Orban: "Bryssel haluaa Euroopasta maahanmuuttajien maanosan!"

"Jos maahanmuuttoa edistävät voimat pääsevät voitolle Euroopan parlamenttivaaleissa, he käynnistävät suunnitelmansa"

Ulkomaat ke 13.02.2019 17:03

Sunnuntai-iltapäivällä Unkarin kansakunnan tilaa käsitelleessä puheessaan Unkarin pääministeri Viktor Orbán julkisti hallituksensa seitsemän kohdan suunnitelman, jolla pyritään vastaamaan Unkarin väestön vähenemiseen.

Hänen mukaansa viimeisten kahdeksan vuoden taloudellisten saavutusten myötä unkarilaiset ovat alkaneet uskoa jälleen tulevaisuuteensa, mutta muistutti, että tulevissa Euroopan parlamentin vaaleissa panokset ovat suuret. Brysselistä on tullut "uuden kansainvälisyyden linnake" ja siellä ollaan valmiita iskemään omalla seitsemän kohdan suunnitelmalla.

Budapestin Castle Garden Bazaarissa pidetyssä puheessa pääministeri Viktor Orbán ilmoitti hallituksen pitkään odotetusta perhepoliittisesta paketista, jolla pyritään korjaamaan Unkarin negatiivinen väestörakenteen kehitys.

Perheitä suojeleva paketti sisältää muun muassa laajennetut tuet asunnon ja auton omistaville perheille, suuremmat lapsivähennykset, lapsia hankkivien perheiden asuntolainan kevennykset, tuloverovapautukset, 21 000 lisää päiväkoteja kolmen vuoden aikana sekä myös isovanhempien oikeus hoitaa lapsia vanhempien asemesta.

Perheen turvaaminen, mukaan lukien asunnon omistamiseen liittyvä tuki ja lapsia saavien parien avustaminen on jo pitkään ollut Orbánin hallituksen prioriteetti.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán aikoo parantaa maansa syntyvyyttä poistamalla neljän tai useamman lapsen äideiltä tuloverotuksen. Tämän lisäksi Orbán lupasi tukea lainoin perheitä, joissa on useampia lapsia, taloudellista tukea vähintään kolmen lapsen perheille auton hankintaan sekä lisätä rahoitusta päiväkodeille.

Väestökehityksen saamista nousuun voidaan pitää Unkarissa yhteisenä kansallisena asiana yli puoluerajojen, sillä kahdeksan kymmenestä eli 90 prosenttia oikeistolaisista ja kaksi kolmasosaa (68 prosenttia) vasemmistolaisista kannattaa Unkarin hallituksen perhepoliittisia ratkaisuja.

Pääministeri Orbánin mukaan elämme Euroopassa, jossa syntyvien lasten lukumäärä vähenee tasaisesti, niinpä Länsi-Euroopan maat ovat valinneet maahanmuuton ongelman ratkaisemiseksi. Pääministeri totesi kuitenkin, että unkarilaiset ovat tässäkin toisenlaisia.

"Emme halua vain lukuja, haluamme unkarilaisia ​​lapsia. Meille maahanmuutto on luovuttamista.”

Eurooppaa on peloteltu väestön vähenemisellä ja lännessä maahanmuutto on esitetty tähän ainoaksi vastaukseksi. Orbánin mielestä maahanmuuttoon liittyy äärimmäisiä riskejä ja kulttuurien yhteiselo aiheuttaa vaikeuksia, joista hän ei usko Euroopan pystyvän selviytymään. Unkarin hallitus tekee kaikkensa perheiden vahvistamiseksi, koska Unkarin pääministeri ja hallitus uskovat, että "perheillä on avain Unkarin historian ja kansakunnan tulevaisuuden jatkumiseen".

”Me unkarilaiset voimme luottaa vain itseemme. Siksi olemme aloittaneet perheiden kansallisen kuulemisen. Pidän tätä vakavimpana kysymyksenä Unkarin politiikan asialistalla", Orbán vakuutti unkarilaisen Magyar Idők -päivälehden julkaisemassa jouluhaastattelussa 2018.

Edellä mainittuun pakettiin viitaten hän lisäsi sunnuntaisessa kansakunnan tilaa koskevassa puheessaan, että ”tämä on Unkarin vastaus väestörakenteen vähenemiseen, ei maahanmuuttoon".

Talouden ja muiden tekijöiden osalta Orbán mainitsi joitakin lukuja verratakseen nykyistä Unkaria vuonna 2009 olleeseen tilanteeseen.

"Paransimme työllisyyttä 55 prosentista 70 prosenttiin ja vähensimme työttömyyttä kolmannekseen sen aiemmasta tasosta."

Avioliittojen määrä on kasvanut, lapsikuolleisuus on vähentynyt, tulot kasvavat jatkuvasti, ja vähimmäispalkka on yli kaksinkertaistunut.

”Kymmenen vuotta kestäneen yhteisen työn tuloksena unkarilaiset uskovat jälleen tulevaisuuteensa.”

”Viimeisten kymmenen vuoden aikana kansakuntamme on saanut maan takaisin jaloilleen, kääntänyt kelkkansa ylöspäin menemästä alaspäin”, pääministeri kiteytti ja kysyi: ”Mikä tämä on, jos ei tarina nousemisesta?”

Edetäkseen Unkarin pitäisi kuitenkin pitää BKT:n vuotuinen kasvu 2 prosenttiyksikköä korkeampana kuin EU:n keskiarvo.

Pääministeri Orbán arvioi, että vaikka Unkari on edistynyt paljon, ”unkarilaisten paras matka ei ole vielä alkanut, suurimmat voitot ovat vielä edessä”.

Puhuessaan Brysselin juonimasta maahanmuuttoa edistävästä agendasta ja lähestyvistä Euroopan parlamenttivaaleista, hän totesi Brysselissä vallitsevan "uusi kansainvälisyyden linnake", ja heidän tärkein aseensa on maahanmuutto. He hamuavat maailmaa, jossa ei ole kansakuntia - haluavat avoimia yhteiskuntia ja ylikansallista maailmanlaajuista hallintoa, Orbán tarkensi.

”Maahanmuuttajien kohdemaat ovat todistamassa kristillis-muslimimaailman syntymistä kristittyjen määrän vähenemisen myötä. Mutta me, keskieurooppalaiset, meillä on edelleen oma tulevaisuutemme”, Orbán vakuutti.

”Heidän (Brysselin) seitsemän kohdan suunnitelmansa on jo valmisteltu ja valmiina toimimaan”, pääministeri Orbán huomautti ja lisäsi, että jos maahanmuuttoa edistävät voimat pääsevät voitolle Euroopan parlamenttivaaleissa, he käynnistävät suunnitelmansa ja muuttavat Euroopan maahanmuuttajien maanosaksi.

Orbánin mukaan tähän suunnitelmaan kuuluu maahanmuuttokiintiöjärjestelmään palaaminen ja sen vauhdittaminen, maahanmuuttajaviisumien ja EU-rahalla ladattujen maksukorttien jakaminen maahanmuuttajille sekä maahanmuuttoa tukevien ryhmien rahoituksen lisääminen.

"Tästä on kysymys Euroopan parlamenttivaaleissa", Unkarin pääninisteri korosti ja varoitti:

"Juuri tätä työstetään Brysselissä."

Puheen jälkeen Századvég -säätiö suoritti pikakyselyn, jossa arvioitiin, kuinka paljon unkarilaiset arvostivat pääministerinsä puheenvuoroa ja mikä oli heidän kantansa uusiin toimenpiteisiin.

Suurin osa arvosti Viktor Orbánin vuosittaista puhetta ja hallituksen uusilla toimenpiteillä on suuren enemmistön tuki.

Lisäksi suurin osa väestöstä (60 prosenttia) on samaa mieltä Viktor Orbánin lausunnon kanssa siitä, että seuraavissa EU:n vaaleissa pystytään estämään Brysselin maahanmuuttopolitiikka.

Helsingin Sanomat uutisoi maiden vapautta luokittelevan Freedom House -järjestön viime viikolla julkistamasta vuosiraportista, jossa Unkari luokiteltiin vain ”osittain vapaaksi”.

HS jätti kuitenkin kertomatta, että Freedom House on vasemmistolaismiljardööri George Sorosin valtakunnan jäsen, sitä rahoittaa Soros, ja se on apuna Sorosin vaalikampanjassa.

Unkarin hallitus hylkäsi raportin.

"Yhdessä muiden Sorosin järjestöjen kanssa se hyökkää Unkaria vastaan, koska unkarilaiset ovat päättäneet, ettemme halua heidän tekevän omasta kotimaastamme maahanmuuttajamaata", Unkarin hallitus vastasi Freedom Housen "raporttiin". 

Jukka Rahkonen ke 13.02. 17:03

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Äärioikeistolainen, laitaoikeistolainen

Klo 16:53.

Henna Kajava

Pakkoruotsi vahvistuu ja karkottaa erityisosaajia

la 24.09. 13:42

Juha Ahvio

Ruotsin vaalit uranaukaisijana

pe 16.09. 19:52

Olli Pusa

Ruotsin hallitusneuvottelut

to 15.09. 11:34

Tapio Puolimatka

Abortin laillistaminen murentaa ihmisoikeusjärjestelmän

ti 13.09. 13:49

videot