Blogi: Mikko Paunio, la 06.03.2021 17:27

Korona politisoi myös lääketieteen - Rokotustutkimukset julki heti D-vitamiinitutkimukset ei

Kuuntelin eilen asiantuntijoille ja eurooppalaisille virkamiehille tarkoitettua EU:n terveysturvakomitean ja Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (engl. European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) järjestämää korkeatasoista webinaaria. Webinaarin pääosassa olivat israelilaiset tutkijat, jotka esittelivät Biontech Pfizerin rokotteen tehoa koko väestössä ja hoivakotien asiakkaissa sekä niiden hoitohenkilökunnissa. Heillä oli kerrottavana webinaarille erittäin rohkaisevat ei-kokeelliset em. väestöistä tehdyt havaintoihin pohjaavat tulokset tämän ihmiskunnan historian ensimmäisen mRNA-rokotteen tehosta koronaa vastaan.

Ensimmäisen luennon piti epidemiologikollegani Noa Dagan (1), tutkimusryhmänsä puolesta. He saivat vähän yli viikko sitten julkaistuksi nopeutetusti tutkimuksensa maailman johtavassa lääketieteellisessä julkaisussa, jossa he osoittivat valtavalla ns. kaltaistetulla kohorttitutkimuksella (596618 rokotettua ja 569618 kaltaistettua rokottamatonta), että em. rokotteella on kahden pistoksen jälkeen 94 % ehkäisyteho (2). Se on hyvin lähellä BiontechPfizerin satunnaistetusta kokeellisesta faasi III tutkimuksesta saatua tulosta (n. 20 000 rokotusryhmässä ja n. 20 000 plaseboryhmässä).

Kaltaistus tehdään usein havainnoivissa sekä kohortti- että tapausverrokkitutkimuksissa ns. sekoittavan tekijän vaikutuksen hallitsemiseksi. Satunnaistetussa kokeessa kaikkien – myös tuntemattomien – sekoittavien tekijöiden vaikutus rokotuksen tai jonkun muun tutkittavan altisteen teho-/vaikutusarvioon eliminoituu, koska erilainen valikoituminen koe- ja plaseboryhmiin estetään satunnaistuksella.

Em. havainnoiva tutkimus BionTechPfizerin rokotuksen väestövaikutuksista kyettiin toteuttamaan Israelin suurimman ”KELA:n” eli Clalit-sairauskassan korkeatasoisten ja monipuolisten rekisteritietojen avulla. Clalit’illa on yli viisi miljoonaa sairasvakuutettua Israelissa. Israel teki BionTechPfizerin kanssa sopimuksen näiden havaintopohjaisten tehotutkimusten tekemisestä ja sai ensimmäisenä maana lähes rajattomasti yhtiön rokotetta muiden maiden kärvistellessä rokotuspulan keskellä.

Israelilaiset tutkijat julkaisivat syyskuun alussa 2020 em. tutkimukseen verrattuna lähes identtisellä metodiikalla Clalit’in aineiston avulla kaltaistetun vertaisarvioimattoman tapaus- verrokkitutkimuksen, jossa oli 52 000 kaltaistettua koronatapausta ja 520 000 verrokkia ja, jossa he osoittivat alhaisten D-vitamiinitasojen lisäävän annosvastesuhteisesti koronariskiä (3). Tein siitä ”häikäistyneenä” spontaanisti pyytämättä vertaisarvion (4), joka julkaistiin tunnetun englantilaisen konservatiivisen journalistin Toby Youngin sivustolla. Siinä suosittelin, että tämä korkeatasoinen tutkimus julkaistaisiin nopeasti. Sitä ei ole vieläkään julkaistu ja aikaa on kulunut puoli vuotta.

Häikäistymiseni aiheutti se, että en ole koskaan bongannut näin suurta tapaus- verrokkitutkimusta lääketieteellisessä kirjallisuudessa. Siinä oli myös hyvin luotettavaa informaatiota D-vitamiinitasojen jakautumisesta ja koronainsidenssistä eri väestöryhmissä (valtaväestö, ortodoksijuutalaiset ja arabiväestö).

Olen ollut yhteydessä israelilaisiin D-vitamiinitutkijoihin viime syyskuusta lähtien. Kun kysyin hiljattain, sensuroidaanko heitä, vastaus oli, että sekä yleis- että infektioalan lehdistä tutkimus lähetettiin takaisin ilman, että sitä lähetettiin edes vertaisarvioon. Nyt se ilmeisesti julkaistaan pienessä hormonitieteen eli endokrinologian alan lahdessä?

En voi kuin spekuloida, miksi halvan – kaikille saatavana olevan – D-vitamiinin todennäköisestä suojavaikutuksesta koronaa vastaan ei saa puhua. Onko taustalla lääketehtaiden patenttilääke-edut? Entä miten taustalla vaikuttaa globaaliagendaa ohjaavat oligarkit ja heidän The Great Reset’insä? Onko ravitsemustieteilijöiden  luonnonmukaisuusargumenttiin pohjaava näkemys siitä, että pohjoisella pallonpuoliskolla ei ole suotavaa korjata erityisesti vanhusväestön matalia D-vitamiinitasoja farmakologisin keinoin. Farmakologian emeritus professori Ilari Paakkari on koettanut tässä asiassa herätellä kansanterveysasiantuntijoita, mutta saanut aina ravitsemustieteilijät niskaansa. Ilari Paakkari on hiljan selostanut D-vitamiinilisän tärkeyttä pohjoisella pallonpuoliskolla Länsi-Savossa mielipidepalstalla (5).

Israelilaisten tutkijoiden D-vitamiinitutkimuksessa on hätkähdyttävää tietoa arabinaisten matalista D-vitamiinitasoista ja kuinka ne assosioituvat korkeaan koronariskiin. Aurinkoisessa Saudi-Arabiassa riisitauti on kotoperäinen eli endeeminen naisilla johtuen peittävästä pukeutumisesta. Oliko rokotusentusiasteille liikaa israelilaistutkijoiden se havainto, jonka mukaan viruksen kierto on ollut ja on sitä todennäköisesti edelleen erittäin vinhaa juuri arabinaisten keskuudessa ja että he kommentoivat pohdinnan ensimmäisen kappaleen viimeisessä lauseessa, että valtaväestön korkeat D-vitamiinitasot näyttävät antavan laumasuojaa koronaa vastaan?

Meillä tuntuu olevan tabu se, että nuorehkoja somaleja joutuu nyt teho-osastolle HUS:ssa ennätysmäärin. Musta ihonväri yhdistettynä peittävään pukeutumiseen johtaa helposti hyvin mataliin D-vitamiinitasoihin täällä meillä lähes arktisessa pohjolassa. Tästä ei ole saanut edes puhua. Onko se rasismia, että asiantuntijat antaisivat Suomessa neuvoja D-vitamiinilisän tärkeydestä tummempi-ihoisille? En ymmärrä, mutta en ymmärrä montaa muutakaan asiaa enää täällä Suomessa.

Israelilaiset tutkijat olivat hivenen huolissaan erinomaisista tutkimustuloksista ja korkeasta rokotuskattavuudesta (yli 70%) huolimatta siitä, että koronaviruksen kierto ei ole katkennut, vaikka kierto on hidastunut ja koronan ilmaantuvuus on nyt pienentynyt tuntuvasti toisen aallon huipputasosta.

Tein aikoinaan väitöskirjan kansallisen tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko (MPR) rokotusohjelman rokotusmyöntyvyydestä ja rokotuskattavuudesta ja keinoista parantaa rokotuskattavuutta 1980-luvulla. Tutkimuksessani sain selville, että rokottamattomuus oli usein seurausta unohduksesta ja että vain 1/1000 eli promille lasten vanhemmista oli periaatteellisista syistä rokotusvastaisia. Nämä rokotusvastaiset uskonnolliset ryhmät – eritoten Rudolph Steinerin mystiikkaan uskovat muodostavat kuitenkin ei-immuuneja taskuja (engl. susceptible pockets), joita ovat molemmin puolin Atlanttia Steiner-/Waldorf-koulut. Niissä havaitaan toistuvasti tuhkarokkoepidemioita (6).

Kysyin israelilaisilta tutkijoilta eilen webinaarissa, voisiko se, että koronan kierto Israelissa ei ole katkennut, johtua siitä, että jo korkean koronailmaantuvuuden yhteisöissä (ortodoksijuutalaiset ja arabiväestö) olisi rokotusmyöntyvyys alhaisempi kuin valtaväestössä? Vastaus oli, että näissä yhteisöissä rokotuskattavuus on ollut tuntuvasti alhaisempi kuin valtaväestössä, mutta hyvistä tuloksista johtuen rokotuskattavuus on alkanut nousemaan myös näissä ryhmissä.

P.S. Sain AstraZenecan koronarokotuksen viime keskiviikkona ilman sivuvaikutuksia. Minulla on verenperintönä aikuisiän diabetes.

1. Head of Data & AI-driven Medicine, Clalit Research Institute, Israel Postdoctoral Research Fellow in Biomedical Informatics, Harvard Medical School

2.https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2101765

3.https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.09.04.20188268v1

4.https://lockdownsceptics.org/vitamin-d-a-silver-bullet-to-get-rid-of-covid-19-lockdowns/

5.https://lansi-savo.fi/mielipide/lukijalta/c7ff6801-4684-4e59-acdb-f1d71e2cdef0

6.https://www.nytimes.com/2019/06/13/nyregion/measles-outbreak-new-york.html

3+

MikkoPaunio

Mikko Paunio Perussuomalaiset Helsinki

Kirjoittaja on (s. 1961) Helsingin yliopistosta valmistunut terveydenhuollon erikoislääkäri, joka on työskennellyt seuraavien instituutioiden palveluksessa: Helsingin yliopisto, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, sosiaali- ja terveysministeriö, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki. Kirjoittalla on Helsingin yliopiston yleisen epidemiologian dosentuuri. Hän on saanut jatkokoulutusta Maailman terveysjärjestön ns. pitkällä kurssilla Brysselin vapaassa yliopistossa ja hänellä on ylempi korkeakoulututkinto (epidemiologia) Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health instituutiosta. Kirjoittajalla on julkaisuja merkittävimmissä kansainvälisissä lääketieteellisissä julkaisusarjoissa ja yhteensä vertaisarvioituja julkaistuja artikkeleita hänellä on 40 (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=paunio+m). Kirjoittajan tärkein tieteellinen havainto johti lopulta Maailman Terveysjärjestön maailmanlaajuiseen tuhkarokkorokotusstrategian muutokseen. https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2017/3/duo13540 Pelkästään 2000-luvulla on tuhkarokkorokotus pelastanut noin 20 miljoonaa lasta elämälle. Kirjoittaja toimi valtioneuvoston asettaman Säteilyturvaneuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2009-2018. Kirjoittaja on toiminut vuodesta 2016 lähtien Valtakunnallisen Maanpuolustuskurssin sekä luennoitsijana että ns. pääopettajana (STM). Hän on kirjoittanut kolme kirjaa: Vihreä Valhe (Weilin & Göös 1991), Vihreä Valhe - Valheen sysimustat juuret, salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset (Auditorium 2015) ja Hourulan väen ilmastovallankumous (Omakustanne 2019). Kirjoittaja valittiin 20.3.2018 tieteelliseksi ja policy neuvonantajaksi American Council on Science and Health järjestöön. Järjestön on aikoinaan perustanut Norman Borlaug ja Elizabeth Wheelan. Se on teollisuutta ja hyvinvointia puolustava tieteellinen järjestö. Kirjoittajalta julkaistu useita raportteja Ison Britannian pitkäaikaisimman valtionvarainministerin Nigel Lawsonin perustamalla The Global Warming Policy Foundation sivustolla (https://www.thegwpf.org/?s=paunio). Kirjoittajalta on julkaistu merkittävillä brittiläisillä ja pohjoisamerkikkalaisilla keskusteluareenoilla useita puheenvuoroja (https://muckrack.com/mikko-paunio/articles) pääasiassa ympäristö- ja kehityspolitiikkaan liittyen.

Mikko Paunio la 06.03. 17:27

Mikko Paunio

Kirjoittaja on helsinkiläinen terveydenhuollon erikoislääkäri ja Helsingin yliopiston epidemiologian dosentti. Hän oli SDP:n jäsen vuodesta 1977, kunnes liittyi Perussuomalaisiin 2021. Hänen työnantajiaan on vuosien varrella olleet mm. Helsingin yliopisto, Euroopan Unionin komissio ja Maailmanpankki.

tuoreimmat

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08. 14:07

Uusi Suomi sensuroi - Taas: Klaus Schwabin Tomppeliherrat, Sri Lanka ja EU:n Vihreä siirtymä

ti 02.08. 12:36

Uusi Suomi sensuroi - taas: Helsingin kaupungin sosiaalitoimen, KELA:n ja Traficomin autojen haltijatiedot on linkattava

ma 01.08. 09:04

Vihreän 50-vuotisen energian vastaisen sodan kauhea loppunäytös edessä ensi talvena

to 28.07. 15:02

Sri Lankan perikato oli looginen seuraus vihreästä politiikasta

ma 11.07. 13:09

Vastuullisen Median eettisyys - Avoin kirje HS:n päätoimittaja Kaius Niemelle Wille Rydmanin ajojahdin käynnistämisestä

ti 05.07. 13:05

Greenpeace: EU:n Vihreä Siirtymä vaarantaa maailman ja Euroopan ruokaturvan

pe 27.05. 13:02

WEF:n Klaus Schwabin ja Yuval Hararin humpuukiajattelu esti terveysviranomaisia saavuttamasta korkeaa koronarokotuskattavuutta ympäri maailmaa

su 15.05. 13:00

WEF:n johtaja Klaus Schwab on maailman ehkä kuuluisimman huijarin Madame Meedio Blavatskyn seuraaja

su 15.05. 12:58

Olli Pusa ei todellakaan ole penaalin terävin kynä - Outo asiaton Ukraina-/ NATOriehunta facessa aikanallani

la 07.05. 14:33

blogit

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08.2022 23:48

Juha Ahvio

Voiko liberaali demokratia johtaa totalitarismiin?

pe 17.06.2022 14:45

Professorin Ajatuksia

Yle teki diasarjan, mutta miksi niin moni seikka unohtui?

to 13.05.2021 20:23

Marko Hamilo

Kansalaiset vaarassa! Nyt tarvitaan hätätilahallitus!

su 19.04.2020 22:47

Jukka Hankamäki

Kotouttaminen ei tunnu onnistuvan

ke 18.11.2020 16:56

Petteri Hiienkoski

Miksi Yhdysvallat haluaa Suomen ja Ruotsin Natoon?

pe 20.05.2022 17:31

Tapio Holopainen

Mistä on pienet getot tehty?

ma 27.08.2018 23:18

Laura Huhtasaari

Eurooppa tarvitsee kaasua!

la 04.06.2022 16:50

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

PS torppasi maksullisen pysäköinnin laajentamisen Espoossa

la 11.06.2022 20:37

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

Kirja-arvio: Seksuaaliutopia - Feministien sota sivistystä vastaan

ke 29.05.2019 09:00

Arto Luukkanen

Löfvengate - kun Suomen valtiovalta luovutettiin suullisesti Ruotsille

ke 18.11.2020 17:19

Mika Niikko

Suvaitsevaisuuden kirjavat käsitteet

su 13.09.2020 23:07

Musta Orkidea

Vieraskynä: Kirje eräältä äidiltä

pe 08.02.2019 13:23

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08.2022 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07.2022 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07.2022 09:23

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08.2022 08:48

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Rikkaat rikastuvat ja köyhät kituuttavat

ti 18.08.2020 10:15

Reijo Tossavainen

Auta avun tarpeessa

to 19.03.2020 07:33

Jessica Vahtera

Kuuden euron kohtuus missä palkkatasa-arvo?

ma 11.05.2020 17:17

Pauli Vahtera

Olisinko yrittäjä, enkä palkansaaja

su 25.10.2020 22:57

Timo Vihavainen

Modernin maailman syntysijoilta

ti 18.01.2022 23:48

Matti Viren

Odotellaan vuotta 2023

la 14.08.2021 23:44