Useat Aquariukselta "pelastetut" "pakolaiset" ovat jo "kadonneet" Espanjassa

Espanjan uusi naisenemmistöinen sosialistinen hallitus on luvannut laillistaa jokaisen laittoman maahanmuuttajan

Ulkomaat pe 22.06.2018 15:58
kuva: sky news video

Espanjan äskettäin nimitetyn sosialistisen työväenpuolueen pääministeri Pedro Sanchezin vasemmistolainen hallitus on täyttänyt yhden heidän suuresta ohjelmallisesta lupauksestaan ja luvannut antaa kaikille Espanjaan saapuville laittomille maahanmuuttajille kaikki tarvittavat asiapaperit.

Espanjaan viime viikolla Aquarius-alukselta "pelastetut" maahanmuuttajat saavat lisäksi uudelta EU-myönteiseltä ja Espanjan historian ensimmäiseltä naisenemmistöiseltä hallitukselta 532 euron kuukausittaisen sosiaaliturvan.

Asiasta kertoo Voice Of Europe.

Verkkolehti Mediterraneo Digitalin mukaan sadat näistä niin sanotuista "pakolaisista" ovat alkaneet toteuttaa omaa "diasporaansa". Diasporassa kansa tai ryhmä säilyttää oman identiteettinsä, vaikka elääkin eristyksessä alkuperäisestä kulttuuristaan.

Kymmenet näistä laittomista maahanmuuttajista ovat kadonneet jättäen Punaisen Ristin tarjoaman ilmaisen ruoan, majoituksen ja terveydenhuollon.

Ensimmäisenä päivänä majoitetusta 467 aikuisesta voitiin 24 tunnin päästä laskea olevan jäljellä enää 444. On täysin selvittämättä se, mihin he ovat hävinneet.

Heille annettiin turvapaikkahakemuspaperit heti heidän saapumisensa jälkeen ja he voivat näin ollen liikkua vapaasti Espanjan alueella. Eri lähteiden mukaan heitä kehotetaan pysymään vähintään ensimmäisten päivien aikana tarjotussa majoituksessa tai ainakin ilmoittamaan viranomaisille, missä he kulkevat.

Espanjan uusi sosialistinen hallitus on luvannut laillistaa jokaisen laittoman maahanmuuttajan Espanjassa, vaikka siihen uppoaisi 70 prosenttia maan sosiaalietuuksista.

Iltasanomien mukaan "edistyksellisenä valintana" uuden Espanjan hallituksen kokoonpanossa on pidetty avoimesti homoseksuaalin Fernando Grande Marlaskan nimittämistä sisäministeriksi.

Hänen johdollaan onkin menty jopa niin pitkälle, että Espanja määrää useita ilmaisia asianajajia neuvomaan maahanmuuttajia, miten välttää karkotus ja nopeutetaan "pakolaishakemusten" käsittelyä.

Espanjan uusi hallitus julkisti 15. kesäkuuta halukkuutensa palauttaa oikeuden maksuttomaan terveydenhoitoon laittomille maahanmuuttajille, joita on 800 000 Espanjassa.

"Se on erittäin tärkeä asia koko yhteiskunnalle", Isabel Celaa, uuden hallituksen tiedottaja totesi ja lisäsi sen olevan "poliittinen kunnia".

Edellinen hallitus lakkautti laittomien maahanmuuttajien oikeudet ilmaiseen terveydenhuoltoon, mutta ilmeisesti tämän poikkeuksellisen "oikeuden" palauttaminen on uuden hallituksen ensisijainen tavoite.

Useat espanjalaiset opiskelijat pakotettiin poistumaan asunnoistaan ja tekemään tilaa Aquarius-laivan maahanmuuttajille.

Verkkojulkaisu Actualidad Valdepeñasin mukaan Alicantessa paikallisen opiskelija-asunnon oppilaat joutuivat jättämään asuntonsa Libyasta tulleiden majoittamista varten.

Siitä huolimatta, että he ovat maksaneet majoitusmaksunsa.

Eräs tällainen henkilö on nuori saksan kieltä Alicantessa opiskeleva Rubén, jonka suunnitelmissa on asua ja työskennellä Saksassa tulevaisuudessa. Hän oli maksanut 750 euroa kuukaudessa huoneestaan ja hänen oli pakko lähteä yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa.

Hänen äitinsä on ilmoittanut, että hänen poikansa on joutunut lähtemään asunnosta, jotta saataisiin tilaa Välimerellä siirtolaisia pelastaneen Aquarius-laivan maahanmuuttajille:

"He ovat kertoneet meille, etteivät he voi olla siellä, koska sinne tulevilla on monia sairauksia, joten tämä on terveyskysymys."

Pojan äidin mukaan tämä on suuri ongelma, koska tällä hetkellä Alicantessa Rubén ei voi asua missään muualla ja jatkaa opintojaan.

"Aiomme lähteä etsimään, löytyykö jotain asuntoa, mutta se on hyvin vaikeaa, koska kaikki on jo varattu kesäkuukausina", äiti selittää.

Rubénin äiti ei usko "terveyskysymykseen", sillä paikallisviranomaiset eivät varmasti asuttaisi satoja sairaita maahanmuuttajia keskelle Alicanten kaltaista kiireistä turistikaupunkia.

Viranomaiset ilmoittivat lauantaina 16. kesäkuuta, että Rubénillä ja hänen opiskeijatovereillaan oli vain 24 tuntia aikaa kerätä tavaransa ja luopua asunnosta.

 

 

Tytti Salenius pe 22.06. 15:58

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Fasistista menoa aluevaalien alla

Klo 15:08.

Timo Vihavainen

Modernin maailman syntysijoilta

ti 18.01. 23:48

Olli Pusa

Ylen ilmastohätätila?

ma 17.01. 22:28

Henna Kajava

Tulkkaukset hoidettava ystävänpalveluina

su 16.01. 20:37

Mikko Paunio

Uusi Suomi sensuroi tämän artikkelin: "Ajatustauti WOKE" tuhoaa länsimaita - Horisontissa siintää jo toivo

su 16.01. 11:18

videot