Brittiläisen teologian opiskelijan murhaan palkka palestiinalaishallinnolta

Palestiina saa joka vuosi yli 25 miljoonaa puntaa Iso-Britannian veronmaksajilta ulkomaanapua: "Jos olet brittiläinen ja maksat veroja, tiedä että rahoillasi palkitset terroristeja."

Ulkomaat ma 24.04.2017 21:29
Hannah Bladon oli Birminghamin yliopistosta vaihto-oppilaana Jerusalemin heprealaisessa yliopistossa

Palestiinalaista terroristia syytetään englantilaisen opiskelijanaisen murhasta Jerusalemissa, kertoo Daily Mail.

Nainen sai surmansa silmittömässä jihad-puukotuksessa pitkäperjantaina.

57-vuotias murhasta epäilty Jamil Tamimi kertoi poliisille hyökänneensä naisen päälle raitiovaunussa siinä toivossa, että sotilas vaunussa tappaisi hänet.

Murhattu nainen oli britannialainen teologian opiskelija Hannah Bladon. Hän oli Birminghamin yliopiston vaihto-oppilas Jerusalemin hebrealaisessa yliopistossa.

Jamil Tamimilla on ollut mielenterveysongelmia, mutta israelilainen tuomioistuin on jo todennut psykiatrisessa arvioinnissa murhaajan olevan kykenevä oikeudenkäyntiin ja häntä tulisi käsitellä oikeusjärjestelmässä terroristina.

Murhaaja ja hänen perheensä saavat palkaksi nyt palestiinalaishallinnolta 800 puntaa kuukaudessa.

Palestiina saa joka vuosi yli 25 miljoonaa puntaa Iso-Britannian veronmaksajilta ulkomaanapua terveydenhuoltoon ja koulutukseen.

On lähes varmaa, että palestiinalaishallinto (PA) ylistää häntä vastarintaliikkeen sankarina, kuten satoja muita ennen häntä.

Palestinian Media Watchin, israelilaisen seurantaryhmän perustaja ja johtaja Itamar Marcus vahvistaa, että Tamimi tai hänen perheensä saa todella palkkansa PA:lta.

"PA:n lain mukaan jokainen, joka pannaan vankilaan uhmaamisesta ja vastustamisesta saa PA:lta palkan. PA lukee kaikki itsemurhapommittajat, puukottajat, ampujat ja autolla vahingoittajat juuri tähän luokkaan ja he saavat siitä korvauksen PA:lta", hän sanoi.

Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun virallinen tiedottaja, Ofir Gendelman twiittasi suuttumuksensa sanoen, että "palestiinalaishallinnon presidentti Abbas ei ainoastaan jätä paheksumatta Hannah Bladonin murhaa, vaan myös palkitsee palestiinalaisen hyökkääjän kuukausipalkalla".

Vaikutusvaltainen toimittaja, entinen Israelin puolustusvoimien tiedottaja Avi Mayer lisäsi: 'Jos olet brittiläinen ja maksat veroja, tiedä että rahoillasi palkitset murhaajia."

Tytti Salenius ma 24.04. 21:29

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot