Mike Pence: Valtamedian hyökkäykset ja valeuutisointi kristillisestä opetuksesta ovat halpamaisia

"Loistava esimerkki siitä, miksi epäluottamus mediaan on todellinen asia"

Ulkomaat su 20.01.2019 10:48

Tiistaina Yhdysvaltain varapresidentin Mike Pencen vaimo, Karen Pence ilmoitti palaavansa opettamaan taidetta Immanuelin yksityiseen kristilliseen kouluun Springfieldiin Pohjois-Virginiaan. Karen Pencen tarkoitus on opettaa koulussa kahdesti viikossa toukokuuhun asti.

Konservatiivinen kommentaattori ja lukuisia julkaisuja muun muassa The Christian Postiin, National Reviewiin, The Washington Free Beaconiin ja The Daily Signaliin kirjoittanut Tyler O'Neil tekee selkoa PJ Median artikkelissaan Karen Penceen kohdistuvasta demonisoinnista, mikä leimahti liekkeihin, kun seksuaalisten vääristymien normalisointia edistävät liberaalit mediat ja LGBT-aktivistit kuulivat Karen Pencen päätöksestä palata opettamaan evankeliseen kristilliseen kouluun.

Tiistaina LGBT- ja gender-ideologiaa rummuttava amerikkalainen uutissivusto ja blogiyhteisö Huffington Post alkoi vimmatusti tutkia Immanuelin kristillistä koulua ja sai tietää, että se on queer-vastainen ja noudattaa perinteistä kristillistä seksuaalimoraalia.

"Sattumalta" keskiviikkona uskonnonvapaudenpäivänä liberaalit mediat, LGBT-ryhmät ja jopa yksi kongressinedustaja lyttäsivät Karen Pencen hänen päätöksestään palata kouluun opettamaan.

Kiireen vilkkaa Huffington Postin toimittaja Rebecca Klein kaivoi koulun sivuja ja otti esille "vakuussopimuksen", jonka Immanuelin kristillinen koulu edellyttää sen tulevia työntekijöitä allekirjoittamaan.

Klein päätti saada aikaiseksi kunnon metelin ja twiittasi Karen Pencen koulun sopimuksesta otetun kuvakaappauksen kera, että siinä työntekijöitä velvoitetaan antamaan vakuutus, että he eivät osallistu "homo- tai lesbo-seksuaaliseen toimintaan, moniavioisuuteen tai transsukupuoliseen identiteettiin".

"Heidän on myös selitettävä näkemyksensä luomiseen ja evoluutioon liittyvässä keskustelussa", Klein lisäsi.

Tyler O'Neil huomauttaa, että jokaiselle vähääkään kristillistä seksuaalista moraalia tuntevalle, sitoutuminen sääntöihin luulisi olevan "sangen merkityksetön".

Washington Post raportoi, että lupaus merkitsee sitoutumista "elää henkilökohtaisesti moraalisen puhtauden omaavaa elämää".

"Ymmärrän, että käsitteellä 'avioliitto' on vain yksi merkitys: yhden miehen ja yhden naisen liittyminen yhteen, joka on määritelty Raamatussa", yhdessä sopimuksen kappaleessa sanotaan todeten, että Jumala tarkoitti seksuaalisen kanssakäymisen vain "yhden miehen ja yhden naisen väliseksi, jotka ovat naimisissa keskenään".

Kristinuskonvastainen suvaitsemattomuus sekä kritiikki- ja vihavyöry nosti päätään välittömästi ja sai tulta alleen niin että somemyrsky puhkesi.

"Voi v***u tällaiset homofobit!" feministiaktivisti Amy Siskind twiittasi.

"Täysin hullu: Karen Pence työskentelee koulussa, joka kieltää LGBTQ-työntekijät", totesi markkinointiyritys Whitman Insight Strategiesin johtaja Matt McDermott.

Liberaali bloggaaja, ex-presidentti Barack Obaman seuraaja Bill Palmer twiittasi, että Pencen päätös opettaa Immanuelin kristillisessä koulussa tekee hänestä "sopimattoman" jopa "olemaan lasten lähettyvillä".

"Karen Pence on äärimmäisen ahdasmielinen. Hän on kelpaamaton olemaan edes lasten lähellä, puhumattakaan opettamasta heitä. Jokainen, joka on valmis sallimaan Karen Pencen kaltaisen hirviön opettaa heidän lastaan, ei sovellu vanhemmaksi."

"Karen Pence on kauhea ihminen", twiittasi Mark Harris, Vulturen kirjailija ja toimittaja.

Karen Pencellä on pitkä kokemus opettamisesta. Kuten hänen toimistonsa huomauttaa, Karen Pence omistautui työlleen peruskoulunopettajana 25 vuotta, ennen kuin hänestä tuli Indianan ensimmäinen nainen tammikuussa 2013. Mike Pence toimi Indianan osavaltion kuvernöörinä vuosina 2013–2017. Rouva Pence on opettanut jo aikaisemmin taidetta Immanuelin kristillisessä koulussa yli vuosikymmenen, kun hänen miehensä Mike Pence oli kongressin jäsen.

"Rouva Pence on palannut kouluun, jossa hän oli aikaisemmin opettanut 12 vuotta", Karen Pencen tiedottaja Kara Brooks sanoi lausunnossaan.

"On järjetöntä, että hänen päätöksensä opettaa taidetta lapsille kristillisessä koulussa ja koulun uskonnolliset vakaumukset ovat hyökkäyksen kohteena."

Valokeilaan nostettiin myös kristillisen koulun vanhempia koskeva sopimus, joka antaa koululle oikeuden kieltäytyä ottamasta vastaan opiskelijoita tai erottaa heidät, jos opiskelija tai hänen vanhempansa tai huoltajat rikkovat raamatullista elämäntapaa vastaan, jota koulu opettaa. Tähän sisältyy lisäksi muun muassa osallistuminen seksuaaliseen moraalittomuuteen, sen tukeminen tai hyväksyminen, homo- ja biseksuaalinen toiminta, tällaisen edistäminen tai kyvyttömyys tukea koulun moraalisia periaatteita.

Tämä johti uutisten tulvaan, joissa viitattiin koulun harjoittavan syrjintää. Valeuutisia olivat lietsomassa muun muassa Huffington Post, Vice News, Hill, CNN, BBC, New York Times, New York Post ja People.

Kaikki eivät kuitenkaan sentään hyökänneet Karen Penceä vastaan.

National Review -instituutin vanhempi tutkija David French tuki rouva Penceä ja oli sitä mieltä, että koulu noudattaa vain perinteisiä kristillisiä arvoja, kuten monet muutkin.

Jotkut totesivat, että LGBT-ihmiset kohtaavat kidutusta ja kuolemaa muualla maailmassa, kun taas Mike ja Karen Pence puolustavat yhdenvertaisia oikeuksia kaikille ihmisille.

Lisäksi huomautettiin monien näistä aktivisteista kieltävän ihmisten uskonnonvapauden elää omantuntonsa mukaan.

Eteläisen baptistikirkon etiikan ja uskonnonvapauden komission (ERLC) kristillisen etiikan vanhempi tutkija Andrew T. Walker ryöpytti Washington Postin artikkelia.

"Tämä artikkeli on loistava esimerkki siitä, miksi epäluottamus mediaan on todellinen asia", Walker twiittasi.

"Mediaeliitit luulevat, että tässä piilee isompi tarina, mutta niillä ei ole perustietoja perustuslaillisista vapauksista tai tästä syystä vähäinen tietämys kristillisestä opetuksesta."

Karen Pencen päälle syösty ilkeämielisyys korostaa vain sitä, kuinka tärkeää on puolustaa uskonnonvapautta julkisesti, ja tehdä selväksi, että kristinusko ei ole "jotain hämärää kiihkoilua", Tyler O'Neil painottaa.

Raamattuun perustuva perinteinen kristillinen opetus todistaa, että avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen ja että seksi kuuluu avioliittoon. Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi, joten ihminen ei voi muuttaa biologista sukupuoltaan ja hänen on hyväksyttävä sukupuoli-identiteetti vastaamaan biologista sukupuoltaan, Tyler O'Neil kirjoittaa.

On erityisesti huomattava, että Immanuelin kristillisestä koulusta kertovissa lukuisissa uutisartikkeleissa tullaan kuitenkin myöntäneeksi yksityisillä kouluilla olevan oikeus määritellä moraalisia normeja opettajille ja opiskelijoille, vaikka nämä vaatimukset tuntuvatkin muista ahdasmielisiltä tai järjenvastaisilta.

Tyler O'Neil muistuttaa, että LGBT-aktivistit pyrkivät saamaan yhteiskunnan estämään kristillisiä kouluja tai yrityksiä noudattamasta kristillistä moraalia ja kieltäytymästä osallistumasta tai tukemasta sitä, mitä Raamattu pitää moraalittomana:

"Tällainen uskonnonvastainen suvaitsemattomuus on entisestään nousussa, etenkin vasemmistossa. LGBT-järjestöt ja vihainen seksuaalista vallankumousta ajava väkijoukko haluavat julistaa pannaan perinteisen kristillisen seksuaalisen moraalin."

PJ Medialle toimitetulla äänitallenteella ennen "Washington Watchin" lähetystä, varapresidentti Mike Pence tuomitsi valtamedian yritykset tehdä "suuri skandaali" hänen vaimonsa palaamisesta kristilliseen kouluun.

"Oletko huolissasi tästä kulttuurissamme meneillään olevasta pyrkimyksestä syrjäyttää uskovat ihmiset?" Perhetutkimusneuvoston (FRC) puheenjohtaja Tony Perkins kysyi varapresidentti Mike Penceltä FRC:n "Washington Watch" -radio-ohjelman tallenteella.

Pence sanoi, että hyökkäykset eivät yllättäneet häntä, mutta hän paheksuu medioita, jotka leimaavat kristillisen opetuksen ja toimivat sopimattomasti tyrmätessään hänen vaimonsa päätöksen mennä takaisin opetustyöhön.

"Karen ja minä olemme eläneet julkista elämää lähes kahden vuosikymmenen ajan, joten ollakseni rehellinen, olemme tottuneet kritiikkiin", varapresidentti sanoi. "Mutta valtamedian kristilliseen opetukseen kohdistuvat hyökkäykset täytyy loppua."

"Me vaalimme uskonnonvapautta tässä maassa. Tämä hallinto tukee vakaasti kaikkien uskontojen ihmisten uskonnonvapautta."

 


 

Tytti Salenius su 20.01. 10:48

Pääuutiset

blogit

Arto Luukkanen

Matka hiilinieluiseen ja lihattomaan Kivamaahan!

Klo 21:51.

Timo Vihavainen

Fariseuksille kyytiä

Klo 21:50.

Professorin Ajatuksia

Punavihreä narratiivi

Klo 21:49.

Vieraskynä

Viranomaiset tukevat vanhemmilta salaa nuoren suunnitelmia sukupuolen vaihtamiseksi

ma 17.02. 21:34

Reijo Tossavainen

Somaleille rahaa, suomalaisille ei!

ma 17.02. 21:25

Juha Ahvio

Kristillisyys ja arvokonservatismi totalitaarisen aggression kohteina EU:ssa

ma 17.02. 21:16

videot