Auttaako Joe Biden Kiinaa rikosten salaamisessa?

Salavihkaa Bidenin hallinto lakkautti Trumpin aloittaman tutkimuksen koronaviruksen alkuperästä ja hätääntyneenä käynnisti uuden

Ulkomaat la 05.06.2021 00:08

USA:n marraskuussa 2020 käydyissä presidentinvaaleissa vaalivilpin avulla Yhdysvaltain presidentiksi kammettu Joe Biden on määrännyt maansa tiedustelupalvelut selvittämään, siirtyikö koronavirus ihmiseen Kiinassa eläinlähteestä vai laboratorio-onnettomuuden
seurauksena.

Selvityksen tulee olla valmis kolmessa kuukaudessa. Asiasta ovat uutisoineet Suomessa muun muassa Yle, Helsingin Sanomat, MTV Uutiset, Iltalehti ja Ilta-Sanomat.

Keskiviikkona 26.5.2021 Joe Biden ilmoitti julkilausumassaan "kaksinkertaistavansa ponnistelunsa" COVID-19:n alkuperän tutkimiseksi ja vaativansa 90 päivän kuluessa asiasta selonteon, joka "voisi viedä meidät lähemmäksi loppupäätelmiä".

Bidenin tiedonanto tuli "yllättäen" muutama päivä sen jälkeen, kun Wall Street Journal -lehden artikkeli paljasti sunnuntaina 23.5.2021 yhdysvaltalaisiin tiedustelulähteisiin nojautuen uutisen, jonka mukaan kolme kiinalaisen laboratorion tutkijaa oli joutunut sairaalaan Covid-19- taudin kaltaisten oireiden vuoksi jo marraskuussa 2019, kuukautta ennen kuin ensimmäiset koronatapaukset virallisesti todettiin Wuhanissa.

Amerikkalainen uutissivusto Daily Caller kertoi myös 28.5.2021, että koronavirusten parissa työskentelevän Wuhanin laboratoriotutkijan vaimo kuoli COVID-19:een ilmeisesti joulukuussa 2019. Tämän tiedon vahvisti Trumpin hallinnon alaisen ulkoministeriön tutkinnan johtaja David Asher, joka on johtanut tutkimusta COVID-19:n alkuperästä.

Suinkaan vähäpätöinen uutinen ei liene sekään, että juuri Bidenin tiedonantoa edeltävänä päivänä, tiistaina 25.5.2021 Maailman terveysjärjestön (WHO) yleiskokouksen kiinalainen edustaja ilmoitti, että Kiina oli saattanut päätökseen osan COVID-19:n alkuperää koskevasta tutkinnasta ja nyt painopisteen tulisi kääntyä muihin maihin.

Vaikka Joe Biden ja demokraattipuolue ovat ilmaisseet yhteen ääneen edistävänsä tämän uuden koronaviruksen alkuperää koskevaa tutkimusta, on tullut ilmi, että Yhdysvaltain ulkoministeriö lopetti kuukausia kestäneen tutkimuksen aiemmin tänä vuonna, jossa selvitettiin, onko virus peräisin Wuhanin virologisesta instituutista (WIV).

Tutkimuksen käynnisti alun perin Trumpin hallinto ja entinen ulkoministeri Mike Pompeo.
Tutkimusta johtanut David Asher sanoi Fox Newsille antamassaan lausunnossa, että jotkut
ulkoministeriön kollegat tuolloin "tarkoituksella vähättelivät mahdollisia yhteyksiä Kiinan
bioaseohjelmaan".

"Emme tiedä varmasti, mitä Wuhanissa tapahtui, mutta meillä oli kaikki syyt tutkia ja esittää kysymyksiä", Asher painotti.

"Kuten ulkoministeriön 15. tammikuuta antamassa lausunnossa todettiin - ja koska viimeisten
kuukausien täydentävät päätelmät ja asiantuntija-analyysit ovat korostaneet - on todennäköinen syy suhtautua hyvin epäilevästi" siihen, että virus on peräisin Wuhanin virologisesta instituutista (WIV).

