Neljä maahanmuuttajaa pahoinpiteli ja ryösti 97-vuotiaan Elsan Ruotsissa - "Et saa huutaa, koska sitten viillän!"

Koplan johtaja oli työskennellyt kotihoidossa Elsan asuinalueella - näin hän sai selville, missä vanhimmat ja kaikkein avuttomimmat naiset asuivat

Ulkomaat la 27.01.2018 19:38
Ruotsalaisia "katulapsia". Kuva: Ruotsin poliisi

Samhällsnytt uutisoi koplasta, joka koostui pääosin niin kutsutuista pohjoisafrikkalaisista "katulapsista" ja jonka "aivot" eli johtaja, Haiderat Salim oli irakilaistaustainen Ruotsiin jo kymmenen vuotta sitten tullut mies, jolla oli vaimo, asunto ja työpaikka.

Uutisen mukaan nämä "katulapset" olivat erikoistuneet iäkkäisiin naisiin.

Vuonna 2017 31. elokuuta vastaisena yönä 97-vuotias Elsa heräsi siihen, kun hänen makuuhuoneessaan Marieholmsvägenillä Malmössä oli useita miehiä. Yksin talossa asuva Elsa luuli ensin, että kotipalvelu tuli hoitamaan hänen loukkaantunutta sormeaan.

Ja osittain hän olikin oikeassa - sillä 28-vuotias Haiderat Salim oli aikaisemmin työskennellyt kotihoidossa Elsan alueella. Tällä kertaa hän kuitenkin tuli kolmen pohjoisafrikkalaisen turvapaikanhakijan kanssa ryöstämään häntä.

Yksi tekijöistä uhkasi naista ruuvimeisselillä, jota hän piti Elsan kurkkua vasten.

Poliisin esitutkintapöytäkirjan mukaan hän oli samalla sanonut:

"Et saa huutaa, koska sitten minä viillän!"

"Katulapsijengi" etsi rahaa. He heittivät Elsan lattialle ja tutkivat patjat läpeensä.

Rahaa ei kuitenkaan löytynyt.

"Minulla on nivelrikko selkärangassani, joten se teki todella kipeää", Elsa kertoi myöhemmin poliisille. Esitutkintapöytäkirjan kuvissa näkyy suuria mustelmia Elsan kehossa.

Miehet työskentelivät rauhallisesti ja järjestelmällisesti sen ajan, jonka he olivat naisen talossa. He kävivät läpi kaikki kaapit, kantoivat ulos hänen vanhan tv: nsä ja ottivat vihkisormukset - ainoan muiston, joka hänellä oli jäljellä edesmenneestä aviomiehestään. Varhain aamulla he lähtivät talosta. Kesti tunnin, ennen kuin ohikulkija oli kuullut Elsan avunhuudon ja kutsunut poliisin.

Rikos oli huomionarvoinen rikollisuudesta tunnetussa Malmössä, joten poliisilla oli runsaasti resursseja saada kiinni tekijät. Erityinen DNA-jälkiä etsimään koulutettu koira tutki Elsan puutarhan läpi. DNA-jälkiä oli useita, koska tekijät polttelivat talossa ja jättivät tupakantumpit paikan päälle. Mikään niistä ei kuitenkaan täsmännyt ruotsalaisiin ​​rikollisiin poliisin tietokannassa. Toisin sanoen rikoksen selvittämismahdollisuudet näyttivät melko heikoilta.

Poliisin asiakirjojen mukaan Haiderat Salimin auto päätyi poliisin valvontaan kahden päivän päästä ryöstöstä seuraavilla havainnoinnilla:

"TTC783 tulee Lektorsgataniin ja parkkipaikkaan numerolla 6. Kaksi miestä ja vähintään kolme naista ja vähintään kaksi lasta seisoo auton ympärillä. Jotkut heistä penkovat autossa olevia tavaroita."

Myöhemmin kävi ilmi, että autoa käytettiin ryöstöön ja tavaroiden kuljettamiseen.

Varhain aamulla 4. syyskuuta poliisi sai hälytyksen Regementsgatanille, jossa muutama mies oli rikkomassa talon ikkunoita. Talossa asui toinen iäkäs nainen. Miehet pelästyivät paikalta pois valpasta naapuria, joka kutsui poliisin.

Jengi pidätettiin poliisin ansiosta, joka ilmoitti tapahtumasta seuraavasti:

"Näen, että auto tulee kadulle aivan eteemme. Huomaan autossa istuvan neljä arabia ja on outoa, että he ajavat ympäriinsä keskellä yötä tällä alueella. Käännymme sen perään ja pysähdymme Rönneholmsparkenin pysäköintialueelle."

Poliisi puhui kuljettajan kanssa, joka oli "selvästi hermostunut". Partio teki ruumiintarkastuksen miehille ja löysi Tramadol-huumetta sekä marihuanaa. Hetkeä myöhemmin Elsan henkilökortti löytyi autosta, mikä mahdollisti yhdistää seurueen aiempaan ryöstöön.

"Autosta löytyi myös erilaisia työkaluja, joita käytetään tavallisesti tämän tyyppisissä rikoksissa sekä tavaroita, joita ei yleensä ole autossa nuorilla ulkomaalaisilla miehillä", kirjoitti poliisi jälkiraportissaan.

Selvisi, että kolme muuta ryöstössä osallisena ollutta miestä olivat 20-vuotias Mohammad Al Agawi, 18-vuotias Alladin Al Arabi ja Mansour Alzafiri, jonka ikä oli epäselvä. Kaikki kolme olivat marokkolaistaustaisia tai muista Pohjois-Afrikan maista kotoisin olevia turvapaikanhakijoita Ruotsissa. El Arabi Alzafiri oli jo saanut karkotuspäätöksen ja oli siten Ruotsissa ilman lupaa.

Rikolliskoplassa "aivoina" ja siten johtajana toiminut 28-vuotias Haiderat Raad Salim oli irakilaistaustainen Ruotsin kansalainen ja ainoa, joka puhui sujuvasti ruotsia.

Samhällsnytt korostaa, että maahanmuuttajien rikollisuutta koskevassa keskustelussa kuullaan usein sanottavan, että se johtuu sosioekonomisista tekijöistä - muun muassa niin kutsutusta syrjäytymisestä.

Kuitenkin kun tarkastellaan lähemmin Haiderat Salimia, hän ei näytä millään tavalla olleen syrjäytynyt. Hän asui vaimonsa kanssa omassa asunnossa Malmössä - kaukana surullisen kuuluisasta Rosengårdista. Hänellä oli työ kotihoitajana - näin hän sai selville, missä vanhimmat ja kaikkein avuttomimmat naiset asuivat.

Ruotsin maahanmuuttoviraston asiakirjojen mukaan Haiderat tuli Ruotsiin 10 vuotta sitten isänsä kanssa. Loput perheestä seurasivat perässä.

Kun Samhällsnytt soitti Haiderat Salimin isälle, osoittautui että hänen ruotsinsa ei olekaan tarpeeksi hyvä ymmärtämään kysymyksiä ja vastaamaan niihin - huolimatta siitä, että hän on viettänyt Ruotsissa 17 vuotta. Hetken kuluttua hän soitti takaisin ja käytti apuna kaveria, joka käänsi kielen arabiasta.

Isä vahvisti saaneensa turvapaikan Ruotsissa ja loput perheestä tulivat hänen kanssaan.

Samhällsnytt kysyi, mitä mieltä isä on poikansa Haideratin tuomiosta.

"Haiderat on erittäin ystävällinen ja auttaa muita koko ajan. Pysäyttäisitpä hänet Malmön kadulla ja kysyisit osoitetta, hän varmistaisi, että löydät sen oikein! Hän ei koskaan tehnyt sellaisia ​​asioita", Haiderin isä vastasi.

Hän sanoi poikansa olevan "hyvin kiltti ihmisenä", eikä voi kuvitella hänen syyllistyneen siihen, mistä häntä syytetään.

Joulukuussa 2017 Malmön käräjäoikeus tuomitsi Haiderat Salimin 5 vuoden ja kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen. Muut "katulapset" tuomittiin lyhyempiin vankeusrangaistuksiin. Mansour Alzafiri, jonka ikä oli epäselvä, tuomittiin nuorisokotiin vuodeksi ja 10 kuukaudeksi - koska käräjäoikeus päätti uskoa, että hän oli alle 18-vuotias rikoksen teon aikaan. Tämä huolimatta siitä, että Alzafiri oli antanut ristiriitaisia tietoja iästään turvapaikkamenettelyn aikana.


 

Tytti Salenius la 27.01. 19:38

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Uusi Eurooppa tuhoon tuomittu?

Klo 11:57.

Mikko Paunio

Hussein Al Taee, Taqiya ja muslimipoliitikkojen perimmäiset lojaliteetit

Klo 09:12.

Henna Kajava

Monikulttuurisuus lisää rikollisuutta

Klo 04:14.

Matti Viren

Väärään suuntaan

la 17.08. 22:11

Arto Luukkanen

Toverien valkopesu

la 17.08. 22:10

Timo Vihavainen

Vaikea tapaus

la 17.08. 22:07

Professorin Ajatuksia

Rinteen hallitus on marokkolaisen enon ja turkkilaisen espoolaismiehen kaltaisten asialla

la 17.08. 22:06

videot