjastrategin Steve Bannonin kanssa, Vox -puolueen tavoitteena on Trump-tyylinen johtajuus.

Oikeistopuolue Vox on vasta pääsemässä vauhtiin ja kasvanut nopeasti Espanjassa.

Vox-puolueen johtaja, Santiago Abascal selittää Vox-puolueen viimeaikaisen äkillisen nousun vastaavan "sitä linjaa, mitä miljoonat espanjalaiset ajattelevat".

Äärivasemmisto on yrittänyt mustamaalata Voxia "äärioikeistolaiseksi" tai "populistiksi, maahanmuutto- ja islamvastaiseksi", mutta 42-vuotias baski toteaa, että he "puolustavat perustuslaillista järjestystä ja uudistusta, Espanjan yhtenäisyyttä ja valtion keskittämistä, ja he haluavat saada maahanmuuton hallintaan".

Voxilla on elämää puolustava kanta aborttiin ja se vastustaa samaa sukupuolta olevien avioliittoa, koska heidän mukaansa espanjalainen sana avioliitto, "matrimonio" ei vastaa sanan alkuperää samaa sukupuolta olevien parien osalta.

Vuonna 2014 perustettu Vox rikkoi viime kuussa kaikki odotukset, kun 9 000 kannattajaa täytti Madridin entisen härkätaisteluareenan Palacio Vistalegressa.

Voxin tukijat allekirjoittavat puolueen viestin siitä, että Espanja on uhattuna monilta tahoilta - katalaanien separatistit, laiton maahanmuutto ja hyökkäykset perhearvoja vastaan. Isänmaallisten on noustava puolustamaan "elävää Espanjaa" tätä kiivasta hyökkäystä vastaan.

Voxin pääsihteeri Javier Ortega Smith mukaili Madridin Palacio Vistalegren tapahtumassa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin sanoja ja julisti, että "espanjalaiset tulevat ensin":

"Yhdessä voimme tehdä jälleen Espanjasta suuren."

Puolueen johtaja Santiago Abascal piti puheen innostaen espanjalaisia nousemaan epäoikeudenmukaisuutta vastaan:

"Elävä Espanja on herännyt, kiitos Jumalalle. Espanja ei nouse kapinaan sattumalta. Kansakunta reagoi, kun se kärsii merkittävästä velttoudesta, veri kuohuu sen suonissa ja kun sitä ärsytetään, niin nyt Espanja raivostuu."

Abascal arvosteli myös muita puolueita, jotka leimaavat Voxia ja sen seuraajia:

"Jos rakastat maatasi, sinua kutsutaan muukalaisvihamieliseksi ja fasistiksi. Jos mielestäsi maahanmuuttoa on valvottava, olet rasisti ja fasisti. Jos rakastat perinteitä, olet vanhanaikainen ja fasisti. Ja jos et pidä verotukseen liittyvistä väärinkäytöksistä, olet itsekäs ja fasisti."

Celeste-Telin viimeaikaiset mielipidemittaukset paljastavat, että tammikuusta lähtien puolueen kannatus on viisinkertaistunut.

Mielipidekyselyt ennustavat Voxille puolitoista miljoonaa ääntä, noin 1,4 prosenttia.

Syksyllä vuonna 2017 jäsenten määrä kasvoi 20 prosenttia vain 40 päivässä Espanjan Kataloniassa elokuussa vuonna 2017 marokkolaistaustaisten muslimien tekemien kahden terrori-iskun jälkeen ja Katalonian itsenäisyysprosessin seurauksena.

Voxin kannatuksen jyrkkä kasvu korreloi suoraan laittomien maahanmuuttajien massiiviseen saapumiseen Espanjaan.

Maahanmuuttajat ohjataan nyt Espanjaan sen jälkeen, kun "entinen maahanmuuttajien keskusnapa" Italia uuden oikeistohallituksen johdolla päätti tiukasti valvoa rajojaan.

Italian sisäministeri ja suurimman puolueen johtaja Matteo Salvini on jo osoittanut, miten tämä voi todella toimia.

Espanjassa on tapahtunut päinvastoin, ja vaikutukset ovat olleet kirjaimellisesti aivan välittömiä.

Sisäasiainministeriö on ilmoittanut, että tänä vuonna syyskuun 15. päivään mennessä 33 215 maahanmuuttajaa on saapunut meren yli, toisin kuin samana ajanjaksona vuonna 2017, jolloin määrä oli 11 464. Tämä on kolminkertainen maahanmuuttoaalto.

Tämä todennäköisesti vain nousee, sillä vasemmistohallitus on tehokkaasti käskyttänyt espanjalaista merihaku- ja pelastusvirasto Meriturvallisuus- ja pelastusyhdistystä (SASEMAR) poimimaan jokaisen Välimeren alueella seilaavan venelastin, jonka se paikantaa - eikä palauttamaan heitä takaisin Marokkoon ja muihin alkuperämaihin.

Lisäksi vasemmistohallitus näyttää tekevän yhteistyötä avointen rajojen "kansalaisjärjestö" Proactiva Open Armsin kanssa, jonka rahoittajana häärää osittain vasemmistomiljardööri George Soros, joka "vaatii Espanjaa muuttumaan maahanmuuttajia ja pakolaisia vastaanottavaksi maaksi".

Pelkästään vuonna 2019 on tarkoituksena saattaa 200 000 laitonta maahanmuuttajaa Espanjaan. Tästä on varoittanut Gefira-säätiö Hollannissa, joka seuraa globaaleja väestörakenteen muutoksia.

Oikea Media on kertonut Gefira -tutkimussäätiön esittämistä uusista väestömalleista muun muassa koskien hollantilaisia, jotka ovat "katoamassa" ja heistä on tulossa vähemmistö muutamassa sukupolvessa.

Äärivasemmistolainen "Chavista" -puolue Podemos on lanseerattu Espanjassa samana vuonna kuin Vox. Venezuelan entistä presidenttiä, Hugo Chávezia ihaileva Podemos sai rahoitusta sekä Venezuelan Chaves-hallitukselta että Iranin Ayatollahilta - ja on todennut, että heidän perimmäinen päämääränsä on jopa 4 miljoonan maahanmuuttajan majoittaminen Espanjaan ja kansalaisuuden antaminen heille vuoteen 2020 mennessä - sekä kaikkien "tarvittavien" asiapapereiden ja sosiaaliturvaetuuksien lahjoittaminen heti, kun he saavuttavat Iberian alueen.

Perinteiset puolueet ja valtamedia tekevät kaikkensa, ettei oikeistopuolueita otettaisi vakavasti ja tosissaan. Aivan kuten kukaan ei halunnut kenenkään uskovan, että Donald Trump päätyisi johtamaan Yhdysvaltoja.

Tulemme varmasti kuulemaan lisää niin Volya - kuin Vox -puolueestakin, sillä ne voivat jopa saadakin edustajapaikkoja Euroopan unionin parlamenttivaaleissa ensi vuonna.


 

Tytti Salenius ma 12.11. 23:29

Pääuutiset

blogit

Vieraskynä

Tp-Utva historian polttopisteessä

to 03.10. 15:30

Heikki Porkka

Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa

ti 01.10. 14:12

Juha Ahvio

Suomen ulkopolitiikan sateenkaariagenda

pe 27.09. 20:07

Mikko Paunio

Presidenttimme allekirjoittaa maanantaina YK:n tulevaisuussopimuksen New Yorkissa, joka laillistaa laittoman siirtolaisuuden ja antaa sille uuden nimen

la 21.09. 14:28

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

videot