Vaikka Asher jätti ulkoministeriön Trumpin hallinnon lopussa, hän auttoi Pompeon 15. tammikuuta 2021 julkaiseman muistion laatimisessa, jossa vahvistettiin, että WIV on tehnyt yhteistyötä "salaisissa projekteissa" Kiinan armeijan kanssa "ainakin vuodesta 2017 lähtien".

Asher totesi myös, että Kiinan kommunistinen puolue "selvästi harjoitti valtavaa salailua COVIDin kyvystä tarttua ihmisestä toiseen" ja tekee niin edelleen estämällä ulkopuolisten kansallisten ja kansainvälisten terveysviranomaisten pääsyn pandemian alkuperää koskeviin tietoihin.

"Eikö yksikään täysjärkinen epäile tätä?" Asher äimistelee. Asher sanoo, ettei hän "tiedä miksi Bidenin tiimillä on epäilyksiä sitä pyrkimystä kohtaan, että aiheesta suoritettaisiin puolueeton ja todenmukainen tutkimus".

Hänen mukaansa on kuitenkin "hyvä, että asiantuntijat ja toimittajat kiinnittävät yhä enemmän huomionsa asiaan, tosin myöhässä".

Tucker Carlsonin Tonightin keskiviikkolähetyksessä 26.5.2021 kysyttiin Missourin republikaanisenaattori Josh Hawleylta, miksi Bidenin hallinto lopetti "kuukausia kestäneen tutkinnan tämän hetken keskeisestä kysymyksestä".

Hawley vastasi: "En tiedä miksi he peruuttivat sen... paitsi että ehkä he eivät halunneet vastausta."

Merkille pantavaa on se, miten antamassaan COVID-19:n alkuperää koskevasta tutkimuksesta kertovan lausuntonsa lopussa Biden muodollisesti suuntaa kovistelunsa Kiinaan ja toteaa:

"Yhdysvallat jatkaa myös yhteistyötä samanmielisten kumppaneiden kanssa ympäri maailmaa
painostaakseen Kiinaa osallistumaan täydelliseen, avoimeen, todisteisiin perustuvaan kansainväliseen tutkimukseen ja mahdollistamaan pääsyn kaikkiin asiaankuuluviin tietoihin ja todistuaineistoon."

Biden yrittää esittää olevansa aktiivinen asiassa ja kiinnostunut koronaviruksen alkuperästä, mutta Bidenin ja Kiinan kommunistisen puolueen vahvaa yhteenkuuluvuutta ja molemminpuolista kiintymystä ei pidä unohtaa.

Kiinan kommunistipuolueen mieltymys Joe Bideniin ei pitäisi olla kenellekään suuri yllätys.

Entisenä varapresidenttinä Biden oli Kiinalle merkittävä liittolainen koko vuosikymmenien pituisen poliittisen uransa ajan.

Bidenin mukaan tiedustelupalveluilla ei ole tällä hetkellä yhtäläistä näkemystä viruksen alkuperästä. Kiina puolestaan syyttää Yhdysvaltoja salaliittoteorioiden levittämisestä.

Kiinan aggressiivisen propagandan tarkoituksena on pimittää sen rooli maailmanlaajuisessa pandemiassa.

Teologian tohtori ja dosentti Juha Ahvion näkemys on, että Kiinan reaktiot osoittavat Kiinan olevan vastuussa pandemiasta.

Ajankohtaisen, vuonna 2020 julkaistun kirjansa "Koronavirus, globalismi ja pedon merkki"
sivuilla 107-108 Ahvio toteaa tyhjentävästi:
"Kiinan viranomaiset ovat ohjelmallisesti salanneet kaiken Wuhanin laboratorioon liittyvän evidenssin ja tehneet mahdottomaksi nostaa laboratoriovuototeoriaa keskusteluun, jota on parhaimmillaankin voitu Kiinassa käydä vain kuiskaten.

Kiinalaistutkijoita on kadonnut julkisuudesta, jotkut ovat kuolleet ja artikkeleita on vedetty pois
julkisuudesta. Kiina vetoaa ruokatoriteoriaan WHO:n virallisena tulkintana, joka taas on peräisin Kiinan viranomaisilta itseltään, joiden näkökantoja ja viruspolitiikkaa WHO puolestaan poliittisen korrektisti toistaa.

WHO on kieltänyt nimittämästä Kiinan Wuhanista liikkeelle lähtenyttä virusta Wuhan-virukseksi tai kiinalaisvirukseksi ja määrännyt ainoaksi sallituksi termiksi tekoneutraalin COVID-19 -termin.

Kiinan on pakko pitää esillä 'luonnollista' ruokatoriteoriaa ainoana selityksenä viruksen ilmaantumiselle ja Kiinan kommunistipuolueen hitaan viipyilevälle ja ulkomaita harhaan johtaneelle reagoinnille.

Muussa tapauksessa olisi liiankin selvää, että Kiinan kommunistijohto tiesi alusta eli ainakin jo
marraskuusta 2019 alkaen, että irti on päässyt tappava virus. Ja että tästä infosta huolimatta Kiina reagoi hitaasti ja oli asettamatta kiinalaisia matkustuskieltoon
ulkomaille."

Kiina on toistuvasti kiistänyt, että virus olisi päässyt karkuun wuhanilaisesta laboratoriosta.
Teoria koronan laboratorioalkuperästä on ollut esillä aiemminkin, ja koska sitä kannatti esimerkiksi Yhdysvaltain edellinen presidentti Donald Trump ja vakuutti syyllisten joutuvan vastuuseen sekä puhui koronaviruksesta "ulkomaisena viruksena", kiinalaisena viruksena ja "Wuhanin viruksena", se leimattiin pitkälti salaliittoteoriaksi.

Sekä Kiina että valtamediat keskittyivät presidentti Donald Trumpin tapaan viitata virukseen ja pitivät sitä totta kai rasistisena - siitä huolimatta, että jopa Kiinan valtion tiedotusvälineet itsekin viittasivat virukseen alussa ”Wuhanin koronaviruksena”.

Teologian tohtori ja dosentti Juha Ahvio vastaa kirjansa "Koronavirus, globalismi ja pedon merkki" sivulla 110 siihen, miksi laboratoriovuotoselitys leimattiin heti salaliittoväitteeksi:
"Wuhan-laboratoriovirusvuotoselityksen leimaaminen heti salaliittoteoriaväittämäksi on alkujaankin ollut osa juuri sitä kiinalaisten ohjelmallista disinfokampanjointia, jolla Kiina on pyrkinyt peittämään viruspandemian syntyyn liittyvät tosiasiat."

Juha Ahvio tarjoaa kirjassaan perustellun ja kokonaisvaltaisen ison kuvan nyt meneillään olevan koronaviruspandemian kiinalaisesta luonteesta, alkuperästä ja laajemmista asiayhteyksistä.

Teoria laboratorioalkuperästä näytetään kuitenkin nyt otettavan vakavammin kuin aikaisemmin, eikä sitä enää pidetä pelkkänä salaliittoteoriana, sillä sen esittäjä on "oikea" henkilö: presidentti Joe Biden, joka on olevinaan valmis saamaan selvyyden asiasta, ja vaativinaan prosessin läpinäkyvyyttä ja riippumattomuutta Kiinasta.

USA:n entinen presidentti Donald Trump muistuttaa olleensa koko ajan oikeassa.

Trump kirjoittaa 25.5.2021 New York Postille lähettämässään tiedotteessa:

"Nyt kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että olin oikeassa, kun heti alussa kutsuin Wuhania COVID-19:n lähteeksi, jota joskus kutsuin myös Kiinan virukseksi. Minulle se oli ilmeistä alusta alkaen, mutta minua arvosteltiin ankarasti, kuten tavallista. Nyt he kaikki sanovat 'Hän oli oikeassa'."

On hyvä muistaa, mitä Trump vannoi viime vuonna Valkoisessa talossa vielä presidenttinä ollessaan.

Kiinan antamilla väärillä tiedoilla koronaviruksesta olisi seurauksia. Trump ohjeisti hallintoaan keskeyttämään rahoituksen Maailman terveysjärjestö WHO:lle toistaiseksi ja rahoitus lopetettaisiin siihen asti, kunnes maan hallinto on tehnyt WHO:n toimista selvityksen.

Trump veti Yhdysvallat pois WHO:sta viime vuonna perustelemalla, että Kiinan alustavat tiedot
viruksesta hyväuskoisesti hyväksyttiin eikä maailmaa varoitettu ennen kuin virus ehti levitä.

Biden kuitenkin liitti USA:n ehdoitta takaisin WHO:hon tänä vuonna.

Tutkijat olivat vastahakoisia keskustelemaan laboratoriovuotohypoteesista viime vuonna, koska he olivat varuillaan disinformaation suhteen, väitti Harvardin yliopiston epidemiologi Marc Lipsitch New York Timesin mukaan .

"Kukaan ei halua langeta salaliittoteorioihin", hän sanoi.

Mutta WHO:n valitsemien asiantuntijoiden ryhmän maaliskuun raportti yhteistyössä kiinalaistutkijoiden kanssa, jossa laboratoriovuodon mahdollisuus hylättiin "erittäin epätodennäköisenä", pakotti tutkijat puhumaan suoraan.

"Kun luin sen, olin hyvin turhautunut", kertoi immunologi Akiko Iwasaki Yalen yliopistosta. Professori Lipsitchin kanssa hän allekirjoitti  Science-lehdessä toukokuussa 2021 julkaistun kirjeen, jossa todettiin, ettei ollut riittävästi todisteita siitä, aiheuttaako koronaviruspandemian luonnollinen alkuperä vai vahingossa tapahtunut laboratoriovuoto.

"Mielestäni se on todella vastausta vaille jäänyt kysymys, joka tosiaan tarvitsee perusteellisempaa tutkimusta", tohtori Iwasaki lisäsi.

Asiantuntijoiden keskuudessa vallitsee siis yhä suurempi yksimielisyys siitä, että laboratoriovuotoa olisi tarkasteltava lähemmin.

BBC kertoi, että joukko WHO:n nimeämiä tutkijoita lensi aiemmin tänä vuonna Wuhaniin tehtävänään tutkia pandemian alkuperää. Vietettyään siellä 12 päivää, johon sisältyi lyhyt vierailu laboratorioon, ryhmä totesi laboratoriovuototeorian olevan "erittäin
epätodennäköinen".

Monet ovat sittemmin kyseenalaistaneet heidän löydöksensä.

Merkittävä tutkijaryhmä kritisoi WHO:n raporttia siitä, ettei se ottanut laboratoriovuototeoriaa riittävän vakavasti - se hylättiin muutamalla sivulla satoja sivuja sisältävässä raportissa.

"Meidän on suhtauduttava vakavasti sekä luonnolliseen että laboratoriovuotoon liittyviin olettamuksiin, kunnes meillä on riittävästi tietoa", tutkijat kirjoittivat Science Magazine -lehdessä toukokuun puolivälissä.

Jo viime syksynä silloinen Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo määräsi ulkoministeriön tutkijoita ottamaan selvää Kiina-viruksen alkuperästä.

"Pompeo oli syystäkin huolestunut siitä, että virus on saattanut karata Wuhanin laboratoriosta", alleviivaa USA:n johtaviin Kiina-asiantuntijoihin lukeutuva Steven W. Mosher 28.5.2021 päivätyssä LifeSiteNewsin artikkelissaan "Auttaako Biden Kiinaa salaamaan COVID-rikoksensa?".

Kiinan ihmisoikeuksia puolustavan väestöntutkimusinstituutin (Population Research Institute, PRI) puheenjohtaja Steven W. Mosher sanoo, että Kiinan välttelyn ja WHO:n avunannon takia suoranaisia todisteita oli vaikea löytää, mutta faktat johtivat aina takaisin laboratorioon.

"Tutkimuksen alustavat tulokset olivat vakuuttavia. Tutkintaa johtava David Asher on kertonut meille olleensa vakuuttunut siitä, että kyseessä oli kehitteillä oleva biologinen ase", Mosher täsmentää. Antropologiaan, väestötieteeseen ja Kiinan väestönhallintaan erikoistunut
amerikkalainen yhteiskuntatieteilijä, Kiina-spesialisti Steven W. Mosher palauttaa mieleen lisäksi sen, miten teknojätit ja suuret mediayritykset eivät sietäneet sellaista näkemystä:
"Facebook ja muut tiedotusvälineet olivat päättäneet, että jopa vihjaus siitä, että Kiina-virus olisi peräisin laboratoriosta, oli 'salaliittoteoria', joten ne kielsivät keskustelun koko aiheesta."

Steven W. Mosher korostaa, että hän itse oli bannattujen joukossa.

Miksi tällainen on jopa sallittua Amerikassa? hän ihmettelee.

Viime aikoihin asti pelkkä viittaus jompaankumpaan mahdollisuuteen - laboratoriovuotoon tai esimerkiksi Kiinan armeijan tahalliseen yritykseen suunnitella geneettisesti bioase - riitti bannaamaan sinut sosiaalisesta mediasta ja tyrmätyksi tulemiseen valtamedian taholta "vainoharhaisena känkkäränkkänä", Mosher muistuttaa 22.5.2021 päivätyssä LifeSiteNewsin artikkelissaan "Kiina-viruksen ratkaisevat todisteet löydetty" (China virus 'smoking gun' found).

"Itse asiassa juuri niin teki Facebook, estämällä ripeästi kolumnini 'virheellisenä tietona'", Steven W. Mosher tarkentaa.

Yhtä kaikki, COVID-19:n alkuperää koskeva tutkinta voimistui Bidenin hallinnon ensimmäisiin viikkoihin; mutta sitten, hyvissä ajoin ennen kuin tutkijat olivat saaneet työnsä päätökseen, uusi virkaan astuva presidentti selittämättömällä tavalla sanoi seis tutkinnalle, Mosher huomauttaa.

Joe Biden teki näin ilman julkista ilmoitusta - "ilmeisesti toivoen pitävänsä toimintansa salassa", Mosher uskoo.

"Silti", Mosher painottaa, "siihen mennessä oli kerätty riittävästi todisteita, jotta niitä - kuten minuakaan - ei enää syytetty salaliittoteoreetikoiksi", hän jatkaa.

"Olemme juuri esimerkiksi saaneet kuulla, että kolme Wuhanin laboratorion tutkijaa joutui sairaalaan Covidin kaltaisen sairauden takia marraskuussa 2019.

Mielenkiintoista. Äskettäin, jopa aiemmin epäluuloisesti suhtautuneet asiantuntijat ovat alkaneet antaa ymmärtää, että olettamus Wuhanin laboratoriossa tapahtuneesta vuodosta on ehkä sittenkin ollut oikea", Mosher lisää.

Ja Yhdysvaltain senaatti juuri pyysi tiedustelupalveluja kumoamaan määräyksen taudin puhkeamista koskevien tietojen salassa pitämisestä.

Senaattori Josh Hawley twiittasi:
"Amerikkalaiset ansaitsevat totuuden COVIDin alkuperästä. Tänä iltana senaatti hyväksyi yksimielisesti lakiehdotukseni @SenatorBraunin kanssa kumota salassapitämisen siitä, mitä Yhdysvaltain hallinto tietää."

Steven W. Mosher ei kuitenkaan ole ollenkaan varma siitä, että virkakoneisto, joka "näyttää pitävän itseään hallintona itselleen", tulisi noudattamaan millään merkittävällä tavalla tämän kongressin vaatimusta.

Tämä osoittaa kuitenkin hänen mukaansa sen, kuinka pitkälle julkinen keskustelu on edennyt - Kiinaa ja sen kanssa yhdessä vehkeileviä salaliittolaisia vastaan.
"Jopa Facebook, tuo vasemmistolaisen sensuurin linnake, ilmoitti juuri, että ne eivät enää bannaa julkaisuja, joiden mukaan COVID-19 on ihmisen tekemä taudinaiheuttaja.
Joten nyt, kun narratiivi on voimakkaasti muuttunut Kiina-vastaiseksi, on vuodettu julkisuuteen, että Biden lopetti COVIDin alkuperää koskevan tutkinnan ja todellisuudessa auttoi Kiinaa salaamaan rikoksensa", Mosher sanoo.

Kuinka Valkoinen talo reagoi tähän uutispommiin?
Mosherin mielestä ei ainakaan niin kuin sen olisi pitänyt: käynnistämällä uudelleen ulkoministeriön tutkimuksen, joka oli jo edennyt pitkälle.
"Sen sijaan, hätääntyneenä pyrkien rajoittamaan vahingollisia vaikutuksia, Valkoinen talo ilmoitti, että Yhdysvaltain tiedustelupalvelut suorittaisivat 90 päivän tutkinnan viruksen alkuperästä."

Steven W. Mosher tietää näiden olevan "totta kai samat tiedustelupalvelut, jotka ruokkivat meitä viime vuosien valheilla".

Mosher korostaa, ettei hänellä itsellään ole juurikaan luottamusta siihen, että nämä voimakkaasti politisoidut virastot tuottaisivat mitään muuta kuin kaunistelua Kiinan vastuusta pandemiassa, jonka se päästi tuhoamaan maailmaa. Puhumattakaan siitä, että ne aloittaisivat täysin alusta tutkintansa.

Senaattori Tom Cotton on siitä yhtä mieltä sanoen, että Bidenin suunnitelma on "hieman liian myöhäistä. Se on vain piilosilla olemista yrittäen välttää konflikteja ja kiistoja Kiinan kanssa tämän vitsauksen päästämisessä vapaaksi maailmaan".

Hämmästystä herättää Bidenin avustavan lehdistösihteerin, Karine Jean Pierren vastaus
kysymykseen, miksi Amerikka uskoisi Kiinan toimivan yhteistyössä:
"Tätä on kysyttävä Kiinan hallitukselta."

Jean Pierre selittää:
"Jatkamme vain työskentelyä WHO:n kanssa, ja WHO jatkaa työskentelyä Kiinan kanssa tässä asiassa COVIDin alkuperästä."

Molempia näistä väitteistä Mosher pitää "naurettavina".

Hän alleviivaa, että WHO ei ole "työskennellyt" Yhdysvaltojen tai Kiinan kanssa selvittääkseen
pandemiaa perusteellisesti.

"Pikemminkin se on toiminut Kiinan hännystelijänä alusta alkaen. Sen Wuhanin 'tutkinta' aiemmin tänä vuonna oli Kiinan lavastama farssi. WHO on yksinkertaisesti sivuuttanut Amerikan vaatimukset vastuusta, minkä vuoksi Donald Trump lopetti oikeutetusti korruptoituneen organisaation rahoittamisen. Nyt kun Biden on palauttanut sen ilman
ehtoja, on yhä epätodennäköisempää, että WHO arvioisi uudelleen Kiinan tilannetta.

WHO ei 'toimi' Kiinan kanssa. Se työskentelee Kiinalle", Steven W. Mosher kiteyttää.
Entäpä sitten Yhdysvaltain presidentti Joe Biden? Tai "Valkoisen talon nykyinen asukas", kuten Mosher mieluummin häntä kuvaa.

"Kenen leivissä hän on? Ja miksi hän on päättänyt suojella Kiinaa tarkastelulta?" Mosher
peräänkuuluttaa.

Joka tapauksessa väitetään, että 600 000 amerikkalaista on kuollut Kiinan takia. Arviot taloudellisista vahingoista ovat jopa 20 biljoonaa dollaria.

Syy on USA:n johtaviin Kiina-asiantuntijoihin lukeutuvan Steven W. Mosherin mukaan se, että Kiinan kommunistinen puolue laski irti biologisen aseen maailmaan.

Mosher on vakaasti sitä mieltä, että Yhdysvaltain presidentin tulisi vaatia korvauksia Kiinalta.
Sitä vastoin hän näyttää olevan kiinnostuneempi suojelemaan Hunter Bidenin "liikekumppaneita", Mosher päättelee.

Daily Caller -uutissivuston Matt Whitlock kutsui presidentti Bidenin käyttäytymistä
Kiinan suojelemisessa "katastrofiksi Valkoiselle talolle".

Steven W. Mosherin mielestä lähempänä totuutta olisi sanoa, että se on "katastrofi maalle".

 

 

Tytti Salenius la 05.06. 00:08

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot