Blogi: Mikko Paunio, su 21.05.2017 13:26

Trumpin Big Agenda - Eli kuinka katsot nykyisen valtamedian sumuverhon läpi

David Horowitzin kirjoittaman kirjan (Humanix Books 2017) alaotsikko kuuluu: "President Trump's Plan to Save America" eli presidentti Trumpin suunnitelma Amerikan pelastamiseksi.

Kirjaa ei ole - tietenkään - kommentoitu Clinton News Networkillä (CNN) tai New York Times'ssä tai vaikkapa Washington Post'ssa. Näiden toimitusten harmiksi se on ollut New York Times'n best-seller listalla pitkään.

Sitä kuitenkin myydään miljoonittain kaikissa tärkeimmissä kirjanmyynti kanavissa ja USA:n kenties suurin myyntikanava eli Barnes and Nobles kirja-arviot kertovat mistä on kysymys. Kirja saa joko 5 tähteä tai vain yhden tähden. http://www.barnesandnoble.com/reviews/the-big-agenda-david-horowitz/1125300273?ean=9781630060879#reviews-header Amerikkalaiset ovat jakaantuneet tasan kahtia.

Sanomattakin on selvää, että pirkkopönttöset ja saskasaarikosket pitävät suomalaiset pimennossa tästä kirjasta.

Kirja kertoo Trumpin suunnitelmasta eli mitä hän tekee / teki 100 ensimmäisen päivän aikana. Idea sadasta ensimmäisestä päivästä presidentinvirassa on kopioitu Franklin D Rooseveltiltä.

Kirja on 163 sivua pitkä ja se on erittäin lukijaystävällinen. Luin sen neljässä tunnissa.

Trumpin voiton syyt

Kirja kertoo, siitä kuinka Obaman kaudella on tultu siihen, että 47 miljoonaa amerikkalaista on ruoka-avun varassa ja 94 miljoonaa menetti työpaikkansa Obaman kaudella samalla, kun lähes rajattomat mittasuhteet saanut laiton siirtolaisuus lieveilmiöineen vallitsi ilman yritystäkään hallita asiaa.

Obaman kausi toi mukanaan epäperustuslaillisen päätöksenteon presidentin ukaaseineen mm. ilmastopolitiikassa, jossa jälki on ollut niin ikään karmeata.

Ensimmäisen mustan presidentin kahdeksan vuoden valtakauden jälkeen suurten kaupunkien mustien asuttamat slummit ovat lähes kaikilla mittareilla taantuneet, mutta demokraattien lietsoman kaunapolitiikan (ks. alla) ansiosta "Pelastakaa Nuoret Musta Miehet" järjestö aikaansaa aktivismillaan jopa poliisien salamurhia. Po. järjestö sai hiljan 100 miljoonaa dollaria rahaa George Sorosilta.

Suomenkin median toistamat viesti poliisien brutaaleista otteista nuoria mustia miehiä vastaan unohtaa kuitenkin sen tosiseikan, että Horowitzin mukaan nuoret mustat miehet tappavat 2,5 kertaa enemmän poliiseja kuin poliisit tappavat heitä. Muistan aikoinaan Baltimoressa Marylandissä, kuinka yhden vuorokauden aikana kuoli kuusi poliisia erilaisissa väkivaltaisuuksissa.

Tunne armoton vihollisesi

Kirja tähdentää Sun Zsun vanhaa viisautta, joka sanoo "tunne vihollisesti". Tämä viesti on tarkoitettu erityisesti sinisilmäisille republikaaneille, jotka eivät ymmärrä kunnolla Obaman tai Hillaryn tausta-ajattelun nihilismiä ja kolmen viimeisen vuosikymmenen aikana tapahtunut Demokraattipuolueen siirtymää kohti tyranniaa, joka puetaan valeliberalismiksi.

Valeliberalismin peruslinnake on USA:n yliopistot, joiden professorit ovat lähes 100 %:sti näitä uusia valeliberaalidemokraatteja. He pakottavat opiskelijat yhteen muottiin ajatuksissa oli kyseessä sitten systeeminen rasismi ja rasistikortin heiluttelu, transseksuaalisten oikeuden, "islamofobian" tai Israelin ulkopolitiikan tuomitseminen tai ilmastonmuutoksen vastaisen taistelun tähdentäminen.

Ajat ovat todella muuttuneet. Oma isäni sai sosialistina - asiantuntijat pitivät häntä parhaana - professuurin hammaslääketieteessä Helsingin yliopistossa vain Urho Kekkosen puututtua nimitykseen. Tuolloin oli vielä voimissaan vasemmistolaisten yliopisto-opettajien syrjintä. Nyt USA:ssa tilanne on kääntynyt päinvastaiseksi. Republikaanien on tänä päivänä mahdoton saada professuureja USA:n yliopistoissa.

Seitsemännessä kappaleessa "Säännöt eivät koske radikaaleja" kerrotaan Obaman ja Hillaryn nihilismin tai ehkä oikeammin machiavellismin eli "tarkoitus pyhittää keinot" alkuperän. Nämä molemmat USA:n kärkipoliitikot ovat Suomessa vähän tunnetun poliittisen organisaattorin Saul Alinskyn oppilaita. Alinsky on kouluttanut suuren joukon demokraattien kaadereita mukaan lukien siis Barack Obaman ja Hillary Clintonin.

Alinskyn oppikirja Rules for Radicals  perustuu Horowitzin mukaan ihmisten kaunoja lietsovaan politiikkaan, joka legitimoi sen, että valehtelu on sallittua kaikilla tasoilla. Horowitzin mukaan monien Demokraattipuolueeseen tulevien idealististen kaadereiden on aluksi vaikea hyväksyä nämä machiavellistiset ohjeet, joissa vain valtaanpääsyllä on merkitystä.

Valitun politiikan vaikutuksilla ei ole mitään merkitystä tässä yhtälössä. Työläiset ja  halveksittavat ("deplorables") ja heidän työpaikkansa saavat mennä. Vain retoriikalla ja vallassa pysymisellä on merkitystä. Tämä sai viime kädessä sai aikaan sen, että Rust Belt Pennsylvaniasta Wisconsiniin kääntyi Hillary Clintonia vastaan.

Agenda

Sadan päivän agenda pitää sisällään paljon asioita, joita meidä totuusmediakin on pitänyt esillä. Ne ovat Obamacaren kaataminen, Yhdysvaltain Ympäristönsuojeluviraston (EPA) epäperustuslailliseen presidentin ukaasiin perustuvat rajoitukset kivihiilivoimaloille ja globaalin radikaalin islamismin vastainen taistelu, tuhannen miljardin dollarin infrastruktuuriohjelma sekä vähän täällä raportoitu systeemisen rasismimyytin paljastaminen. Tämä myytti liittyy keskeisesti meilläkin erityisesti vasemmistopuolueissa vaikuttavaan käsitteeseen "people of color", jonka myötä muslimimaista tulevat henkilöt mielletään automaattisesti alistetuiksi ja liittolaisisiksi, vaikka he eivät olisi alistettuja tai eivät jakaisi vasemmistopuolueiden keskeisiä arvoja kuten naisten tasa-arvoa, uskonnonvapautta tai ihmisoikeuksisa. 

Strategia

Keskeinen oppi republikaaneille on, että heidän on nykyisen hienostelun sijasta heitettävä taisteluhaaste demokraateille ja hylättävä kertakaikkisesti poliittinen korrektius. Ennen Trumpin tuloa poliittiselle areenalle ei kukaan republikaani olisi hennonut käyttää Hillarystä epiteettiä kiero Hillary tai valehteleva Hillary aivan päin naamaa suorassa televisioidussa lähetyksessä.

Trump avasi myös - ehkäpä venäläisten tuella ehkäpä ei (ei muuten edes kiinnosta) - myös Wikileaksin paljastukset Hillarystä ja hänen kampanjapäälliköstä John Podestasta, joita meidän valtamedia, eikä USA:n valtamedia ole avannut suurelle yleisölle. Paljastukset kuitenkin levisivät mm. Breitbart.com:n välityksellä salamannopeasti somessa. Samassa yhteydessä Hillaryn läheisen avustajan Huma Abedinin rooli seksi- ja  sähköpostiviestisotkuissa tuli ilmi. Tämä Hillaryn sähköpostiskandaali vaaransi kansallisen turvallisuuden; Hillary tuhosi nämä sähköpostiviestit muuten ennen senaatin kuulemista. Samoin tuli ilmi laaja Demokraattipuolueessa rehottava korruptio ja Hillaryn saamat sadat miljoonat Clinton-säätiölle vastapalveluna sille, että Hillary otti vastaan ulkomaisia toimijoita virkakaudellaan. Luonnollisesti kierolta Hillaryltä odotettiin vastapalveluita. Lisäksi tuli ilmi, että USA:n ulkoministerin läheisimmän neuvonantajan - siis Human - äiti ja veli kuuluvat muslimiveljeskuntaan.

Kaikki nämä paljastukset saivat aikaan someviestinnän avulla lähes kouristuksen omaisen oksennusrefleksin suuressa osassa äänestäjäkuntaa. Demokraattipuolueen julkikuva on nyt vielä heikompi kuin Trumpin, mikä on pidettävä mielessä ja katsotte totuusmedian nykyisen vallalla olevan sumuverhon läpi.

Strategiaosiossa on 13 kohtaa, jotka kaikki ansaitsivat tulla tässä mainituiksi. Kommentoin niistä vain eräitä. Ensimmäisen siis jo mainitsin eli "riisukaa hanskat ja ryhtykää vastarintaan, älkääkä antako koskaan periksi, ei koskaan".

Horowitz kuvaa - oikeutetusti - Demokraattien akilleen kantapääksi suurkaupunkien slummien nykytilaa. Demokraatit ovat olleet näillä alueilla jo vuosikymmeniä vallassa ja tulos on murheellinen. Trump on tarjoamassa slummien asukkaille tapansa mukaan diiliä, joilla hän pyrkii nostamaan slummien nuoret köyhyyestä ja toivottmuudesta mm. opintojen palveluseteleillä.

Keskeinen osa strategiaa on myös koululaitoksen ja yliopistolaitokseen vaikuttaminen, jotta indoktrinaatio poliittiseen korrektiuteen voidaan lopettaa. Horowitz käy myös läpi poliittisen indoktrinaation rahoituksen. Demokraatit ovat mm. vallanneet Ford Foundationin ja saavat ennen näkemättömiä rahasummia poliittisen hankkeiden tueksi republikaaneille jäädessä vain muruset. Samalla demokraatit ovat käyttäneet USA:n veroviraston poliittisesti valittua johtoa hyväksi ottaakseen pois tietyiltä republikaanisilta järjestöiltä verovapauden, kun he itse pitävät kynsin ja hampain kiinni verovapaudesta erittäin kyseenalaisille järjestöille (erityisesti ympäristöjärjestöt).

Muutama sana sumuverhosta

USA:ssa ihmisten käsitys tiedonvälityksen puolueettomuudesta on kärsinyt valtavan kolauksen viimeisten vuosikymmenten aikana http://www.gallup.com/poll/195542/americans-trust-mass-media-sinks-new-low.aspx

Suomessa ei tiedosteta, että seeänännät nyt:t, washingtonpostit ym. valtamediat mielletään USA:ssa tänään laajalti "corporate newsmedia" käsitteen kautta, joka on pystyssä vain voiton tavoittelun vuoksi.

Corporate newsmedialla alkaa olla yhtä huono julkisuuskuva kuin valtamedian pääosin vastuuttomasti leimaamilla ydinvoima., lääke- tai kemianteollisuuksilla. Ihmiset tietävät, että niihin ei ole luottamista. Pilkka on osunut omaan nilkkaan ja pahasti.

Suomessa on sama kehitys jo pitkällä, vaikka totuusmedia yrittää epätoivoisesti perustella omaa totuusjournalismiaan jatkamalla kehnoa journalismia ja kiihottamalla kansaa "vale"journalismia vastaan, vaikka valejournalismi on syntynyt ilmeisestä tiedonnälästä sellaista tietoa kohtaan, jonka kansa tietää siltä pimitettävän.

Totuusmedia saa nyt maistaa omaa lääkettään somen valittua uuden USA:n presidentin. Tämän vuoksi nyt saamme nähdä masentavaa eeppistä yhteenottoa Trumpin tviitit vastaan CNN, BBC, NYT, Washginton Post, HS, YLE. 

Totuusmedian kuoro pauhaa 24/7 epämääräisistä lähteistä saatua tietoa venäläisten sotkeutumisesta USA:n presidentinvaaleihin. Aina kun avaan CNN:n on menossa joku juttu Trumpista ja hänen väärinkäytöksistään, koska "lähteet kertovat sitä sun tätä". Sillä ei kuitenkaan taida olla pidemmän päälle paljoa vaikutusta.

"Kyllä kansa tietää" oli Veikko Vennamon viisas lausahdus.

Mikko Paunio su 21.05. 13:26

Kommentit: 3

Pertti su 21.05.2017 15:39 1

Amerikkalainen nykymeno, niin kuin suomalainenkin on aika uskomatonta. Pitää tutustua Horowitzin kirjaan. Horowitzista itsestään ehkä olisi kannattanut kertoa taustatietona, että niin konservatiivinen kirjoittaja kuin onkin, hänen taustansa on radikaali. Akateemiset vanhemmat olivat stalinisteja ja mies itse oli uuden vasemmiston kärkihahmoja 70-luvulla kunnes kääntyi Reaganin kannattajaksi 80-luvulla.

Mikko Paunio su 21.05.2017 16:40 1

Kiitos Pertti. Tuollaisia taustoja mä vähän aavistelin. Varmaan newyorkilaista intelligentsijakermaa. Samanlaisia ajatelijoita on muitakin. Yhtä Lee Penn nimistä kaveria siteeraan aika pitkään omassa kirjassani. Entinen radikaali, nyt harras katolinen. Taustat tuntien myös ymmärrys siitä, miksi hän painottaa Sun Zsuta ja hänen tunne vihollisesti slogania niin paljon. Hän tietää tuon porukan korruption sisältä käsin.

Juha. su 21.05.2017 20:22 0

Hyvä kirjoitus, joka paalutti ristiin rastiin koko Barak Obaman hallinnon, Hillary Clintonin ja "Demokraattisen" puolueen korruptoituneen ja henkisen mädännäisyyden. Barak Obamasta todettakoon, että hän pyörittää unkarilaisen juutalisen monimiljardöörin rahoittamana salaista ilmasiltaa, jolla yhä kuljetetaan muslimi "pakolaisia" (terroristeja) salaa Yhdysvaltoihin ohi kaikkien rajatarkistusten ja muodollisuuksien kirjaamattomilla lennoilla voideltujen (Soros) työnatajien solimiessa näiden kanssa feikki työsuhteen. Nämä joukkiot oleilevat joukkosijoituspaikoissaan jatkuvalla "sairaslomalla" kuluttaen aikaansa kunnes käsky käy Pyhään sotaan. Tämä on totinen tosi, sillä eräs republikaani nainen sai vihiä tuosta toiminnasta ja otti arbabiaa taitavan ystävänsä mukaan vieraillessaan tälläisessä keskuksessa. Tulkki kertoi miesten puhelleen keskenään siitä, millaista on olla eteentyönnettynä sotajoukkona maassa sodassa vääräuskoisia vastaan. Jokaisella on oikeus ajatella edellä olevasta mitä tahtoo, mutta jos mitään ei usko, joka on valtavirtaisuuden vastaista sanomaa. Silloin "totuusmedia" on onnistunut tehtävässään ja muslimit kiittävät. George Orwellia lainaten. Kun maailmassa on vallalla valhe, tulee totuuden kertomisesta vallankumouksellinen teko."Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän on kolmannen polven sosialidemokraatti ja liittynyt SDP:hen vuonna 1977. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

Vuosi 2017 ja terroriunohdusteollisuuden nousu

la 30.12. 11:36

Iltalehti, missä todisteet Pekka Haaviston "syyttömyydestä"?

su 19.11. 09:30

Kysymykset Federico Mogherinille liittyen Pekka Haaviston 2005 EU:n Darfur-suurlähettiläsnimitykseen

la 18.11. 13:52

Vastine Markku Huuskon kirjoitukseen: "Valeuutiset tulivat jo Suomenkin vaaleihin - Pekka Haaviston tapaus"

to 16.11. 19:20

Miksi HS jätti kertomatta Charlie Hebdonin islamin 6. tukipilarista tehdystä pilapiirroksesta

to 09.11. 05:54

YK:n kestävän kehityksen politiikat tuhoisat erityisesti köyhille lapsille

la 28.10. 10:48

Öljymies Mika Anttosen "Iso Kuva" ihan hakusessa

ke 25.10. 08:33

Valtakunnansyyttäjä vaarallisilla vesillä

su 15.10. 07:40

Merkel kaatumassa? - Syynä vihreä energia-, ilmasto- ja maahanmuuttopolitiikka

la 30.09. 08:15

Vihreä umpihulluus aiheuttaa tragedioita

to 28.09. 11:52

blogit

Vieraskynä

Gazan rintamalta kuuluu kyllä jotakin

to 04.01.2018 16:15

Juha Ahvio

Mistä on kysymys Trumpin ja Bannonin vastakkainasettelussa?

ti 09.01.2018 17:58

Professorin Ajatuksia

Talouttamme vaivaa turvallisuushakuisuus

to 18.01.2018 16:15

Jukka Hankamäki

Gallup-kannatusten salaisuus

ke 17.01.2018 18:42

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Kutsutaan romanit Suomeen ja testataan Helsingin päätös

la 02.12.2017 20:53

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Feminististä ei ole miesliikkeen johtoon

pe 05.01.2018 08:15

Arto Luukkanen

Tänään Ylessä: matelevaisuuden huippu?

ma 15.01.2018 16:49

Mika Niikko

Toinen kierros konservatiivien käsissä

to 18.01.2018 16:21

Musta Orkidea

Älkää erehtykö luulemaan, että koko maailma ajattelee länsimaalaisittain

to 20.04.2017 20:11

Mikko Paunio

Vuosi 2017 ja terroriunohdusteollisuuden nousu

la 30.12.2017 11:36

Heikki Porkka

Ruotsi on ihmiselle EU:n vaarallisin maa

ma 15.01.2018 19:37

Olli Pusa

Onko Ruotsi menetetty maa?

to 18.01.2018 20:16

Alan Salehzadeh

Ääri-islamisteissa on myös naisia, ja he pystyvät miehiä tehokkaammin radikalisoimaan lapsia

ke 03.01.2018 19:52

Janne Suuronen

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01.2018 17:10

Reijo Tossavainen

Huhtasaaren poliittinen ajojahti on perusteeton

to 18.01.2018 09:58

Jessica Vahtera

Tehkää enemmän töitä, siskot!

ke 01.11.2017 09:55

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Vuoden 1918 sodan syyt

to 18.01.2018 16:16

Matti Viren

Paha saa palkkansa, vai saako?

ma 20.11.2017 12:49