Ylen toimittaja jatkoi valeuutisointiaan Brett Kavanaughista

Olennaista on se, mitä asian todellisen tasapainoisen kuvan muodostamisen kannalta toimittaja jättää kokonaan kertomatta.

Ulkomaat su 07.10.2018 12:29

"Valeuutismedia-YLE jatkaa suomalaisten HARHAANJOHTAMISTA!" - kirjoittaa Ylen uutisointia media-ammattilaisena seurannut Petteri Hiienkoski Facebook kirjoituksessaan.

Ylen toimittaja Ahti Kaario kertoo artikkelissaan ainoastaan sen, että kolme naista on esittänyt tuomariehdokas Brett Kavanaughia vastaan syytöksiä seksuaalisesta ahdistelusta.

Tämän tyyppistä valeuutisointia usein harjoittavan Ylen toiminnassa olennaista on se, mitä asian todellisen tasapainoisen kuvan muodotamisen kannalta toimittaja jättää kokonaan kertomatta.

Toimittaja Kaario ei kerro sitä, että kukaan ei ole vahvistanut ainoatakaan syytöksistä. Ylen toimittaja jättää myös kertomatta sen, että FBI on perusteellisesti tutkinut esitetyt syytökset ja kuullut kaikkiaan toista sataa ihmistä ja todennut: Hän on syytön.

Kun Ylen toimittaja jättää kertomatta nämä olennaiset asiat, lukijalle muodostuu mielikuva ikään kuin senaattorit eivät välittäisi naisten esittämistä syytteistä eikä niiden todenperäisyyttä olisi lainkaan tutkittu. Tämä tarkoittaa sitä, että Yle antoi valheellisen ja väärän todistuksen tuomariehdokkaasta ja osallistui tämän maineen tahraamiseen.

Toimiiko Ylen toimittaja Ahti Kaario näin huolimattomuuttaan ja taitamattomuuttaan vai onko olennaisten tosiasioiden uutisoimatta jättämisellä poliittinen motiivi? Ohjasiko Ylen poliittisesti ennakolta päätetty narratiivi jälleen uutisointia - tosiasioiden esittämisen sijaan?

Valveutuneet lukijat, jotka ovat seuranneet Pasilanmäen mielipiteenmuokkauskomppanian "vastuullista journalismia" vastannevat kysymykseen, ettei uutisoimatta jättäminen ole tietenkään mikään vahinko. Se on johdonmukaisuudessaan olennainen osa poliittisesti värittynyttä ja yksipuolista uutisointia, jota Yle harjoittaa harhaanjohtaakseen suomalaisia poliittisen agendansa pönkittämiseksi.

Minkä agendan? Identiteettipolitiikan ja intersektionalismin, johon feminismikin kuuluu.

Toimittaja Kaario jättää myös kertomatta, miten demokraattipoliitikot käyttivät syytöksiä esittänyttä Christina Blasey Fordia hyväkseen viivyttääkseen tuomarinimitysprosessia. He pettivät tämän luottamuksen vuotamalla hänen jo kesällä esittämän kertomuksen medialle sekä ottivat tämän syytökset esiin kongressissa vasta sen jälkeen kun poikkeuksellisen pitkäksi venytetty kuulemisprosessi oli jo päättynyt. Lisäksi he pitkittivät Blasey Fordin kuulemista senkin jälkeen vielä 10 vuorokautta.

Ylen toimittaja Kaario ei myöskään uutisoi siitä, miten toteennäyttämättömät syytökset ovat tahranneet tuomari Brett Kavanauhgin maineen ja mahdollisuuden toimia entisissä tehtävissään – myös tyttärensä koripallojoukkueen valmentajana.

(Juttu editoitu Petteri Hiienkosken facebook kirjoituksesta 6.10.2018)

 

Brett Kavanaugh valittiin eilen Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomariksi. Konservatiivina tunnettu Kavanaugh on erittäin tärkeä vahvistus yhdeksän tuomarin joukossa sananvapauden ja myös kristittyjen ihmisoikeuksien turvaamiseksi tulevina vuosina Yhdysvalloissa. Yhdysvaltojen vasemmisto on ollut Kavanaughin nimittämisestä suunniltaan.

 

Jukka Rahkonen su 07.10. 12:29

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot