13-vuotiaan tytön julkisessa vessassa raiskannut afgaanimies saa jäädä Ruotsiin

"Ei voida arvioida yhtä ankarasti kuin aikuista"

Ulkomaat pe 30.03.2018 15:59

20-vuotias afganistanilainen turvapaikanhakijamies tuomittiin 13-vuotiaan tytön raiskauksesta Hallsbergissä Ruotsissa. Afgaani saa alemman rangaistuksen, koska häntä ei pidetä "täysin aikuisena". Hän myös saa jäädä Ruotsiin rangaistuksen suorittamisen jälkeen, koska hänellä on sekä vaimo ja lapsi täällä. Kaiken lisäksi hän väittää kääntyneensä kristinuskoon.

Asiasta uutisoi Samhällsnytt.

Tapahtumat saivat alkunsa viime vuonna 18. joulukuuta iltapäivällä, kun 20-vuotias afganistanilainen mies tapasi 13-vuotiaan tytön Ica-supermarketin ulkopuolella Hallsbergissä. Tyttö oli matkalla kotiin koulusta ja hän tunsi vain pintapuolisesti afgaanin, joka aiemmin oli muun muassa ollut hänen koulussaan ja väittänyt olevansa vain 15-vuotias.

Mies meni alkoholiliikkeeseen, osti viskiä ja vahvaa olutta ja tarjosi niitä tytölle, kunnes sai hänet humaltumaan voimakkaasti. Sitten mies vei tytön yleiseen WC:hen ja raiskasi hänet.

Raiskauksen jälkeen tyttö yritti päästä bussiin mennäkseen kotiin. Hän kaatui kuitenkin kumoon useita kertoja parkkipaikalla matkalla linja-autoasemalle. Kaksi vähän vanhempaa teini-ikäistä tyttöä kiinnitti huomionsa tyttöön ja auttoi soittamalla hänen vanhemmilleen.

Tytöt saivat selville, että tytölle oli tarjottu alkoholia ja että hänet oli raiskattu. Yksi teini-ikäisistä tytöistä onnistui ottamaan muutamia kuvia turvapaikanhakijamiehestä matkapuhelimellaan, koska mies oleskeli heidän lähettyvillään. Tyttö vietiin samana iltana Örebron yliopistolliseen sairaalaan lääkärintarkastukseen.

Kaksi viikkoa sitten afgaani tuomittiin Örebron käräjäoikeudessa: kaksi vuotta vankeutta lapsen raiskauksesta. Hänet tuomittiin myös Västeråsissa viime vuoden maaliskuussa tapahtuneesta 18-vuotiaan tytön häirinnästä. Hän joutuu maksamaan 145 000 kruunua vahingonkorvausta tytölle, jonka hän raiskasi ja 5 000 kruunua vahingonkorvausta tytölle, jota hän ahdisteli.

Tuomioistuin totesi tuomiossaan, että afganistanilainen mies ei ole "täysin aikuinen" eikä häntä siksi voida "arvioida yhtä ankarasti kuin aikuista" - vaikka hänellä on sekä vaimo että lapsi Ruotsissa ja afgaanipari odottaa toista lastaan.

Tuomion mukaan 20-vuotiaalla turvapaikanhakijamiehellä on erittäin tarttuva hepatiitti B, joka on sukupuolitauti.

Syyttäjä Allen Saruchanjan Sinelnikov vaati 20-vuotiaan afganistanilaisen karkottamista. Örebron käräjäoikeus ei ollut kuitenkaan samaa mieltä.

Tuomioistuimen mukaan 20-vuotiaalla afganistanilaisella "on tytär ja vaimo Ruotsissa. Vaimo odottaa lisäksi toista lasta", joten perhe "saattaa kärsiä kohtuuttoman kovasti" karkotuksesta.

Lisäksi tuomioistuin katsoo, että afgaanilla on vaarana "kidutus ja kuolema" kotimaassaan, koska hän väittää kääntyneensä kristinuskoon.

"Karkotusta ei siksi saa tapahtua", tuomioistuin totesi.

Afganistanilainen lasten raiskaaja jää siis Ruotsiin rangaistuksen jälkeen. Tuomiosta on tehty valitus Götan hovioikeuteen.

Oikea Media kertoi tammikuussa Ruotsissa karkotusuhan alla olevasta kristityksi kääntyneestä iranilaisnaisesta Aideen Strandssonista.

Karkotus kotimaahan Iraniin merkitsisi hänellekin sitä, että hän olisi kristittynä vakavassa kuolemanvaarassa. Hänet todennäköisesti vangitaan, raiskataan ja häntä kidutetaan Iranin vankilassa.

Strandsson ja muut kristityt turvapaikanhakijat Ruotsissa ovat joutuneet karkotusvaaraan samaan aikaan, kun Ruotsin hallitus on antanut 150 Ruotsiin palanneelle entiselle Isis-taistelijalle suojatun henkilöllisyyden.

Aideenille tällaista apua ei ole tarjolla.

Mikä ero on Aideenilla ja tällä 13-vuotiaan raiskanneella afgaaniturvapaikanhakijamiehellä?

Raiskaaja saa oleskella Ruotsissa vapaasti, aito käännynnäinen ja todellinen kristitty ei.


 

Tytti Salenius pe 30.03. 15:59

(Kaikki OM:n osoitteet vaihdettiin turvallisiksi https- osoitteiksi 28.10.2018. Muutos nollasi osan vanhoista FB peukutus- ja jakolaskureista)

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Edessä maahanmuuttovaalit, ja miksi?

ti 15.01. 23:26

Arto Luukkanen

Suvakkilan samba

ti 15.01. 23:25

Timo Vihavainen

Memento

ti 15.01. 23:23

Heikki Porkka

Helsingin huuhaat, Turun tollot ja Oulun pöljät

ti 15.01. 14:21

Professorin Ajatuksia

Mitä Sipilä ja Kekomäki jättivät kertomatta?

ma 14.01. 23:35

videot