Kristittyä opiskelijaa syytetään poliittisesti väärästä mielipiteestä Englannissa- puolusti aitoa avioliittoa

Tuomarikollegion puheenjohtajana toimi professori, joka paljastui pitkäaikaiseksi ja aktiiviseksi LGBT-oikeuksien puolustajaksi

Ulkomaat la 07.10.2017 12:09

Felix Ngole on kristitty opiskelija, joka erotettiin Englannissa Sheffieldin yliopiston sosiaalialan opinnoista hänen kommentoitua henkilökohtaisella Facebook-sivullaan perinteisen avioliiton ja kristillisen seksuaalietiikan puolesta. Felix Ngolelle kerrottiin, että julkaistessaan kommenttinsa Facebookissa "hän on saattanut loukata tiettyjä henkilöitä" ja "ylittää rajat, joita ei pidetä sopivana sosiaalialan ammattiin".

Christian Concernin julkisen politiikan johtaja Tim Dieppe kertoo Felix Ngole'n tapauksesta, jonka korkeimman oikeuden kuulemistilaisuudessa hän oli tällä viikolla.

Felix erotettiin hänen kurssiltaan ​​Sheffieldin yliopistossa vuonna 2016 hänen julkaistua kommentteja, jotka todettiin poliittisesti epäkorrekteiksi.

Kristillinen oikeuskeskus tukee Felixiä ja kuuleminen oli oikeudellinen tarkastelu yliopiston päätöksestä.

Felix oli osallistunut Facebook-keskusteluun vuonna 2015, jossa kommentoitiin uutista Kentuckyn lääninvirkailija Kim Davisista, joka oli vastustanut samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeuksien myöntämistä.

Felix ilmaisi kristillisen uskonsa asiasta ja kertoi, että "samaa sukupuolta olevien avioliitto on synti, pidimmepä siitä tai sitten emme. Ne ovat Jumalan sanoja ja ihmisen tunteet eivät muuta Hänen sanojaan". Häneltä kysyttiin, missä kohtaa Raamatussa sanotaan samaa sukupuolta olevien avioliiton olevan väärin. Felix oli lainannut useita Raamatun jakeita todistaakseen tämän.

Lähes kaksi kuukautta myöhemmin Felix sai yliopiston virkailijalta sähköpostiviestin, jossa hänelle ilmoitettiin kommenttien olevan tutkittu.

Tim Dieppestä on kummallista, että brittiläinen yliopisto katsoo tehtäväkseen "tutkia" opiskelijoiden sosiaalisen median julkaisuja.

"Millaisessa orwellilaisessa maailmassa elämme? Felix ei edustanut Facebookissa yliopistoa, vaan hänen kommenttinsa olivat ainoastaan henkilökohtaisia. Siitä huolimatta Sheffieldin yliopisto päätti käynnistää tutkimuksen", Dieppe huomauttaa.

Myöhemmin yliopiston "tutkijat" haastattelivat Felixiä. Felix selitti, että hän oli työskennellyt homoseksuaalisten ihmisten kanssa erilaisissa yhteyksissä ja että hän ei hyväksy samansukupuolisissa suhteissa olevien syrjintää. Yksi tutkijoista totesi:

"Et ole yrittänyt piilottaa mitään ja kiitän teitä rehellisyydestänne ja suoraselkäisyydestänne. En usko, että voisit käyttäytyä syrjivästi, mutta voitte silti tahattomasti syrjiä."

Koko menettelyn aikana ei ole löydetty mitään todisteita mistään todellisesta syrjinnästä koskaan tapahtuneenkaan.

Tim Dieppe uskoo, että yliopisto ja heidän asianajajansa tekevät "tutkimuksia" yrittäen varmistaa että jotain varmasti löydetään.

Yliopisto perusti toimikunnan näyttääkseen toteen, onko sääntöjen rikkomus tapahtunut. Paneelin tuomarikollegion puheenjohtajana toimi professori Jacqueline Marsh, joka paljastui pitkäaikaiseksi ja aktiiviseksi LGBT-oikeuksien puolustajaksi. Professori tai yliopisto eivät tuoneet esille tätä eturistiriitaa, mikä herättää selvää ennakkoasennetta ja luonnonoikeuden rikkomista.

Helmikuussa vuonna 2016 toimikunta teki päätöksen erottaa Felix opintojensa kurssilta.

Tämä poistaminen estää Felixiä jatkamasta opintojaan ja pyrkimästä haluamaansa ammattiin sosiaalialalla. Lisäksi Felixin on ilmoitettava mitä tahansa työtä hakiessaan, että hänet poistettiin yliopistokurssilta.

Puolustus vetosi Euroopan ihmisoikeussopimuksen 10 artiklaan, joka nimenomaisesti suojelee ilmaisunvapautta. Aiemmin on esiintynyt paljon tapauksia, joissa hyvinkin loukkaavaa ja provosoivaa puhetta on puolustettu 10 artiklalla tuomioistuimissa.

"Pelkästään se seikka, että loukkaus on tapahtunut, ei ole riittävä ohittamaan tätä ilmaisunvapauden periaatetta", Dieppe painottaa.

Tuomioistuimessa yliopiston lakimies oli yhtä mieltä siitä, että Felixin oikeutta sananvapauteen oli loukattu. Hän kuitenkin esitti, että "Felix olisi voinut paneutua vaihtoehtoiseen ammattiin, jossa sananvapautta ei ole rajoitettu".

Dieppen mielestä juuri siksi yliopisto ottaa tämän kannan, että kristillisen seksuaalietiikan ilmaiseminen sosiaalisessa mediassa estettäisiin tietyissä ammateissa, mukaan lukien sosiaalialalla.

"Ei väliä, kun mitään syrjintää ei ole tapahtunut", Dieppe jatkaa.

Oikeussalissa asianajaja Paul Diamond sanoi tämän olevan alku "älä kysy, älä kerro" -politiikalle, jos tunnustaa olevansa evankelinen kristitty Iso-Britanniassa.

Paul Diamond perusteli, että "Raamatussa ilmaistuja käsityksiä olisi kunnioitettava demokraattisessa yhteiskunnassa".

Diamondin mukaan yliopiston päätös on selkeä rikkomus Felixin oikeuksia vastaan. Vapaassa ja demokraattisessa yhteiskunnassa ihmisten pitäisi saada elää toiveidensa ja halujensa mukaan sekä samalla ilmaista näkemyksiä, joista muut saattavat olla eri mieltä.

"Tämä olisi ollut "win-win" -vaihtoehto. Tätä vaihtoehtoa yliopisto ei valinnut. He valitsivat sen sijaan sortamisen", Dieppe muistuttaa.

Paul Diamond oli todennut:

"Jos kristittyjen oikeudet murskataan, tämä vääryys tulee suuremmaksi kuin se vääryys, jota se pyrkii käsittelemään."

Christian Concernin Tim Dieppestä tuntui "omituiselta" istua korkeimmassa oikeudessa ja kuunnella korkeasti sivistyneitä ja hyvin koulutettuja lakimiehiä, jotka väittelivät siitä, sallitaanko raamatullisia näkemyksiä esittävän pyrkiä valitsemaansa ammattiin.

"Joku ajattelee Raamatun olevan niin monien lakien perusta ja tämänkin tuomioistuimen kivijalka. Istuntosalissa oli Raamattu, joka oli valmiina valan vannomista varten. Asianajajat kuitenkin kiistelivät, pitäisikö raamatullisten näkemysten ilmaiseminen olla este tiettyihin ammatteihin."

Dieppe pohtii, miksi he pelkäävät niin paljon Paul Diamondin ehdottamaa "win-win" -ratkaisua.

"He näyttävät vakaasti päättäneen kieltää ilmaisemasta näkemyksiä, jotka perustuvat samaan Raamattuun, joka on muodostanut yhteiskuntamme moraalisen ja henkisen pohjan", Dieppe muotoilee.

Dieppe näkee, että tämän tapauksen merkitystä on vaikea liioitella. Yhteiskuntamme perusoikeudet ovat vaarassa - pelkästään tämä tapaus osoittaa todellisen suvaitsemattomuuden.

"Ne jotka esittävät olevansa suvaitsevaisia, ovat suvaitsemattomia. Oikeastaan kyse ei ole poliittisesti väärässä olevasta opiskelijasta, vaan poliittisesti väärästä Raamatusta."

Piispa Ashendenin mukaan Felix Ngolen tapauksessa kysymys on kristittyjen sortamisesta, enemmän kuin "puhdistuksesta".

"Tämä on poliittinen vallankumous."

Yliopiston ennakkoasenteet pyritään piilottamaan "kulttuurisiin arvoihin, tasa-arvon pyrkimyksiin ja homoseksuaalien oikeuksiin".

"Kysymys on kiertoilmaisuista. He tarkoittavat, että emme aio hyväksyä kristittyjä. Aiomme asettaa arvosi hierarkialle, jossa ei ole tilaa kristityille", piispa määrittelee.

Piispa Ashendenin mielestä kristittyjen on aika herätä.

"Missä Sheffieldin hiippakunta ja Englannin kirkon piispat olivat silloin, kun 'edistyksellinen' vasemmistolaisuus niitti mustalta kristityltä julkisessa koulutuksessa sananvapauden?" piispa kysyy.

Tähän saakka Felixiltä, kuten niin monilta muiltakin kristityiltä uhreilta on ryöstetty työpaikat ​​tai sananvapaus, mutta Ashenden mukaan piispat ja kristilliset johtajat pysyvät vain hiljaa.

Felix Ngole kertoo tapauksesta itse näin:

"Olen syntynyt Kamerunissa diktatuurin alla, jossa sananvapaus oli voimakkaasti sensuroitu. Olin aina uskonut, että Iso-Britanniassa ihmiset voisivat jakaa vakaumuksiaan ja mielipiteitään pelkäämättä viranomaisten vainoa. Odotin yliopistojen olevan kaikista paikoista niitä, joissa vapaiden ajatusten ja keskustelun vaihtaminen on mahdollista."

Ngolesta on tyrmistyttävää, että opiskelija voidaan heittää ulos vain Raamattu-uskonsa tähden.

Hän pitää uskomattomana, että kurinpitopaneelin johtava henkilö oli ylpeä lesbo ja veteraani LGBT-aktivisti ja sitä ei koskaan paljastettu hänelle.

Ngole huomauttaa myös yliopiston suhtautumisesta islamiin:

"Olen hämmästynyt siitä, miten yliopisto on käsitellyt kiistanalaisen islamilaisen saarnaajan vierailua. Mielestäni yliopisto on syyllistynyt vastenmielisiin kaksoisstandardeihin."

Ngolen mielestä yliopistoon mennään osallistumaan keskusteluun, väittelyihin ja opiskelemaan. Sen sijaan näemme nyt ihmisiä, joita kielletään puhumasta keskustellen ja painostusryhmät bannaavat jokaisen, joka uskaltaa olla eri mieltä niiden asettamasta liberaalista agendasta.

"Minun tapauksessani korostuu liberaalin eliitin osallisuus tässä huolestuttavassa liikkeessä."

Felix Ngole näkee, että kristittyjen oppilaiden kieltämisen sijaan yliopistojen pitäisi olla huolissaan kristillisen uskon ja uskonnollisen lukutaidon lisääntyvästä sensuurista.

"Iso-Britannia on ollut koulutuksen johtavia maita maailmassa ja on nyt vaarassa joutua naurunalaiseksi."


 

Tytti Salenius la 07.10. 12:09

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot