Saksan juutalaiset perustivat oikeistopuolue AfD:lle tukijärjestön

Oikeistopuolue AfD on linjannut selväsanaisesti että islam ja juutalaisviha kuuluvat yhteen.

Ulkomaat ti 09.10.2018 00:03

Saksassa on perustettu tukijärjestö Juutalaiset AfD:n puolesta, kirjoittaa Financial Times.

Järjestön mukaan oikeistopuolue AfD on ainoa saksalainen puolue, joka on sataprosenttisesti lupautunut puolustamaan maan juutalais-kristillisiä arvoja. Järjestön perustaja Dimitri Schulz on ollut AfD:n jäsen jo neljä vuotta.

Oikeistopuolue AfD on linjannut selväsanaisesti että islam ja juutalaisviha kuuluvat yhteen. AfD:n mukaan islamin opit eivät ole yhteensopivia Saksan perustuslain kanssa.

AfD:n mainetta on aiemmin töhritty uutisoimalla näkyvästi joidenkin sen jäsenten antisemitistisistä puheista. Holokaustista selviytynyt juutalaisjärjestön johtaja Charlotte Knobloch ihmettelee uutta järjestöä.

Tukijärjestön perustajajäsen Wolfgang Fuhl kuitenkin toteaa, että AfD:llä on kymmeniä tuhansia jäseniä. Yksittäisistä kannanotoista huolimatta puolue ei ole antisemitistinen.

Fuhlin mukaan tukijärjestö auttaa säilyttämään juutalaisuuden Saksassa ja muualla Euroopassa. Hän alunperin vastusti tukipaketteja Kreikkaan, mikä sai hänet liittymään puolueeseen. Fuhl on halunnut myös rajoittaa maahanmuuttoa Saksaan.

 

Asiasta uutisoi Suomen Uutiset.

 

Jukka Rahkonen ti 09.10. 00:03

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot