Netanjahu: Israel ei allekirjoita YK:n globaalia maahanmuuttosopimusta - maan täytyy suojella rajojaan

Suomen hallitus ei ole vielä ilmoittanut mitään virallista kantaansa sopimukseen ja on siten hyväksymässä kansalaisvaltioita vahingoittavan sopimuksen ilman kommentteja.

Ulkomaat ke 21.11.2018 23:22
Mielenosoitus Israelissa

Israelin pääministeri sanoo, että Israel vetäytyy YK:n maahanmuuttosopimuksesta, joka on määrä hyväksyä YK:n kokouksessa Marokossa ensi kuussa. Yhdysvallat ja monet muut ovat myös hylänneet sopimuksen.

Pääministeri Benjamin Netanyahu julisti tiistaina, että Israel ei ole mukana sopimuksessa.

“Meillä on velvollisuus suojella maamme rajoja laittomilta tunkeutujilta. Näin olemme toimineet ja näin tulemme jatkossakin toimimaan”, pääministerin lausunnossa todetaan.

Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration (GCM), joka ei ole laillisesti sitova, viimeisteltiin YK:ssa heinäkuussa. Se on määrä muodollisesti hyväksyä Marokossa 11-12. joulukuuta pidettävässä kokouksessa.

Ind.

Afrikkalaisia, pääasiassa sodan repimästä Sudanista ja Eritrean diktatuurista, alkoi saapua Israeliin vuodesta 2005 alkaen Egyptin kautta, kun sana Israelin turvallisuudesta ja työmahdollisuuksista alkoi levitä. Kymmenet tuhannet ylittivät erämaan ja rajan, kunnes Israel rakensi rajalle aidan vuonna 2012. Aita pysäytti laittomien muuttajien virran.

Vaikka maahanmuuttajat sanovat olevansa pakolaisia ja pakenevansa vainoa ja väkivaltaisuuksia, Israel katsoo heidän olevan vain työnhakijoita, jotka muodostavat lukumäärältään uhan Israelin valtion juutalaiselle luonteelle.

Israelin laki juutalaisesta kansalaisvalitiosta vaatii hallitusta toimimaan siten, että se suojelee Israelin rajoja laittomilta tunkeutujilta.

Netanyahu ei ole yksin hylätessään YK:n GCM sopimuksen.

Viime joulukuussa Yhdysvallat presidentti Donald Trumpin johdolla ilmoitti lopettavansa osallistumisensa sopimusneuvotteluihin, ilmoittaen että lukuisat sopimuskohdat olivat ristiriidassa Yhdysvaltojen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikan kanssa.

Heinäkuussa Unkari ilmoitti jättäytyvänsä prosessista. Lokakuussa Itävallan liittyi eroajien joukkoon, ilmoittaen olevansa huolissaan maansa itsemäärämisoikeudesta.

Itävalta, Puola, Bulgaria ja Australia ovat joko ilmoittaneet jättäytyvänsä sopimuksesta tai huolensa sen sisällöstä.

"EU-puheenjohtajamaa Itävalta ilmoitti viime viikolla jättäytyvänsä pois sopimuksesta, koska Itävallan hallitus kokee sopimuksen sekoittavan toisiinsa laittoman ja laillisen maahanmuuton, pelkää, että Migration Global Compactista voi tulla osa maahanmuuttoa koskevaa oikeuskäytäntöä ja torjuu päämäärän tehdä maahanmuutosta ihmisoikeus", Laura Huhtasaari kirjoittaa blogissaan.

Suomen hallitus, tässä asiassa ulkoministeri Timo Soinin johdolla, ei ole vielä ilmoittanut mitään virallista kantaansa sopimukseen ja on siten hyväksymässä kansalaisvaltioita vahingoittavan sopimuksen ilman vastalauseita tai kommentteja.

 

Jukka Rahkonen ke 21.11. 23:22

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

USA:n johtama jatkuva DEI-vallankumous - Bolshevikkien puna-armeijan johtajan Leo Trotskyn unelma käynyt toteen

to 19.09. 08:57

Heikki Porkka

Suomi-media, poliitikot ja rasismi

ke 04.09. 11:31

Olli Pusa

Käännytyslaki ratkaisevassa vaiheessa

pe 28.06. 10:23

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

videot