Blogi: Mikko Paunio, ti 11.07.2017 19:53

Sisäpiiri yritti heittää pelastusrenkaan Pekka Haavistolle

Vihreiden presidenttiehdokkaan Pekka Haaviston kolme sisäpiiriläistä saivat härslaagin fb:ssa, kun eräällä prominentilla media fb-sivustolla postattiin Oikean Median Blogini Pekka Haaviston kepposesta, josta hän hyötyi noin puolimiljoonaa euroa.

Muistettakoon, että Pekka Haavisto mainosti itseään köyhäksi presidentien vaalien alla.

Nämä mielensä pahoittaneet vihreät dignitaarit olivat Pekka Haaviston kampanjapäällikkö Riikka Kämppi, vihreä historiantutkija Jukka Relander ja Pekka Haaviston edellisten vaalien kansalaisvaltuuskunnan jäsen ja merijuristi Harri Ruohomäki. Kaikki creme de la creme vihreää eliittiä.

Keskustelu oli valtavan pitkä ja suureksi osaksi se täyttyi  vihreän kaaderiston päivitellessä Oikean Median fasistisuutta ja sitä, että mikään mitä tämä fasistinen valemedia julkaisee ei voi olla totta. Minä olin tietenkin epähenkilö ja kammottava valehtelija ja jollen nyt ihan fasisti niin melkein fasisti. 

Vahva tausta joukko oli kuitenkin puolellani, vaikka he käyttivät paljon vähemmän puheenvuoroja. He eivät löytäneet mitään moitittavaa tekstistäni. Eihän siitä voi löytää mitään moitittavaa, koska se on täysin dokumentoitu.

Laitan tässä keskustelun striimiä jonkinlaisessa ajallisessa järjestyksessä. Lopuksi vastaan ja kokoan keskustelun yhteen vastauksessani Harri Ruohomäelle, joka väitti minun valehtelevan, koska Oikean Median pari linkkiä ei toiminut kunnolla.

Dignitaarien puheenvuorot blogistani

Aluksi Jukka Relander oli tuohtunut, koska en muka arvosta työssä meritoitumista.

Mikko Paunio: "Tässä oikeastaan tämän asian psykologinen ydin on. Haavisto ei itse arvosta työssä meritoitumista ylioppilaana mahtavan uran ulkoasianhallinnossa tehneen Max Jacobssonin tapaan. Kerropa Jukka Relander, mikä saa ihmisen kertomaan itsestään tällaisia fantastisia asioista?"

Jukka Relander: "Väitteesi ovat perättömiä, joten kysymyskin ontuu,"

Mikko Paunio: "Jukka Relander kaikki mitä kirjoitan on totta. Ainoa mistä spekuloin, on syy sille, miksi Haavisto jättää mainitsematta EU:n ulkoasiain neuvostolle koulutuksensa, kun oli ehdolla Darfur-suurlähettikkääksii. MInusta motiivi - raha - on päivänselvä,"

Jukka Relander: "Väitteilläsi on analoginen suhde totuuteen."

Jukka Relander: "No nää jutut on selvitetty sulle jo 6v sitten mutta analogisten totuuksien soturi nousee näköjään haudasta aina pressavaalien alla."

Mikko Paunio: "Jukka Relander on tietenkin minulle ollut suuri kunnia että hyvisten kerma alentui keskustelemaan kanssani, mutta en usko että sinun argumenttisi tässä keskustelussa on edistänyt P Haaviston asiaa vaan argumenttisi köykäisyys on käynyt selväksi monelle prominentille figuurille, jotka ovat keskustelua seuranneet."

Tähän on pakko laittaa välikommentti, koska tällä väitteellään Jukka Relander laittaa itsensä historiantutkijana kyllä kovin outoon valoon.

Jukka Relander: "Paunio on myös "tutkinut" vihreiden aatteiden sukulaisuutta natsien ja antroposofien suosimaan mystiikkaan. Ehkä tästä vielä lisää?"

Jukka Relander: "Mikko Paunio käyttämälläsi analogisella metodilla tästä saa rakennettua yhteyden myös roomalaiseen mithran kulttiin, 1800-luvun preerioiden intiaanikapinoihin ja Qin dynastian pyrkimyksiin ulottaa valtapiirinsä keltaisen joen laakson ulkopuolelle."

Mikko Paunio: "Jukka Relander kuule käytin vuonna 1989 Sosialistisessa Aikakauslehdessä jutussani "Eikö historia opeta meille mitään - johdatus vihreän ympäristökritiikin kritiikkiin" pettävää analogiamenetelmää. Uudessa kirjassani dokumentoin kaiken tarkoin käyttäen lähteitä. Yksilötasolla kykenen osoittamaan, kuinka vanhat natsit veivät soihtua eteenpäin ymmärtämättömille uusvasemmistolaisille.

Mitä helvetin analogiaa siinä on kun August Haussleiter kirjoittaa kuuluisat vihreät teesit vuonna 1979 Offenbachissa, kun Saksan Vihreät perustettiin. Hän toimi tuolloin Saksan vihreiden viikkolehden päätoimittajana. Oli muuten sotakirjeenvaihtaja Kolmannessa Valtakunnassa ja vaimo natsien tyttöjärjestön aluejohtaja.

Valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa Jukka Relander." http://mikkopaunio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212684-vaarallinen-valokuva-maailman-vihreille

Jukka Relander: "Muistutko yhteydet myös vapaamuurareihin, salaisiin jesuiittajärjestöihin ja punaiseen prikaatiin?"

Riikka Kämppi: "Tähän (myös otsikon) väitteeseen en löydä mitään lähdettä "Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa."

Riikka Kämppi: "Painion jutun otsikointi perustuu tähän lauseeseen, jolle en löydä mitään syytä/lähdettä: "Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa." Mitä tulee vaikutelmaasi, niin linkkaamani HS juttu kertoo (alkuperäiseen lähteeseen viitaten), että Bristolin yliopisto käyttää nimitystä "Benjamin Meaker Visiting Professor"."

Riikka Kämppi: "Pyysit selvittämään pitävätkö Paunion väitteet paikkansa. Tämä sama professori-väite nousi esille kuusi vuotta sitten ja silloin selvitin perusteellisesti miten Haavisto itse on itseään tituleerannut ja miten muut ovat tituleeranneet. Tuo HS artikkeli on hyvä kiteytys selvityksestä. Paunion jutussa on yksi uusi väite eli "asiakirjakepponen", jolle en löydä mitään lähdettä. Jos joku lähde löytyy niin selvitetään sekin."

Jukka Relander:  "Ainahan se on ikävää jos joku ottaa elämäntehtäväkseen valehdella selän takana niin paljon kuin ehtii, kuten tämä Paunio. Myönteistä tässä taas on se että kerrankin hehkutat demaria!"

Riikka Kämppi: "Vielä kerran yritän kertoa mikä Paunion tekstissä ei ole totta: 1) Pekka Haavisto suurenteli systemaattisesti lähes myyttisiin mittoihin CV:tään 2) Darfur-valinnan yhteydessä Pekka Haavisto jättää kertomatta EU:n ulkoasiainneuvostolle toimittamassa nimikirjassaan (CV) koulutuksensa. Kumpikaan väitteistä ei ole totta ja kuten Lauri edellä toteaa, visiting professor on kansainvälisesti käytetty termi. Kirjoitin omat kommenttini, koska pyysit selvennyksiä ja mielestäni on kohteliasta yrittää tällaisia toiveita toteuttaa.

Riikka Kämppi: "1.1.2012 Euroopan unionin neuvosto ja Saksan kestävän kehityksen neuvosto sekä valtakunnansyyttäjänvirasto + suomalaiset ja saksalaiset tiedotusvälineet vastaanottivat nimettömän suomalaisen kirjeen, jonka sisältö on pääpiirteissään sama kuin Paunion tuoreen blogin. Kirjeessä "väitetään Pekka Haaviston esittäneen vääriä tietoja oppiarvostaan Euroopan Unionin Sudanin erikoisedustajan (EUSR) ja Saksan kestävän kehityksen neuvoston toiminnassa käytetyn vertaisarvioijan (a peer reviewer) valintamenettelyissä" (sitaatti valtakunnansyyttäjän päätöksestä). Asia tutkittiin valtakunnansyyttäjänvirastossa, joka 13.1.2012 antoi päätöksen "ei anna aihetta toimenpiteisiin". Samaan aikaan myös NRA kertoi suomalaisille tiedotusvälineille tehneensä tutkintapyynnön, mutta sitä ei koskaan toimitettu viranomaisille. Toimitin silloin runsaasti materiaalia myös medialle ja olen säästänyt koko aineiston. Oma väitteeni "Haavisto ei ole antanut virheellistä tietoa" on siis dokumentoitu ja dokumentit tallessa."

Jukka Relander: "Ratkaisun täytyy olla myös kantelijan tiedossa. Paunio siis käyttää karvahattumediaa voidakseen valehdella tietoisesti."

Riikka Kämppi: "Valtakunnansyyttäjän viraston päätös dnro 3/92/12 ei kerro asiakirjan julkisuudesta enkä löydä virka-ajan ulkopuolella tietoa voinko julkistaa päätöksen. Jos haluat perehtyä aiheeseen (valeprofessoriepäilyn käsittely mediassa ja sosiaalisessa mediassa) niin lue mitä Jussi Lähde kirjoitti Sydänten presidenttiin. Olen todella iloinen, että niin monet ihmiset ovat tässä ketjussa keskustelleet asiallisesti ja peukuttaneet kommentteja, mutta samalla tietoinen siitä, että algoritmien vuoksi asia saa yhä suuremman huomion. Kaikella kunnioituksella toivon, että voisimme jatkaa keskustelua tarvittaessa yksityisesti."

Kari Kuusisto: "Akateemisia suorituksia 27 (vanhentuneen) opintoviikon verran."

Mikko Paunio: "Riikka Kämppi tuossa jutussani on linkki Solana esittelymuistion liitteeseen eli Haaviston CV:hen."

Mikko Paunio: "Harri Ruohomäki ne linkit pitää copy peistata sitten net toimivat. Kokeilin äsken. Joo kyllä jos oikein äärimmilleen venyttää "totuutta" niin voisi melkein olla totta herra Haaviston luonnehdinta "useiden kv-instituutioiden tutkija ja professori" itsestään 9. Saksan kestävän kehityksen vertaisarvioinnissa, mutta se ei millään muotoa kuvasta todellisuutta, se on vain Haaviston absurdi ja fantastinen Munchhausen kuvaus itsestään.

Ei kukaan tolkuissaan oleva ihminen ilman mitään akateemisia ansioita kertoisi itsestään mitään noin hölmöä.

Huomaa myös, että noissa linkeissä hän luonnehtii itseään huonolla englanninkielellä vice governor of World Bank ilman määreistä artikkelia ja näin hän antaa ymmärtää olevansa eksekutiivi pankissa. Kun luet Javier Solanan Darfur esittelymuistiota, siinä on sanamuoto oikea eli vice governor to the World Bank, joka on se luottamustoimi, joka kehitysministerillämme on kerran vuodessa Bretton Woods instituutioiden kevätkokouksessa. Varsinainen Maailmanpankin Suomen kuvernööri on valtionvarainministeri.

Jos kerran on niin kuin Harri Ruohomäki väität, että Haaviston kuvaus itsestään 9. Saksan vertaisarvioinnissa on oikein, miksi hän ei uudelleen kuvaa itseään samalla tavalla Saksan 13. vertaisarvioinnissa?

Miksi Haavisto ei mainitse virallisessa CV:ssään tuon blogini valokuvan tapahtumia?

Miksi hän ei koskaan Suomessa ole kertonut olevansa useiden kv instituutioiden luennoitsija ja professori?

Oletko nähnyt Harri Ruohomäki kenenkään suomalaisen valtionvarainministerin kertovansa ulkomailla olevansa Maailmanpankin kuvernööri?

Kaikkein vakavin asia kuitenkin on se, että hän jättää mainitsematta koulutuksensa hakiessaan Darfur-suurlähettilään virkaa. Hän kyllä mainitsee kaikki olemattomat akateemiset ansionsa ja varakuvernööiydet mutta ei sitä, että hän on ylioppilas. Tämä kepponen toi hänelle noin puoli miljoonaa euroa.

Oletko Harri Ruohomäki nähnyt koskaan CV:tä, josta puuttuu henkilön koulutus?

Vastaukset kysymyksiini ovat niin ilmiselvästi Haavisto kompremettoivia, että en usko että lähdet tätä asiaa puimaan kanssani."

Tuo Riikka Kämpin mainitsema valtakunnansyyttäjäasia ei ole tosiasiallisen keskustelun kannalta miltään osin oleellinen, koska ei Suomen valtakunnan syyttäjällä käsittääkseni toimivaltaa EU:n ulkoasiain neuvoston päätöksistä.

Darfur-nimitys oli myös EU:n petosviraston Olafin mukaan poliittinen ja näin Pekka Haavisto ei ole juridisesti syyllistynyt rikokseen. Se ei kuitenkaan vapauta häntä ja hänen edusmiestään eli silloista vuonna 2005 Suomen ulkoministerinä toiminutta Erkki Tuomiojaa poliittisesta vastuusta. Tosin luulen, että Tuomioja ei tiennyt Pekka Haaviston olleen vain ylioppilas, kun hän toimitti Pekka Haaviston hakupaperit Javier Solanalle. Tämä tuli suurelle yleisölle tietoon vasta viime presidentin vaalien yhteydessä.

 

Mikko Paunio ti 11.07. 19:53

Kommentit: 4

Seppo ti 11.07.2017 15:38 1

Minulle jäi aika omituinen kuva Pekka Haavistosta kun katselin aikoinaan dokkarin: Yhden miehen rauha (2012). Äsken koetin löytää sitä Ylen arkistosta, mutta eipäs löydy vaikka se esitettiin Ylellä! No täällä on sentää jokin tarina sen teosta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/01/25/dokumenttiprojekti-yhden-miehen-rauha-nakokulma-somalian-kriisiin . " Kysyin ohjaaja Kati Juurukselta mikä sai hänet kiinnostumaan tarinasta ja millaista on Abdullahi Farahin arki.

- Olin ensin ajatellut tehdä dokumentin nyt presidentiksi pyrkivän Pekka Haaviston rauhantyöstä, mutta Haavisto suositteli ottamaan yhteyttä Farahiin. Haaviston mielestä tämä mies tekee oikeaa ja aitoa rauhantyötä Somaliassa, kertoo Kati Juurus." Haaviston osa oli todellakin ei mitään, niinkuin hän itsekin asian toteaa. Jäi kuva, että hänestä oli enemmän haittaa kuin hyötyä! Täältäkin linkki kertoo: Hups! Hakemaasi sivua ei löydy.

Juha. ti 11.07.2017 19:08 1

Näiden vihreiden natsien kanssa saa väitellä maailman tappiin asti, vaikkapa siitä, että kiertokoulun väärinpäin käynyt Petkuli Haavio-auki on ollut juustosta olevan Kuun Suurkuvernömentti pari valovuotta sitten, pelkällä juustopalkalla. Mielestäni vihreä puolue pitäisi kieltää lailla siinä missä "huimausaineet" ja energiajuomat maantoivoilta. Pauniolle onnittelut siitä, että jaksaa tapella näitten mielensäpahoitajien ja talouspolitiikan johtotähtien kanssa järjellisellä argumentaatiotasolla siitä huolimatta, että vastapuoli leimaa ja solvaa kun enää ei ole jäljellä kuin valhetta ja taas valhetta. Vihreät ovat tekopyhiä diktattoreita, jotka kenties höpisevät demokratiasta, jonka pelisääntöjen he eivät suo toimivan silloin kuin se toimii heitä vastaan.

Saara ke 26.07.2017 21:53 0

Riikka Kämppi väittää, että visiting professor on kansainvälisesti käytetty termi, mikä ei pidä paikkaansa.

Yliopistomaailmassa vierailevaksi tutkijaksi kutsutaan vain oikeaa tutkijaa eli vähintäänkin väitöskirjaan ja tohtorintutkintoon tähtäävää, väitöskirjatutkijana toimivaa tohtoriopiskelijaa, joka on ns. tutkijavaihdossa toisessa (oman yliopistonsa ulkopuolisessa) yliopistossa. Vierailevaksi professoriksi ei voi tituleerata muita kuin professuurin saavuttanutta henkilöä, joka siis esim. pitää luennon oman yliopistonsa ulkopuolisessa yliopistossa vierailevana luennoitsijana - ylioppilaan koulutus ei mitenkään oikeuta professorin titteliin.

Tieteen mekka on USA ja tieteen kieli on amerikanenglanti. Kaikissa varteenotettavissa tiedemaissa ylläolevaa sääntöä noudatetaan, venäläisetkin ko. asian tietävät eikä saksalaisilla ole yliopistoissaan ainakaan yhtään vähemmän tarkkaa nimitysten suhteen; sen sijaan esim. espanjaa puhuvissa maissa titteleissä meinataan joskus lipsua professorin arvonimen kohdalla (espanjan kielen vaikutteita kenties?).

Tiedemaailma paheksuu tällaisia lipsumisia. Epäilijät kyselköön asiaa eri professoreilta, niin saavat kuulla, että jos vahingossakin joku henkilö tulee tituleeratuksi professoriksi (esim. vierailevana tutkijatohtorina esitelmää pitäessään), niin hänen tulee oikaista virheellinen nimitys.

Siinä mielessä jo yksistään Paunion ensimmäisessä blogissa tarjotun linkin dokumentin sivu 89/108 Pekka Haavistosta kertova pätkä asettaa Haaviston hyvin kyseenalaiseen asemaan: http://www.nachhaltigkeitsrat.de/fileadmin/user_upload/dokumente/publikationen/broschueren/RNE_Peer_Review_Report_November_2009.pdf

Linkki Haaviston omaan nykyiseen CV:hen todistaa, että häneltä puuttuu tieteellinen koulutus ja tieteelliset julkaisut: kaikki luetellut julkaisut on luetteloitu sangen epätieteellisesti (siten kuin yliopistoa käymätön ja tutkijana toimimaton ne luettelisi - eli ilman tarkempia yksilöintitietoja). Tieteelliset artikkelit pitäisi tiet

Saara ke 26.07.2017 22:09 0

...pitäisi tietysti olla julkaistu vertaisarvioiduissa tiedejulkaisuissa, muuten ne eivät ole tiedeartikkeleita.

Tutkija ilman tiedeartikkeleita ei ole tutkija. Tutkijalta odotetaan tulosten tieteellistä raportointia, tiedeartikkelien väsääminen on tutkijan työtä. Jos tiedejulkaisuja ei synny, ei ko. tutkijalle kukaan myöskään halua maksaa palkkaa.

Voi ihmetellä, kuka kehtaa esiintyä tutkijanakaan, jos tiedejulkaisut puuttuvat. Professorille se olisi vielä suurempi häpeä, koska professuurin saaminen edellyttää merkittävää edeltävää tutkijan tiedeuraa. Yliopiston professoriksi on täysin mahdotonta päästä ilman merkittäviä edeltäviä tiedemeriittejä.

Tohtoriksi väitelleen on ensin saatava dosentin arvonimi ja sitä rataa... Ylioppilaalle se on pitkä ja kivinen tie, kun siinä on tekemistä jo tohtoriksi väitelleelläkin. Tämän kaiken tietäminen tekee ylioppilastasoisesta valeprofessorista melkoisen röyhkimyksen ja ansioidensa suurentelijan.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän on kolmannen polven sosialidemokraatti ja liittynyt SDP:hen vuonna 1977. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Valtakunnansyyttäjä vaarallisilla vesillä

su 15.10. 07:40

Merkeli kaatumassa? - Syynä vihreä energia-, ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikka

la 30.09. 08:15

Vihreä umpihulluus aiheuttaa tragedioita

to 28.09. 11:52

50 000 tulotonta ruokakuntaa - keitä he ovat? - tietämiseen ei muuten tarvita rakettitiedettä

ma 11.09. 19:06

Journalismin nykyinen alennustila vakava uhka demokratialle - "I only followed the orders"

la 02.09. 08:39

HS:n tökerö vihernatsivalkopesuyritys

su 27.08. 13:35

Miksi vain Laura Huhtasaaren oudot maailmankuvakäsitykset kiinnostavat mediaa?

la 05.08. 13:36

Muslimien vaateet kieltää possunliha kouluruokailusta sai kanadalaiselta pormestarilta komean vastauksen

ke 02.08. 09:43

Pekka Haavisto yritti tohtoriksi ilman opintoja - Haavisto ja vihreät arvot

su 30.07. 14:31

YLE, HS, säätiedotukset ja ilmastotiede - huh hellettä sanoi jänis pakkasella

to 27.07. 11:28

blogit

Vieraskynä

"Niiden, jotka haluavat rauhaa, tulee varautua sotaan"

to 12.10.2017 21:58

Juha Ahvio

Itsenäisen Suomen syntyvaiheet -ohjelmasarja Radio Patmoksen taajuuksilla

su 08.10.2017 18:14

Professorin Ajatuksia

Riitelevät vennamolaisuuden perilliset

ke 18.10.2017 10:34

Jukka Hankamäki

Separatistiset maitoparrat vispaavat valtiot kuorivat kermat EU:lle

ke 18.10.2017 22:23

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam III: "Teologian desantit" ja Aabrahamin usko

ke 18.10.2017 22:14

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Lasten ja nuorten ääni maahanmuuton ongelmista kuuluville!

pe 13.10.2017 23:58

Piia Kattelus

Sotilaat poliisin avuksi

ti 10.10.2017 12:58

Henry Laasanen

Feministin ja cuck-miehen ero

ti 10.10.2017 09:24

Arto Luukkanen

Pelkoa Suomen herraan ja lomarahat takaisin!

ke 18.10.2017 10:59

Mika Niikko

Asunnottomat eivät tarvitse juhlapuheita

ti 17.10.2017 13:43

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Valtakunnansyyttäjä vaarallisilla vesillä

su 15.10.2017 07:40

Heikki Porkka

Yleisradion Euroopan kirjeenvaihtaja toivoo paluuta menneeseen

ma 16.10.2017 12:37

Olli Pusa

Islam ja Eurooppa

ke 11.10.2017 11:12

Alan Salehzadeh

Turkki kääntää selkänsä EU:lle ja tiivistää yhteistyötään Venäjän ja Iranin kanssa - maassa saatetaan yrittää kohta uudestaan vallankaappausta

ke 04.10.2017 22:15

Janne Suuronen

Uusi Testamentti ja homoseksuaalisuus

ma 25.09.2017 17:21

Reijo Tossavainen

Kuntaliitokset eivät tuoneet säästöjä. Liitoskuntien palvelut heikkenivät.

ke 18.10.2017 08:04

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

ke 23.08.2017 09:27

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Häirintä

ke 18.10.2017 10:37

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09.2017 14:02