Suomi on maailman kolmanneksitoista islamilaisin valtio

Islamilaisuusindeksin mukaan Suomi on maailman kolmanneksitoista islamilaisin valtio. Yleisesti ottaen länsimaat ovat islamilaisempia kuin muslimimaat.

Ulkomaat to 30.05.2019 23:30
kuva: pixabay

Washingtonissa sijaitsevan Islamilaisuussäätiön (Islamicity Foundation) laatima islamilaisuusindeksi arvioi maailman maita Koraanin opetusten ja arvojen näkökulmasta.

Indeksin pohjana on käytetty kunkin maan taloudellista ja inhimillistä kehitystä, lakeja ja hallintoa, ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä suhteita, mutta ei muslimien uskontoonsa liittämiä asioita kuten päivittäisiä rukouksia, paastoa tai pyhiinvaellusta.

Indeksin mukaan Ruotsi on toiseksi islamilaisin valtio, ja Suomi on sijalla 13.

Muslimimaista Emiraatit sijoittuu parhaiten sijalle 45. Muslimimaita löytyy pääasiassa 153 maata kattavan indeksin puolivälin alapuolelta, kuten Syyria sijalla 149. Muslimimaiden keskimääräinen sijoitus on 118,5.

Islamilaisuusindeksin on laatinut iranilaislähtöinen kansainvälisen kaupan ja suhteiden professori Hossein Askari sekä Scheherazade Rehman, European Union Research Center:n (EURC) johtaja.

Islamilaisuussäätiö pyrkii Islamin rauhanomaiseen reformaatioon muslimimaissa.

 

Kansalainen.fi

 

Kuva: Säätiedotus Syyriassa ja säätiedotus Ruotsissa

 

Poliittista islamia yli 40 vuotta tutkinut tohtori Bill Warner pitää islamin reformaatiosta haaveilua pelkkänä utopiana. Hänen mukaansa islam ei koskaan pysty muuttamaan omia kirjoituksiaan eikä mohammedin antamaa konkreettista esimerkkiä, joka on talletettuna islamin kirjoituksiin.

Jukka Rahkonen to 30.05. 23:30

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot