Yliopistosta poispotkittu kristitty opiskelija voitti viimeisimmän oikeustaistelunsa Britanniassa

"Tämä on vedenjakajatapaus kristityille ja riemuvoitto sananvapaudelle"

Ulkomaat pe 05.07.2019 00:06

Kristityn opiskelijan valitus on hyväksytty Iso-Britannian muutoksenhakutuomioistuimessa sen jälkeen, kun hänet erotettiin yliopistosta hänen ilmaistua uskonnollisen vakaumuksensa seksuaalietiikassa sosiaalisen median keskustelussa.

Hän kutsuu sitä voitoksi sananvapaudelle ja uskonnolliselle vakaumukselle.

"Tämä on hieno uutinen, ei vain minulle ja perheelleni, vaan kaikille, jotka välittävät sananvapaudesta, erityisesti niille, jotka työskentelevät tai opiskelevat terveydenhoitoalan ammattien parissa", iloitsee 41-vuotias Felix Ngole Barnsleysta, Etelä-Yorkshirestä.

Ngolen viimeisimmästä voitosta oikeustaistelussa uutisoivat muun muassa CBN News, Christian Concern, Breitbart ja Guardian.

Oikea Media uutisoi lokakuussa 2017 kristitystä opiskelijasta, Felix Ngolesta, joka erotettiin Englannissa Sheffieldin yliopiston sosiaalialan opinnoista hänen kommentoitua henkilökohtaisella Facebook-sivullaan perinteisen avioliiton ja kristillisen seksuaalietiikan puolesta.

Felix Ngolelle kerrottiin, että julkaistessaan kommenttinsa Facebookissa "hän on saattanut loukata tiettyjä henkilöitä" ja "ylittää rajat, joita ei pidetä sopivana sosiaalialan ammattiin".

Felix erotettiin hänen kurssiltaan ​​Sheffieldin yliopistossa vuonna 2016 hänen julkaistua kommentteja, jotka todettiin poliittisesti epäkorrekteiksi.

Felix oli osallistunut Facebook-keskusteluun vuonna 2015, jossa kommentoitiin uutista Yhdysvaltain Kentuckyn lääninvirkailija Kim Davisista, joka oli vastustanut samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeuksien myöntämistä.

Felix ilmaisi kristillisen uskonsa asiasta ja kertoi, että "samaa sukupuolta olevien avioliitto on synti, pidimmepä siitä tai sitten emme. Ne ovat Jumalan sanoja ja ihmisen tunteet eivät muuta Hänen sanojaan". Häneltä kysyttiin, missä kohtaa Raamatussa sanotaan samaa sukupuolta olevien avioliiton olevan väärin. Felix oli lainannut useita Raamatun jakeita todistaakseen tämän.

Lähes kaksi kuukautta myöhemmin Felix sai yliopiston virkailijalta sähköpostiviestin, jossa hänelle ilmoitettiin kommenttien olevan tutkittu.

Yliopisto perusti toimikunnan näyttääkseen toteen, onko sääntöjen rikkomus tapahtunut. Paneelin tuomarikollegion puheenjohtajana toimi professori Jacqueline Marsh, joka paljastui pitkäaikaiseksi ja aktiiviseksi LGBT-oikeuksien puolustajaksi. Professori tai yliopisto eivät tuoneet esille tätä eturistiriitaa, mikä herätti selvää ennakkoasennetta ja luonnonoikeuden rikkomista.

Ngole vei asian oikeuteen yliopiston päätöksen kumoamiseksi ja totesi, että päätös loukkaa hänen oikeuttaan ajatteluun ja sananvapauteen. Vuonna 2017 apulaisoikeuden tuomari Rowena Collins Rice asettui puolustamaan yliopistoa.

Tuomari Rowena Collins Rice antoi tuomion, jonka mukaan yliopisto toimi laillisesti erottaessaan Ngolen.

Päätöksen jälkeen Ngole sanoi olevansa "hyvin pettynyt" ja aikovansa valittaa.

Joka tapauksessa kolme hovioikeuden tuomaria, Justice Irwin, Justice Haddon-Cave ja Jack Beatson, tutkivat Ngolen valitusta Lontoossa maaliskuussa pidetyssä muutoksenhakutuomioistuinkuulemisessa ja tämän viikon keskiviikkona kumosivat kyseisen tuomion pitämällä Sheffieldin yliopiston kurinpitomenettelyä virheellisenä ja sanomalla, että yliopiston pitäisi tarkastella Ngolen tapausta uudelleen.

Muutoksenhakutuomioistuin moitti päätöksessään yliopistoa toteamalla, että ihmisten ei pitäisi elää pelossa heidän ilmaistessa näkemyksiään. Tuomioistuin sanoi:

"Pelkkä uskonnollisten näkemysten ilmaiseminen koskien syntiä ei välttämättä merkitse syrjintää."

Ngolea edusti uskonnollisia oikeuksia ajava asianajaja Paul Diamond, joka vastusti yliopiston kurinpitomenettelyä sananvapauden tukahduttamiseksi.

Vaikka Ngole pahoitteli sitä, että hän oli menettänyt elämästään neljä vuotta taistelussa uskonnon- ja sananvapauden puolesta, Ngole sanoi:

”Tunnen häkellyttävää iloa, että siitä, mitä olen menettänyt, on niin paljon hyötyä kristityille nyt ja tulevaisuudessa vapaudelle tämän tärkeän päätöksen vuoksi."

Sheffieldin yliopiston tiedottaja kuitenkin ilmoitti, että yliopisto "harkitsee vastausta tuomioon".

Kristillinen oikeuskeskus Felixiä alusta asti.

"Tämä on vedenjakajatapaus kristityille ja riemuvoitto sananvapaudelle", Kristillisen oikeuskeskuksen toimitusjohtaja Andrea Williams huomautti.

"Felixin uhrauksen ansiosta kristityt ja muut tietävät nyt, että heillä on laillinen oikeus ilmaista raamatullisia näkemyksiä sosiaalisessa mediassa tai muualla ilman pelkoa ammatillisesta urastaan", Williams muistutti.

"Tämä on lain merkittävä kehitys, ja sitä on vaalittava ja kunnioitettava nykyisissä ja tulevissa kristillisen vapauden asioissa."

Felix Ngole kertoi tapauksestaan itse näin vuonna 2017:

"Olen syntynyt Kamerunissa diktatuurin alla, jossa sananvapaus oli voimakkaasti sensuroitu. Olin aina uskonut, että Iso-Britanniassa ihmiset voisivat jakaa vakaumuksiaan ja mielipiteitään pelkäämättä viranomaisten vainoa. Odotin yliopistojen olevan kaikista paikoista niitä, joissa vapaiden ajatusten ja keskustelun vaihtaminen on mahdollista."

Ngolesta oli tyrmistyttävää, että opiskelija voidaan heittää ulos vain Raamattu-uskonsa tähden.

Hän piti uskomattomana sitä, että kurinpitopaneelin johtava henkilö oli ylpeä lesbo ja veteraani LGBT-aktivisti ja sitä ei koskaan paljastettu hänelle.


 

Tytti Salenius pe 05.07. 00:06

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot