"Unkari näyttää mallia maille, jotka ovat paljon varakkaampia auttamaan vainottuja kristittyjä", Unkarin pääministerin kanslian kirkoista, vähemmistöistä ja kansalaisasioista vastaava valtiosihteeri Miklós Soltész totesi maanantaina Budapestissa "Uskonnollisten yhteisöjen turvallisuustilanne muuttuvassa maailmassa" -konferenssissa.
Soltészin mukaan jää nähtäväksi, tulevatko asekaupoillaan rikastuneet ja sotia lietsoneet maat ymmärtämään, että heidän on annettava apua sodan tuhoamilla alueilla.
Vaikka maahanmuuttoa tukevat henkilöt halusivat helpottaa vauraiden Euroopan maiden työvoimapulaa, Soltészin mielestä "tekemällä niin" Keski-Euroopan maat ovat entisestään heikentyneet.
Valtiosihteeri korosti, että Unkarin hallitus haluaa tarjota tukea auttaakseen ensisijaisesti kristittyjä, Lähi-idän yhteisöjä säilymään ja saamaan vahvuutta.
"Tätä tavoitetta palvelee hallituksen erilaiset kirkon ja koulujen uudelleenrakentamisohjelmat sekä sen apurahaohjelma, jonka puitteissa satoja Lähi-idän nuoria opiskelee Unkarin yliopistoissa, jotta he voivat palata kotiin ja tulla heidän yhteisöjensä johtajiksi", Soltész tarkensi.
Soltész puhui konferenssissa myös kolmen vuoden takaisesta tilanteesta, kun Unkarin läpi marssi noin puoli miljoonaa ihmistä ja "riippumatta siitä, mitä valheita ihmiset sanovat", hallitus auttoi turvaamaan, ettei kukaan jäänyt ilman ruokaa ja lääketieteellistä apua.
"Emme kuitenkaan antaneet apua, jotta he voisivat miehittää meidät", valtiosihteeri huomautti.
Soltész muistutti, että kaksi ja puoli vuotta sitten Unkarin poliittista johtoa ja Unkarin pääministeriä kritisoitiin voimakkaasti rajalle rakennettavasta turva-aidasta, mutta nyt heitä ylistetään "eurooppalaisten pelastajina".
Italia ja Itävalta seuraavat heidän esimerkkiään ja sunnuntaina jopa Saksan liittokansleri Angela Merkel oli myöntänyt, että "Unkarin aita suojelee myös Saksaa".
"On sääli, että hän ei tunnustanut tätä tosiasiaa kaksi ja puoli vuotta sitten", valtiosihteeri totesi.
Unkarin hallituksen maahanmuuttopolitiikasta onkin tulossa vähitellen valtavirtaa eurooppalaisessa politiikassa.
Näin totesi Unkarin oikeistolaisen konservatiivipuolue Fideszin Euroopan parlamentin jäsen Kinga Gál unkarilaiselle sanomalehdelle, Magyar Hirlapille.
Euroopan kansanpuolueen varapuheenjohtajan, Kinga Gálin mukaan Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz on yhtä tiukan maahanmuuttopolitiikan kannalla kuin Unkarikin.
"Tämä on itse asiassa kanta, mitä mieltä Unkarin pääministeri on ollut vuodesta 2015 lähtien: Schengen-alueella ei ole liikkumisen vapautta, elleivät ulkorajat ole suojattu."
Gál kertoi tämän näkemyksen olevan yhä hyväksytympi puolueryhmässä, mutta se ei välttämättä näy aina EU:n johtajien lausunnoissa.
"Kurzin lausunnot osoittavat, että eurooppalaiset poliitikot ovat alkaneet myöntää äänestäjien asenteen muuttuneen ja kiintiön epäonnistuneen", hän sanoi.
Gálin mukaan viimeinkin yhä useammat EU:n johtajat tunnustavat ja vakuuttavat, että Unkarin pääministerin edustama linja on ollut johdonmukainen:
"Ulkorajojen suojaaminen on ensiarvoisen tärkeää. On välttämätön edellytys saada uudelleen hallintaan omat ulkorajat sekä maalla että merellä", Gál viittaa Välimerellä kalasteleviin ihmisten salakuljetusverkostoihin ja -reitteihin.
Gál huomauttaa, että kehitteillä olevassa järjestelmässä ihmisten salakuljettajat päättävät kansallisten viranomaisten sijaan, kuka voi tulla Eurooppaan.
"Heille ei merkitse yksikään ihmishenki mitään, ja valitettavasti he myös avustavat eurooppalaisia kansalaisjärjestöjä, kun he siirtyvät Libyan vesiltä ja kuljettavat ne Eurooppaan", Kinga Gál jatkaa.
Gál pitää todellisena auttamisena sitä, että tuhansien maahanmuuttajien heidän oman ja lastensa elämän vaarantaminen estetään. Siksi on tehtävä selväksi, että laitonta maahantuloa Eurooppaan ei voida sallia:
"Jo Euroopan unionin ulkorajojen ulkopuolella elintasosiirtolaiset on erotettava aidoista pakolaisasemaan oikeutetuista maahanmuuttajista. Esimerkiksi Italiaan vuonna 2016 saapuneista laittomista maahanmuuttajista vain alle 3 prosenttia osoittautui todellisiksi pakolaisiksi."
Mitä tulee Euroopan parlamentin vaaleihin vuonna 2019, kyselyjen mukaan Euroopan parlamentin seuraavien vaalien tärkeä kysymys on maahanmuutto.
Gálin mukaan Euroopan kansanpuolueen (EPP) johtajat ovat huomanneet, että äänestäjät haluavat heidän puhuvan maahanmuutosta ja turvallisuudesta.
"Aika näyttää toteen meidän olevan oikeassa", Gál lisää unkarilaiselle sanomalehdelle.
"Idiot King" Justin Trudeau destroyed Canada on the advice of the World Economic Forum
la 18.01. 12:52Uhraavatko globalistit seuraavaksi Suomen?
su 12.01. 00:48Donald Trump murskavoitolla jälleen USA:n presidentiksi
pe 08.11. 15:49Tp-Utva historian polttopisteessä
to 03.10. 15:30Kultamunat ovat kuoriutuneet - Pisa-tutkimus paljastaa
ti 01.10. 14:12