Kristityksi kääntynyt iranilaisnainen karkotusuhan alla Ruotsissa - Unkari halusi heti auttaa

Ruotsin maahanmuuttovirasto: "Ei ole meidän ongelmamme, kun päätit kääntyä kristityksi!"

Ulkomaat to 18.01.2018 16:29
kuva: facebook

Vaikka Ruotsin hallitus on kuuluisa jaloudestaan ja suvaitsevaisuudestaan turvapaikanhakijoita kohtaan, iranilainen kristitty näyttelijä Aideen Strandsson on karkotusuhan alla Ruotsin hallituksen hylättyä hänen turvapaikkahakemuksensa.

CBN News kertoo Strandssonin työnsaannin olevan estetty Ruotsissa, koska hän on edelleen Ruotsin hallituksen silmissä laittomasti maassa oleva.
Aideen Strandsson kertoi CBN Newsille, että hänelle tarjottiin äskettäin työtä Ruotsin tietoliikenneyrityksen ohjelmistokehittäjänä. Hän ei kuitenkaan voinut ottaa työtä ja hänen valituksensa hallitukselle tilapäisen työluvan saamiseksi työskennellä Ericssonin palveluksessa hylättiin.

Ruotsi on evännyt Strandssonin turvapaikkahakemuksen kristittynä pakolaisena ja asia on siirretty ruotsalaiselle rajapoliisille.

Aideen Strandsson on kertonut aiemmin paenneensa kotimaastaan Iranista pakolaisena Ruotsiin nähtyään naisen, joka kivitettiin kuoliaaksi.

Hän tuli Ruotsiin vuonna 2014 työviisumilla ja pyysi turvapaikkaa sen jälkeen, kun hän oli kääntynyt muslimista kristityksi.

Jätettyään islamin uskon Strandsson joutuu varmasti vaaraan, jos hänet karkotetaan ja palautetaan Iraniin radikaalisen hallintojärjestelmän armoille. Hänet todennäköisesti vangitaan, raiskataan ja häntä kidutetaan Iranin vankilassa.

Asiantuntijat uskovat Strandssonin joutuvan mahdollisesti jopa kuolemaan islamista luopumisensa tähden, jos Ruotsi lähettää hänet kotimaahansa.

Asianajaja Gabriel Donner totesi: "Kidutus ja raiskaus ovat yleisiä Iranin vankiloissa."

Aideen kertoo, kuinka törkeästi Ruotsin maahanmuuttovirastosta oli sanottu hänelle:

"Ei ole meidän ongelmamme, kun päätit kääntyä kristityksi."

Hänen karkottamisensa olisi Geneven pakolaisyleissopimuksen selkeä rikkomus.

Kristillisen televisiokanava CBN Newsin kertoman Aideenin tarinan jälkeisen kovan kansainvälisen vastustuksen ansiosta Unkarin hallitus sai lopulta kuulla tapauksesta.

Unkarin hallitus, jonka yleisesti tiedetään johdonmukaisesti kieltäytyvän ottamasta maahanmuuttajia Lähi-idästä, ilmoittikin Strandssonin olevan tervetullut hakemaan turvapaikkaa Unkarista.

Se ilmoitti virallisella verkkosivustollaan, että jos Strandsson "hakee apua Unkarista, Unkarin valtio on valmis tunnustamaan hänet pakolaiseksi".

Unkarin varapääministeri Zsolt Semjén julkaisi elokuussa vuonna 2017 julkilausuman, jossa todettiin:

"Heti alusta alkaen olemme erottaneet elintasosiirtolaiset ja todelliset turvapaikanhakijat. Vainottujen kristittyjen ottaminen vastaan on meidän moraalinen ja perustuslaillinen velvollisuutemme samalla kertaa."

Semjén huomautti myös, että kristittyjä olisi paljon helpompi integroida unkarilaiseen yhteiskuntaan kuin muslimimaahanmuuttajia.

Strandsson on saanut avustustarjouksia eri puolilta maailmaa, mutta hän sanoo haluavansa jäädä Ruotsiin siellä olevan perheensä takia. Hänestä olisi lisäksi väärin paeta, sillä kysymys on hänen mukaansa "epäoikeudenmukaisuudesta".

Ruotsi on kuitenkin hylännyt hänen turvapaikkahakemuksensa ja sen sijaan antaa 150 entiselle Isis-taistelijalle suojatut identiteetit, jotta he voisivat löytää työpaikkoja.

Strandsson on näytellyt elokuvissa ja televisiossa Iranissa. Hän on rohkeasti jättänyt islamin ja kääntynyt kristityksi sekä käynyt julkisesti kasteella. Hän on jo saanut muslimeilta uhkauksia kääntymyksensä vuoksi.

Ruotsissa autetaan palanneita, propagandavideoita tähdittäneitä "entisiä jihadisteja", mutta ei haluta suojella iranilaista kristittyä näyttelijää vuorenvarmalta vainolta ja mahdolliselta kuolemalta.

Tytti Salenius to 18.01. 16:29

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08. 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot