Steve Bannon: Jos Yhdysvallat ei voita näitä viittä asiaa, Kiinasta tulee uuden vallitsevan hegemonian johtaja

Breitbart uutisjulkaisun johtaja ja entinen Valkoisen talon päästrategisti Steve Bannon varoitti maanantaina, että Yhdysvaltojen tulee kiinnittää huomio Kiinaan tai se häviää nousevalle kommunismille.

Ulkomaat to 16.11.2017 08:16
Steve Bannon. kuva: Wikimedia

“Berliinin muurin murtumisen jälkeen, suuren voittomme jälkeen kommunistisesta ideologiasta ... olemme lomailleet strategiamme kanssa, tiedättehän 'historian loppu' heitot - me käyttäydyimme kuin olisimme hypervalta, jolla ei ole mitään muuta huolta enää", Bannon puhui Gatestone Instituutin tapahtumassa New Yorkissa yleisölleen.

Hän viittasi viimeaikaiseen kehitykseen Pekingissä ja erityisesti Kiinan presidentti Xi Jinpingin kolmen ja puolen tunnin puheeseen Puolueen 19.  kansallisessa kokouksessaan.  Bannon huomautti, että samaan aikaan Brownin yliopiston tutkimus selvitti, että vuodesta 2001 lähtien globaalin terrorisminvastaisen sodan kustannukset ovat olleet 5.6 biljoonaa dollaria.

“Juuri näin näemme suurten valtojen romahtavan”, hän varoitti.

Bannon selitti kuinka presidentti Xin puhe ylisti kiinalaisen ideologian ja politiikan voittoa länsimaisesta liberaalista demokratiasta. Bannon kuvasi Xin huomioita "hyytäviksi".

“Puhessa Xi sanoi että Kiinan merkantilistinen, konfutselainen ja tiukkoihin määräyksiin perustuva järjestelmä on voittanut juutalaiskristillisen, vapaaseen demokratiaan ja vapaisiin markkinoihin perustuvan lännen; että heidän järjestelmänsä on parempi ja että he ymmärtävät millä tavoin se on parempi ja että he ovat lyöneet lännen", Bannon perusteli.

Bannon varoitti viidestä asiasta, jotka Kiina tulee saavuttamaan seuraavien muutaman vuoden aikana - ja mikäli Yhdysvallat ei onnistu voittamaan Kiinaa näissä asioissa, "Kiina todella saa maailman hegemonisen vallan"

Ne viisi asiaaa ovat:

  1. 5G mobiiliverkkojen ja -teknologian käyttöönotto
  2. Kuljetus- ja logistiikkajärjestelmä Keski-Aasian läpi joka yhdistää Kiinan Lähi-itään.
  3. Suunnitelma 2025 — 10 teollisuuden alaa, joissa Kiina aikoo olla johtaja vuoteen 2025 mennessä. Bannon kuvaili kiinalaisten tulevan olemaan näissä kaikissa “huomattavasti muita edellä”. Hän kertoi kolmen näistä olevan mikrosirut (piilastut), robotiikka ja tekoäly.
  4. Öljykaupankäynnin valuutan vaihtuminen Kiinan valuuttaan, joka tulee Bannonin mukaan päättämään Yhdysvaltojen dollarin roolin vakuusvaluuttana joka puolestaan pakottaa Yhdysvallat aloittamaan 20 biljoonan dollarin velkojen maksun.
  5. Finanssisektorin teknologiat ja valta. Bannon sanoi, että todellinen vipu Pohjois-Korean suhteen on kyky eristää valtiot maailman talousjärjestelmästä, yksityisten yritysten rankaisut, ja yksittäisten pankkien sulkeminen ulos pääomamarkkinoilta.  Bannon ennusti että 5-10 vuodessa se kyky on menetetty.

"Jos he saavuttavat kaikki nuo viisi asiaa, he ovat voittaneet", Bannon ennusti.

 

Lähde: Breitbart.

Jukka Rahkonen to 16.11. 08:16

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Olli Pusa

Syksyinen viikonloppu Airistolla

ti 25.09. 22:35

Vieraskynä

Seksuaalikasvatus ja lasten seksuaalinen hyväksikäyttö

ti 25.09. 22:03

Timo Vihavainen

Lukijaa palkitaan

ti 25.09. 21:34

Professorin Ajatuksia

Kusi päässä, paskat seinillä

ti 25.09. 21:33

Heikki Porkka

Globaalit punavihreät tutit

ti 25.09. 12:24

videot