Kannatustaan kasvattava oikeistopuolue VOX vahvoilla Espanjan parlamenttivaaleissa

Espanjan vaalit ovat viimeiset Euroopassa ennen toukokuisia eurovaaleja. Siksi niiden tulosta pidetäänkin suunnannäyttäjänä myös EU-vaalien kannalta

Ulkomaat su 28.04.2019 22:52

"Yhteinen vihollisemme - Euroopan, vapauden, edistyksen, demokratian, perheen, elämän ja tulevaisuuden vihollista kutsutaan islamistiseksi hyökkäykseksi."

Näin julistaa espanjalaisen oikeistolaisen VOX -puolueen pääsihteeri Javier Ortega Smith, jonka mielestä Euroopassa vaakalaudalla on nyt se, minkä ymmärrämme tai tunnemme sivistyksenä.

"Se on vakavasti uhattuna. Emme ole yksin. Yhä useammat eurooppalaiset tulevat näkyville, koska he kärsivät kaupungeissaan, kaduillaan ja lähialueillaan sharia-lain soveltamisen takia. He eivät halua purkaa kirkkojaan ja väkipakolla korvata niitä moskeijoilla.

He eivät halua naistensa joutuvan peittämään kasvojaan mustalla kankaalla ja pakottaa heitä kävelemään kymmenen askelta jäljessä - kohdeltavan kameleita huonommin. He eivät suostu tukahduttamaan sitä, minkä ymmärrämme sivistykseksi ja oikeuksien ja vapauden kunnioittamiseksi", Ortega Smith kiteyttää.

Ei siis ole mitenkään yllättävää, että Espanjan julkisen tutkimuslaitoksen, yhteiskunnallisen tutkimuskeskuksen (Centro de Investigaciones Sociológicas, CIS) mukaan Espanjan aluevaaleissa Andalusiassa viime joulukuussa läpimurrollaan yllättäneen oikeistopuolue VOXin suosio ja kansalaisten sille antama tuki on nyt suurempi kuin koskaan.

Tuore mielipidetutkimus paljasti, että VOXin arvioidaan voittavan noin 12 prosenttia äänistä tulevissa kansallisissa vaaleissa 28. huhtikuuta ja saavuttavan noin 29–37 paikkaa seuraavassa parlamentissa.

Espanjassa pidetään ennenaikaiset vaalit, sillä Espanjan sosialistihallituksen pääministerin, Pedro Sánchezin (PSOE) esitys tämän vuoden budjetiksi torpattiin maan parlamentissa.

Päätösten tueksi sosialistit ovat tarvinneet muun muassa Katalonian itsenäisyysmielisten vasemmistopuolueiden tukea. Vastineeksi itsenäisyysmieliset katalaanit vaativat Sánchezilta lupausta sitovan itsenäisyysäänestyksen järjestämisestä.

Sánchez ei vaatimukseen taipunut ja separatistipuolueet vetivät tukensa Sánchezin budjettiesitykseltä. Ilman separatistien tukea budjettiesitys kaatui ja Sánchez ilmoitti uusista vaaleista.

Sunnuntaina järjestettävät parlamenttivaalit ovat nyt kolmannet vaalit neljän vuoden sisään, sillä mikään puolue ei ole onnistunut saamaan määräenemmistöä parlamenttiin.

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern kertoo artikkelissaan "Espanja: Onko ilmaus 'islamistinen' vihapuhetta?", että espanjalaiset syyttäjät ovat aloittaneet rikostutkinnan selvittääkseen, onko VOXin pääsihteeri Javier Ortega Smith syyllistynyt vihapuheeseen varoittaessaan "islamistisesta hyökkäyksestä".

Soeren Kernin mielestä muslimiaktivistiryhmän kanteluun perustuva rikostutkinta näyttää pyrkivän tietoisesti vaientamaan islamiin liittyvää kriittistä keskustelua juuri ennen 28. huhtikuuta pidettäviä kansallisia vaaleja.

"Laajemmin tarkasteltuna tapaus kuitenkin mahdollisesti aiheuttaa valtavan uhan sananvapauden harjoittamiselle Espanjassa", Kern huomauttaa.

Espanjan kolmanneksi suurimman kaupungin Valencian syyttäjät ilmoittivat tutkivansa Javier Ortega Smithin väitettyä viharikosta, kun he saivat rikosilmoituksen muslimiryhmältä nimeltä "Muslimit​islamofobiaa vastaan" (Musulmanes Contra la Islamofobia).

Ortega Smith ilmaisi kantansa Valenciassa 16. syyskuuta 2018 järjestetyssä kampanjatilaisuudessa sanomalla, että Euroopan "yhteinen vihollinen" on "islamistien invaasio":

"Espanjaa uhkaa sisäiset ja ulkoiset viholliset. Sisäiset viholliset ovat täysin tunnistettavissa: [katalaani] separatistit, [baskilaisten] terroristien ystävät - ne, jotka haluavat repiä kansamme hajalle.

Ulkopuoliset viholliset haluavat määrätä, miten meidän maatamme johdetaan... Angela Merkel ja hänen kannattajansa, George Soros, maahanmuuttomafiat luulevat voivansa päättää puolestamme, kuka voi ja kuka ei voi tulla maahamme. He vaativat, että veneemme poimivat niin sanotut haaksirikkoiset pois merestä, siirrämme ne satamiimme ja syydämme heille rahaa. Ketä he luulevat meidän olevan? Me sanomme, että nyt riittää..."

Ortega Smith vakuuttaa, että VOX tulee yhdistämään rintamansa miljoonien eurooppalaisten kanssa, jotka myös ovat nousseet puolustautumaan. Hän uskoo, että yhdessä voimme olla vahvempia yhteistä vihollista vastaan:

"Nämä eurooppalaiset ymmärtävät, että on tarpeen kunnioittaa kansallista suvereniteettia ja identiteettiä. Heillä ei ole mitään aikomusta sulautua eurooppalaisen monikulttuurisuuden magmaan."

Muslimit islamofobiaa vastaan -ryhmän perustajan, ​​Ibrahim Miguel Ángel Pérezin mukaan Ortega Smithin kommentit ovat "täysin valheellisia ja heikentävät yhteiskunnallista rauhaa ja rinnakkaiseloa rohkaisemalla pelon ilmapiirin luomista ja torjuvaa suhtautumista muslimiyhteisöihin".

Espanjalainen islaminuskoon kääntynyt Pérez lisää:

"Uskomme, että kyseisen netissä kiertävän videon sisältö lietsoo pelkoa ja voi uhata rinnakkaiseloa ja yhteiskunnallista rauhaa, minkä vuoksi olemme päättäneet toimia määrittääksemme, voisiko sisällön katsoa olevan väitteen mukainen viharikos."

Syyttäjien on nyt määriteltävä, onko Ortega Smith syyllistynyt rikoslain 510 artiklan 1 §:n mukaiseen vihamieliseen rikokseen, jossa määrätään jopa 1–4 vuoden vankeusrangaistuksista niille, jotka ovat syypäitä "suoraan tai välillisesti tapahtuvaan julkiseen vihan, vihamielisyyden, syrjinnän tai väkivallan lietsontaan, edistämiseen tai yllyttämiseen jotakin ryhmää kohtaan [...] rasististen, antisemitististen tai muiden ideologiaan, uskontoon tai vakaumukseen liittyvien motiivien vuoksi".

Ortega Smith itse on ilmoittanut olevansa sitä mieltä, että hän hyvinkin mieluusti perustelisi syyttäjille, miten Eurooppa ja Espanja kärsivät islamin miehitysyrityksestä ja mitä "islamistinen hyökkäys" oikein tarkoittaa - eli että se on "yritystä tehdä loppu vapauksista, perheestä, elämästä, naisten ja demokratian kunnioittamisesta".

Jos syyttäjä katsoo kyseessä olevan väitetty rikos, Ortegan mukaan "ei tule mitään ongelmia selitettäessä, että Eurooppaa ja Espanjaa uhkaa muslimi-invaasio eurooppalaisten itsensä ja virheellisten politiikkojen vuoksi mitä tulee kansallisiin rajoihin ja niiden valvontaan".

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern muistuttaa, että VOX-puolue perustettiin nimenomaan vastauksena espanjalaisen konservatiivisuuden rappeutumiselle. Sen kannatus on noussut huimasti suurelta osalta siksi, että se täyttää keskusta-oikeistolaisen Partido Popularin (suom. Kansanpuolue, PP) luoman poliittisen tyhjiön. PP on viime vuosina ajautunut vasemmalle ja monien espanjalaisten mielestä se on luopunut roolistaan konservatiivisten arvojen lipunkantajana.

Soeren Kern tähdentää, että VOXia on median taholta ivattu usein kuitenkin "äärioikeistolaiseksi puolueeksi", vaikka VOX ei sovi perinteiseen vasemmisto-oikeisto ajattelutapaan.

Esimerkiksi Andalusian alueellisissa vaaleissa joulukuussa 2018 VOX nousi Andalusian parlamenttiin eri puoluekantoja edustavien äänestäjien antamilla äänillä yli puoluerajojen: 45 prosenttia niistä, jotka äänestivät VOXia vuonna 2018, tukivat PP:tä vuonna 2015.

15 % VOXia äänestäneistä on aiemmin tukenut keskustalaista Ciudadanos -puoluetta (Cs) (suom. Kansalaiset) ; ja mikä yllättävintä: peräti 15 prosenttia niistä, jotka olivat aikaisemmin valinneet keskusta-vasemmistolaisia ja äärivasemmistolaisia puolueita, antoivat nyt äänensä VOXille.

VOX kuvaa itseään sosiaalikonservatiiviseksi puolueeksi, jonka tarkoituksena on puolustaa perinteisiä espanjalaisia ​​arvoja massamaahanmuuton, monikulttuurisuuden ja globalismin aiheuttamia haasteita vastaan. VOXin perustava toiminta-ajatus varmistaa, että puolue on omistautunut perustuslailliselle demokratialle, vapaiden markkinoiden kapitalismille ja oikeusvaltiolle.

Ulkopolitiikassa VOX on Israel- ja amerikkalais- sekä NATO -myönteinen. Puoluejohtajat ovat vaatineet Espanjaa kaksinkertaistamaan puolustusmenot täyttääkseen sen transatlanttista liittoumaa koskevat sitoumuksensa.

Sisäpolitiikassa VOXin ensisijaisena tavoitteena on toteuttaa perustuslaillisia uudistuksia, joilla pyritään estämään Espanjan alueellinen jakaantuminen baskien nationalismin ja Katalonian separatismin uhkilta.

Soeren Kern korostaa VOXin vetoavan äänestäjiin myös siksi, että se on Espanjan ainoa poliittinen puolue, joka karsastaa poliittista korrektiutta.

"VOXin johtajat puhuvat suoraan ja selkeästi vakaumuksestaan, joka on ennenkuulumatonta monikulttuurisessa Espanjassa", Kern selventää.

Espejo Público -televisio-ohjelman haastattelussa Ortega Smith vakuutti, ettei VOX ole fasistinen eikä äärioikeistolainen puolue.

"Emmekä me ole totalitaristeja. Olemme ainoa puolue, joka puolustaa perustuslakia ja demokratiaa [Katalonian separatisteja vastaan]."

Soeren Kernin mielestä VOXia voisi kuvailla "sivilisationalistiseksi", joka on Lähi-idän tutkimukseen erikoistuneen yhdysvaltalaisen historioitsijan Daniel Pipesin keksimä termi kuvaamaan puolueita, jotka "vaalivat Euroopan ja lännen perinteistä kulttuuria ja haluavat puolustaa sitä vasemmiston tukemalta maahanmuuttajien hyökkäykseltä".

"Euroopan sivilisationalistipuolueet" -esseessään Pipes selostaa:

"Sivilisationalistiset puolueet ovat populistisia, maahanmuutto- ja islamvastaisia. Populistit pyrkivät kohdistamaan huomionsa vääryyttä kärsineisiin ​​ja epäilynsä eliittiin, joka ei välitä heistä tai vähättelee näitä huolenaiheita."

Pipesin sivilisationalistipuolueluetteloa komistaa myös Suomen perussuomalaiset.

"Sivilisationalistiset puolueet Italian Liigan johdolla ovat maahanmuuttovastaisia ja pyrkivät hallitsemaan, vähentämään ja jopa kääntämään viime vuosikymmenten, erityisesti muslimien ja afrikkalaisten maahanmuuton päinvastaiseen suuntaan."

Puolueet ovat Pipesin mukaan lisäksi islamisaation vastaisia. Koska eurooppalaiset ovat saaneet tietoa islamilaisesta laista (sharia), he kiinnittävät yhä enemmän huomiota naisten kysymyksiin, kuten niqabeihin ja burkiin, moniavioisuuteen, taharrushiin (seksuaalinen väkivalta), kunniamurhiin ja naisten sukupuolielinten silpomiseen. Muita huolenaiheita ovat muslimien suhtautuminen ei-muslimeihin, mukaan lukien kristinuskofobia ja juutalaisfobia, jihadväkivalta, ja vaatimus siitä, että islamilla on etuoikeutettu asema suhteessa muihin uskontoihin.

VOXin perustamisesta lähtien puoluejohtajat ovat varoittaneet hiipivästä islamin vallan kasvusta Euroopassa ja Espanjassa. Joulukuussa 2014 VOXin puheenjohtaja Santiago Abascal kritisoi Espanjan hallituksen päätöstä hyväksyä laki, joka edistää islamia Espanjan julkisissa kouluissa.

Artikkelissaan "Troijan hevonen" Abascal tuo ilmi, että Espanjan hallitus on myöntänyt islamille "vaarallisen etuoikeuden":

"Espanjan valtio sallii muslimiyhteisön saarnata kouluissa ja ehdottaa Mohammedia esikuvaksi.... Tämä laki on asiantuntijoiden mukaan laadittu kokonaisuudessaan Espanjan muslimiyhteisön johtajien johdolla..."

VOXin puheenjohtaja Abascal huomioi lisäksi:

"Osa länsimaailmasta on päättänyt tehdä itsemurhan, ja monet hallitukset tietävät, että tämän saavuttamiseksi heidän on tuhottava omat perustuksensa. Edistyksellinen tarun kaunis monikulttuurisuus ruokkii ennen kaikkea oman kulttuurin halveksuntaa."

Abascal näkee tämän järjettömyytenä, kuten sivilisaatioiden liiton tai väärät käsitykset al-Andalusin "kolmen kulttuurin" rauhanomaisesta rinnakkaiselosta.

"Suvaitsemattomuuden paras liittolainen on niiden relativismi, joilla ei ole periaatteita.

Nyt meidän on kohdattava kaksi fundamentalismia, jotka ovat, kuten olemme nähneet, liittolaisia: islam ja radikaali sekularismi. Joka päivä ne näyttävät olevan vähemmän vastakkaisia ja täydentävät toisiaan."

Kun muslimiyhteisön jäsenet syyttivät Abascalia "demokratian vastaiseksi", "islamofobiseksi" ja "taantumukselliseksi", Abascal vastasi:

"On jokseenkin kummallista, että Espanjan islamilainen komissio syyttää minua yrityksestä luoda pysyvää sekaannusta, kun tunnistan islamin poliittiset ja uskonnolliset mittasuhteet. Tarkalleen ottaen uskonnollisuuden ja politiikan sekoittaminen on ilmeisen perustavaa muslimimaailmalle.

Tässä yhteydessä on syytä muistaa, että kristillinen sivistyksemme on rakennettu juuri hallinnon ja uskonnon erottamiselle, mitä ette voi sanoa kyllä omastanne."

Elokuussa 2017 Barcelonan ja Cambrilsin jihad-iskuissa kuoli 16 ihmistä ja yli 130 loukkaantui. Muutama päivä hyökkäysten jälkeen Abascalilta kysyttiin, onko Espanja sodassa.

Hän vastasi:

"Olemme maailmanlaajuisessa sodassa. He ovat julistaneet sodan. Se ei ole sota tavanomaisten armeijoiden välillä. Se on hyvin erilainen sota kuin tähänastiset sodat. Se on maailmanlaajuinen sota radikaalia islamia vastaan."

Abascal ei pidä Espanjaa syyllisenä eikä näe, että espanjalaisten olisi aneltava anteeksiantoa jostakin tai joltakin.

"Ne, jotka joutuvat pyytämään anteeksi, ovat poliitikot, jotka eivät ole suojelleet meitä. Poliitikot ovat syyllistyneet siihen, että he hyväksyivät massiivisen islamilaisen hyökkäyksen, laiminlöivät rajojen tärkeyden tarjoamalla Espanjan veronmaksajien maksamaa taloudellista apua maahanmuuttajille."

Abascal ihmettelee:

"Olemmeko me vastuussa siitä, että he haluavat tappaa meidät?

Vastuu ei ole meidän. Lapseni eivät ole vastuussa tästä. En aio hyväksyä sitä, että lapseni täytyy notkistaa polvensa Mekkaa päin. En aio hyväksyä, että tyttäreni pakotetaan käyttämään huntua. Jos äärivasemmistolaiset pitävät niin näistä jihadisteista, heidän pitäisi kutsua heidät koteihinsa ja antaa heidän pakottaa tyttärensä käyttämään huntua. Näillä poliitikoilla ei ole rohkeutta puolustaa rajojamme ja espanjalaisia."

Abascal kertoo olevansa lopen kyllästynyt lakkaamattomaan islamofobiasta puhumiseen ja pitää sen sijaan todellisempana vaarana islamofiliaa.

"En jaksa enää tätä jatkuvaa islamofobian päähänpinttymää. Muslimit eivät kohtaa vainoja Espanjassa. En pidä siitä, että muslimit ovat kykenemättömiä tekemään eroa uskonnon ja politiikan välillä. En pidä siitä tavasta, jolla he kohtelevat naisia. En pidä heidän vapauden käsitteestä. En pidä siitä, ja tämän sanottuani minua kutsutaan islamofobiksi. Voin kritisoida kommunistia eivätkä he kutsu minua kommunistifobiksi. Jos arvostelen separatisteja, he eivät nimitä minua separatistifobiksi; mutta jos kritisoin muslimeja, koska en pidä heidän maailmankuvastaan, he kutsuvat minua islamofobiksi. Miksi?"

Radiohaastattelussa marraskuussa 2018 Abascal kommentoi VOXin kasvavaa kannatusta ennen joulukuisia Andalusian aluevaaleja:

"Olen hyvin tietoinen osaksemme tulleesta vastuusta. Yhä useammat luottavat meihin. Ihmiset ovat pettyneitä, koska muut puolueet ovat epäonnistuneet. Olemme onnistuneet yhdistämään ihmisiä, jotka puhuvat kodeissaan samoja asioita, joita me sanomme julkisesti. Tämä on avain saamaamme suureen tukeen, ja tiedämme, että kokouksiimme tulevat ihmiset eivät tee sitä VOXin takia, vaan siksi, että he ovat huolissaan maastaan ​​ja koska emme häpeä puhua Espanjasta."

Abascal painotti, että VOX ei häpeä käyttää sanoja, kuten "takaisin valtaus".

"Suuressa määrin saamamme menestys johtuu siitä, että olemme pelastaneet ne sanat, jotka näyttivät jo kielletyiltä. Historiallisesta näkökulmasta takaisin valloitus ei ole huono asia. Päinvastoin, näin me vältämme islamisaation ja elämme vapaudessa."

Samaan aikaan Ortega Smithin espanjalaisille syyttäjille "ilmiantanut" Ibrahim Miguel Ángel Pérez sanoo olevansa sitoutunut vangitsemaan ne, jotka hänen mukaansa "tuovat julki vihaa islamia vastaan".

Pérez on äärivasemmistolaisen Podemos -puolueen jäsen ja hän meni naimisiin marokkolaisnaisen kanssa ennen muslimiksi kääntymistään. Hän on kerskaillut pyrkimyksillään pakottaa sulkemaan kymmenien islamia kritisoivien ihmisten sosiaalisen median tilit.

Bloggaaja nimeltä "Elentir" kirjoittaa Ortega Smithiä vastaan esitetyistä viharikossyytöksistä näin:

"Vuosien ajan vasemmisto on ylläpitänyt kummallista kaksinaismoralistista keskustelua uskonnollisista asioista: se lietsoo vihaa kristinuskoa vastaan kutsumalla sitä taantumukselliseksi ja maskuliiniseksi, samalla kun se veljeilee islamin kanssa."

Elentir huomauttaa, että vasemmisto puolustaa islamilaisen hunnun käyttöä, mutta ei uskalla arvostella muslimimaiden naisten kärsimää kauhistuttavaa syrjintää.

"Kun täällä lännessä vasemmisto tekee kaikkensa hävittääkseen perin pohjin kristillisen perintömme, vasemmisto kunnioittaa maita, joissa islam on virallinen uskonto, joka kohtelee uskonnollisia vähemmistöjä toisen luokan kansalaisina tai jopa vainoaa heitä."

Elentir ottaa esille myös vasemmiston hyökkäävän asenteen kristittyjä vastaan ja pohtii vasemmiston toimintatapaa sen puolustaessa ​"sananvapautena" mitä tahansa aiheetonta rikosta kristittyjä vastaan, jopa kaikkein raa'impia niistä.

"Kuitenkin pelkkä islamin kritiikki leimataan islamofobiaksi. Ottakaa huomioon, että Ortega puhui 'islamistisesta'. Se on adjektiivi, jota käytetään viittamaan islamilaiseen ääriliikkeeseen", Elentir tarkentaa.

Elentirin näkemyksen mukaan on selvää, että meidän ei haluta vain lopettavan kaikkea islamin kritisointia: he eivät halua meidän vastustavan myöskään islamin äärimmäisempää tulkintaa, hän ennakoi.

Elentir arvioi, että useiden medioiden rummuttamalla raportoinnilla Ortegan "viharikoksesta" ja syyttäjänviraston selvittäessä sitä julkisin resurssein kokeillaan toisin sanoen sitä, onko kenelläkään henkilöllä uskallusta puuttua islamiin.

"Onko tämä yhä Espanja vai olemmeko me Iranissa?" Elentir kysyy ja kertoo olleen odotettavissakin, että muslimit yrittävät ennemmin tai myöhemmin sovittaa Espanjaan suvaitsemattomuuden ympäristöä, joka koskisi islamin kritiikkiä, kuten useimmissa islamilaisissa maissa.

"Kun muslimiyhdistys yrittää sensuroida islamin kritiikkiä, poliitikot ja media vaikenevat kuoliaaksi", Elentir korostaa ja osoittaa todeksi esimerkeillään viimeaikaisten uutisten pikemminkin näyttävän suunnitelluilta niiden puoltaessa järjestelmällisesti kristinuskonvastaisia tekoja (kristianofobia).

"Pelkkä syyttäjänviraston tutkinta tekee Ortegasta syyllisen. Ei syyttömyysolettamaa, ei sananvapautta tai suvaitsevaisuutta."

Ei siis ihme, että Espanjassakin kaikkien "perinteisten" neljän suurimman puolueen – keskustaoikeistolaisen Kansanpuolue PP:n, vähemmistöhallitusta johtavan sosialistipuolue PSOE:n, vasemmistolaisen Podemosin ja keskustaliberaalin Ciudadanosin – kannatus on laskenut mielipidemittauksissa viime syksystä.

Näyttää, että ainoa voittaja on VOX - puolue, jolla ei ole yhtään kansanedustajaa, mutta joka napsii jo yli kymmenen prosentin kannatuksia mielipidekyselyissä.

Oikea Media esitteli jo viime marraskuussa tämän isänmaallisen, perhearvojen puolesta taistelevan ja oman kansansa etusijalle asettavan oikeistopuolueen, joka on vasta pääsemässä vauhtiin ja kasvanut nopeasti Espanjassa.

VOX-puolueen johtaja, Santiago Abascal kertoo puolueen viimeaikaisen äkillisen nousun vastaavan "sitä linjaa, mitä miljoonat espanjalaiset ajattelevat":

"Espanjalaiset ensin!"

Syksyllä vuonna 2017 jäsenten määrä kasvoi 20 prosenttia vain 40 päivässä Espanjan Kataloniassa elokuussa vuonna 2017 marokkolaistaustaisten muslimien tekemien kahden terrori-iskun jälkeen ja Katalonian itsenäisyysprosessin seurauksena.

VOXin kannatuksen jyrkkä kasvu korreloi myös suoraan laittomien maahanmuuttajien massiiviseen saapumiseen Espanjaan.

Espanjan vaalit ovat viimeiset Euroopassa ennen toukokuisia eurovaaleja. Siksi niiden tulosta pidetäänkin suunnannäyttäjänä myös EU-vaalien kannalta.

VOX vetoaa niin vasemmistolaisiin kuin myös oikeistolaisiin, jotka ovat pettyneet perinteisiin puolueisiin.

He tietävät, että VOX on ainoa puolue, joka ajaa espanjalaisten etua ja voi palauttaa Espanjan espanjalaisille.

 

 

Tytti Salenius su 28.04. 22:52

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

"Bongoryhmä" Unkarin kimpussa?

ti 02.06. 23:48

Timo Vihavainen

Nähdä Kuola ja kuolla.

ti 02.06. 23:47

Professorin Ajatuksia

Mitä tehdä terroristivaimoille ja heidän lapsilleen

ti 02.06. 23:46

Olli Pusa

Wollt ihr den totalen Krieg?

ti 02.06. 00:03

Laura Huhtasaari

Nyt vain kiltisti maksatte, sanoo herrat EU:n

to 28.05. 14:06

videot