Kristitylle lääkärille potkut Britanniassa - kieltäytyi uskomasta potilaiden omia määritelmiä sukupuolestaan

"Sukupuoli määräytyy syntymässä, jokaiselle minun näkemystäni kannattavalle voidaan antaa potkut saman tien - en ole yksittäistapaus"

Ulkomaat ke 11.07.2018 22:03
Dr David Mackereth kotonaan. Kuva: The Telegraph, Andrew Fox

Brittilehti Telegraph uutisoi lääkäristä, joka on erotettu, koska hänen mukaansa sukupuoli määräytyy syntymähetkellä.

Lääkäri David Mackereth on työskennellyt 26 vuotta Britanniassa julkisen terveydenhuoltojärjestelmän, NHS:n lääkärinä, mutta hänelle kerrottiin, että häntä ei voida palkata Department for Work and Pensionsin (DWP) työkyvyttömyysarvioitsijaksi, jos hän kieltäytyy määrittelemästä potilaita sen sukupuolen perusteella, joita he kulloinkin haluavat olla.

Lääkäri itse on 55-vuotias neljän lapsen isä ja uskoo vankasti, että sukupuoli on geneettinen ja biologinen eli se määräytyy syntymässä.

Hänen sananvapautensa on nyt evätty ja hänet on luokiteltu "sopimattomaksi" työskentelemään alalla hänen uskonnollisten vakaumustensa vuoksi.

Länsi-Midlandsin Dudleyssa toimiva lääkäri pelkää, että nyt monet muutkin ammatissaan pätevät voidaan irtisanoa yksinkertaisesti siitä syystä, että heillä on samanlaiset, sukupuoleen liittyvät "vuosisatoja vanhat" mielipiteet, kuten hänellä.

Mackereth on ollut laillistettu lääkäri vuodesta 1989 ja palvellut suurimman osan urastaan työskentelemällä ​​onnettomuus- ja ensiapuosastoilla.

Hän korostaa, ettei ole hyökkäämässä transsukupuolisten liikettä vastaan.

"Puolustan oikeuttani sanan- ja uskonvapauteen", hän huomauttaa.

Kristitty Mackereth ei myöskään aio suostua käyttämään erikoisia sukupuolipronomineja.

"En usko, että minun olisi käytettävä tiettyjä pronomineja. En aio järkyttää ketään. Mutta jos jonkun järkytys voi johtaa lääkäreiden erottamiseen, niin sitten yhteiskuntana meidän on tutkittava, mihin olemme menossa", hän summaa.

Mackereth aloitti toukokuussa koulutusohjelman, jonka myötä hänestä olisi tullut DWP:ssä terveyttä ja työkyvyttömyyttä arvioiva lääkäri. Hänen roolinsa olisi ollut haastatella ja laatia riippumattomia raportteja työkyvyttömyysetuuksia hakevien terveydentilasta.

Asiat kuitenkin mutkistuivat ja lääkäreiden keskuudessa alkoi keskustelu sukupuolen "muuttuvasta" luonteesta, kun hänen kouluttajansa ilmoitti, että raporttien on viitattava ainoastaan ​​potilaaseen - tai "asiakkaaseen" - sen sukupuolen mukaan, jona henkilö itseään pitää.

"Sanoin, että tämä on ongelma minulle. Uskon, että sukupuoli määritellään biologian ja genetiikan avulla ja että kristittynä Raamattu opettaa meille, että Jumala loi ihmisen mieheksi tai naiseksi. Olisin voinut pitää suuni kiinni, mutta se oli oikea aika tuoda asia esiin", Mackereth vakuuttaa.

Ohjaaja oli vienyt hänet sivummalle ja sanonut välittäneensä hänen kommenttinsa eteen päin DWP:lle.

Lääkäri Mackereth sai myöhemmin sähköpostia Advanced Personnel Managementilta (APM), jonka palveluksessa hän oli ja joka olisi voinut palkata hänet DWP:lle.

He kertoivat hänen voivan osallistua koulutukseen, mutta että DWP oli neuvotellut asianajajien kanssa ja oli järkkymättömästi sitä mieltä, että jokaisen raportin tai yhteyden asiakkaiden kanssa pitäisi viitata henkilön itsensä valitsemaan sukupuoleen tai muuten se "voitaisiin katsoa olevan ahdistelua vuoden 2010 määritellyn tasa-arvolain mukaisesti".

Lääkäri vastasi, että "hyvällä omallatunnolla" hän ei vastaa näitä ominaisuuksia eikä pysty siten mukautumaan niihin, joten hänen sopimuksensa irtisanottiin.

Nyt hän painottaa: "Ensinnäkään meillä ei ole lupaa sanoa, mitä uskomme. Toiseksi, kuten minun tapaukseni osoittaa, meidän ei suoda ajattelevan, niin kuin uskomme. Lopuksi emme saa puolustaa sitä, mitä uskomme."

David Mackerethin mukaan voimme joutua "hirvittävän hyökkäyksen kohteeksi", jos sanomme ääneen sen, mihin ihmiskunta on uskonut vuosisatojen ajan: sukupuoli määritellään syntymässä.

"Jos meillä ei enää ole oikeutta sanoa uskovamme, että sukupuoli ja sukupuoli-identiteetti ovat sama asia ja ne määräytyvät syntymässä, jokaiselle minun näkemystäni kannattavalle voidaan antaa potkut saman tien tämän lain nojalla. En ole yksittäistapaus."

DWP:n tiedottaja sanoi tasa-arvolain toteavan, että on lainvastaista syrjiä suorasti tai epäsuorasti henkilöä ”suojellun ominaisuuden”, kuten sukupuolenvaihdoksen perusteella.

Hän lisäsi: "Lääkäri Mackereth teki selväksi harjoittelunsa aikana, että hän kieltäytyy käyttämästä pronomineja, jotka eivät vastaa hänen omaa näkemystään henkilön biologisesta sukupuolesta.

"Odotamme, että kaikki asiantuntijajäsenet käsittelevät arvioinnit ymmärtäväisesti ja noudattavat tasa-arvolakia 2010."

APM kieltäytyi kommentoimasta.

Oikea Media kertoi viime lokakuussa vastaavanlaisesta tapauksesta, missä kristitty tuomari joutui taistelemaan poliittista korrektiutta vastaan Iso-Britanniassa.

Kristitty tuomari, Richard Page irtisanottiin virastaan hänen ilmaistua näkemyksensä, että lapsen etujen mukaista on kasvaa äidin ja isän hoidossa.


 

 

Tytti Salenius ke 11.07. 22:03

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Epäluottamuksen tunne sisäministeriä, Yleä ja Poliisihallitusta kohtaan on terve ilmiö

su 27.11. 11:17

Henna Kajava

Espoon virkamiehet kieltävät jengiytymisilmiön

su 27.11. 03:41

Juha Ahvio

Yhteiskunnan perustus on perhe

pe 25.11. 19:47

Olli Pusa

Suomi ja korruptio

to 24.11. 23:32

Mikko Paunio

Hups, Maailman Talousfoorumin (WEF) dystooppinen Suuri Resetti taisi juuri sortua omaan näppäryyteensä?

su 20.11. 14:41

videot