Blogi: Mikko Paunio, la 29.07.2023 16:51

Maailman Talousfoorumi on vaarallinen umpihullujen kerho - Yuval Hararin Homo Deus kirja tarkastelussa

Kärkipoliitikkomme ja -yritysjohtajamme ovat vierailleet Maailman Talousfoorumin (WEF) kokouksissa luullen, että siellä käydään vuoden merkittävimmät globaalitalouteen liittyvät valistuksen perinteeseen nojaavat keskustelut. 

Viimeisen viiden vuoden aikana keskustelut ovat Davosissa kiihtyvästi keskittyneet yksinomaan WEF:n Suureen Kertomukseen (=YK:n Agenda 2030) ilmastonmuutoksesta, luontokadosta ja valkoisen heteromiehen ylivallan aiheuttamasta sorrosta.

Suuri Kertomus nojaa vuosikymmeniä jatkuneeseen valtamedian harjoittamaan ympäristöpelon lietsontaan ja se vaatii maailmantalouden alasajoa Vihreällä Siirtymällä ja sitä tukevalla "vastuullisella" ESG-kapitalismilla.

Valtamediasta johtuen poliitikoilta,  yritysjohtajilta ja suurelta yleisöltä on jäänyt huomaamatta, että Suuri Kertomus ei pohjaa valistusaatteeseen eli tieteeseen ja rationaaliseen ajatteluun, vaan taikauskoon ja mystiikkaan.

Eräät kärkipoliitikkomme kuten edellinen pääministeri Sanna Marin kuuluuvat WEF:n Nuoriin johtajiin. Klaus Schwab on kerskaillut julkisesti, kuinka hänellä on takataskussaan hallitusten jäseniä molemmin puolin Atlanttia.

Johdanto

Olen kirjoittanut israelilaisen historijoitsijan ja Maailman Talousfoorumin (WEF) ykköstarinankertojan Yuval Hararin järjettömistä ajatuksista sekä suomeksi että englanniksi (1,2). Olen osoittanut näissä kirjoituksissani, että Harari talikoi järjettömiä ajatuksiaan historian mystiseltä roskatunkiolta aivan kuten hänen isäntänsä WEF-pomo Klaus Schwab tämän puhuessa pehmosia mm. vuonna 2015 Sveitsin TV:n haastattelussa. He ovat kertoneet maailman medioissa ja eliiteille tarjotuissa hypetysluennoissa mm., että meidät tavikset voidaan häkätä (Harari) tai meidän aivoihin voidaan asentaa mikrosirut (Schwab) joilla meitä voidaan valvoa ja meidän ajatuksia ohjata yhdistämällä meidät internetiin.

Esitän tässä blogissani lisätodisteita Yuval Hararin järjen vastaisista vaarallisista ajatuksista, joita hän on viljellyt vuonna 2017 englanniksi julkaistussa Homo Deus (Jumalihminen) nimisessä kirjassaan (3). Suomenkin Vastuullinen media on ylistänyt lähes poikkeuksetta Yuval Hararia, vaikka hän on innoittajansa esoteriaan ja okkultismiin nojaavan teosofian perustajan Madame Blavatskyn lailla pelkkä huijari.

Kesän 2022 Hararikritiikki vaiennettiin globaalisti heti

Viime vuoden heinäkuun alussa demokraattiseen sosialismiin sitoutunut korkeatasoinen kulttuurilehti Current Affair lehti julkaisee neurotieteisiin perehtyneen journalistin Darshana Narayanan artikkelin (4,5), jonka otsikko on 

"Yuval Noah Hararin vaarallinen populistinen tiede"

ja jonka synopsis on muotoiltu:

"Tämä bestsellerikirjailija on lahjakas tarinankertoja ja suosittu puhuja, mutta hän uhraa tieteen sensaatiohakuisuuden vuoksi ja hänen työnsä on täynnä virheitä." 

Darshana Nayanan ei ymmärrä seikkaperäisestä kritiikistä huolimatta, että Harari on nuorena nukkuneen laulaja Pekka Strengin tapaan mystiikkaan uskova sisäavaruuslentäjä. Pekka Strengin kappale "Sisältäni portin löysin" (6) julkaisiin vuonna 1970. Ei ole sattumaa, että laulu löytyy mystiikkaan viehättyneen minunkin rakastaman Vesa-Matti Loirin laulamana (7). 

Suomessa Tekniikka- ja Talouslehti julkaisee viime heinäkuussa keskeiset osat Current Affairsin artikkelista (8). WEF:n harjoittaman koordinoidun globaalin sensuurin (9) vuoksi Hararia vastaan suunnattu kritiikki sammuu koko maailmassa kuin seinään. Suureen Kertomukseen ei saa tulla halkeamia ja Hararin huolellisesti WEF:n sivuilla laadittuja tiedekulisseja (1) tulee suojella viimeiseen asti. 

YLE: "Harari on tieteen supertähti", HS:n mukaan Harari ymmärtää tieteen ja taiteen syvimmät salat ja Uusi Suomi uskoo Harariin ja kertoo, että on vaarana, että ufot ottavat tekoälyllä vallan ihmiskunnalta

Suomen V-media on julkaissut Yuval Hararin merkitystä ylistävää uutisointia ja kommentointia jos jonkinlaista. YLE kuvailee hiljan jutussaan Hararin olevan

"tieteen supertähti" (10). 

Helsingin Sanomat on julkaissut kymmeniä juttuja, joissa Harari on pääasiassa neron osassa ymmärtäen tieteen ja taiteen syvimmät salat. Eräs (11) HS:n kulttuurisivujen Harariotsikko on muotoiltu:

"Näin homo sapiens kohosi savannin puuhailijasta ravintoketjun huipulle – Menestyskirja nähdään nyt teatterissa, eikä esiintyjillä ole lainkaan vuorosanoja"

ja sen synopsis on muotoiltu:

"Kansallisteatterin syksyn suursatsaus lainaa muotonsa luontodokumentista. ”Ei kai taidetta kannata ilman riskejä tehdä”, sanoo toinen ohjaajista." 

Helsingin Sanomien kolumnistin viime joulukuinen juttu (12) oli otsikoitu:

"Luksushotelliin sijoittuva tv-sarja hätkäytti seksi­kohtauksella – Nyt viimeistään uskon Yuval Noah Hararia." 

Keväällä Uusi Suomi (13) - muiden muassa - ottaa tosissaan Hararin The Economist-lehdelle antaman haastattelun (14), jossa Harari kertoo ufojen ottavan vallan ihmiskunnalta tekoälyn avulla.

Ei ole merkkiäkään, että Current Affairsin objektiivinen kritiikki - saati minun perustellut kirjoitukset - olisivat mitenkään vaikuttaneet suomalaisten "journalistien" viimeisen vuoden aikana laatimiin kirjoituksiin Yuval Hararista. 

Yuval Harari louhii vanhoja mystisiä aatoksia, joita puetaan uusiin digitaalisiin kuosiin

Kuten olen jo aiemmin kirjoittanut ja osoittanut, että Yuval Harari on uusiin vaatteisiin pukeutunut esoteerikko ja okkultisti tai kuten he nykyään itseään kutsuvat hän on ns. transhumanisti. Tällä nimikkeellä annetaan ymmärtää, että transhumanismi on tiedettä.  Sillä pyritään salonkikelpoistamaan mystiikka osaksi valtavirtaa. Tämä strategia nojaa pitkään perinteeseen, jolla sekä antroposofiaa (Rudolf Steinerin seuraajat) että teosofiaa on pyritty valtavirtaistamaan käytännössä tuloksetta. Suomen Rooman Klubin liepeillä nämä samat huuhaa-ajatukset ovat vuosikymmeniä rehottaneet sammutetuin lyhdyin kuten olen vuonna 2015 julkaistussa "Vihreä Valhe" kirjassani (Auditorium) julki tuonut (15; 49-61). 

Yuval Hararin vuonna 2015 hepreaksi ja englanniksi 2017 julkaistu Homo Deus (Jumalihminen) toistaa transhumanistien ajatuksia ei-hiilipohjaisen epäorgaanisen Koneihmisen synnystä ja uudesta Silicon Valleyssä syntyvästä jonkinlaisesta digitaalisesta uskonnosta. Turun kauppakorkeakoulun tulevaisuuden tutkimuksen edesmennyt professori Pentti Malaska esitti lähes täsmälleen samoja ajatuksia Maailman Tulevaisuuden tutkimuksen federaation (WSFS) kokouksessa Brisbanessa Australiassa vuonna 1996. Uusi digitaalinen uskonto Pentti Malaskan nomenklatuurassa oli se, kuinka internetistä kehittyy tulevaisuuden ylivertaiset kvanttiaivot (15; 54-55). Pentti Malaska oli tuolloin WSFS:n puheenjohtaja.

Homo Deus on jatkoa Hararin maailmansensaatioksi nousseelle Homo Sapiens kirjalle (16), joka kertoi ihmisen maapallon valloituksesta. Homo Deus kertoo taasen ihmiskunnan dystooppisesta tulevaisuudesta, jonka keskiössä on em. Silicon Valleyssä syntyvä digitaalinen uskonto ja Koneihmisen synty. Tämä kaikki on tietenkin vain hämäystä, koska Madame Blavatskyn teosofia on vain saanut digitaalisen ajan vaatimat modernit vaatteet.

Ensimmäisen maailmansodan kaasuhyökkäysten myötä 1920-luvulla skitsofreenikoilla oli usein kaasuharhoja, kun 1970- ja 1980-luvuilla heillä oli ydinsodan pelkojen vuoksi usein säteilyharhoja. Uusia vaatteita on monenlaisia ja uusia vaatteita on tarvitu ihmisten huijaamisessa, kun kehitys on kehittynyt viimeisen 50 vuoden aikana. Homo Deus jo nimenä paljastaa tekijän esoteriaan ja okkultismiin pohjaavat yli-ihmisuskomukset, koska esoteerikot uskovat jumaluuden asuvan valaistuneissa yli-ihmisissä itsessään. He ovat jumalia. 

Pentti Malaska kuvailee Suomen Rooman Klubin 1997 julkaistussa kestävän kehityksen englanniksi kirjoitetussaan runossaan tätä yli-ihmiseksi muuttumista seuraavasti:

"Jotta elämisestä tulisi arvokasta elämisen arvoista, se vaatii heräämistä eettiseen itsetietoisuuteen. Sisäisen tietoisuuden voima! Se nosti eräät, jotkut jopa maanpinnan yläpuolelle. Mutta ne jotka eivät sisäistäneet edellisiä neljää, eivät läpäisseet." (15; 53)

Me tavikset olemme näitä "ei-läpäisijöitä". 

Yuval Hararin vaaralliset yli-ihmisuskomukset 

Jos Yuval Harari olisi vain yksi marginaalissa vaikuttava haihattelija, hänen vaarallisilla ajatuksilla ei olisi merkitystä, mutta hän on maailman mahtavimpien ykköstarinankertoja. Hän saarnaa isäntiensä humpuukia tarpeesta muuttaa maailmanlaajuisesti talousjärjestelmää kohti ESG-kapitalismia (E=Ympäristö, G=Sosiaalinen, G=Hallitseminen), koska ilmastonmuutos, luontokato ja valkoisen heteromiehen ylivallan aiheuttama sorto sitä vaativat. Siksi on syytä tarkastella Homo Deuksen dystooppisia teesejä esimerkin omaisesti lisää. Homo Deusta ei ole julkisuudessa tohdittu juuri Homo Sapiens kirjan tavoin ylistää ja syykin selviää seuraavassa.

Harari kertoo Homo Deuksessa, kuinka Ihmisen houkkamainen pyrkimys menestykseen synnyttää kunnianhimoa, ja ihmiskunta etsii seuraavaksi kuolemattomuutta, rajatonta onnea ja jumalallisia luomisvoimia. Mutta juuri näiden päämäärien tavoittelu tekee lopulta useimmat ihmiset tarpeettomiksi. 

Hän varoittaa Homo Deuksessa, että

"Se miten ihmiskunta on kohdellut eläimiä on indikaattori sille, kuinka uudet eliitin luomat yli-/koneihmiset tulevat kohtelemaan taviksia." (vapaa käännös)

Harari varoittaa Homo Deuksessa:

"Kun teollinen vallankumous loi työväenluokan, seuraava suuri vallankumous luo tarpeettoman luokan."

Harari kertoo Homo Deuksessa, että

"2000-luvun talouden päätuotteita eivät tule olemaan tekstiilit, ajoneuvot ja aseet, vaan kehot, aivot ja mieli."

Hän ennustaa Homo Deuksessa:

"Sekä demokratia että vapaat markkinat romahtavat, kun Google ja Facebook tuntevat meidät paremmin kuin tunnemme itsemme, ja auktoriteetti siirtyy yksittäisiltä ihmisiltä verkottuneille algoritmeille."

Humpuuki myy

Vihreä Valhe kirjassani kerroin, kuinka taikuri ja illusionisti John Maskelyne tuskaili vuonna 1910 sitä, että Annie Besantin luennot Idän Viisaudesta (=teosofia) Lontoossa Queens Hallissa vetivät suuria määriä ihmisiä kuuntelemaan niitä, vaikka liput maksoivat viisi shillinkiä (15; sivu 43).

John Maskelyne oli kirjassaan paljastanut vuonna 1910 teosofisen liikkeen perustajan Madame Blavatskyn huijaukset (mm. intialaisen köysitempun) (15; 41-42) ja edelleen popularisoi jo vuonna 1885 Psyykkisen tutkimusseuran tekemän Madame Blavatskyn paljastaneen raportin (15; 47) sisällön. Maskelyne paljasti laajalti yleisölle Madame Blavatskyn Tiibetin matkan huijauksen, jossa Blavatsky mukamas oli löytänyt ammoin kadotetun totuuden. Annie Besant oli jarisarasvuomaisilla puheenlahjoilla pelastanut Madame Blavatskyn ja teosofisen yhteisön Blavatskyn skandaalien jäljiltä myös taloudellisesti. Annie Besant muutti myöhemmin Intiaan ja oli yksi Intian tulevan mahtipuolueen eli kongressipuolueen aktiivi ennen Intian itsenäistymistä.

Yuval Harari on ensi syyskuussa pidettävän WEF:n talouselämän huippuvaikuttajille tarkoitetun COGX tekoälyhypetysseminaarin (17) ykköstähti. Liput tähän osin järkevän oloiselle seminaarille maksavat tähtitieteellisiä summia. Kysyin mielipidettä seminaarin sisällöstä eräältä johtavalta suomalaiselta keinoälyasiantuntijalta.

Yksi satunnaisesti valitsemani kymmenistä seminaarin tarinan kertojista - nimeltään Pablos Holman - käyttää muodikkaita silmälaseja ja kauhtuneita osin rikkinäisiä muotifarkkuja (18,19). Hän on eräässä Youtube:ssa julkaistussa esitelmässään tai hypetelmässään kertonut avaruuteen asennettavista aurinkopaneeleista, joiden tuottama valtava energiamäärä voidaan siirtää radioaalloilla helposti kaikkialle maailmaan - mukaan lukien Afrikan syrjäisimmät seudut.  Holman laskuttaa normiluennostaan, joissa hän mm. hypettää syväteknologiaa (engl. deep tech) ja WEF:n Suurta Kertomusta, 20 000  dollaria. En yrityksistäni huolimatta saa googlella selville tämän ilmiselvän humpuukimaakarin koulutusta. 

Eliitillä on jo teknologia meidän tavisten nujertamiseksi

Vaikka Hararin ja Schwabin ihmisten aivojen häkkäys on vastuutonta tiedefiktiota ja humpuukia, nykyteknologia valitettavasti mahdollistaa erityisesti keskuspankkien suunnitelluilla digirahoilla meidän tavisten hallitsemisen sosiaalisen luottopisteytyksen avulla (engl. social credit score), joka on jo käytössä kommunistisessa Kiinassa (20). Alkuviikolla noteraatut lihaostokset lähikaupasta merkitään pisteytykseen ja loppuviikon joudutkin sitten syömään WEF:n promoamaa hyönteisruokaa (21).

Meille tulevaisuudessa keskuspankeista perustoimeentuloa nauttiville tavistorppareille (22) WEF:n peruslogan kuuluu:

"Et omista mitään ja olet onnellinen"

Kaikki omaisuus ja valta on siirtynyt eliitille ja kansallisvaltioiden hallitukset ovat muuttuneet postikonttoreiksi ja avoimet rajat vallitsevat.

Mietittäväksi jää, mitä eliitti on suunnitellut Yuval Hararin mainitsemien tarpeettomien ihmisten varalle?

Postskriptum

Yhdeksän kuukautta Klaus Schwabin ja Thierry Malleratin Suuren Reset kirjan (The Great Reset) (23) julkistamisen jälkeen annoin Suomen Uutisille haastattelun (24), jonka loppupuolella hyväuskoisesti kerroin, että eliitti ei ole niin hullu, että ryhtyisi toteuttamaan Suuren Kertomuksen poliittista ohjelmaa eli Suurta Resettiä. Näissä kirjoituksissani (25-29) osoitan, kuinka Euroopan Unionin komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen yhteistyössä Sitran ja Maailman Talousfoorumin kanssa instituonalisoi EU:ssa Suurta Resettiä.

Jyrki Katainen ensi töinään komissiossa hyväksytytti ja julkaistutti komission tiedonannon (30) kiertotalouteen siirtymisestä 2015 joulukuussa. Tämän asiakirjan kiertotalouskäsite on toiminut perustana sille, että vuoteen 2023 mennessä Euroopan Unioni on omaksunut laajat komission lainsäädännölliset Vihreän Siirtymän lainsäädäntöaloitteet, joilla toimeenpannaan Euroopan Unionissa Suurta Resettiä.

Keskeisellä sijalla oli Jyrki Kataisen esittelemä järjetön ja utooppinen kiertotalouspaketti (31), joka vaikeuttaa merkittävästi järkevää ympäristön- ja terveydensuojeluun tähtävää kohtuuhintaista jätehuoltoa EU:ssa.  

Lähteet

1. https://www.thepostil.com/the-world-economic-forum-is-a-dangerous-religious-cult/

2. https://www.extrauutiset.com/wefn-klaus-schwabin-ja-yuval-hararin-humpuukiajattelu-esti-terveysviranomaisia-saavuttamasta-korkeaa-koronarokotuskattavuutta-ympari-maailmaa/

3. https://www.ynharari.com/book/homo-deus/

4. https://www.currentaffairs.org/2022/07/the-dangerous-populist-science-of-yuval-noah-harari

5. https://en.wikipedia.org/wiki/Current_Affairs_(magazine)

6. https://www.youtube.com/watch?v=jX_5qzmxjWk

7. https://www.youtube.com/watch?v=GqDW7Dbe6H4

8. https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/pahimmillaan-vaarallista-tiedepopulismia-maailman-myydyimpiin-tietokirjailijoihin-kuuluva-yuval-noah-harari-saa-tutkijalta-kovaa-kritiikkia-tarinankerronnastaan/f30bdefc-b7e7-4dfb-97a1-c2d9ac30a675

9. https://oikeamedia.com/o1-204803

10. https://yle.fi/a/3-12632551

11. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006233004.html

12. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009246073.html

13. https://www.uusisuomi.fi/uutiset/maapallolle-tuli-ulkopuolinen-aly-ja-se-voi-olla-sivilisaation-tuho-varoittaa-yuval-noah-harari-economist-lehdessa/b67ed417-3856-4287-87fb-f054613ec5dd

14. https://www.economist.com/by-invitation/2023/04/28/yuval-noah-harari-argues-that-ai-has-hacked-the-operating-system-of-human-civilisation

15. https://www.nettikirjat.fi/wp-content/uploads/2022/04/Vihrea-valhe-258sivua.pdf

16. https://www.ynharari.com/book/sapiens-2/

17. https://www.cogxfestival.com/

18. https://pablosspeaks.com/

19. https://www.allamericanspeakers.com/speakers/388035/Pablos-Holman

20. https://en.wikipedia.org/wiki/Social_Credit_System

21. https://www.weforum.org/agenda/2022/02/how-insects-positively-impact-climate-change/

22. https://oikeamedia.com/o1-190900

23. https://www.amazon.com/COVID-19-Great-Reset-Klaus-Schwab/dp/2940631123

24. https://www.youtube.com/watch?v=4ZZlaxAw3bU

25. https://oikeamedia.com/o1-199201

26. https://oikeamedia.com/o1-198900

27. https://oikeamedia.com/o1-198700

28. https://www.realclearenergy.org/2022/09/06/circular_economy_soviet-style_five-year_plans_851759.html

29. https://www.thegwpf.org/publications/recycling-releases-harmful-microplastics/

30. https://eur-lex.europa.eu/resource.html?uri=cellar:8a8ef5e8-99a0-11e5-b3b7-01aa75ed71a1.0013.02/DOC_1&format=PDF

31. https://www.europarl.europa.eu/news/fi/headlines/society/20170120STO59356/kiertotalouspaketti-eu-n-uudet-tavoitteet-kierratykselle

Mikko Paunio la 29.07. 16:51

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09. 16:25

Helsingissä edessä kova SOTE-palveluiden kulukuuri - Osin ylimitoitettujen, räätälöityjen, priorisoitujen ja vammaisia räikeästi syrjivien maahanmuuttajien SOTE-palveluihin ei leikkauksia

ke 06.09. 08:23

Jippii, pääsin Helsingin Sanomien pääkirjoitukseen

ti 22.08. 17:56

Saksan AfD-puolue julistautunut rauhanpuolueeksi ja julisti hiljan Magdeburgin puoluekokouksessa: "EU on epäonnistunut kaikessa"

su 20.08. 15:26

Komissaari Jyrki Katainen oli Maailman Talousfoorumin pähkähulluuden aulis lakeija

pe 18.08. 17:00

EU-politiikkaohjelman lähetekeskustelu Perussuomalaisten puoluekokouksessa 12.8. - Pyydetty puheenvuoroni Ville Tavion johdantopuheenvuoron jälkeen

su 13.08. 11:44

Vihreiden puheenjohtajan Sofia Virran räyhäantirasismi on tarkoituksellista - Taustalla on halu kriminalisoida kansallisvaltion puolustaminen

pe 11.08. 17:11

Atomipommin isä Robert Oppenheimer ja perheemme hyvä ystävä Fred Singer

ma 07.08. 17:36

Maailman Talousfoorumi on vaarallinen umpihullujen kerho - Yuval Hararin Homo Deus kirja tarkastelussa

la 29.07. 16:51

Michael Shellenbergerin 7.3.2023 USA:n kongressille Sensuuriteollisesta kompleksista antaman todistuksen tiivistelmä - Lonkerot ulottuvat kaikkialle länsimaihin

ke 19.07. 16:33

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Presidenttiehdokkaiden turvallisuuspolitiikka

pe 22.09.2023 00:24

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Vaihtoehdot moninapaisessa maailmassa

ti 06.06.2023 16:58

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Klaus Schwabin ja Thierry Malleretin kyyninen "Suuri Kertomus" on kauhistuttavan "Suuren Resetin" toimeenpano-ohjelma

ti 19.09.2023 16:25

Heikki Porkka

Pois alta, täältä tulee pakkovalta - poltetaanko kirjoja, tuomitaanko edesmenneitä?

to 03.08.2023 15:45

Tapio Puolimatka

Lasten vai aikuisten oikeudet

ma 21.08.2023 19:21

Olli Pusa

Presidenttipeliä?

la 09.09.2023 19:52

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44