Ruotsalaista naistoimittajaa estettiin kuvaamasta Rinkebyssä

Aluetta valokuvaavia toimittajia on ennenkin lyöty, potkittu ja jopa puskettu autolla

Ulkomaat ti 06.03.2018 17:11
Anna-Klara Bankel. Kuva: twitter

Breitbart kertoo, että Ruotsin SVT Nyheterin ruotsalaistoimittajaa, Anna-Klara Bankelia kiellettiin kuvaamasta Tukholman pahamaineisen Rinkebyn alueella ja kutsuttiin "kirotuksi huoraksi" hänen yrittäessä haastatella paikallisia asukkaita hiljattain käyttöön otettujen valvontakameroiden tehokkuudesta alueella huumekaupan ja muiden rikosten torjumiseksi.

Bankelin yrittäessä puhua Rinkebyn pääaukiolla paikallisille ihmisille, eräs mies huusi:

"Mene pois! Et voi kuvata täällä. Hitto vieköön!"

Televisioporukan haastattelemat kauppojen omistajat sanoivat, että valvontakameroista ei ole ollut mitään hyötyä alueen huumekaupan lopettamiseksi.

Nuoret maahanmuuttajadiilerit ovat alkaneet piilottaa huumeita tavaroiden sekaan kauppojen hyllyille.

Kaksi kaupan myyjää kertoi Bankelille: "Ilmoitamme yleensä siitä. He piilottavat kaikkialle, et voi tehdä mitään. He eivät välitä kameroista kaupassa."

Jos heille siitä sanotaan, he vihastuvat ja uhkailevat.

Juuri samalla Rinkebyn alueella australialaisen "Channel Nine" -kanavan televisiokuvaajien kimppuun käytiin maaliskuussa vuonna 2016. Massamaahanmuuton vaikutuksia ruotsalaiseen yhteiskuntaan kuvaamassa olleita australialaisia lyötiin, potkittiin ja jopa puskettiin autolla.

Bankel ei ole ensimmäinen ruotsalainen toimittaja, jonka päälle on hyökätty tai jota on ahdisteltu torilla. Viime vuonna useita miehiä kävi Dagens Nyheterin miesvalokuvaajaan käsiksi ja varasti hänen kameransa miehen yrittäessä kuvata mellakointia Rinkebyssä.

Dagens Nyheterin toimittajan mukaan jopa viidentoista miehen joukko hyökkäsi hänen päälleen. Valokuvaajan onnistui paeta läheiselle huoltoasemalle, josta hän soitti poliisille.

Poliisi kuitenkin ilmoitti hänelle, että alueella ei ollut käytettävissä yhtään partiota avustamaan häntä ja että hänen olisi päästävä sairaalaan omin avuin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kommentoi ruotsalaisen yhteiskunnan murtuneen massamaahanmuuton vuoksi juuri tuolloin Rinkebyn mellakoiden puhkeamisen aikoihin. Ruotsin valtaapitävät kuitenkin pilkkasivat presidenttiä vakuuttamalla ulkomaalaisille, että Ruotsissa "kaikki on erinomaisesti".

Tilanne Ruotsin no-go -alueilla on huonontunut nyt niin paljon viime vuoden aikana, että pääministeri Stefan Löfven ei ole sulkenut sitä mahdollisuutta pois, että armeija otettaisiin käyttöön poliisien avuksi.

"Ruotsi tekee mitä tahansa, vaikka lähettää armeijan lopettamaan jengiväkivallan aallon, jossa on nähty useita tappavia ammuskeluja", Stefan Löfven lupaili tammikuussa.

Tytti Salenius ti 06.03. 17:11

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Lipponen ja Rönnholm venäläisten juoksupoikina

la 25.05. 21:34

Juha Ahvio

Europarlamenttivaalit 2019 ovat "kaikkien aikojen mullistavimmat EU-vaalit"

la 25.05. 20:25

Arto Luukkanen

KGB ja sen mustien operaatioiden "jatkot" EU-vaaleissa

la 25.05. 20:24

Timo Vihavainen

Neuvostoihminen

la 25.05. 20:22

Professorin Ajatuksia

ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet

la 25.05. 20:21

Marko Hamilo

Puolusta Eurooppaa, äänestä euroskeptikkoa

la 25.05. 16:12

Heikki Porkka

Ennusteita ja kohunpoikasia maahanmuuttopolitiikan liepeiltä

la 25.05. 11:15

videot