Belgiasta tulossa ensimmäinen islamilainen valtio Euroopassa

Puolue kutsuu sitä "islamistiseksi demokratiaksi" ja he ovat asettaneet tavoitteen: vuoteen 2030 mennessä Belgia on Islamilainen valtio.

Ulkomaat ti 24.04.2018 11:33
kuva: dhnet.be

Ehkä uneliaan Belgian on aika alkaa herätä, toteaa Giulio Meotti Gatestone -instituutin artikkelissaan "Belgia: Ensimmäinen Islamilainen valtio Euroopassa?"

Islam-puolue Belgiassa nimittäin haluaa luoda Islamilaisen valtion.

Puolue kutsuu sitä "islamistiseksi demokratiaksi" ja he ovat asettaneet tavoitteen: vuoteen 2030 mennessä Belgia on Islamilainen valtio.

Belgian Islam-puolue perustettiin vuonna 2012 ja se onnistui heti vain kolmella Brysselin alueella saavuttamaan vaaleilla valitut edustajat kahdessa niistä: kaksi ehdokasta, Lhoucine Aït Jeddig ja Redouane Ahrouch voittivat paikat Molenbeekissa ja Anderlechtissa.

Kaksi vuotta myöhemmin vuoden 2014 parlamenttivaaleissa, Islam-puolue pyrki laajentamaan jalustaansa ​​kahdessa vaalipiirissä, Brysselissä ja Liègessä. Jälleen kerran tulokset olivat vaikuttavia puolueelle, joka suosii islamilaista sharia-lain käyttöönottamista Belgiaan. Brysselissä he saivat 9 421 ääntä (lähes 2 %).

ISLAM-puolueen ranskalainen lyhenne tarkoittaa "rehellisyys, solidaarisuus, vapaus, aitous, moraalisuus".

Ranskalaisen Causeur -lehden mukaan "ohjelma on hämmentävästi yksinkertainen: korvaa kaikki hallinto- ja rikoslait sharia-lailla. Piste".

Islamin asiantuntija Michaël Privotin ja poliittisen tutkija Sebastien Boussoisin mukaan uuden puolueen vaikutus voi olla "yhteiskunnallisen rakenteen äkillinen luhistuminen".

Ranskalainen viikkolehti Le Point selittää tarkasti Islam-puolueen suunnitelmia: Se haluaisi "estää paheellisuutta kieltämällä peliyritykset (kasinot, pelihallit ja vedonlyöntitoimistot) ja arpajaiset". Samalla kun vahvistetaan muslimihuivit koulussa ja yhteisymmärrys islamilaisista uskonnollisista juhlapyhistä, puolue tahtoo kaikkien belgialaisten koulujen tarjoavan halal-lihaa ruokalistoillaan.

Puolue tulee koventamaan linjaansa ja vaatimuksiaan.

Redouane Ahrouch on yksi puolueen kolmesta perustajasta ja hän on ehdottanut jo miesten ja naisten erottelua joukkoliikenteessä.

Ahrouch työskentelee bussinkuljettajana Anderlechtissä ja hän kertoo, että monet naiset ovat valittaneet miesten yrittäneen ahdistella seksuaalisesti ja tarttua heihin. Hänen ovela ratkaisunsa ongelmaan on erottaa julkinen liikenne sukupuolen mukaan siten, että naisilla olisi omat linja-autot.

Ahrouch, joka itse kieltäytyy kättelemästä ja ottamasta katsekontaktia naisiin, on tuomittu kuudeksi kuukaudeksi vankilaan vuonna 2003 hänen vammaisen vaimonsa kimppuun hyökkäämisestä ja pahoinpitelystä.

Hän käyttää paljon aikaa puhumalla etiikasta politiikassa ja "toisten kunnioittamisesta" ja sanoo haluavansa päästä puolueen tavoitteisiin "rikkomatta Belgian perustuslakia". On kuitenkin epäselvää, miten hän haluaa tehdä sen, jos hän haluaa erottaa miehet ja naiset julkisessa liikenteessä.

Ahrouch on julistanut, että "Brysselissä on 12 vuoden kuluttua pääasiassa muslimeja".

Ahrouch kuului 1990-luvulla Belgian Islamilaiseen keskukseen (IBC) - islamilaisen fundamentalismin pesäkkeeseen - jossa värvättiin jihadiehdokkaita Afganistaniin ja Irakiin.

Ahrouchilla on aiemminkin ollut poliittisia pyrkimyksiä. Vuonna 1999 hän perusti poliittisen puolueen nimeltä "Noor: Le Parti Islamique", joka 40-kohtaisella ohjelmallaan ajoi voimakkaasti islamilaista sharia-lakia.

Siihen kuuluivat muun muassa: Belgian pankkitoiminnassa korkomenojen poistaminen (Riba), Belgian oikeuslaitoksen suostutteleminen noudattamaan islamilaista lakia, kuolemanrangaistuksen palauttaminen, alkoholin ja savukkeiden kieltäminen, teiniavioliittojen edistäminen, miesten ja naisten eristäminen julkisissa tiloissa, uhkapelien ja arpajaisten kieltäminen sekä virallisen islamilaisen almurahaston perustaminen (Zakat).

Vuonna 2012 Ahrouch sanoi RTBF:lle, että "agendamme on edelleen sama, mutta lähestymistapamme on nyt erilainen":

"Meidän on herkistettävä ihmisiä, saatava heidät ymmärtämään edut islamilaisten lakien saamiseksi. Sitten on täysin luonnollista määrätä islamilaiset lait ja meistä tulee Islamilainen valtio", hän uhosi.

Nyt lokakuussa pidettävissä vaaleissa Islam-puolue asettuu ehdolle 28 kunnassa, ja he ovat julistaneet tavoitteekseen tehdä Belgiasta sataprosenttisesti islamistisen valtion.

Ensi silmäyksellä tämä näyttää olevan naurettavan pieni osuus 589 belgialaiseen kuntaan verrattuna, mutta se osoittaa uuden puolueen etenemisen ja päämäärät. Brysselissä puolue on edustettuna 14 listalla 19:stä mahdollisesta.

Tällä hetkellä Molenbeekissä 21 kunnallista virkamiestä 46:sta on muslimeja.

Varmasti ei tiedetä, syntyikö tämä "poliittinen liike" Molenbeekissa, "belgialaisten radikaalien luolassa", "Irakin islamilaisen valtion ja Levantin rekrytoijien pesäpaikassa". Siellä jihadistit ilmeisesti kuitenkin juonivat terrori-iskuja ympäri Eurooppaa ja jopa Afganistanissa.

Yksi Islam-puolueen jäsenistä kertoo, että "ei ole sattumaa, että aloitimme Brysselissä".

Puolueella on jo sivuhaaroja Brysselin Anderlechtissa, Molenbeekissa ja Liègessä.

Islam-puolue haluaa "kääntää uskonnon käytäntöön", mikä merkitsee Euroopan laajuista "sharokratiaa" - shariaan perustuvaa "demokratiaa".

Oikea Media kirjoitti viime syyskuussa "Euroopan näyttämölle" ilmestyneistä islamilaisista puolueista, joiden tähtäimessä on ylivalta Euroopassa.

Ne valmistautuvat toimimaan seuraavissa vaaleissa ja pyrkiä saamaan "pysyvät etuoikeudet kaikilla mahdollisilla areenoilla".

Le Figaro kirjoitti, että "Euroopan pääkaupunki on islaminuskoinen kahdenkymmenen vuoden päästä".

"Lähes kolmasosa Brysselin väestöstä on jo muslimeja", huomauttaa Louvainin katolisen yliopiston sosiologi Olivier Servais.

"Islamin harjoittajien pitäisi olla enemmistönä viidentoista tai kahdenkymmenen vuoden päästä heidän korkean syntyvyytensä vuoksi. Vuodesta 2001 lähtien Mohamed on Brysselissä syntyneiden poikien yleisin nimi."

Brysselin pormestarin Yvan Mayeurin mukaan kaikki moskeijat Euroopan pääkaupungissa Brysselissä ovat nyt "salafistien käsissä". Muutama viikko sitten Belgian hallitus lopetti maan suurimman ja vanhimman moskeijan, Brysselin Grand Mosquen pitkäaikaisen vuokrasopimuksen "osana virkamiesten sanomaa pyrkimystä taistella radikalisoitumista vastaan".

Saudiarabian tukemien imaamien hallinnoima moskeija on ollut Belgian turvallisuuspalvelujen kohteena jo vuosia.

Radikalisoituneiden belgialaisten noustessa keskeisiksi toimijoiksi terroristihyökkäyksissä Ranskassa ja Brysselissä vuosina 2015 ja 2016, päättäjille on tullut hätä ryhtyä toimenpiteisiin.

Virkamiesten mukaan moskeija oli "ääriaatteiden pesäpaikka".

Salainen raportti paljasti viime vuonna poliisin löytäneen 51 järjestöä Molenbeekissa, joilla epäillään olevan siteet jihadismiin.

Islam-puolueen julkilausumat lehdistössä ovat järkyttäneet viime aikoina Belgian poliittista maailmaa.

Belgian kansanpuolue (PP) on ilmoittanut esittävänsä parlamentille lakiehdotuksen, jolla kiellettäisiin kaikki sharia-lain soveltamista vaativat yhdistykset Belgiassa.

Jotkut belgialaiset poliitikot, kuten Richard Miller (MR) kannattaa nyt Islam-puolueen kieltämistä.

Myös Belgian maahanmuuttoministeri Theo Francken (N-VA) on reagoinut voimakkaasti ja sanonut, että Islam-puolue kuvottaa häntä:

"Naisilla ei ole oikeuksia heidän sharia-maailmassaan. Ja se alkaa erillisellä joukkoliikenteellä. Islam-puolue herättää minussa vastenmielisyyttä. Tämä on Euroopan päälle sylkäisemistä."

Twitterissä Francken kirjoitti:

"ISLAM -niminen poliittinen puolue kasvaa Belgiassa. He vaativat avoimesti sharia-lain käyttöönottoa. Sharia rikkoo ihmisoikeuksia. Sharia-puolueet ovat siten antidemokraattisia. Nämä ovat susia lampaiden vaatteissa."

Myös isänmaalliset nuoret belgialaiset ovat nousemassa puolustamaan maataan ja kulttuuriaan.


 

Tytti Salenius ti 24.04. 11:33

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

videot