Blogi: Mikko Paunio, ke 19.07.2023 16:33

Michael Shellenbergerin 7.3.2023 USA:n kongressille Sensuuriteollisesta kompleksista antaman todistuksen tiivistelmä - Lonkerot ulottuvat kaikkialle länsimaihin

Viimeistään nyt, kun media on täysin villiintynyt perussuomalaisten päästyä hallitukseen, sokean Reetankin luulisi ymmärtävän, että joku ohjaa suomalaisenkin  valtamedian sisältöä. Taustalla on Sensuuriteollinen kompleksi, joka ylläpitää tarkoin virallista YK:n ja Maailman Talousfoorumin kertomusta maailman menosta. Mitään poikkeavaa ei sallita ja vastaan hangoittelijat vaiennetaan. Totuutta ei sallita, vain epätodellisuuteen perustuva kertomus on sallittu.

Tiivistetysti tilanne on nyt seuraava kuten Vanhan liiton journalisti ja Facebook-kaverini Jorma Marttala totesi 17.7.2023 Twitterissä:

”Olen ollut yli 50 vuotta Journalistiliiton jäsen ja edelleen olen seniorijäsen.

Ei tämä ole enää vuonna 2023 mikään Journalistiliitto eikä Suomessa ole enää journalismia.

Ei tämä ammattitaidoton propagandasakki tarvitse eikä saa kenenkään järjissä olevan arvostusta.”

Michael Shellenbergerin Sensuuriteollisen kompleksin määritelmä ja tehtävä:

Sensuuriteollisuuskompleksi on ideologisesti suuntautuneiden toimijoiden verkosto, johon kuuluu valtiollisia, kansalaisjärjestöjä ja akateemisia laitoksia. Ne ovat viime vuosien aikana löytäneet sensuurin tehokkaana keinoina suojella omia etujaan demokratiaan liittyvän epävakauden ja riskien hallitsemiseksi. He eivät "puolusta demokratiaa", kuten he väittävät. Pikemminkin he puolustavat omaa politiikkaansa ja rahallisia etuja demokratiaa vastaan.

https://judiciary.house.gov/sites/evo-subsites/republicans-judiciary.house.gov/files/evo-media-document/shellenberger-testimony.pdf

Todistuksen tiivistelmän suomennos

Presidentti Dwight Eisenhower varoitti jäähyväispuheessaan 1961 "sotateollisuuskompleksin hankkimasta ei-legitiimistä vaikutusvallasta." Eisenhower pelkäsi, että "kompleksin", johon kuuluvat  valtion toimeksiantoja saava suuri klusteri ja puolustusministeriö vaarantavat vapautemme ja demokraattiset oikeutemme." Miten? Eisenhowerin mukaan liittovaltio ottaa määräysvallan tieteentekijöistä ohjaamalla projektirahoitusta eli ohjaa rahan voimalla politiikkaa, minkä myötä politiikka tulisi alisteiseksi tälle tieteellisteknologiselle eliitille.

Eisenhowerin pelot olivat perusteltuja. Nykyään amerikkalaiset veronmaksajat rahoittavat tietämättään Amerikan tiede- ja teknologiaeliitin Sensuuriteollisen kompleksin kasvua ja voimaa, mikä vaarantaa meidän vapauksiamme ja demokratiaamme. Olen kiitollinen mahdollisuudesta tarjota tätä todistamaan ja hälyttämään järkyttävästä ja huolestuttavasta ilmaantumisesta valtion tukemasta sensuurista Amerikan Yhdysvalloissa.

Twitter-tiedostot, valtion syyttäjien oikeusjutut ja niihin liittyvä tutkinta sekä tutkivat journalistit ovat paljastaneet laajan ja kasvavan valtion virastojen verkoston, akateemiset laitokset ja kansalaisjärjestöt, jotka ovat aktiivisesti mukana Yhdysvaltain kansalaisten sensuroinnissa, usein heidän tietämättään, jotka ovat koskeneet mm. seuraavia asioita: koronaviruksen alkuperä, koronarokotteet, Hunter Bidenin kannettavasta tietokoneesta löytyneet hänen liiketoimiinsa liittyvät sähköpostit, ilmastonmuutos, uusiutuva energia, fossiiliset polttoaineet.

Tarjoan joitain varoituksia. En tiedä kuinka paljon sensuuria koordinoidaan enemmän kuin olemme kyenneet toistaiseksi osoittamaan, enkä spekuloi tällä enempää. Ymmärrän, että laki sallii Facebookin, Twitterin ja muut yksityiset yrityksiä valvomaan sisältöä alustoillaan. Ja kannatan hallituksen oikeutta kommunikoida yleisön kanssa, myös kiistämään epätarkkoja ja harhaanjohtavaa tietoa.

Mutta hallituksen virkamiehet ovat jääneet toistuvasti kiinni painostettuaan sosiaalisia media-alustoja sensuroimaan tiettyjä käyttäjiä ja sisältöä. Usein nämä sensuuriteot uhkaavat näiden yhtiöiden laillista suojaa olla ei vastuullisia julkistetusta sisällöstä.

"Jos valtion virkamiehet ohjaavat tai edistävät tällaista sensuuria", toteaa George Washingtonin yliopiston oikeustieteen professori Jonathan Turley, "se herättää vakavia kysymyksiä sananvapauden toteutumisesta. On lähtökohtaisesti ilmiselvää, että hallitus ei voi tehdä epäsuorasti sitä, mikä on kiellettyä tehdä suoraan.”

Lisäksi tiedämme, että Yhdysvaltain hallitus on rahoittanut järjestöjä jotka painostavat mainostajia boikotoimaan uutismedioita ja sosiaalisia organisaatioita, jotka a) kieltäytyvät sensuroimasta ja/tai b) levittävät disinformaatiota, mukaan lukien väitetyt salaliittoteoriat.

Stanfordin Internet-observatorio, Washingtonin yliopisto Atlantic Councilin Digital Forensic Research Lab ja Graphika eivät ole kunnolla paljastaneet yhteyksiään puolustusministeriöön, CIA:han ja muihin tiedustelupalveluihin. Nämä toimijat työskentelevät useiden Yhdysvaltain valtion virastojen kanssa vakiinnuttaen sensuurin tutkimusta ja edistämään sitä kymmenissä muissa yliopistoissa ja ajatushautomoissa.

On tärkeää ymmärtää, miten nämä ryhmät toimivat. Ne eivät keskustelevat julkisesti vastustajiensa kanssa avoimessa ajatustenvaihdossa. Ne eivät vaadi kansallista keskustelua sananvapauden rajoista. Pikemminkin he luovat mustia listoja epäsuotuisista ihmisistä ja sitten painostavat, hurraavat ja vaativat, että sosiaalisen median alustat sensuroivat, vaimentavat ja jopa känselöivät näillä mustilla listoilla olevat ihmiset.

Keitä nämä ovat sensuurit? He ovat tuttua tyyppiä. He ovat henkilöitä, joilla on liiallinen luottamus omaan kykyyn erottaa  totuus valheesta ja hyvä tarkoitus pahasta. Näiden tyyppien vaistona on valittaa opettajalle - ja jos opettaja ei ole suopea, he valittavat rehtorille. Tällainen lähestymistapa saattaa työskennellä yläasteella ja monissa huippuyliopistoissa, mutta se on vastenmielistä vapautta ja on vallan väärinkäyttöä.

Nämä ja muut organisaatiot käyttävät myös omaa vaikutusvaltaansa operaatioita, usein "faktojen tarkistuksen" varjolla. Sensuurikompleksin intellektuaaliset johtajat ovat vakuuttaneet toimittajat ja sosiaalinen median johtajat, että oikea tieto on disinformaatiota, että pätevät hypoteesit ovat salaliittoteorioita, ja että suurempi itsesensuuri johtaa tarkempaan raportointiin. Monissa tapauksissa sensuuri, kuten leimaamalla sosiaaliset mediaviestit, on osa vaikuttamisoperaatiota, jonka tarkoituksena on estää tosiasioiden julkitulon.

Sensuuriteollisuuskompleksi yhdistää vakiintuneet menetelmänsä maailmalaajuisen terrorismin vastaisen sodan aikana kehitetyillä uusilla psykologiseen manipulointiin tarkoitetuilla erittäin tehokkailla tietotekniikkaan perustuvilla menetelmillä mukaan lukien keinoäly, joista osa on kehitetty Yhdysvaltain armeijan avulla. Kompleksin johtajia ohjaa pelko että Internet ja sosiaalisen median alustat vahvistavat populistisia, vaihtoehtoisia, ja marginaalisia ihmisiä ja näkemyksiä, joita he pitävät epävakautta luovina. Liittovaltion hallituksen virkamiehet, virastot ja liittovaltion toimeksiantoja saavat eivät enää taistele ISIS:stä rekrytoijia ja venäläisiä botteja, vaan sensuroivat ja känselöivät tavallisia amerikkalaisia ja epämiellyttävinä pitämiään julkisuuden henkilöitä.

Tärkeää on, että kynnys on matala käyttää sotilaallisen tason valvontaa puheenlaskuritekniikkoineen tavallisiin ihmisiin. Tämä valvonta on siirtynyt "terrorismin vastustamisesta" "ääriliikkeiden torjuntaan" ja sitä kautta yksinkertaisen väärän tiedon torjumiseen. Hallitus ei enää tarvitse mitään muuta kutsuakseen sinua terroristiksi tai ääriliikkeiden kannattajaksi kuin toteamalla, että sosiaalisessa mediassa ilmaisemasi mielipiteesi on väärä.

Nämä pyrkimykset laajentavat perinteistä vaikuttamista valtamediaan. Vuodesta 1971 lähtien, jolloin Washington Post ja New York Times päättivät julkaista Pentagonin salaisia ​​papereita Vietnamin sodasta, toimittajat ymmärsivät, että meillä on ammatillinen velvollisuus raportoida vuotaneista asiakirjoista, joiden sisällön julkistaminen on yleisen edun mukaista, vaikka ne olivat varastettu. Ja nyt vuonna 2020 Aspen-instituutti ja Stanfordin kyberpolitiikan keskus kehottivat toimittajia olemaan noudattamatta "Break the Pentagon” julkaisuperiaatetta ja olemaan julkaisematta vuotanutta tietoa disinformaation leviämisen estämiseksi.

Valtion rahoittamat sensuurit vetoavat usein vahingollisen julkistetun tiedon haittoihin perustellakseen sensuurivaatimuksiaan, mutta sensuurit määrittelevät nämä haitat paljon laajemmin kuin korkein oikeus. Sensuurit määrittelivät haitat niin laajasti, että he ovat oikeuttaneet Facebookin sensuroimaan oikeita tietoja koronarokotteista pitääkseen yllä rokotusmyöntyvyyttä. Heidän tavoitteenaan ei selvästikään ole suojella totuutta, vaan pikemminkin ohjailla yleisöä. Totuuden etsintä on kuitenkin avoimen keskustelun ja vapaan ajatustenvaihdon tarkoitus. Suostuttelu salaisin keinoin on sensuuria.

Ja yhä useammin sensuurit sanovat, että heidän tavoitteenaan on rajoittaa tietoa joka kyseenalaistaa valtion, teollisuuden ja valtamedia. Tämä mandaatti on käytännössä niin laaja, että se voisi helposti johtaa siihen, että poliitikkoja, instituutioita, lakeja ja virkamiehiä ei enää saa kritisoida. Tämä äärimmäinen, taantumuksellinen asenne on suoraan sanottuna epäamerikkalainen.

Kongressin tulisi välittömästi katkaista rahoitus sensuurilta ja tutkia heidän toimintaansa. Toiseksi sen pitäisi velvoittaa välittömästi raportoimaan kaikista keskusteluista, joita sosiaalisen median johtajat, valtion työntekijät ja liittovaltion toimeksiannoilla sisällönvalvontaa käytännössä tekevät toimijat käyvät. Kolmanneksi kongressin tulisi rajoittaa sosiaalisen median alustoille annettua laajaa oikeutta sensuroida, poistaa alustat ja levittää propagandaa.

Mitä tahansa kongressi tekeekin, on amerikkalaisten herättävä hallituksen sensuurin uhkaan, joka tapahtuu kulissien takana luomalla painetta mediayhtiöitä kohtaan. "Vain valpas ja hyvin informaoitu kansalainen" Eisenhower totesi, "voi pitää valtavan sotilasteollisen kompleksin aisoissa rauhanomaisilla menetelmillämme ja tavoitteillamme niin, että turvallisuus ja vapaus voivat kukoistaa samanaikaisesti."

Sanna Marinin sielunsisko Jacinda Ardern Harvardiin johtaamaan yhtä sensuurisolua

Lopuksi muutama sana Sanna Marinin vierailusta Uudessa Seelannissa, jossa hän tapasi sielunsiskonsa Uuden Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin. Jacinda Ardern piti YK:n yleiskokouksessa viime syksynä palopuheen vihapuhetta vastaan ja vaati sananvapauden rajua rajoittamista. Hän on globalistien lemmikki ja hänet nimitettiin Harvardiin viime huhtikuussa. Michael Shellenbergerin mukaan Jacinda Ardern johtaa yhtä tällaista liittovaltion kontrahdeilla rahoitettavaa sensuuripesäkettä tai -solua.

https://www.hks.harvard.edu/announcements/jacinda-ardern-appointed-hks-fellowship 

Mikko Paunio ke 19.07. 16:33

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Valtamedia joutuu nyt myöntämään, että USA:lla on muistisairas presidentti

la 10.02. 14:04

Maailman johtavan suurvallan rajasota syvenee - Texasilla on oma armeija, joka nyt rekrytoi sotilaita ympäri USA:ta rajavalvontaan

su 28.01. 09:46

USA:han kohdistettu tarkoituksellinen ihmisinvaasio pidetty suomalaisilta piilossa - FBI:n entiset korkeat vastavakoiluviranomaiset nyt kauhuissaan

la 27.01. 13:59

The ghost gang of Davos envisions eternal world power

ti 23.01. 07:36

Oula Silvennoinen EI ole Helsingin yliopiston penaalin terävin kynä

su 21.01. 15:04

Davosin haamujengi tähtää ikuiseen maailmanvaltaan

la 20.01. 10:31

Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset

to 11.01. 16:52

YK yrittää tuhota kansallisvaltiot GCM-pakolaissopimuksella - USA räjähdyspisteessä laittoman maahanmuuton vuoksi

to 04.01. 18:32

blogit

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04.2024 17:57

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06.2024 22:26

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Ydinvoimaa, talouskasvua ja teollisia työpaikkoja

ti 28.03.2023 20:22

Jukka Hankamäki

Sähköistävä klikinvastainen uutinen

su 07.01.2024 18:08

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03.2024 23:04

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Jolla on korvat, se kuulkoon

ke 23.08.2023 20:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Valtuustoaloitteeni mamujen 43 äidinkielen opetuksen lopettamiseksi verovaroilla Espoossa

su 15.01.2023 14:49

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Punavihreä hallitus komentaa! Maakuoppaan mars!

la 25.02.2023 13:58

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04.2024 15:30

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06.2024 11:03

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05.2024 08:02

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06.2024 10:23

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Häpeänsä kullakin

ke 19.07.2023 21:26

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44