Kristitty brittilääkäri sai potkut kieltäydyttyään kutsumasta parimetristä parrakasta miestä "rouvaksi"

"Vapaassa yhteiskunnassa tämä ei ole tarpeeksi hyvä syy sensuroida käsityksiäni ja pakottaa minua toimimaan omantuntoni vastaisesti"

Ulkomaat ti 16.07.2019 23:16

Kristitty 56-vuotias mieslääkäri on menettänyt työnsä kieltäydyttyään kutsumasta parimetristä parrakasta miestä "rouvaksi" ("madam"). Hän on nyt nostamassa oikeusjutun hallitusta vastaan syrjinnästä työtuomioistuimessa hänen uskonnollisen vakaumuksensa perusteella.

Asiasta uutisoivat muun muassa Telegraph, BBC, Independent, Metro, Voice Of Europe ja Christian Concern.

Oikea Media kertoi vuosi sitten tästä 26 vuotta Britanniassa julkisen terveydenhuolto-järjestelmän, NHS:n lääkärinä työskennelleestä lääkäristä, jonka sanan- ja uskonnonvapaus evättiin ja hänet luokiteltiin "sopimattomaksi" työskentelemään alalla hänen kristillisen vakaumuksensa vuoksi.

Suurimman osan urastaan ​​onnettomuus- ja ensiapuosastoilla palvellut lääkäri David Mackereth erotettiin, koska hän ei suostunut käyttämään transsukupuolisia sukupuolipronomineja.

Hänelle kerrottiin tuolloin, että häntä ei voida palkata työ- ja eläkesäätiöön (Department for Work and Pensions, DWP) työkyvyttömyysarvioitsijaksi, mikäli hän kieltäytyy määrittelemästä potilaita sen sukupuolen perusteella, joita he kulloinkin haluavat olla.

Mackereth oli aloittanut viime vuoden toukokuussa koulutuksen, jonka myötä hänestä olisi tullut DWP:ssä terveyttä ja työkyvyttömyyttä arvioiva lääkäri. Hänen tehtävänsä olisi ollut haastatella ja laatia riippumattomia raportteja työkyvyttömyysetuuksia hakevien terveydentilasta.

Asiat kuitenkin mutkistuivat ja lääkäreiden keskuudessa alkoi keskustelu sukupuolen "muuttuvasta" luonteesta, kun hänen kouluttajansa ilmoitti, että raporttien on viitattava ainoastaan ​​potilaaseen - tai "asiakkaaseen" - sen sukupuolen mukaan, jona henkilö itseään pitää.

Lääkäri David Mackereth, jolla on 30 vuoden lääketieteellinen kokemus ja joka todistaa häpeilemättä uskostaan, uskoo vankasti, että sukupuoli määräytyy syntymähetkellä.

"Sanoin, että tämä on ongelma minulle. Uskon, että sukupuoli määritellään biologian ja genetiikan avulla ja että kristittynä Raamattu opettaa meille, että Jumala loi ihmisen mieheksi tai naiseksi. Olisin voinut pitää suuni kiinni, mutta se oli oikea aika tuoda asia esiin", neljän lapsen isä David Mackereth vakuutti vuosi sitten.

Hän aloitti DWP:ssä terveys- ja työkyvyttömyysarvioitsijana Birminghamissa kesäkuussa 2018 suoritettuaan kaksi viikkoa kestävän koulutusjakson, mutta vain muutaman päivän kuluttua rekrytointipäällikkö James Owen kutsui hänet kiireelliseen puhutteluun.

Owen oli huolissaan Mackerethin epäilevästä suhtautumisesta aikaisemman koulutusjakson aikana, jolloin häntä käskettiin raporteissaan viittaamaan asiakkaisiin heidän valitsemillaan pronomineilla biologisesta sukupuolesta riippumatta.

"Kuulustelun" kerrotaan huipentuneen siihen, kun Owen kysyi lääkäriltä:

”Jos sinulla on potilaana parimetrinen parrakas mies, joka sanoo haluavansa häntä puhuteltavan 'hän' (she) ja 'rouva', tekisitkö sen?”

”Kerroin hänelle, että kristittyinä en voisi hyväksyä tällaista pyyntöä hyvällä omallatunnolla”, Mackereth kertoo.

Tällä hetkellä Shropshiren ensiapuyksikössä lääkärinä toimiva Mackereth sanoo, että hänen sopimuksensa purettiin, koska hän kieltäytyi käyttämästä transsukupuolisia pronomineja.

Hänen mukaansa hänet irtisanottiin "ei siksi, että transsukupuolisten henkilöiden oikeuksista ja arkaluonteisuudesta olisi mitään todellista huolta", vaan koska hän ei suostunut "abstraktiin ideologiseen sitoumukseen" kutsua ketään yli 180 senttimetristä partaista miestä rouvaksi.

"Koko tämän prosessin aikana olen korostanut sitä, että pronominien väärinkäytön vastustamiseni perustuu kristilliseen uskooni ja omatuntooni”, Mackereth huomauttaa.

Lausunnossaan hän totesi tuomioistuimelle:

”Jos uskotaan sukupuolen liukuvuuteen, sukupuoli on vain yksilön oma kuvitelma itsestään.”

Lääkärin mukaan hänelle tehtiin selväksi, että hän "hyvin todennäköisesti" menettää työnsä, ellei hän ole samaa mieltä tällaisten pronominien käyttämisestä.

Hän alleviivasi: ”Vastustan kielenkäyttöön ja terveeseen järkeen kohdistuvaa väkivaltaista pakottamista, ilmiselvän totuuden rituaalista kieltämistä sellaisen ideologian nimessä, johon en usko ja jota kammoan."

Mackereth jätti tehtävänsä 25. kesäkuuta 2018 Owenin kanssa käymänsä sähköpostikirjeenvaihdon jälkeen, jossa häntä kehotettiin noudattamaan ”menettelyä, josta keskusteltiin koulutuksessa”.

Sähköpostissa luki:

"Jos et kuitenkaan halua tehdä niin, kunnioitamme päätöstäsi ja oikeuttasi jättää sopimus."

Lääkäri David Mackereth vastasi:

"Olen kristitty ja hyvällä omallatunnolla en voi tehdä sitä, mitä DWP minulta edellyttää."

Hän huomauttaa, että hän ei irtisanoutunut työpaikastaan ja että hän on suoran syrjinnän ja häirinnän uhri.

Mackereth totesi kuulemistilaisuudessa Birminghamissa:

”Pelkästään se, että lääkäri voidaan vetää työpaikaltaan kiireelliseen kuulusteluun, joka koskee hänen uskomuksiaan sukupuolen muuttuvuudesta, on sekä naurettavaa että hyvin pahaenteistä - puhumattakaan, jos se johtaa irtisanomiseen.

Jos jotain sellaista tapahtuisi kirkon tilaisuudessa - ihmiset revittäisiin kirkonpenkistä, kuulusteltaisiin ja sitten erotettaisiin kirkon yhteydestä - sitä pidettäisiin törkeänä esimerkkinä uskonnollisesta suvaitsemattomuudesta ja ahdasmielisyydestä."

DWP väittää kiven kovaa, että lääkäri Mackerethin näkemykset rikkovat vuoden 2010 tasa-arvolakia ja lääkärin käytös on "ei-toivottua" niitä kohtaan, jotka aikovat vaihtaa sukupuolta, ja se "voitaisiin katsoa olevan ahdistelua vuoden 2010 määritellyn tasa-arvolain mukaisesti".

Lääkärin palkannut rekrytointiyritys Advanced Personnel Management (APM) puolestaan yrittää selittää, että lääkärin näkemykset ovat ristiriidassa muiden perusoikeuksien kanssa. Yrityksen mukaan lääkärin vakaumus ei ole yhteensopiva ihmisarvon kanssa.

Lääkäri Mackereth korostaa, ettei hänellä ollut eikä ole aikomusta loukata ketään.

"Meidät on tehty Jumalan kuviksi - mieheksi ja naiseksi. En usko, että se heikentäisi jonkun ihmisarvoa”, hän julisti rohkeasti kolmijäseniselle tuomioistuinpaneelille ja lisäsi:

”En usko, että henkilö voi muuttaa sukupuoltaan. Se ei ole tieteellisesti tai lääketieteellisesti mahdollista."

Tuomioistuimelle antamassaan lausunnossa lääkäri Mackereth niin ikään muistutti:

”Ymmärrän, että nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä jotkut ihmiset, myös jotkut niistä, jotka uskovat olevansa transsukupuolisia, saattavat pitää uskoani loukkaavana.

Vapaassa yhteiskunnassa tämä ei kuitenkaan ole tarpeeksi hyvä syy sensuroida käsityksiäni ja pakottaa minua toimimaan omantuntoni vastaisesti."

Hän painotti lisäksi lääkärinä olevan velvollisuutena aina toimia hyvällä omallatunnolla potilaan parhaaksi - olla hyväksymättä ​​erilaisia ​​harhakuvitelmia, ennakkoluuloja tai harhaluuloja, jotta vältyttäisiin rikkomuksilta kaikin keinoin.

Lääkäri Mackereth korosti hänen luontaisen uskonsa olevan se, että transsukupuolisuus on "kapinaa Jumalaa vastaan, joka on sekä järjetöntä että syntiä".

Hän jatkoi: ”Olen tietenkin tietoinen siitä, että on olemassa miehiä ja naisia, jotka uskovat olevansa väärässä ruumiissa, enkä kyseenalaista heidän vakaumustensa vilpittömyyttä.

Pieni joukko tällaisia ​​ihmisiä on aina ollut olemassa. Tähän asti lääkärit pitivät tällaista käsitystä harhaisena ja oireena lääketieteellisestä häiriöstä.

Vasta äskettäin transsukupuolisuus on hyväksytty normaaliksi ja tällaiset harhakuvitelmista kärsivät otetaan täydestä. Tästä muutoksesta vastuussa on poliittinen painostus, ei tieteellinen näyttö."

Mackereth kommentoi tapaustaan näin:

”Olen päättänyt taistella oikeudenmukaisuuden puolesta tässä tapauksessa, koska ensinnäkään yhteiskunnassa ja lääketieteen ammatissa emme saa sanoa, mihin uskomme. Toiseksi, kuten minun tapaukseni osoittaa, meidän ei suoda ajattelevan, niin kuin uskomme. Lopuksi emme saa puolustaa sitä, mitä uskomme. Kristittyjen on pystyttävä pitämään kiinni uskostaan ja ilmaisemaan sitä niin yksityisesti kuin julkisestikin, ja puolustamaan raamatullisia ja tieteellisiä totuuksia ilman pelkoa toimeentulonsa menettämisestä."

Kuulemistilaisuudet jatkuvat ja Kristillinen Oikeuskeskus (Christian Legal Centre, CLC) tukee David Mackerethia.

Hänen asianajajiensa mukaan DWP syrjii lääkäriä hänen kristillisen uskonsa tähden. Pakottamalla henkilökuntaa käyttämään "gender-ideologisia pronomineja" voidaan katsoa olevan kysymys tasa-arvoiseen kohteluun liittyvästä lainsäädännön rikkomisesta ja lääkärin ajatuksenvapauden kieltämisestä.

Kristillisen Oikeuskeskuksen toimitusjohtaja Andrea Williams kuvailee lääkäri Mackerethia "kristityksi sankariksi, joka päätti mieluummin uhrata erinomaisen ammatillisen uransa kuin tinkiä Raamatusta ja omastatunnostaan":

"Vaatimus niin sanottujen transsukupuolipronominien käyttämisestä uhmaa tavallista tervettä järkeä ja kristillistä uskoa. Se ei palvele mitään päämäärää, paitsi seuloo järkähtämättömät kristityt ja periaatteen miehet, kuten tohtori Mackereth on.

Jos vapaus sanoa totuus - tässä tapauksessa kutsua miestä 'he' ja naista 'she' - estetään, totuus itsessään salataan."


 

Tytti Salenius ti 16.07. 23:16

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot