Blogi: Mikko Paunio, la 17.12.2022 12:07

Wille Rydmanin ajojahdin käynnistänyt HS:n toimittaja on tuomittu 9 törkeästä talousrikoksesta - Sanoma Oy:n vastuullisuusimago säpäleinä

Avoin kirje Helsingin Sanomien päätoimittajalle Antero Mukalle ja Sanoma Osakeyhtiön hallituksen jäsenille Pekka Ala-Pietilä, Nils Ittonen, Julian Drinkall, Rolf Grisebach, Anna Herlin, Mika Ihamuotila, Denise Koopmans, Sebastian Langenskiöld ja Rafaela Seppälä.

Wille Rydmanin ajojahdin viime kesäkuussa käynnistänyt Helsingin Sanomien toimittaja Samuli Suonpää leimasi 2018 Lontoossa julkaistun raporttini muovin kierrätyksen aiheuttamasta globaalista ympäristötuhosta äärioikeistolaiseksi  ja Lännen Median siitä tekemän uutisen malliesimerkiksi siitä, kuinka äärioikeistolainen valeuutinen syntyy. Samuli Suonpään blogi synnytti viikon kestäneen ajojahdin minua vastaan. Sitä johti Yleisradio käyttäen hyväkseen SITRA:n "asiantuntijoita".

Kymmenen kuukautta englannin kielisen raporttini julkistamisen jälkeen Baselin sopimus kielsi kierrätysmuovin viennin kehitysmaihin.

Käyn seuraavassa läpi Samuli Suonpään 2010-luvulla saamia tuomioita törkeistä talousrikoksista ja teen Helsingin Sanomien johdolle ja Sanoma Oy:n hallituksen jäsenille 27 kysymystä (Liite) Samuli Suonpään ja Helsingin Sanomien välisen journalistisen yhteistyön vastuullisuudesta. Sanoma osakeyhtiön 9.3.2021 päivitetyssä vastuullisuusstrategiassa sana vastuullisuus toistetaan 1284 kertaa.

Samuli Suonpää on kokemusasiantuntijana selvittänyt HS:n lukijoille mm. alfa-TV:n taloudellisia epäselvyyksiä. Hän on myös raportoinut ja ilakoinut HS:n lukijoille, kuinka puolustusministeriö asettui poikkiteloin pääesikunnan kanssa, kun se halusi antaa jatkoaikaa Puolustusvoimien anti-Woke-kenttäpiispa Pekka Särkiölle. Samuli Suonpää teilaa HS:n lukijoille Särkiön ihmisenä minun ja Rydmanin tapaan.    

 

HELSINGIN SANOMIEN WILLE RYDMANIN VIIME KESÄKUUSSA TEILANNUT TOIMITTAJA SAMULI SUONPÄÄ KÄYNNISTI AJOJAHDIN MYÖS MINUA VASTAAN HEINÄKUUSSA 2018

Helsingin Sanomien Wille Rydmanin ajojahdin käynnistänyt toimittajakollegion ensimmäinen kirjoittaja Samuli Suonpää on saanut viidessä eri oikeudenkäynnissä yhdeksästä eri törkeästä talousrikoksesta viisi lainvoimaista tuomiota, joista yksi on ehdoton tuomio, joka muutettiin yhdyskuntapalveluksi.

Eilen julkaistiin laajasti tieto, että syyteharkinta ei ylittynyt Wille Rydmania vastaan vuosia sitten tapahtuneesta väitetystä vakavasta seksuaalirikoksesta.

Tunnen empatiaa Wille Rydmania kohtaan, koska samainen Samuli Suonpää Kirkko ja Kaupunki lehden blogistina aloitti minun julkisen kivittämisen heinäkuun alussa 2018 väittämällä, että minä ja Lännen Media levitimme tuolloin Lontoossa julkaistussa englanninkielisessä raportissa äärioikeistolaista valetietoa muovin kierrätyksen globaaleista ympäristöhaitoista. Suonpään blogin innoittamana viikon ajan kestäneeseen kivittämiseeni osallistui koko valtamedia Yleisradion ja SITRA:n johdolla. Ajojahtini ulottui vielä vuoden 2019 puolella, jolloin sekä YLE:n suomen että ruotsinkielinen toimitus levitti samaa minun suuhuni jupakassa laitettua valetietoa.

Kymmenen kuukautta raporttini julkistamisen jälkeen YK:n monenkeskiseen vaarallisten jätteiden vientiä ja tuontia säätelevään Baselin sopimukseen tehtiin lisäys, joka kieltää rik-kaiden maiden kierrätysmuovin viennin köyhiin maihin ja siten maailman meriin.

SAMULI SUONPÄÄN RIKOLLINEN MENNEISYYS

Helsingin Sanomien toimittaja Samuli Suonpää on saanut lainvoimaisia tuomioita vuodesta 2012 vuoteen 2018 yhdeksästä eri syytekohdasta viidessä eri oikeudenkäynnissä. Hän on saanut lainvoimaisia tuomioita seuraavista rikoksista:

1) Avunanto törkeään veropetokseen,

2) törkeä työeläkevakuutuspetos,

3) törkeä kirjanpitorikos,

4) törkeä velallisen epärehellisyys,

5) törkeä kavallus ja

6) väärennys.

Hänet on tuomittu näistä rikoksista sakkoon, määräaikaiseen liiketoimintakieltoon, ehdolliseen ja ehdottomaan vankeuteen. Vankilan tämä Helsingin Sanomien toimittaja on välttänyt suorittamalla 190 tuntia yhdyskuntapalvelua mm. sen varjolla, että hän on teologian opiskelija. Viimeisen tuomion perusteluissa todettiin mm.

"uusien rikosten teon alkaneen lähes välittömästi edellä mainittujen tekojen päätyttyä, mikä ilmentää vastaajassa pitkäaikaista piittaamattomuutta…”

SAMULI SUONPÄÄN (VERO)VELAT OVAT 735 000 EUROA

Samuli Suonpäällä on 27.6.2022 tulostetun ulosottorekisterin mukaan on velkaa Verohallinnolle 502 513,05 euroa ilmeisesti rikoksilla saavutetusta hyödystä?

Samuli Suonpäällä on velkaa em. ulosottorekisterin mukaan kahdeksalle eri taholle ja yhteensä hänellä on ulosotossa 735 000 euroa.

WILLE RYDMANIN AJOJAHDIN SIUNANNUT PÄÄTOIMITTAJA ON NYT EPÄILTYNÄ TÖRKEÄSTÄ RATTIJUOPUMUKSESTA

Helsingin Sanomien Wille Rydmanin ajojahdin julkaisemisesta vastannut ja sen käynnistämisen hyväksynyt päätoimittaja Kaius Niemi sai potkut yritettyään ajaa ilmeisesti juovuspäissään kotiin kosteista pikkujouluista. Häntä epäillään nyt törkeästä rattijuoppoudesta. Tapahtuma jo sinällään osoittaa piittaamattomuutta ja heijastaa hyvin sitä ylimielisyyttä, jolla nykyinen journalistieliitti on tottunut käyttämään väärin valtaansa.  Wille Rydmanin ja minun kokema vääryys lukuisiin törkeisiin rikoksiin syyllistyneeltä Helsingin Sanomien toimittajalta osoittaa myös täydellistä piittaamattomuutta niistä arvoista, joita lehti sanoo kunnioittavan.

LOPUKSI

Olin pitänyt ja edelleen pidin 1980-luvun loppupuolelle asti Helsingin Sanomia luotettavana tietolähteenä ja journalistin ammattia kunnioitettavana. Helsingin I Norssin abiturienttikronikassani kerrottiin, miksi olin säännöllisesti myöhässä koulusta:

"Hampaiden harjausta ja Hesarin lukua". 

Olin jo päässyt Helsingin yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan, kun edelleen etsin suuntaani elämälleni. Oliko se vuosi 1982, kun pyrin Sanoma Oy:n toimittajakouluun ja pääsin haastatteluihin asti. Onnekseni minua ei valittu. En voisi kuvitella tekeväni työtä Helsingin Sanomissa etenkin nyt tutustuttuani Sanoma Oy:n Woke-henkiseen strategiaan, jonka ESG't ja globaalit "tieteeseen" perustuvat kompaktit on kopioitu suoraan Maailman Talousfoorumin Suuresta Resetistä.

Suureen Resettiin sitoutumisen myötä Sanoma Oy on kannattaa ESG-kapitalismia perinteisen osakaskapitalismin sijaan, koska maailmaa uhkaa ilmastonmuutos ja luontokato.

Tästä uudesta ESG-kapitalismista kirjoitin Uuden Suomen blogissani niin "rumasti" (=informatiitisesti) kirja-arvostelun 18 johtavan läntisen wokekriitikon kirjasta "Against the Great Reset", että sain kuuden kuukauden kirjoituskiellon. 
 

LIITE

27 KYSYMYSTÄ HELSINGIN SANOMIEN JA SANOMA OY:N JOHTOELIMILLE

Sanoma Oy:n 9.3.2021 päivitetystä vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Vaikutuksemme ja asemamme vahvistamiseksi sitouduimme useisiin maailmanlaajuisiin vastuullisuusaloitteisiin, mukaan lukien YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, YK:n Global Compact ja Science Based Targets aloite."

1) Onko Samuli Suonpään ja Helsingin Sanomien journalistinen yhteistyö (jäljempänä po. yhteistyö) omiaan lisäämään luottamusta itseään Vastuulliseksi mediayhtiöksi itsensä julistanutta Sanoma Oy:tä kohtaan? 

2) Onko po. yhteistyö Kestävän kehityksen ja YK:n Global Compactin arvojen mukaista, johon Sanoma Oy kertoo sitoutuneen?

Sanoma Oy:n päivitetystä vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Sanoma Oy:n päivitetyn vastuullisuusstrategian tavoitteena on Sanoman yhteiskunnallisen vaikutuksen vahvistaminen."

3) Onko po. yhteistyö omiaan vahvistamaan Sanoma yhteiskunnallista vaikutusta?

Sanoma Oy:n päivitetyssä vastuullisuusstrategiassa sana vastuullisuus on mainittu 1284 kertaa. 

4) Onko po. yhteistyö mielestänne vastuullista? 

5) Onko mielestänne oikein, että Samuli Suonpää leimasi heinäkuussa 2018 raporttini muovin kierrätyksen globaaleista ympäristöhaitoista äärioikeistolaiseksi valeraportiksi, vaikka YK:n jäsenmaat sopivat 10 kk myöhemmin erilliskerätyn muovin viennin kieltämisestä köyhiin maihin?

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Teemme mediaa suomalaisille Luotettavaa suomalaista journalismia... Meille itsenäinen ja luotettava media ovat välttämätön osa avointa ja demokraattista yhteiskuntaa. Vahvistamme riippumatonta journalismia: edistämme sananvapautta, luomme yhteiskunnallista keskustelua ja lisäämme empatiaa ja suvaitsevaisuutta. "

6) Lisääkö po. yhteistyö luottamusta suomalaista journalismia kohtaan?

7) Onko po. yhteistyö omiaan turvaamaan avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan?

8) Onko po. yhteistyö oikea tapa vahvistaa riippumatonta journalismia tai sananvapautta ja onko se oikea tapa edistää yhteiskunnallista keskustelua?

9) Lisääkö po. yhteistyö empatiaa ja suvaitsevaisuutta?

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Suomessa lehdistönvapaus on edelleen maailman kärkeä ja suomalaiset luottavat uutismedioihin... Tämän luottamuksen ylläpitäminen ja kehittäminen on meille tärkeää. Tuotamme faktapohjaista sisältöä, olemme sitoutuneet Journalistin ohjeisiin ja kerromme avoimesti toimitusprosesseistamme."

10) Onko po. yhteistyö omiaan lisäämään luottamusta uutismedioihin?

11) Osoittaako po. yhteistyö, että luottamuksen ylläpitäminen ja kehittäminen on Sanoma Oy:lle tärkeää?

12) Onko po. yhteistyö edistänyt faktapohjaista journalismia, kun tiedämme, että Wille Rydman ei saa syytteitä raiskauksesta? 

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Olemme Julkisen sanan neuvoston jäsen, ja Journalistin ohjeet ohjaavat journalistista työtämme. Journalistin ohjeisiin sisältyvät periaatteet koskevat ammatillista asemaa, tietojen hankkimista ja julkaisemista, haastateltavan ja haastattelijan oikeuksia, omaa kannanottoa sekä yksityisen ja julkisen määrittelyä. Lisäksi niissä annetaan ohjeita tiedotusvälineiden mahdollisten virheiden korjaamiseen sekä journalismin ja mainonnan erottamiseen toisistaan."

Journalistin ohjeiden yleinen johdantolinjaus:

"Näiden ohjeiden tavoitteena on tukea sananvapauden vastuullista käyttämistä joukkoviestimissä ja edistää ammattieettistä keskustelua."

13) Onko po. yhteistyö sananvapauden vastuullista käyttämistä joukkoviestimissä?

14) Onko po. yhteistyö edistänyt ammattieettistä keskustelua? 

Itse vastaan tähän viimeiseen kysymykseen, että parhaimmillaan keskustelu Wille Rydmanin ajojahdin jälkeen voi johtaa journalismin tervehtymiseen.

Journalistin ammatillisen aseman määrittelemä 4. kohta alkaa:

"Journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin."

15) Onko Samuli Suonpää ja päätoimittaja Kaius Niemi käyttäneet asemaansa väärin?

Ote journalistin ohjeista (välissä ei kursivoituna ja ei vahvennettuna kysymyksiäni Helsingin Sanomien toimituksen johdolle ja Sanoma Oy:n hallituksen jäsenille): 

"Tietojen hankkiminen ja julkaiseminen

VIII. Journalistin velvollisuus on pyrkiä totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen. 

16) Onko Samuli Suonpää pyrkinyt omassa asiassani ja Wille Rydmanin käynnistäneessä ajojahdissa totuudenmukaiseen tiedonvälitykseen?

X. Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.

17) Onko omassa asiassani Samuli Suonpää ja myöhemmin koko V-media ja Wille Rydmanin käynnistäneessä ajojahdissa Helsingin Sanomat pyrkinyt tarkistamaan tiedot mahdollisimman hyvin?

XI. Yleisön on voitava erottaa tosiasiat mielipiteistä ja sepitteellisestä aineistosta. 

18) Onko omassa asiassani V-media ja Wille Rydmanin ajojahdin käynnistämisessä Helsingin Sanomat pyrkinyt varmistamaan, että yleisö kykenee erottamaan tosiasiat sepitteellisestä aineistosta?

XII. Tietolähteisiin on suhtauduttava kriittisesti. Erityisen tärkeää se on kiistanalaisissa asioissa, koska tietolähteellä voi olla hyötymis- tai vahingoittamistarkoitus.

19) Onko po. yhteistyössä Helsingin Sanomat suhtautunut kriittisesti tietolähteisiinsä, vaikka julkisuuteen nopeasti levisi tietoa, että motiivina saattoi olla vahingoittamistarkoitus Wille Rydmania kohtaan?

XIV ...

Jos yhteiskunnallisesti merkittävien tietojen julkaisusta aiheutuu erittäin kielteistä julkisuutta, toimituksen on suotavaa avata yleisölle, miten nimettömän lähteen ja siltä hankittujen tietojen luotettavuus on varmistettu.

20) Oliko po. yhteistyössä avattu yleisölle, että nimettömän lähteen ja siltä hankittujen tietojen luotettavuus on varmistettu?

XV. Otsikoille, ingresseille, kansi- ja kuvateksteille, myyntijulisteille ja muille esittelyille on löydyttävä sisällöstä kate."

HS:n 19.6.2022 päivättyssä Wille Rydmanin ajojahdin käynnistänyt otsikko ja ingressi:

"Kokoomuksen salaisuus

Useat naiset kertovat kansanedustaja Wille Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Osa heistä on ollut tapahtuma-aikaan alaikäisiä, ja osa kertoo alkoholin tuputtamisesta ja väkivallasta. Kokoomuksessa Rydmanin kiinnostuksesta nuoriin naisiin ja tyttöihin on puhuttu laajasti, mutta ulospäin siitä on vaiettu. Rydman kiistää toimineensa epäasiallisesti."

21) Löytyykö po. yhteistyöllä tuotetusta uutisesta katetta ingressille ja otsikolle? 

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Päätoimittajat ja toimitustiimien esihenkilöt ovat velvollisia varmistamaan, että kaikki palveluksessamme olevat journalistit ymmärtävät ammatillisen vastuunsa.

22) Varmistiko päätoimittaja Kaius Niemi ja toimitustiimin esihenkilöt sen, että heidän palveluksessa olevat journalistit ymmärsivät po. yhteistyössä ammatillisen vastuunsa?

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Samalla kun väärän tiedon leviäminen sosiaalisessa mediassa on kiihtynyt, on luotettavien uutisten tarve entistäkin suurempi. Siksi meille on tärkeää tukea lukutaitoa ja erityisesti medialukutaitoa."

23) Onko tämä vaihtoehtomedioissa ja sosiaalisessa mediassa todennäköisesti laajalti leviävä blogini väärän tiedon levittämistä vai onko po. yhteistyössä tuotettu Helsingin Sanomien 19.6.2022 tuotettu uutisointi sitä?

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Mediamme ovat luotettavia ja tukevat yrityksiä kohdentamalla oikeat markkinointisisällöt oikeille yleisöille."

24) Onko po. yhteistyö omiaan luomaan luottamusta myös Sanoma Oy:n viestimien välittämään mainontaan vai onko asia päinvastoin?

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Monimuotoisuus, tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus on vastuullisuusstrategiamme ytimessä. Työtämme ohjaa koko konsernia koskeva, vuonna 2021 päivitetyt monimuotoisuus- ja osallisuusohjeet. Emme syrji iän, sukupuolen, etnisen alkuperän, seksuaalisen suuntautumisen, perhetilanteen, vamman tai muun ominaisuuden vuoksi."

25) Tarkoitetaanko muulla ominaisuudella rikollista ominaisuutta?

26) Oliko Samuli Suonpään taustat tarkistettu, kun hänet palkattiin tekemään yhteistyössä kahden muun toimittajan kanssa Wille Rydmanin ajojahdin käynnistäneen uutisen?

Googlaamalla olisi Helsingin Sanomien päättäjät saaneet helposti tietoa kymmenen vuotta sitten Samuli Suonpään saamasta tuomiosta. 

Sanoma Oy:n vastuullisuusstrategiasta poimittua:

"Edistämme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (SDGs eli Sustainable Development Goals)." 

27) Onko Helsingin Sanomien johto ja Sanoma Oy:n hallitus tietoinen, että SDG6:n aiemmasta "pyhästä kolminaisuudesta" on pudotettu kirjain H eli hygienia, koska "tieteen" ohjaamassa Global Compact kontekstissa ei voida ilmastosyistä edistää teollistuneista maista aliravitsemuksen hävittänyttä hygieniaa sen vaatiessa sähkön ja veden jakelun ulottamista myös köyhille?

VALIKOITUJA LINKKEJÄ

https://www.netzerowatch.com/save-the-oceans-stop-recycling-plastic/

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/suonpaa-valeuutinen-muovinkierratyksesta

bd3894fa-5143-4b51-80c3-9a2692f695c1 (globenewswire.com)

Journalistin ohjeet - JSN

HS:n selvitys: Kansanedustaja Wille Rydmanin kerrotaan lähestyneen alaikäisiä tyttöjä vuosien ajan, yhdeksän naista kertoo ahdistavasta käytöksestä - Sunnuntai | HS.fi

Karvakannelpuheillaan kohauttanut kenttäpiispa pettyi: jäi ilman luvattua jatkokautta - Kotimaa | HS.fi

Alfa-tv:n syöksykierre: HS selvitti, miten sisäpiirissä kamppailtiin yhtiön suunnasta - Talous | HS.fi

Sustainability Threatens Public Health In The Developing World | American Council on Science and Health (acsh.org)

Mikko Paunio la 17.12. 12:07

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05.2024 00:58

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44