Naispoliisi joutui väkivaltaisen pahoinpitelyn kohteeksi uudenvuodenpäivänä Ranskassa

Suuri, ulkonäöltään afrikkalaisista miehistä koostuva miesjoukko potki suosionosoitusten ja hurrausten saattelemana maassa makaavaa naispoliisia

Ulkomaat ke 03.01.2018 18:16

Uudenvuodenaaton juhlinnat Ranskassa saivat aikaan voimakasta paheksuntaa sen jälkeen, kun kuvamateriaali naispoliisin joutumisesta raa'an joukkohyökkäyksen kohteeksi levisi laajasti sosiaalisessa mediassa.

Yle kertoo uudenvuodenyönä Pariisin esikaupunkialueella Champigny-sur-Marnessa Ranskassa tapahtuneesta poliisien pahoinpitelystä, jossa tekijöinä on "nuorisojoukko".

Ylen mukaan sosiaalisessa mediassa julkaistussa videossa näkyy, miten väkijoukko potkii maassa makaavaa naispuolista poliisia.

Breitbartilla on kuitenkin vieläkin tarkempi kuvaus samaisesta videosta ja väkivaltaisen pahoinpitelyn syyllisistä. Se kertoo suuren, ulkonäöltään afrikkalaisista miehistä koostuvan miesjoukon potkineen suosionosoitusten ja hurrausten saattelemana maassa makaavaa naispoliisia. Naispoliisi sai useita iskuja päähänsä.

"Nuorisojoukko" hyökkäsi myös miespoliisin päälle, jonka nenä murtui.

Kolmas poliisi hakattiin maanantaina hänen yrittäessä tutkia varastettua skootteria Aulnay-sous-Bois'n esikaupungissa.

Tapahtumat saivat alkunsa uudenvuodenpäivän pikkutunneilla, kun useita satoja ihmisiä häiriköi yksityistilaisuuden ulkopuolella. Turvamiehien oli ollut pakko poistaa satoja.

Poliisi oli kutsuttu, kun noin 20 henkilön ryhmä oli kieltäytynyt lähtemästä paikalta ja murtautunut varastorakennukseen, jossa juhlat järjestettiin.

Poliisit käyttivät kyynelkaasua, kun "erityisen väkivaltaisten henkilöiden ryhmä kävi poliisin kimppuun", totesi paikallisen turvallisuuden päällikkö Jean-Yves Oses.

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt viruksen lailla video, jossa mieslauma potkii maassa vääntelehtivää naispoliisia sekä toinen video, jossa juhlijat kääntävät poliisin partioauton ympäri.

Jengiläiset kuvasivat tapahtumat ja lähettivät sitten kuvamateriaalin internettiin.

"Tämä inhottava teko kuvastaa jonkinlaista moraalista konkurssia yhteiskunnassamme", arvosteli Chennevières-sur-Marnen pormestari Jean-Pierre Barnaud tiedotteessaan.

Champigny-sur-Marne yleisesti voimakkaasti maahanmuuttajaväestön asuttamana no go -alueena.

Noin kahdeksan kilometrin päässä Pariisin keskustasta sijaitsevasta Champignyin alueesta on Daily Mailin mukaan tullut synonyymi portugalilaiselle maahanmuutolle.

1960-luvun lopulla ja 1970-luvun alkupuolella portugalilaiset työntekijät olivat kysyttyjä Ranskan pääkaupungissa ja siitä oli käynnistynyt maahanmuuttajien tulva.

Champigny-sur-Marne on myös ranskalaisen, Islamilaisen valtion teloittajan, Michael Dos Santosin entinen koti.

Santos lähti Campigny-sur-Marnesta Syyriaan elokuussa vuonna 2013 käännyttyään muslimiksi. Ranskan viranomaiset yrittivät saada häntä syytettyä yhteyksistä terroristijärjestöön hänen kieltäydyttyä osallisuudesta Isis-videoon.

Ranskan sisäministeriön mukaan yhteensä kahdeksan poliisia ja kolme sotilasta haavoittui Ranskassa sunnuntain ja maanantain välisen uudenvuoden juhlinnan aikana. 1031 autoa poltettiin ja 510 ihmistä pidätettiin. Edellisvuonna 935 autoa oli poltettu ja 456 ihmistä oli pidätetty.

Uutiset hyökkäyksestä paljastivat väkivallan järkyttävän laajuuden koko Ranskassa uudenvuodenaattona, vaikka noin 140 000 turvallisuusjoukkojen jäsentä oli sijoitettu kaduille järjestyksen ylläpitämiseksi.

Tähän mennessä vain kaksi ihmistä on pidätetty vandalismista epäiltynä, mutta poliisien päälle hyökkäämisestä ei ketään.

Jotkut ranskalaiset poliitikot ovat ilmaisseet tukensa maan poliisille.

Kansallisen rintaman puheenjohtaja Marine Le Pen vaati uudistusta, jotta poliisi voisi käyttää enemmän "oikeutettua puolustusta" vastatakseen tällaisiin hyökkäyksiin.

Presidentti Emmanuel Macron ja sisäministeri Gérard Collomb ovat tuominneet teot ja luvanneet henkilökohtaisesti varmistaa, että syylliset tuomitaan.

Macron on pitänyt pahoinpitelyjä "raukkamaisina ja rikollisina lynkkauksina". Hän on todennut Twitterissä, että syylliset löydetään ja heitä rangaistaan:

"Kunnioitusta ja täysi tuki kaikille poliiseille, joiden päälle on raa'asti hyökätty."

Gérard Collomb kutsui poliisia vastaan kohdistettuja hyökkäyksiä "mahdottomiksi hyväksyä" ja sanoi, että väkivalta pariisilaisissa lähiöissä on pysäytettävä.

Collombin mukaan uudistuksia tarvitaan kehittämään "köyhtyneitä ja ghettoutuneita" Ranskan esikaupunkeja, jotka ovat jo pitkään kärsineet väkivallan ja köyhyyden maineesta.

"Väkivalta ja laillisen vallan kunnioittamisen puute ovat tulleet arkipäiväiseksi", sanoi Bruno Retailleau Les Republicains -puolueesta.

Le Parisien mukaan luvut osoittavat, että puolet 4 079 loukkaantuneesta poliisista toimenpiteiden aikana vuonna 2016 oli pahoinpidelty ja aseiden aiheuttamien vammojen määrä poliiseilla kasvoi 60 prosenttia.

Ranskalaiset poliisit ovat lähteneet nyt kaduille ympäri Ranskaa protestoimaan kollegoihinsa uuden vuoden aikana kohdistettuja "raivoisia" hyökkäyksiä vastaan ja vaatimaan enemmän tukea hallitukselta.

Ranskan poliisivoimien jäsenet ilmaisivat avoimesti vihaisuutensa uudenvuodenaaton tapahtumiin, joissa useita poliiseja joutui osallisiksi väkivaltaisiin selkkauksiin.


 

Tytti Salenius ke 03.01. 18:16

Pääuutiset

blogit

Pauli Vahtera

Etuoikeutetut

Klo 00:46.

Vieraskynä

Pääsiäinen ei unohdu edes taivaassa!

Klo 00:43.

Arto Luukkanen

Perussuomalaisille jokaisen ihmisarvo on jakamaton

Klo 00:38.

Timo Vihavainen

Taurian palatsi

Klo 00:31.

Professorin Ajatuksia

HS:n rikosuutisista pohjaa EU-vaaleihin

Klo 00:30.

videot