Euroopan maat tarvitsevat "yhtäkkiä" uusia lakeja naisten suojelemiseksi seksuaaliselta väkivallalta

"Pystytäänkö ahdistelijat tunnistamaan, saati sitten pidättämään ja tuomitsemaan?"

Ulkomaat pe 03.08.2018 07:42
Hyökkäyksen kohteeksi joutunut 22-vuotias opiskelija Marie Laguerre. kuva: mtv3 video

Todennäköisesti ensi viikolla Ranskassa astuu voimaan uusi laki naisten seksuaalisen häirinnän kitkemiseksi.

Näin tietää kertoa MTV 3, joka uutisoi Ranskaa kuohuttaneesta tapauksesta, jossa mies löi tuhkakupilla naista keskellä Pariisin katua naisen vastattua seksistisiin huuteluihin.

Ranskan tasa-arvoministeri Marlène Schiappa on ajanut tiukempia lakeja ja hän on päättänyt tehdä naisten ahdistelusta laitonta.

Hänen ajamansa laki on nimeltään "laki seksuaalista ja seksististä väkivaltaa vastaan" ja se kieltäisi muun muassa uhkailun, seuraamisen ja seksistiset kommentit sekä tuomitsisi useat naisia nöyryyttävät käyttäytymistavat.

Uudesta laista ollaan äänestämässä tällä viikolla Ranskan parlamentissa ja ensimmäisiä sakkoja yritetään soveltaa syksyllä.

"Panokset ovat korkeat; on kysymys naisten vapaudesta kulkea vapaasti julkisissa tiloissa. Poliittisen vastauksen on oltava vahva ja se on", tasa-arvoministeri Marlène Schiappa julistaa.

Ranskalaisen Ladepeche -lehden mukaan huomauttaminen fyysisistä ominaisuuksista, seksistiset kommentit, liialliset katseet, tuijottaminen, naisille viheltäminen, tai "henkilön seuraaminen, joka ei reagoi" ovat käyttäytymistä, joista rangaistaisiin 90 euron sakolla, ja lain mukaan rikos voisi olla jopa 750 euroa tai peräti 3 000 euroa toistuvista rikoksista.

Sakkoja voisi seurata myös kansalaisuuskurssi. Lisäksi valokuvaaminen ja videokuvaaminen naisten tietämättä - "upskirting" - tulee Ladepechen mukaan myös rikolliseksi, josta voidaan rangaista yhdellä vuodella vankilaa ja 15 000 euron sakolla.

Ladepeche -lehdessä kysytään, voidaanko tällaista lakia kuitenkaan soveltaa:

"Se on koko kysymys. Pystytäänkö ahdistelijat tunnistamaan, saati sitten pidättämään ja tuomitsemaan?"

Voice Of Europe sen sijaan ihmettelee:

"Eikö ole outoa, kuinka niin monet maat tarvitsevat yht'äkkiä uusia lakeja naisia varten koskien seksuaalista häirintää, raiskausta tai viheltämistä?"

Maahanmuuttokriisin alusta lähtien valtiot ovat alkaneet tarvita yllättäen uusia raiskauslakeja tai lakeja seksuaalista häirintää vastaan.

Saksassa uusi "raiskauslaki" otettiin käyttöön vuonna 2016 Kölnin päärautatieasemalla uudenvuodenyönä vuonna 2015/2016 tapahtuneen seksuaalisen joukkoahdistelun jälkeen. Seksuaalisen väkivaltatragedian takana olivat pääasiassa noin tuhannen pohjoisafrikkalaiseksi tai arabiksi kuvaillun maahanmuuttajamiehen joukko.

Ruotsissa uusi laki seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta hyväksyttiin tämän vuoden toukokuussa.

Lain mukaan seksi ilman suostumusta on raiskaus, vaikka siihen ei liity uhkauksia eikä pakottamista. Uusi laki tuli voimaan Ruotsissa 1. heinäkuuta ja sen mukaan henkilön on annettava selvä lupa, joka on joko sanallinen tai fyysinen.

Espanjassa työstetään myös samantyyppistä lakia - joka on totisesti tarpeen - mikäli espanjalaisen sanomalehti El Mundon poliisi- ja oikeuslaitoslähteiden raportoimat 50 000 marokkolaista maahanmuuttajaa tunkeutuvat Espanjaan. He ovat jo valmiina ylittämään Gibraltarin salmen päästäkseen Espanjaan.

Espanja ohittaa jo Italian maahanmuuttajatulokkaiden määrässä.

Vaikka Italiaan saapuneiden määrä on vähentynyt huomattavasti, maahanmuuttajien aalto Espanjaan on jyrkässä kasvussa. Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön, IOM:n mukaan 1. tammikuuta ja 25. heinäkuuta 2017 välisenä aikana 94 488 maahanmuuttajaa selvitti tiensä Italiaan, mutta määrä samana ajanjaksona vuonna 2018 oli enää 18 130.

Espanjaan saapui "vain" 6 513 maahanmuuttajaa Välimeren reittiä käyttäen vuoden 2017 ensimmäisen seitsemän kuukauden aikana, kun tulijoita oli nyt 1. tammikuuta ja 25. heinäkuuta 2018 välisenä aikana jo 20 992.

Myös Alankomaissa asiantuntijat esittävät samanlaista lainsäädäntöä, jota kutsutaan siellä "tiukemmaksi moraalilaiksi".

"Seksi on toiminto, johon kaikki haluavat osallistua", sanoo "sukupuoliasiantuntija" Janneke Stegeman.

Ketkä kaikki?

Tänä vuonna myös Suomessa keskustelu seksuaalirikoksista kirvoitti kielen kannat, kun Pirkanmaalla syksyllä vuonna 2016 tapahtuneessa 10-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneessa seksuaalirikosasiassa korkein oikeus päätti, ettei 10-vuotiaan tytön raiskaustuomiossa anneta valitusoikeutta.

23-vuotias maahanmuuttaja, turvapaikanhakija Juusuf Muhamed Abbud oli ollut sukupuoliyhteydessä lapsen kanssa, mutta tuomioistuimen mukaan kysymyksessä ei ollut raiskaus, vaan vain törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö.

Kymmenvuotiaan tapauksessa "ei löydetty näyttöä", että teko olisi tapahtunut vasten lapsen tahtoa. Miehen tuomioksi siis jäi kolme vuotta ehdotonta vankeutta.

Amerikkalainen Jihad Watch -uutissivusto totesi Suomen tapauksesta näin:

"Suomen viranomaiset voisivat yhtä hyvin antautua ja säätää nyt sharia-lain. Heidän päätöksensä tässä tapauksessa on osa niitä lausuntoja, joita islamilaisilla viranomaisilla on lapsiavioliitosta."

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho otti kantaa Facebookissa 10-vuotiaan tytön raiskanneen Juusuf Muhamed Abbudinin tapaukseen:

"Maksimirangaistuksen korottaminen ei auta, koska – kuten jälleen näimme – tuomioistuimet tuomitsevat henkeen ja terveyteen kohdistuvista rikoksista aina niin lievästi kuin mahdollista.

Se, millä on vaikutusta, on vähimmäisrangaistuksen korottaminen ja mahdollisesti lapsen kanssa suoritetun yhdynnän määritteleminen aina raiskaukseksi.

Oleellisinta ei ole rikosnimike vaan se, että seuraamus on suhteessa tekoon. Juusuf Muhamed Abbudin ei ensikertalaisena ja ties minä istu edes tuota kolmea vuotta. Sitten hän on taas kaduilla toteuttamassa itseään", Halla-aho kirjoitti.

Suomessa seksuaalinen ahdistelu tuli rikosnimikkeenä rikoslakiin syyskuussa 2014.

Sen jälkeen on sysätty liikkeelle useita milloin mitäkin nimeä kantavia seksuaalisen häirinnän vastaisia #Respect- sekä #häirinnästävapaa -kampanjoita, joissa keskeisenä "voimaannuttavana" viestinä on ollut se, että "jokaisella on oikeus itse määrittää oman koskemattomuutensa rajat sekä sanoa ei" sekä että "kenenkään ei tarvitse sietää puristelua, lääppimistä, kourimista, vihjailuja tai yksityisyyteen meneviä kommentteja".

Ennen #MeToo -kampanjaa nähtiin suomalainen someilmiö – #lääppijä.

"Yhteisten julkilausumien allekirjoittaneet" eri tahot, yksityishenkilöt ja julkkikset eivät kuitenkaan ole millään tavalla uskaltaneet edes viitata maahanmuuttajien tekemään tyttöihin ja naisiin kohdistuvaan seksuaaliseen häirintään ja väkivaltaan.

Pääsyyllisiksi seksuaaliseen häirintään on jo lähtökohtaisesti ja perusolettamuksena leimattu valkoiset eurooppalaiset heteromiehet, joilla ei ole oikeutta edes olemassaoloon.

Tällaisella pelonsekaisella vihantunteella on myös nimi: valkofobia.

Vasemmistoradikaalien maailmaa hallitsevat vahvasti erilaiset fobiat eli sairaalloisen kaltaiset pelkotilat ja vihan tunteet.

Teologian tohtori ja Patmos Lähetyssäätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvio valottaa erinomaisesti artikkelissaan Punavihreän "edistyksellisen" vasemmistoradikalismin vihan- ja pelontäyteinen mielikuvitusmaailma, miltä tällaisten monikulttuurisuusmantraa toistelevien ja länsimaisia kristillisiä arvoja sekä konservatiivista ajattelutapaa vastustavien sielunmaisema näyttää ja mihin lainalaisuuksiin sen taustalla oleva ideologia perustuu.

Ahvio mainitsee esimerkiksi valkofobian, joka ilmenee siinä, että ”valkoisuutta” (whiteness) pidetään sosiaalisena rakennelmana, joka on tuhottava.

Valkoiset eurooppalaiset kansat ja niiden synnyttämät poliittiset instituutiot on saatava näyttämään syyllisiltä maailman ongelmiin ja ei-eurooppalaiset ja ei-valkoiset kansat sijoitetuiksi passiivisen viattoman kärsijän ja uhrin rooliin.

Keskeinen ulottuvuus tällaisessa valkoisuudenvastaisessa aktivismissa on Juha Ahvion mukaan avointen rajojen pidäkkeetön maahanmuuttopolitiikka.

Niinpä punavihreä ”edistyneistö” uskoo, että ”islam on rauhan uskonto” ja toistaa tätä mantraa tunnollisesti lepyttääkseen muslimeja, etteivät nämä ”rauhan uskonnon” varsin perusteellisesti sisäistäneet islamistit ärsyyntyisi entistäkin tuhoisampiin terroritekoihin, joita todellisuudessa tapahtuu sitä enemmän, mitä useammin tätä mantraa toistetaan ja siihen uskotaan, Ahvio kirjoittaa.

"Toisaalta tämä sama edistyneistö kuitenkin suosii islamia osana eurooppalaista monikulttuurisuusideologian toimeenpanoa, koska mitä enemmän islamia Euroopassa on, sitä enemmän se sisältä käsin haastaa sekä islamin että vasemmistoradikaalien yhteistä vastustuksen ja vihan kohdetta eli kristinuskoa", Ahvio huomauttaa.

Tyttöjen ja naisten turvallisuus Ruotsissa, Saksassa ja muissa Euroopan maissa on hyökkäyksen kohteena juuri näiden muslimimaahanmuuttajien takia - puhumattakaan joukkoahdistelusta, joka on rantautunut Helsingin poliisin mukaan jo Suomeenkin.

Niin kauan kun kukaan ei uskalla puhua totuutta muslimimaahanmuuttajien tyttöihin ja naisiin kohdistamasta seksuaalisesta väkivallasta, lopullista ratkaisua ahdisteluun ja häirintään ei saada.


 

 

Tytti Salenius pe 03.08. 07:42

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Venäjän toiminta

ti 09.08. 08:48

Vieraskynä

Alistamisemme menetelmät

ma 08.08. 23:48

Mikko Paunio

V-median salatessa WEF:n pomon Klaus Schwabin sosiopatian ja pyrkimyksen maailmanvaltaan se samalla syyllistää WEF-kriitikot salaliittoteoreetikoiksi

su 07.08. 14:07

Heikki Porkka

Pahimmat ministerit palkitaan - mistä löydämme tulevaisuudessa Marinin ja Tuppuraisen?

to 21.07. 12:58

Tapio Puolimatka

Douglas Farrow: Kehittyvä Nowa Huta - globaali yhteiskunta, jossa kansalaiset ovat vain biometrisiä datapisteitä

to 07.07. 09:23

videot