Salvini: "Olen ylpeä ollessani ministeri, jonka sydämellä on italialaisten turvallisuus ja tulevaisuus"

"Kunnioitamme perustuslakia ja kansainvälisiä yleissopimuksia, mutta meitä ei kohdella ääliöinä ja pidetä pilkkana"

Ulkomaat to 18.10.2018 22:47

Italian sisäministeri Matteo Salvini ennustaa odotettavissa olevan suuria muutoksia ensi vuoden Euroopan parlamenttivaalien jälkeen.

"Seuraavat Euroopan parlamentin vaalit käynnistävät käänteentekevät muutokset Euroopan tulevaisuuteen", Salvini totesi uutistoimisto TASSin haastattelussa.

"Vastustajiemme mukaan katastrofi on tulossa, mutta siinä katsantokannassa otetaan huomioon vain heidän henkilökohtaiset ​​etunsa", hän huomautti.

Italian sisäministeri näkee Euroopan kansalaisilla olevan nyt ratkaisevan iso tilaisuus vaikuttaa tulevissa eurooppalaisissa vaaleissa.

"Euroopan kansat saavat ennennäkemättömän mahdollisuuden luoda uuden demokraattisiin periaatteisiin perustuvan itsenäisten alueiden liiton", hän painotti ja ilmoitti olevansa "entistä vakuuttuneempi siitä, että talouselämän lobbaajat Brysselissä eivät voi hyväksyä hänen puolueensa läsnäoloa".

Rohkeaa Salvinia tällainen vastareaktio ei kuitenkaan liikauta eikä yllätä ja hän vakuuttaakin, että kaikkien näiden vuosien jälkeen "emme ole enää Brysselin manipuloimia sätkynukkeja".

Matteo Salvini on julkaissut ilmeikkään videon, jossa hän selostaa Italian uutta, 4. lokakuuta allekirjoitettua turvallisuutta ja maahanmuuttoa koskevaa lakia.

"Kolmen kuukauden työn, kokousten, kuuntelujen ja vuoropuhelun, mutta myös kolmen kuukauden loukkausten, uhkausten, syytösten ja valheiden jälkeen, meillä on laki", hän aloittaa.

Italian presidentti Sergio Mattarella oli allekirjoittanut juuri hetki ennen videon kuvaamista lain, jota Salvini nimittää "pahan tyypin, (bad guy), varapääministeri Matteo Salvinin kädenjäljeksi".

"Bad guylla" hän viittaa siihen, kuinka valtavaa vastarintaa ja negatiivista nimittelyä hän on saanut osakseen Euroopassa viime kuukausina Italian uutena sisäministerinä.

12-minuutin video on saanut odotetusti erittäin hyvän vastaanoton ja videon kommenteissa kehutaan Matteota ja muiden maiden kansalaiset sanovat haluavansa yhtä vahvan ja isänmaallisen johtajan kansalleen, kuin mitä Salvini on.

Salvini kertoo, että parlamentti alkaa pian keskustella, parannella ja ennen kaikkea äänestää näistä lain kymmenistä artikloista, jotka "heidän näkökulmastaan tuovat lisää turvallisuutta Italian kaduille".

Salvini jatkaa: "Joten lopulta kaiken kiistelyn jälkeen, varsinkin vasemmistolaisten sanomalehtien sanomisten jälkeen, ettei Salvini voisi tehdä sitä eikä Mattarella koskaan allekirjoita lakia, he puhuvat paljon, mutta he eivät saa tehdyksi sitä loppujen lopuksi.."

Salvini näyttää allekirjoitettua paperia kameraan ja etenee iloisesti kertoen, mitä uusi laki muuttaa Italiassa parlamentin vahvistettua tämän asiakirjan.

"Ennen kaikkea terveen järjen ja oikeudenmukaisuuden vuoksi minä selvitin tämän presidentti Mattarellalle, kunnioitamme perustuslakia ja kansainvälisiä yleissopimuksia, mutta meitä ei kohdella ääliöinä ja pidetä pilkkana."

On helppo ymmärtää, miksi Italian kansa pitää niin paljon tästä miehestä ja muu Eurooppa kadehtii. Mielipidetutkimukset kuukausi toisensa jälkeen osoittavat Salvinin ja hänen puolueensa yhä korkeampaa kannatusta. Hän hätyyttelee pian jo suosituimman poliitikon kärkiasemaa Italian historiassa.

Videolla hän lähettää leikillisesti lentosuukon Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerille sanoen, että hän "ei ole vielä tänään loukannut minua, hallitusta tai Italiaa, mutta ollaanhan tässä vasta iltapäivän puolivälissä".

Hän kuitenkin huomauttaa, että ranskalainen sosialisti, EU:n talousasioista vastaava komissaari Pierre Moscovici on pitänyt kyllä huolta Salvinin herjaamisesta jo sinä päivänä.

Moscovici oli sanonut: "Euroopan ongelmat ovat Salvini, Le Pen ja Orban, äärioikeiston johtajat."

"Ranskalaisen sosialistin antamat neuvot ihmisille ovat naurettavia. On selvää, että jos Euroopan kansalaiset ovat tyytymättömiä byrokraatteihin, teknokraatteihin ja rahoittajiin, jotka ovat köyhdyttäneet ja pelästyttäneet koko maanosan ja panevatkin nyt luottamuksensa Salvineihin, Orbaneihin ja Le Peneihin; selvästi ongelma ovat nuo vuosia huonosti hallinneet, eivätkä me”, Salvini lataa.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker antoi tiistaina julkilausuman, jonka mukaan EU ei selviytyisi Italian poislähdöstä EU:sta.

Juncker väitti, että "Eurooppa tarvitsee Italiaa ja Italiaa tarvitsee Eurooppaa". Hänen mukaansa viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että suurin osa italialaisista kannattaa Italian pysymistä euroalueella.

Vain yksi päivä Junckerin lausunnon jälkeen kävi ilmi, että itse asiassa alle puolet kaikista italialaisista haluaa olla osa EU:ta.

Uuden kyselyn yllättävä tulos paljastaa, että alle puolet kaikista italialaisista äänestäisi nyt jäämisestä Euroopan unioniin, mikäli Italia päättäisi järjestää kansanäänestyksen.

Eurobarometri on julkaissut tutkimuksensa tulokset, jotka osoittavat, että vain 44 prosenttia italialaisista tukisi pysymistä EU:ssa. Tämä on alhaisin kannatus EU-jäsenyydelle verrattuna mihin tahansa muuhun 28 jäsenmaahan - jopa alhaisempi kuin Britanniassa, joka äänesti jo lähtemisestään EU:sta vuoden 2016 kansanäänestyksessään.

Ei ole mikään ihme, että Salvinin video on saanut positiivista palautetta. Hän nimittäin erittelee videollaan Italian uuden turvallisuutta ja maahanmuuttoa koskevan lakinsa tuoreita säännöksiä, jotka koskevat muun muassa kansainvälisen suojelun tilan peruuttamista vakavien rikosten tekemisen seurauksena.

"Täällä Euroopassa tarvitsemme todella enemmän tällaisia herroja. Hän selvästi ajattelee Italian kansaa, pitää arvossa ja suojelee sitä. Nostan hattua sinulle, sir. Vilpitön tervehdys Iso-Britanniasta", eräs kommentoi videoon.

Salvini havainnollistaa videollaan yksinkertaisesti:

"Joten jos turvapaikanhakija saapuu Italiaan, rantautuu Italiaan, hakee poliittista turvapaikkaa ja sillä välin kaupittelee huumeita, lyö poliisia, hakkaa ja ryöstää eläkeläisiä tai sekaantuu lapsiin, paikallinen piirikunta kutsuu heidät välittömästi kuultavaksi ja kertoo, että rakas, et ole pakolainen, sinä olet rikollinen ja... ensimmäinen kone, ensimmäinen vene, ensimmäinen polkuvene, ensimmäinen kuumailmapallo palautetaan takaisin kotiin."

Hän huomauttaa perään joidenkin saattavan nyt sanoa "mutta olet syytön, kunnes toisin todistetaan". Salvini tarkentaa:

"Jos jäät kiinni teosta ja jos sinut havaitaan olevan vaaraksi yhteiskunnalle, palaat takaisin maahasi... Italian kansalaisuus otetaan pois niiltä, jotka ovat syyllistyneet terrorismiin.”

Salvini on jo nyt pitänyt vaalikampanjansa aikana antamat lupauksensa ja aloittanut tehokkaan maahanmuuttajien karkottamisen.

Italian sisäministeri Matteo Salvini julkaisi perjantaina 12. lokakuuta julkilausuman kolmesta miehestä, jotka tunnistettiin yhteyksistä "islamilaisiin ääriliikkeisiin". Heidät määriteltiin "vaaraksi kansalliselle turvallisuudelle", joten heidät palautettiin kotimaahansa.

Italian hallitus ilmoitti kolmen afrikkalaisen maahanmuuttajan karkotuksesta, joita epäiltiin siteistä islamistiseen terroristiryhmään. Yksi heistä oli sanonut haluavansa tappaa "valkoisia turisteja" ja "kristittyjä".

Aiemmin 10. lokakuuta 36-vuotias egyptiläinen Milanossa jihadia saarnannut imaami Ahmed Elbadry Elbasiouny Aboualy sai pakata Koraaninsa ja häipyä Italiasta aikansa "kiihotettuaan islamilaiseen terrorismiin". Egyptiläinen oli asunut Italiassa "työluvalla" vuodesta 2005.

Salvini julkaisi Facebookissa kuvan itsestään, jossa hän allekirjoittaa kyseistä karkotusta. Jaetun kuvan saatetekstinä luki: "Nyt islamilaiseen terrorismiin Italiassa yllyttäneen imaamin karkotus on allekirjoitettu: kotiin!"

Italian sisäasiainministeriön mukaan keskiviikkona 17. lokakuuta karkotusten määrä on kasvanut nyt 341:een tammikuusta 2015 lähtien. Näistä maastakarkotuksista 104 on pantu toimeen yksistään vuonna 2018.

Salvinin mukaan kuitenkin "jotkut vasemmistolaiset nerot väittävät olevan kaksi kansalaisuuden tasoa".

"Ystäväni, jos joku on syyllistynyt islamilaiseen terrorismiin, minä otan pois heidän Italian kansalaisuutensa. En anna heidän saada sitä. Aiomme leikata ja valvoa tarkemmin humanitaarista suojelua, jota on lahjoitettu kymmenille tuhansille ihmisille ja jota Italia on ylläpitänyt kaksi vuotta", Salvini täsmentää.

"Poliittinen turvapaikka annetaan niille, jotka ansaitsevat sen. Ihmisille, jotka pakenevat sotaa, kärsivät vakavista sairauksista, seksuaalisen väkivallan ja ihmiskaupan uhreille. Kaikkien muiden osalta, bileet ovat ohi!" Salvini toteaa ykskantaan videolla.

Hän kertoo myös lokakuun loppuun mennessä toteutettavista leikkauksista koskien "kuuluisaa 35 euroa".

"35 euroa päivässä kullekin näistä täysihoitolaisista, jotka ovat pakolaisia vain hyvin harvoissa tapauksissa!"

Lisäksi hän listaa kiristävänsä myös italialaisten roistojen valvontaa, jotka hyötyvät massamaahanmuutosta ja puuttuvansa asianajajien toimintaan, jotka "häpäisevät koko ammattia jättämällä oikeudellisia haasteita ilman perustetta tuhansien maahanmuuttajien puolesta ja laskun maksaa valtio":

"Ehdottomasti tulemme ryhtymään ankariin toimenpiteisiin tällaisen suhteen."

Salvini ilmoittaa myös tehostavansa entisestään taistelua mafiaa, Camorraa, 'Ndranghetaa vastaan: "Enemmän miehiä, enemmän resursseja ja enemmän välineitä omaisuuden takavarikoimiseksi."

"Haluan kiittää poliiseja tästä aamusta, 300 poliisia, carabinieeria ja tullivirkailijaa pidätti kymmeniä mafiosoja, huume- ja asediilereitä ympäri Italiaa aamuviiden ja seitsemän välillä, kun monet meistä nukkuivat vielä. 300 poliisia teki jätti-iskun kuoleman levittäjille. Kiitos, olen ylpeä johtaessani tällaista turvajärjestelmää."

Uudessa laissa luvataan Salvinin mukaan myös etälamauttimia kaupunkiliikennepoliiseille. Hän kertoo kokeilun poliisin ja carabinieerien kanssa olleen hyvin menestyksellinen, joten paikallispoliisin sallitaan myös käyttää tätä turvalaitetta.

Lisäksi toinen syy tyytyväisyyteen tätä lakia koskien on hänen mielestään se, että "olemme ryhtyneet sanoista tekoihin, olemme vihdoin julkistaneet parlamentille lain laillisesta itsepuolustuksesta", "oman kodin sisällä".

Heinäkuussa sisäministeri Salvini ilmoitti Twitterissä, että hän aikoo uudistaa itsepuolustuslainsäädäntöä, jotta asunnonomistajat kohdatessaan tunkeilijoita saavat puolustautua tarvittaessa ampuma-aseilla.

"Uusi laki, joka sallii kunnollisten ihmisten laillisen puolustautumisen kodeissaan, on ensisijainen tavoite", Salvini sanoi.

Matteo lisäsi: "Jos murtovarkaat murtautuvat taloosi, rikkovat omaisuuttasi myymälässäsi, sinulla on oikeus puolustaa itseäsi ja omaisuuttasi, kun taas rikoksentekijällä ja hänen sukulaisillaan ei ole oikeutta vaatia korvausta edes yhtä euroa.

Lisäksi sinun ei tarvitse käydä oikeudenkäyntiä vuosia, eikä maksaa mitään. Valtio kattaa kustannukset niille, jotka ovat puolustaneet elämäänsä..."

23. lokakuuta senaatti alkaa keskustella näistä itsepuolustusta koskevista oikeuskysymyksistä.

Videon lopussa hän haluaa lukea "viimeisimmät maahanmuuttoluvut puhelimestaan", jotka hän sanoo päivittävänsä joka ikinen päivä.

"Viimeisimmät luvut kaikille niille, joiden mukaan Salvini ei pysty tekemään asian eteen mitään, ja jotka väittävät, että maahanmuutto on aikakautemme ilmiö", Salvini sanoo plaraten puhelintaan.

Hän lukee puhelimestaan: "Viime vuonna saapuvien määrä lokakuun 4. päivään saakka oli 106 876. Tänä vuonna saman ajanjakson lukumäärä on 21 119. Joten 85 000 vähemmän saapuneita!"

Matteo Salvini muistuttaa vielä, että ministerineuvosto hyväksyi yksimielisesti uuden lain ja "sitä saatetaan parannella, laajentaa ja täsmentää".

"En todellakaan anna tuumaakaan periksi. En tule perääntymään karkotusten, kansalaisuuksien poisottamisten, humanitaarisin perustein myönnettyjen oleskelulupien, talojen laittomien miehitysten suhteen enkä taistelussa mafiaa Camorraa ja 'Ndranghetaa vastaan. Sitä ei ole tässä laissa, mutta budjetti sisältää 10 000 lisäpoliisin palkkaamisen", hän lupaa.

Hän sanoo olevansa "väsynyt, mutta tyytyväinen" sekä "ylpeä ollessaan ministeri, jonka sydämellä on italialaisten turvallisuus ja tulevaisuus".


 

Tytti Salenius to 18.10. 22:47

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Ovatko puolueet vain teatteria?

Klo 11:30.

Timo Vihavainen

Mitä nainen haluaa?

to 06.08. 23:15

Professorin Ajatuksia

Ville Tavio ja afrikkalainen kulttuuri

to 06.08. 23:14

Henna Kajava

Kaivohuoneen tuore tapaus verrattavissa Turun terrori-iskuun

ti 04.08. 23:55

Laura Huhtasaari

Kansanäänestys elvytyspaketista perusteltu

ti 04.08. 11:15

videot