Terrorismista vapaa Slovakia kieltää täysin islamin eikä hyväksy ainuttakaan moskeijaa

Slovakian pääministeri: "Emme ole halukkaita kärsimään muiden virheiden seurauksista!"

Ulkomaat ke 14.11.2018 23:27
Peter Pellegrini.

Turkkilainen TRT World -uutiskanava kertoo, että Slovakia on viimeinen EU-jäsenvaltio, jossa ei ole yhtäkään moskeijaa. Aiemmat yritykset rakentaa on pysäytetty poliitikkojen keskuudessa.

Slovakian nostamisesta silmätikuksi uutisoi Voice of Europe.

Slovakia ei tunnusta islamia uskontona ja siellä asuu vain muutama tuhat muslimia. Islamia ei saa opettaa kouluissa eikä 5 000, lähinnä eurooppalaista maassa asuvaa muslimia, ole virallisesti tunnustettu. Heidän osuutensa on vain 0,1 % väestöstä.

Heille ei muun muassa sallita virallisia uskonnollisia johtajia, muslimiavioliittoja tai saada valtiolta rahallisia avustuksia, oikeuksia joita 18 muulla rekisteröidyllä uskonnolla on.

Joidenkin maan poliitikkojen mukaan islam on vakava uhka.

"Islamisaatio alkaa kebabilla ja Bratislavassa se on jo alkanut. Joten ymmärtäkää, mitä se voisi olla 5-10 vuoden kuluttua", sanoo Slovakian kansallisneuvoston puhemies Andrej Danko.

"Jokainen normaali eurooppalainen, kristitty tai ateisti pelkää tätä paholaisen saatanallista pedofiililuomusta, joka on islamin uskonto", kertoo toinen kriittinen kansanedustaja Stanislav Mizik, joka on saanut syytteitä vihapuheesta.

Turkkilainen TRT World -uutiskanava väittää, että "islamofobia on läsnä Slovakiassa" eivätkä poliitikkojen vihamieliset lausunnot ole harvinaisia.

TRT:n mukaan maan muslimien tilanne paheni merkittävästi vuoden 2015 turvapaikka-aallon yhteydessä. Slovakia käytti silloin perusteluna olla hyväksymättä yhtäkään maahanmuuttajaa sitä, että maassa ei ole moskeijoita.

TV-kanava väittää myös, että Slovakia rikkoo EU:n oikeuksia koskevia lakeja estämällä moskeijoiden rakentaminen.

Slovakialla näyttää olevan erittäin hyvät mahdollisuudet taata länsimaisen kulttuurin eloonjääminen.

Slovakia kuuluu Tšekin, Unkarin ja Puolan muodostamaan Visegrad -maiden (V4) ryhmään, joka on vahvin ja tehokkain yhteistyön liittoutuma Euroopan unionissa. Siitä on tullut tärkeä toimija Euroopan poliiittisten asioiden muokkaamisessa ja aina kun ryhmä kokoontuu, koko eurooppalainen poliittinen eliitti ja lehdistö kiinnittävät siihen erityistä huomiota.

Visegrad-ryhmä on saavuttanut merkityksellisen roolin kristillisten arvojen suojelemisessa.

Slovakian pääministeri Peter Pellegrini valitsee Unkarin pääministerin, Viktor Orbánin ohella mieluummin kansallisen selviytymisen kuin kansallisen itsemurhan, jonka EU on jo omaksunut ja määrää nyt jäsenmailleen.

Slovakian pääministeri Peter Pellegrini tuki aiemmin kesällä unkarilaisen kollegansa Viktor Orbánin kannanottoa EU:n toimeksiantamiin maahanmuuttokiintiöihin ja George Sorosin tukemiin kansalaisjärjestöihin.

Puheenvuorossaan Slovakian television yhteisessä haastattelussa Pellegrini teki selväksi, että hän jatkaisi Unkarin johtajan Brysseliä vastustavaa politiikkaa, jossa maahanmuuttajia jaellaan ympäri Eurooppaa.

"Kuka saa tulla Slovakiaan ja kenen annamme täällä asua ovat asioita, jotka Slovakian hallitus päättää, emmekä hyväksy jotakuta muuta Brysselistä päättämään tätä puolestamme tai jotakin muuta maata sanelemaan meille tästä... se on meidän oikeutemme päättää, keitä haluamme meidän alueellemme", hän vakuutti.

"Haluaisin vahvistaa ja toistaa Orbánin sanat: emme ole halukkaita kärsimään muiden virheiden seurauksista."

Pellegrini ilmaisi selvästi, kuka hänen mukaansa on tehnyt "virheitä" Euroopassa: Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Hän peräänkuulutti, että EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ei voi päättää "yksi maa sanomalla: toivotamme teidät tervetulleeksi, tulkaa tänne, ilman muiden maiden suostumusta" - selkeästi viitaten Merkelin yksipuoliseen päätökseen avata maansa rajat kenelle tahansa, joka johti laittomien maahanmuuttajien tulviin Kaakkois- ja Keski-Euroopan kautta.

"Emme voi sietää tilannetta, jossa muutamat maat eivät pystyneet korjaamaan virheitään, ja se on johtanut siihen, että rajalla on enemmän reikiä kuin Emmental-juustossa; emmekä voi sallia tilannetta, jossa näemme vapaan liikkumisen Euroopan unionin sisällä - satoja tuhansia ihmisiä, joista emme tiedä mitään", Pellegrini lisäsi.

 

Tytti Salenius ke 14.11. 23:27

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot