Saksan vastaanottokeskuksissa jyllää väkivaltarikollisuus - "mafian kaltaiset olosuhteet"

Turvapaikanhakijoiden määrä yli kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa

Ulkomaat su 05.11.2017 05:40
Breitbart

Saksan turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten määrä on yli kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa liittovaltion tilastoviraston viimeisimpien lukujen mukaan, kertoo Breitbart.

Vuoden 2016 lopulla turvapaikanhakijoiden määrä Saksassa oli 1,6 miljoonaa, mikä on 113 prosenttia suurempi kuin vuoden 2014 loppuun verrattuna.

Yhtä aikaa väkivaltarikollisuus jyllää raivoisasti saksalaisissa maahanmuuttajien vastaanottokeskuksissa.

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern luettelee "Väkivallan kierteet pakolaisten turvapaikkamajoituksissa Saksassa" -artikkelissaan kymmenittäin paikkakuntia, joissa maahanmuuttajat ovat syyllistyneet fyysisiin hyökkäyksiin, puukotuksiin, raiskauksiin, joukkotappeluihin, varkauksiin, lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön, murhan yrityksiin ja jopa murhiin.

Saksalainen Handelsblatt- sanomalehti kertoo 1,6 miljoonan turvapaikanhakijan jakautuvan 872 000 humanitaariseen oleskelulupaan ja 158 000 hylättyyn turvapaikkahakemukseen sekä 573 000 muuhun, joiden turvapaikkahakemuksia ei ole lainkaan ratkaistu.

Lisäksi virasto oli hylännyt noin 392 000 henkilöä, joista ei selvinnyt, olivatko he turvapaikanhakijoita vai eivät.

Saksaan vuonna 2016 saapuneista tulijoista lähes kaksi kolmasosaa on miehiä, kun taas suurimmat ulkomaiset ryhmät ovat peräisin Syyriasta, Afganistanista ja Irakista.

Weltin mukaan monet maahanmuuttajista, joiden turvapaikkahakemukset on hylätty ja jotka olisi tarkoitus karkottaa, sen sijaan katoavat. Vaikka ei ole selviä lukuja siitä, kuinka monta ihmistä on voinut häipyä tällä tavalla - Saksan maahanmuuttokriisin kaoottinen käsittely vuonna 2015 alkaneen suurimman maahantunkeutumisen aikana antaa osviittaa, että kadoksissa voi olla jopa 30 000.

Lokakuussa kerrottiin "maahanmuuton rajapyykistä", kun ulkomaalaisten asukkaiden määrä Saksassa oli saavuttanut 18,6 miljoonaa. Yli viidennes koko väestöstä ovat nyt ulkomaalaistaustaisia.

Joillakin saksalaisilla alueilla (Bremen) on jopa 30,5 prosenttia ei-saksalaista.

Vuoden 2015 maahanmuuttokriisin aiheuttama väestönkasvun räjähdys on ollut kova myös Saksan taloudelle, sillä tilastot osoittavat maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden ja muiden maahanmuuttajien työttömyysasteen olevan korkea.

Ongelma on saanut taloustieteilijätkin varoittamaan, että pitkällä aikavälillä massamaahanmuutto on vahingollinen Saksan talouden kasvulle.

Sanomalehti Bild vuosi raportin, jonka mukaan vuonna 2016 Saksin maahanmuuttoyksiköissä tapahtui kymmenen murhaa tai murhayritystä sekä 960 fyysistä hyökkäystä, 671 vakavia ruumiinvammoja tuottavaa loukkaantumista, seitsemän raiskausta, 10 lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ja 268 huumekauppaa. Raportissa mainittiin myös satoja varkauksia, pakottamista, tuhopolttoja, joukkotappeluja ja hyökkäyksiä poliisien päälle.

Väkivalta Saksin maahanmuuttoyksiköissä jatkui vuoden 2017 ensimmäisten kuuden kuukauden aikana yli 500 fyysisellä hyökkäyksellä, useilla henkirikoksilla ja sadoilla ilmoitetuilla varkauksilla.

Liittovaltion rikospoliisin (BKA) raportin mukaan koko Saksassa pakolaisten vastaanottopaikoissa ilmoitettiin noin 40 000 rikosta vuoden 2016 yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana. Se on lähes 150 joka päivä.

Nämä rikokset sisälsivät 17 200 fyysistä hyökkäystä, 6 500 varkautta, 510 seksuaalista väkivaltahyökkäystä ja 139 murhaa tai murhan yritystä.

Soeren Kern muistuttaa tämän olevan vain jäävuoren huippu, sillä useimmat rikokset jäävät ilmoittamatta kostamisen pelon takia.

Saksi-Anhaltissa esimerkiksi parlamentaarinen tutkinta afganistanilaisten välisestä puukottamisesta turvapaikkayksikössä Bernburgissa paljasti, että maahanmuuttajat ovat hyökänneet muiden maahanmuuttajien päälle eri puolilla osavaltiota.

Puukotuksiin osalliset maahanmuuttajat ovat peräisin Afganistanista, Albaniasta, Algeriasta, Azerbaidžanista, Beninistä, Bosniasta, Burkina Fasosta, Eritreasta, Gambiasta, Guinea-Bissausta, Intiasta, Iranista, Irakista, Kosovosta, Makedoniasta, Malista, Nigeriasta, Pakistanista, Somaliasta, Syyriasta, Turkista ja Ukrainasta.

Berliinissä poliisi on dokumentoinut yli 2 000 fyysistä hyökkäystä, 800 varkautta, 86 raiskausta ja kolme henkirikosta maahanmuuttajien "turvapaikoissa" vuoden 2016 aikana.

Der Tagesspiegel raportoi:

"Ei hämmästytä, että rikoksentekijät kasaantuvat pakolaisten turvapaikkayksiköihin. Ahtaat tilat, hankala odottaminen, jatkuva melu, levottomuudet ja epävarma tulevaisuus synnyttävät aggressioita sekä etnisiä että uskonnollisia ristiriitoja. Monet syyrialaiset eivät tule toimeen afgaanien kanssa, monet serbit eivät siedä irakilaisia, monet muslimit hyljeksivät kristittyjä, monet sunnit eivät välitä shiioista. Pakolaiskeskuksessa työskentelevä huoltomies ilmoitti 'mafian kaltaisista' olosuhteista."

Hampurin maahanmuuttajien asumisyksiköissä raportoitiin 219 naisiin ja lapsiin kohdistettua seksuaalista hyökkäystä vuoden 2017 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Saman ajanjakson aikana vuonna 2016 tällaisia hyökkäyksiä ilmoitettiin olleen 200.

Schleswig-Holsteinin turvapaikkamajoituksissa Lyypekissä maahanmuuttajajengit kilpailevat huumekaupasta ja muissa kaupungeissa he ovat hyökänneet toistensa päälle yli kymmenessä joukkotappelussa. Jengien kerrotaan olevan maahanmuuttajia Afganistanista, Irakista ja Syyriasta sekä Pohjois-Afrikasta.

Baijerissa Arnschwangin turvapaikkakodissa 41-vuotias afganistanilainen maahanmuuttaja puukotti kuoliaaksi 8-vuotiaan venäläispojan ilmeisesti siksi, koska poika oli ollut liian kovaääninen. Myöhemmin ilmeni, että Baijerin tuomioistuin oli varoittanut afgaanin olleen aiemmin pidätetty murhapoltosta ja muodostaneen näin uhan muille. Baijerin viranomaiset olivat jättäneet tämän varoituksen kuitenkin huomioimatta ja sijoittaneet hänet pakolaisten turvapaikkaan, jossa tämä venäläispoika asui äitinsä kanssa. Murha sai aikaan vaatimuksen, että 6 500 yksinhuoltajaäitiä Baijerin turvapaikkamajoituksista sijoitettiin erillisiin yksiköihin.

Baijerissa tapahtui myös toinen tapaus, jossa Eggenfeldenissä sijaitsevassa pakolaisyksikössä 47-vuotias kazakstanilainen kastroi 28-vuotiaan ukrainalaisen maahanmuuttajan, joka sen seurauksena kuoli. Myöhemmin kävi ilmi ukrainalaisen miehen aiemmin raiskanneen tämän kazakstanilaisen, jossa tšetšenialainen maahanmuuttajajoukko oli ollut apuna ja yllyttämässä.

Ala-Saksissa Braunschweigin turvapaikka-asemalla 26-vuotias sudanilainen maahanmuuttaja pahoinpiteli seksuaalisesti 12-vuotiaan serbialaistytön. Yli sata serbialaista yritti "katuoikeutta", ennen kuin poliisit puuttuivat pippurisumutteilla tilanteeseen.

Nordrhein-Westfalenissa Dortmundin turvapaikkakodissa massarähinä johti 28-vuotiaan maahanmuuttajan puukotukseen. Kun poliisit yrittivät pidättää 19-vuotiasta syyllistä, heitä vastaan hyökkäsi yli 40 maahanmuuttajan väkijoukko.

Kölnissä afrikkalaisten maahanmuuttajaryhmien välinen joukkotappelu johti 22-vuotiaan miehen kuolemaan.

Espelkampissa sijaitsevassa turvapaikkayksikössä 32-vuotias libanonilainen maahanmuuttaja puukotti toista maahanmuuttajaa, joka kuoli verenvuotoon. Libanonilainen pidätettiin ja sen jälkeen vapautettiin. Syyttäjä totesi, ettei ollut riittävää todistusaineistoa miehen syyttämiseksi.

Hessenissä maahanmuuttajat ovat puukottaneet muita maahanmuuttajia turvapaikkamajoitusyksiköissä Bad Salzschlirfissa, Dillenburgissa, Ehrenbergissä, Fuldassa, Giessenissä, Helsassa, Hilchenbachissa, Kasselissa ja Wetzlarissa.

Muualla Saksassa maahanmuuttajat ovat puukottaneet muita maahanmuuttajia Albbruckissa, Alsterdorfissa, Aspergissa, Bad Aiblingissa, Beelitzissä, Bonnissa, Dorfenissa, Gelsenkirchenissä, Gerassa, Görlitzissä, Helmstedtissä, Hilchenbachissa, Iserlohinissa, Kirchheimissä, Leipzigissä, Neugablonzissa, Neustadtissa, Peinessä, Prenzlaussa, Schaidtissa, Simmozheimissä, Tröstaussa, Ulmissa, Usedomissa, Waffenbrunnissa http://www.mittelbayerische.de/politik/asyl/cham-nachrichten/mann-sticht-frau-mit-messer-nieder-23509-art1394168.html, Wardenburgissa https://www.kreiszeitung.de/lokales/oldenburg/wardenburg-ort58754/messerstecherei-wardenburg-6866819.html, Weißenbrunnissa http://www.infranken.de/regional/kronach/Messerstecherei-in-Asylunterkunft-in-Weissenbrunn;art219,2137110 , Weißkeißelissa https://www.lr-online.de/nachrichten/familiendrama-an-der-asylunterkunft_aid-3942531 ja Wernaussa. http://www.stuttgarter-zeitung.de/inhalt.wernau-feuer-und-gewalt-in-zwei-asylbewerberheimen.9cf72411-ef4a-430f-bcbf-8dcc1704e5f1.html

Kun sanomalehti Bild kysyi, miksi poliisi tai media harvoin raportoivat tällaisia tapauksia ja pitävät niitä salaisina, sisäministeriön tiedottaja vastasi http://www.bild.de/regional/chemnitz/fluechtlingsheim/strafakte-asylheim-53647004.bild.html, että tällaisten tietojen julkaiseminen ei ole yleisen edun mukaista:

"Julkiseen tietoon päätyvät tutkintaviranomaisten sopivina pidetyt tosiasiat riippuvat yksittäistapauksen olosuhteista."

Sisäministeriötä suuri väkivaltaisuus ei sinänsä yllätä:

"Yleensä monien ihmisten pitkän aikavälin majoittaminen pienissä tiloissa voi johtaa väliaikaisiin, poikkeuksellisiin psyykkisiin tiloihin ja fyysisiin erimielisyyksiin yksittäistapauksissa. Tällaista vaikutusta lisää entisestään epäyhtenäiset etniset ryhmät ja kulttuuritaustat."

Sisäasiainministeriö lisäsi, että osa väkivallasta voitaisiin estää tarjoamalla maahanmuuttajille "riittävästi vapaa-ajanviettotoimintaa".

Soeren Kern korostaa, että asiantuntijat ovat jo pitkään varoittaneet eri etnisistä ja uskonnollisista taustoista tulevien maahanmuuttajien asumisesta tiukassa majoituksessa:

"Se on käytäntö, joka on ihanteellinen kasvatuspaikka väkivallalle."

Kern huomauttaa Saksan viranomaisten selittelevän epäonnistumistaan ilmoittamalla ongelman laajuuden viittaamalla aina rikoksentekijöiden "yksityisyyden suojaan". Kern pitää heitä voimattomina seisauttamaan maahanmuuttotulvan aiheuttamaa "väkivallan nousevaa vuorovettä".


 

Tytti Salenius su 05.11. 05:40

Pääuutiset

blogit

Mikko Paunio

David Shor: USA 2024: Trump presidentti ja republikaaneilla voi olla Senaatin superenemmistö

la 23.10. 14:41

Tapio Puolimatka

Ovatko rokottamattomat itsekkäitä ja moraalittomia?

ti 19.10. 21:01

Vieraskynä

EPIDEMIOLOGINEN TUTKIMUS: Rokotekattavuus ei korreloi COVID-19 tapausten lukumäärään

ma 18.10. 21:05

Olli Pusa

Koronarokotukset ja logiikka

la 16.10. 12:13

Henna Kajava

Gangsta rap lisännyt väkivaltaisuutta mamunuorissa

pe 15.10. 23:00

videot